31 January 2016

OHH MY !! PERGHHH

Paan Zainudin | 9:26 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Aku memang admire dengan junior aku sorang nie .. Dia punya artwork memang tiktop .. Entah jari dia tu ada magic ke apa hahaha .. Andreaty Elda Yapan atau Ann .. Junior dalam GITA (teater) major seni .. 

Kagum la wei dengan hasil seni dia .. Aku dah link kan fb Ann dekat nama dia atas tue .. Korang boleh tengok hasil kerja dia .. Antara karya yang memang aku terkezut suka gilaaa hahaha yang nie ..
Perghhhh .. terbaikkk la Ann .. En Shaiful (lecturer) pun bergambar .. Real laa karya kauu , haha .. Lepas tu satu hari tu aku risik la si Ann nie .. Nak ngejas suruh dia lukis potret aku , hehe .. 

Tak sangka esok tu dia hantar gambar nie ..
Perghhhh sekali lagi .. Potret aku weyyy .. gilaa laa Ann ..  Dalam tempoh sehari dia boleh siapkannn .. Sedangkan kalau aku lukis pun dekat sebulannn .. Itu pun tak menjadi , hahahah .. Terima kasih banyak-banyakk Ann .. Aduhh terharuuuu , haha .. 


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

29 January 2016

KARIER SEKARANG

Paan Zainudin | 9:22 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Lama tak update kan , haha .. dah mula busy dah sekarang .. Alhamdulillah dah posting dah .. Rezeki .. Alhamdulillah .. Ditempatkan di Pulau Pinang .. Bersyukur sangat-sangat .. 

SEKOLAH KEBANGSAAN BAYAN LEPAS 2
Jalan Damar Laut Indah,
11900 Bayan Lepas,
Pulau Pinang

SK? Sekolah Kebangsaan ?? Terkejut kann ?? Aku lagi laa terkejut .. Kalau diikutkan aku dipostingkan ke Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) Cina .. Rezeki aku Ya Allah .. Masa lapor diri dekat JPNPP , lepas dapat surat tengok-tengok SK Bayan Lepas 2 .. Alahai terkejutt gila dapat SK .. 
Ni la keluarga aku sekarang .. 48 orang guru dan 4 orang staf bukan akademik .. Semuanya friendly baik-baik belaka .. Guru Besar pulak ramah & masuk air , hahaha ..
Dekat sekolah memang aku pegang banyak jawatan .. hhahaha memang padat la jadual + tugas aku ..
  • Guru ICT
  • Ketua Panitia TMK
  • AJK PSS
  • AJK PIBG
  • Guru VLE Frog sekolah
  • Guru Advokasi VLE Frog Daerah Barat Daya
  • Guru Teater & Kebudayaan
  • dan banyak lagi .. sampai tak ingat hahahaha ...
Kalau mengajar pulak, BM Tahun 4 (1 kelas) , PSV Tahun 4 (2 kelas) dan TMK (semua kelas Tahun 4 & 5 , 1 kelas Tahun 6) .. Tapi takpe .. aku suka dengan kerja-kerja aku .. Asalkan seronok bekerja .. Itu yang penting .. 

Aikkk .. ehhh ehh .. hahaha .. Oke mohon payung ..
Semasa pelancaran NILAM baru-baru nie ..
Tengok nie haa GB aku .. ahahahah ..  Alhamdulillah aku suka suasana sekolah, rakan kerja dan murid-murid sekarang nie .. Thanks for everything .. dan aku berharap juga rakan-rakan aku yang SK dan SJKT cepat-cepat posting .. Biar kita sama-sama mula karier kita .. Seriusss aku rindu zaman kita dulu .. Zaman kita bersama-sama wahai kawan-kawannnnnnnn ..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 January 2016

HAPPY BIRTHDAYY MAK AYAH

Paan Zainudin | 9:23 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

HAPPY BIRTHDAYYY Makkk !! HAPPY BIRTHDAYY jugakk Ayahh !! Mak ayah celebrate birthday dalam bulan Januari .. Mak 2nd January , ayah 20th January .. Terpikir jugak sebelum celebrate birthday mak , tak posting lagi tapi nak bagi something .. dan terpikir jugak kalau time birthday ja orang bagi kek .. Takmau dah kek .. Nak bagi benda lain .. yea lainn hahaha .. 
Sushiiii .. hahaha 
Happy birthdayy mak .. Doakan abang berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat .. u tOo ..

and ayah , Happy Birthdayyy .. ayah dah makin sihat .. i'm so happy .. memang dugaan gila masa ayah sakit .. macam-macam fikir dalam kepala nie , hurmm .. 
Stay strong , stay sihat ayah .. Haaa 2 kek terus kami bagi hahaha .. Sanah Helwah ayahhh !!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

15 January 2016

MELUKAH KATANYA

Paan Zainudin | 9:22 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Kata orang .. kalau tertekan, nak cari ketenangan .. Cari kampung atau desa halaman .. Konpem rasa tenang dan happy .. Betul , aku setuju 120% haha .. Rasa busy penat kerja ja terus balek kampung .. Tenang bhaii .. Tambah pulak boleh buat kerja-kerja kampung nie .. Alahaiii gombiraa ~~~
Antara kerja yang paling besttttt .. haha melukahhh dalam tali air .. Sawah pun oke tapi time nie padi tengah menghijau , jadi tak masuk dalam sawah .. yang ni memang best .. tapi kalau orang yang jenis tak tahan selut, tanah liat , geli dan sebagainya memang takleh go on dengan benda nie , hehe ..
Semangatt tunggu ikan datang masuk dalam bubu ..
Member yang lain tengah halau ikan-ikan dari hujung tali air .. Kiteorang yang lain tengah standby jaga dekat bubu takut ikan lompat keluar sebelah tepi , tak masuk dalam bubu .. ububububu .. 
Ni dia hasilnya .. haha .. snakehead in the house ~~
Terus siang ikan-ikan tue .. buat sambal , gulai , ikan kering apa semua .. Tapi aku tak makan ikan darat .. hhahaha kecuali ikan keli , yang tu memang obses giller .. Tambah buat sambal ikan keli , alahaii rebahhh .. 




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

01 January 2016

TWENTY SIXTEEN - NEW YEAR NEW HOPE

Paan Zainudin | 1:25 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Memang sekejap betul masa .. Rasa macam baru ja habis final exam .. Nie dah masuk tahun baru .. hahaha adeii .. Umur pun dah 24 .. Alahaiii kejapnye .. Tapi dalam nak masuk tahun baru nie , ada lagi berita yang menggembirakan ..


Lulus interview SPP !! Alhamdulillah .. haha lega bak hang .. Hari tue dah interview [ klik sini ] Sekarang nie cuma nak tunggu posting je .. Entah dekat mana dapat aku pun tak tahu ..

Dan start tahu nie jugak aku dilantik sebagai ahli Jawatankuasa Pemuda Masjid Kampung Berapit , Tikam Batu .. Masa mula-mula tahu awal Disember hari tu macam terkejut jugakk .. Ye lahh first time kott , hahaha ..
Sikit-sikit aku dah mula selesa dan suka dengan “keluarga” nih .. Ye lahh sebab sebelum nie pun aku jarang ada di kampung .. Study dekat sekolah asrama since secondary school lepas tu sambung dekat IPG pulak .. Jadi kurang la bergaul dengan orang-orang kampung nie .. Selalu berjumpa pun dekat masjid masa cuti semester .. Mungkin nie pun salah satu cara nak tarik golongan pemuda nak mengimarahkan masjid .. Ada ramai pemuda senang la nak rancang handle program-program lepas nie .. In Shaa Allah ..

In Shaa Allah jugak tahun nie akan mula kerja .. as a teacher .. real teacher .. Harap aku boleh perform yang terbaik .. Kebaikan untuk semua pihak .. I will ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...