30 September 2011

DeBat PiaLa TiMBaLaN PeRDaNa MeNTeRi

Paan Zainudin | 9:58 AM | 00 orang doakan aku slim |

Salam semua...hehe
entry kali nie paan akan berceloteh psl
debat antara ipg yg akan diadakan di mktb paan sndiri..
kira mktb paan jd tuan rumah r..
pserta2 dr smua ipg sluruh mlysia akan berkmpung dkt k.lipis
nie slama sminggu...
hmm...spnjg aktiviti djalankan paan tgok peserta 
mmg bsemangat giller..cara diorg bercakap..smpaikan hujah..pergghh
paan pun x reti nk ckp mcm tue..cnferm blurr punya..hehe..
bgitu jgak dgn jwtnkuasa krja, hakim dn pgerusi majlis..
maru..maru..sempat lagi hang ngn dila posing..haha

mktb paan hnya bjaya smpai suku akhir jer..tp xpa..paan bngga dgn
usaha diorg..bkn snang taw nk smpai ke pringkat nie..
dh la ada 25 ipg lak tue..
tahniah 
subaidi, 
kak 
farha
,
 ilham
, kak 
misrani 
n kinah..



wktu pertandingan akhir diadakan di dewan besar...
antara ipg tawau n ipg bhsa antarabangsa..
mmg best r tgok..
dn ipg tawau mncul sbg juara...tahniah!!!
tag : Ronald ^^







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 September 2011

ReCReatiOn at TaMaN NeGaRa

Paan Zainudin | 7:28 AM | 00 orang doakan aku slim |

fuhhhh...letih dengan sambutan merdeka tak habis-habis lagi , dah nak kena pergi rekreasi dekat 
taman negara pahang plak .. adeiii letihnya..kulit pun tak cerah lagi .. 
sob3 T_T (macam kulit dia cerah sangat)

hmm .. Takpe  je laa .. ku meredhakan segalanya ..
beb , meh paan ceciter sepanjang aktiviti yang kiteorang buat dekat sana..

Waktu hari 1st sampai dekat taman negara , kiteorang terus check in .. mula-mula ingatkan dapat 

dorm yang kebaboOm punye besar , tapi rupanya dapat bilik untuk 4 orang jer ..
hmmm... takpe la bhai , nama pun rekreasi kan .. asalkan bilik tu ada aircond sudaa ..
tapi yang best nye kan , dekat sebelah bilik paan ada pelancong korea , Omo Omo .. haha

ottokei ottokei ~~

beb , malam tue kiteorang ada nightwalking..
berjalan dalam gelap ke dalam hutan sambil melihat jenis-jenis serangga ..
gelap bhaii ~~ naseb baik ada tourist guard ..
banyak jugak spesies yang jarang kiteorang jumpa .. 


petang tue hujan , so malam nie tanah dengan rumput nie agak lembab sikit ..
jadi paham-paham je la , keaktifan pacat waktu-waktu cenggini begitu mendadak .. haha
budak pompuan nie punya la kemain takut siap masukkan seluar dalam stokin lagi ..
hahahaha .. kantoi sudaa ..

our beloved lecturer , abah Salleh ..

Continue pulak dengan next day nya ..
kiteorang kena mendaki bukit pulak .. nak kata tinggi tu tak tahu la , tapi yang pasti

skrew lutut nie memang dah longgar habis dah ..
kemudian kiteorang sampai dekat titian canopy..mak aihh tinggi nya .. gayyatttt ~~~
time atas kanopi tue.. Allah ~~ bila angin kuat datang je kan , hanya tuhan saje yang tahu

segala ilmu spiderman , catwoman , batman semua aku taruk .. habis semua tali gua peluk bhaii
cover je buat muka selamberr ..

Sampai je dekat hujung kanopi kiteorang sambung balek daki bukit ,
aduhaiii .. memang gua fail la bab nie , tapi kalau bab abseling ke , flying fox ke ..
haaa .. serahkan pada yang pakar ..
Bukit Terisek , kira landmark puncak untuk bukit nie laa ..
dari sini kiteorang boleh nampak Gunung Tahan .. boleh nampak je la , naik ??
hmmmm .. tunggu gua pencen dulu ..

la , ingatkan helikopter nak datang amik kiteorang ke ..
rupanya kena turun balek .. waduh-waduh , manyak nya cerun takut dehh ..
berjalan punya berjalan sampai la ke 1 lubuk tu , gua pun dah lupa lubuk tu nama ape ..
tapi dekat situ la kiteorang buat aktivti water confident .. confident la sangat

jantung nie kemain dup dap dup dap time paan duduk dalam air ..
macam-macam yang paan pikir ..
Astaghfirullah .. astaghfirullah ~~ lupakan .. lupakan ..
hari yang ketiga ..
pagi tue ada buat simulasi perkhemahan .. 
diorang ajar camne cara nak buat dan setting khemah dengan cara yang betul  ..
alhmdulillah , khemah kiteorang btul .. hehe .. bangga-bangga

petang tue pulak ada aktiviti mengharungi jeram .. yang nie memang gua tak sanggup nak cakap ,
memang super duper best giller wehhh !! naik bot laju-laju lawan jeram..
pastu tersembur basah kena air dan semua orang wajib basah 120% ..
main air dekat jeram sampai la kiteorang tibe dekat perkampungan orang asli ..

dekat sana kami diajar cara nak membuat sumpit .. lepas tu berkenalan dengan penduduk asli
huuu .. diorang pemalu sikit la .. tambah-tambah yang budak-budak kecil
asyik menyorok je bawah pondok diorang..

 then , hari yang terakhir kiteorang ada buat gotong royong .. 
kutip-kutip sampah sekitar kawasan jeti taman negara dan perkampungan di situ ..

beb , gua bukan nak riak .. tapi gua nak cakap gua bangga giller boleh datang ke sini ..

tempat dia , serius nyaman + tenang + harmoni + indah + bla .. bla .. bla ..
datang lah nanti , bawak sedara mara kaum kerabat semua yea ~~








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 September 2011

SaMBuTaN KeMeRDeKaaN & HaRi M'Sia

Paan Zainudin | 9:36 AM | 00 orang doakan aku slim |

Hmm...
setelah 10 hari bkampung dkt Putrajaya..
akhirnya selesai jugak Sambutan Kmerdekaan ngn Hari Malaysia 
kt Dataran Merdeka...

paan ngn kwn2 dr bbrapa IPG tmasuk ipg paan sndiri kena g
wt prsembahan dkt datarn merdeka utk smbutan 16 september nie..
ktanya kena buat human L.E.D


Kteorg start brada di putrajaya on 6th Sept..
dkt sna diorg ada bg sbuah rumah khas utk 10 org..
pstu dpt pkaian n bbrapa brg yg lain...
tp da 1 jer yg x bpa sukaa...
arrrgggghhhh....paan kena dduk tingkat 19...
giller arrgghh sakit pinggang lutut nak naik tangga..
nak naik lif pn punye la susah..
sbb 2,000 nk dmuatkan dlm 2 lif yg dsediakan dlm 1 msa..
mmg xkan ada chance ahh..
jd spnjg 10 hari ada kt sna
mmg kami gunakan spenuhnya masa utk blatih...
nk ckp letih tue mmg x trkata ahh..
bgun pkul 4 pg pstu bsiap2
nek bas gi dataran merdeka..
blatih smpai pkul 11 pg..
panassss....


hehehe,,,paan yg 2 dari knan, bawah skali..haaa..muka pun dh jdik hitam daa..


ptg n mlm smbung lak latihan smpai pkul 12 mlm..
mmg sgt2 letih..


2 hari sblum smbutan kteorg ada reherseal 
brsama2 dgn smua kontinjen...
haaa...letih..berdiri smpai 3, 4 jam kot...
overall ok..

pada hari kejadian..tepat jam 6.30 pg..
kira lpas solat subuh r..kteorg dh kena bdiri tpacak atas stage
msing2.... 
bla jarum jam dkt bgunan sultan abdul samad mnunjukkan jam
pkul 7 kteorg h kna start kteorg punya
performance..kiranya
human LED r first2 start perform dlu...


pnonton jgn ckp la...giller rmai..
dr pkul 6 pg lg dh brada dkt dataran mrdeka..
mungkin nk elak traffic jam kot...
plancong asing pn ada..
mmg tabik spring r..
smgt kmerdekaan tu ada..hehe...
nie yg buat aku bersemangat lebih niee..hahaha
bangga jd rakyat Malaysia..
Sorg semi sorg ttamu VIP mai..
last skali bru KDYMM Agong tiba..
spnjng perarakan, persembhan mmg best r..
overall perfect...
klu da cacat sela sket tu kira bleh dimaafkan r..



bsar kan banner 1Malaysia tue..
persembahan drpd plajar skola, penari kbdayaan, artis dan sbgnya..


last skali PM dtg dkt kteorg..
bg ucapan n kata2 pjian..
hehehe..kembang aku..oppss..kami...haha
haaaa....best nya moment nie..
unforgetable..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...