18 November 2014

LE PIQUE-NIQUE GITA

Paan Zainudin | 7:16 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Semakin hampir ke penghujung .. Dah nak habis semester dan semakin hampir semester 8 nak habis study dekat sini .. Alahai sedih la pulak nak berpisah dengan senior GITA semester 8 .. Dah banyak kenangan bersama diorang dari tahun 2010 lagi sampai la sekarang , hmmm .. Jadi , sebagai memori terakhir bersama diorang nie alkisahnya , kiteorang pun plan nak pergi berkelah bersama-sama .. 
Actually waktu nie kiteorang dalam minggu exam tau , hujung minggu waktu nie .. Tapi lantaklahh , relaks minda sekejap + riadah bersama-sama , hahaha cewahh .. Jadi kiteorang pun bersama-sama dalam 5 buah kereta berkonvoi ke Lata Lembik , Raub Pahang .. 
Suasana dan permandangan di sini cantik , bersih dan tenang .. Memang sesuai kalau nak bekelah .. Toilet , bilik persalinan , surau semua pun ada .. Jadi kiteorang memang prepare siap-siap dah nak buat BBQ dekat situ .. pergghhh terliur tengok ayamm bakorr .. hahaha 
 Sedappp !! Memang sedapp .. Makan sekali dengan nasi goreng yang budak perempuan masak pagi tue .. Jangan cakap la kalau makan tak tambahh .. Seriuss kenyangg .. 
Dah kenyangg , sekarang masa nak membadak airkan diri pulak dekat sini .. Hahaha yang bestnya dekat Lata Lembik nie ada air terjun water-coaster .. Seriuss bestttt !!
Ko dah kenapa Paan tetiba mandi pakai kain pelikat .. haha haaa jangan pelik laa tengok .. Alkisahnya aku tertinggal beg baju aku dekat IPG lagi .. Punya la sibuk pikir pasal makanan yang nak dibawa sampai aku boleh terlupa beg baju aku .. Dah separuh perjalanan baru aku teringat .. Naseb baik la ada member bawak kain pelikat .. Dah tu takkan aku nak duduk tengok diorang je mandi , boleh gila aku .. Last-last sekali dengan aku terjun , tak kisah pakai kain pelikat punn , hahaha ..
 Tengok nie haaaa .. Gigih gelongsor sambil pakai kainn .. hahaha
 Human centipede nak bercoaster pulakk .. hahaha taubat bestt gillerr ya adOoi oOii !!
Wohohoho ~~
 Yeahhhh , sangat enjoyy hari niee !!
Sesi sebelah malam pulak , menternak lemak dekat KFC , haha .. Lepas main air konpem laa lapar balek perut nie .. Alhamdulillah , kenyang dan sangat happy .. Thanks semuaa bikin memori terindah hujung semester nie .. 







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

08 November 2014

MISI 081114

Paan Zainudin | 5:37 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Yahh , misi menepung kembali lagi .. Biasanya hujung-hujung semester nie memang ada upacara ritual nie macam tahun lepas [klik] , hahahaha .. Yang sebenarnya tak plan sangat sebabnya air dekat blok tiba-tiba takde , kang nak menyental tepung dekat badan susah .. Tapi dekat last-last jadi jugak , lantaklah - bab mandi settle kemudian , haha .. Kali nie misi menepung si Syahir (baju + seluar hitam) .. Hari tu si Azam  ( 2 Nov ) dah kena .. 

Tepat jer pukul 12 misi pun bermula .. Asalnya plan macam nie :
Salah seorang member kiteorang akan datang ke bilik Syahir bagitau lampu kereta dia menyala dekat blok sebelah , pastu suruh turun tutup .. Yang kiteorang semua nie memang prepare dengan tepung , telur , air pencelup , air sabun segala bagai dekat bawah .. Entah macam mana boleh terkantoi dia nampak aku dari atas .. AdoOii .. Last-last malas tunggu dah , terus naik ke bilik dia , angkat bawak ke tengah blok terus lempar apa yang patut dekat dia .. Pastu semua larikan diri , hahahaha ..
Dia nie bab nak mengejar orang memang cepat .. Tengok !! Sorang dah kena , haha .. Kalau aku memang dah lari jauh siap-siap .. Kang sekejap jer dia kejar aku , Hehehe ..
Haha amik kau Put ~~ dah macam zombi aku tengok ..
Tengah-tengah misi aku pun kena jugakk .. Adoyyaii .. Yang si Kalik nie punya la lama giller menyorok dalam almari lepas simbah tepung dekat Syahir .. Last-last kantoi jugak , nahhh amikk kauu .. haha
Teruk jugak kau kena Khalil .. sampai ber"pencelup" baju kau .. hahaha
Hahahaa Fir orang terakhir yang kena ( yang tak pakai baju ) .. Tuan punya dalang misi nie merangkap roomate si Syahir .. Aduhh yang aku pulak kena hentam dengan baldi tue .. Habiss teruk lantai asrama , hehehe .. Memang esok sesi gotong-royong la jawabnye .. 

Yahh MISI 081114 berjaya !! Jomm , sesi menyental baju dan badan pulak .. Aduhh nak main air pulak tengah-tengah malam nie .. Naseb baik dekat blok sebelah ada air .. 

3 : 38 a.m.






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

02 November 2014

JOURNEY TO BUKIT TINGGI

Paan Zainudin | 5:36 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Salam November .. Cewahhh hahaha .. Misi berjalan sampai tercabut lutut kaki masih lagi diteruskan .. Kali nie ke Bukit Tinggi pulak , adoOi semangat betul diorang nie pergi jalan-jalan .. haha .. Gua follow jer , follow ..

Nie kira first time aku jejakkan kaki ke Bukit Tinggi , bukit-bukit lain semua dah jejak  .. Bila dah sampai jer dekat pintu masuk semua orang dah pakat pening , mana satu nak pergi dulu nie .. Okeh dah decide , last-last pilih Japanese Tea House dulu .. 
Bila tengok suasana dekat sini , waaaa nyaman tenteram lagi syahdu duduk dekat sini .. Seriuss tenang dengan kehijauan pokok , ada pulak kolam air pushh pushh .. Seriuss best !! Nampak tak ke"over"an orang yang dah lama tak pergi tempat sejuk .. hihihi 
Angan-angan memang nak buat seketul kolam nie bila dah ada rumah sendiri nanti .. Boleh main jengkek-jengkek dengan anak atas batu nie , haha .. Kalau terjatuh terus masuk dalam kolam x__x 
Kecil jer Japanese Tea House nie .. Rasa kalau 10 orang duduk memang boleh runtuh .. haha
Asalnya nak sewa pakai jugak baju jepun nie .. Tengok charge sewa dia macam ehmm ehmm je , last-last tak jadi .. Senang cerita ambil je gambar dengan orang yang pakai kimono tu .. haha .. Yang pakaian lelaki orang panggil  apa ehh ?? Tau kimono je , pakaian perempuan Jepun .. Ke sama je nama ?? hihi .. 

Habis round satu kawasan kiteorang pergi pulak ke tempat ala-ala Perancis tu .. Lupa dah nama , haha ..
Bergambar di hadapan pintu masuk adalah WAJIB .. haha
Begitu juga dengan gambar lompat , hahaha .. Jap , aku tak pasti dan aku musykil , kenapa aku lompat macam tu ehh ??  hmmm hmmm .. hehe
Boleh pulak nak memegang-megang swan nie .. Sekali kena ngap , ada jugak yang nak menjerit dengar satu tempat nihh , haha .. Aktiviti makan-makan di atas nie terpaksa ditangguhkan dahulu memandang harga makanan di sini terlalu murah , jadi kami decide nak makan makanan yang paling mahal dekat kaki bukit nanti .. ada faham ?? hehe
Sayonara Bukit Tinggi ~~ Cantik , menarik , tenang dan nyaman di sini .. Ni kalau buat shooting pre-wedding dekat sini nie , pergghhhh memang marvellouss .. Thanks guys usung aku ke sini .. Kalau nak daki sorang-sorang nie memang susah nak sampai nie , haha ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

01 November 2014

EKSPEDISI ALAM

Paan Zainudin | 5:33 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selamat sejahtera .. Have a nice day !! Haha , entah pa pe je tajuk entri tue .. Pakai letak je Ekspedisi Alam .. Okehhh hmmmm , meh sini aku nak cerita sekejap .. Yang sebenarnya "ekspedisi" nie aku tak rancang pun nak pergi .. Semuanya terjadi pada suatu pagi , tengah aku sedap jer tidur tetiba si Zainal , member aku datang ke bilik .. 

" Wehh Paan , kau nak pergi tengok gajah tak ?? " hehhh ??? tetiba jer gajah .. hahaha 

Diorang ajak aku pergi ke Pusat Konservasi Gajah , Kuala Gandah .. Aku nie kalau bab binatang ape lagi , jommm !!! hahaha
Sampai jer dekat Kuala Gandah , gajah-gajah tue dah ada dekat kawasan show .. Maksud aku dalam kandang utama .. Biasanya gajah-gajah tu akan dilepaskan ke dalam hutan .. Bila sampai je sesi bersama pengunjung , gajah-gajah tu akan di bawak ke dalam kandang utama .. 

Makkkk aihhhh besar kot gajahhhhh .. Aku ingat tinggi la sikit dari aku , ni bukan dah tinggi .. Memang berpuluh-puluh tinggi dari akuu .. Mula-mula nak sentuh belalai dia pun takut .. Bukan apa , takut tetiba dia smack down aku dengan belalai dia ..Tengok je lah belalai pun dah besar mana .. 
Tapi bila dah start pegang , rasa nak cium pun ada .. hahaha .. Aishhh geram pulak aku ..
Setiap eskor gajah nie ada nama masing-masing .. Yang bersama dengan aku tadi namanya Kasturi .. Jumpa dekat Gua Musang , Kelantan .. Biasanya gajah-gajah dekat sini diorang jumpa sebab tersesat , lari dari pemburu haram , kena tinggal dengan ibu gajah dan lain-lain .. Pastu pegawai-pegawai PERHILILITAN nie akan bawak gajah-gajah tu ke pusat konservasi nie ..
Nie salah seekor anak gajah .. Anak saja pun dah besar .. Tu belum kira berat lagi tu , haaa ~~~  

Habis jer main dengan gajah-gajah tue kiteorang terus gerak ke Deerland pulak .. Yang nie pulak tempat konservasi untuk rusa , haha ..
Banyak kot rusa dekat sini .. Hampir seratus ekor .. Haha pantang jer nampak makanan terus terkeluar kepala dari kandang .. Nakal nih .. nakal .. hehehehe ..
Selain daripada rusa , ada jugak binatang feveret aku .. yang seksi lagi menyeksikan , hahaha .. Aku memang pantang jumpa bestfriend aku nihh , mesti ciummmm ..
Nahhh sepammm .. Sopan pulak yang sekor nie , taknak gerak banyak-banyak .. Sampai jer tengahari , kiteorang dah gerak dari sini .. Pergi topup perut masing-masing pulakk , laparrr .. hahaha .. Pastu disebabkan cuaca yang panas serta mengeringkan , kiteorang singgah pulak dekat Taman Tema Air Mini dekat Temerloh .. Rasanya taman tema nie baru bukak .. Disebabkan semua orang pakai eksaited nak berenda dalam kolam tu , gambar sekeping dekat waterpark tu pun takde .. Hahaha takpe lahh , asalkan puas hati ~~





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...