30 September 2012

♥ SLEEPING BEAUTY✿ & THE BEAST - PART 2 ♥

Paan Zainudin | 1:54 PM | 00 orang doakan aku slim |


Ehemm ehemmm ..
kawan-kawan , kita sambung balek story part 2 pasal teater 
Sleeping Beauty & the Beast hari tue ea ..
 SLEEPING BEAUTY & THE BEAST PART 1 
kalau dulu paan post pasal scene and jalan cerita dia ,
sekarang kita skodeng la pulak krew-krew dan orang-orang kuat yang banyak
membantu kiteorang menjayakan pementasan nie ..
yeahh ..
nie kalau paan nak memperkenalkan sorang-sorang nie rasanya memang
panjang berjela le post nie nanti ..
kang dekat 1 jam pun loading tak habis-habis lagi ..

lol ~~ aku baru perasan , kalau kalau korang perasan jugak 
si Kak ija (tudung hijau) , Firr (belakang kanan) & Winnie (sebelah fir) macam tengah
panggil nama si ayie tue ..
adoOi ayie ~~ datang la cepat ...
HAAA .. datang pun si Mat Ayie nie (duduk kiri) ..
puas kena pujuk .. hik hik hik
barisan krew teknikal kiteorang , Abang Hafiz & Taqi ..
yang 3 orang sebelah kiri tue tolak tepi jauh-jauh .. hihi
untung la diorang terrer bab-bab nie .. kalau kiteorang ker ,
rasanya memang sokmo blackout .. hahaha
semua krew-krew yang terlibat ..
para pensyarah pun turut hadir .. thankz jugak kepada 
Grup teater Lipis Purba Jelai yang sudi hadir ..
hahaha .. bersama dengan ketua jabatan Bahasa Inggeris , Madam Norliza ..
Amboi malam nie , Queen habiss madam .. siap letak crown lagi tu ..
backstage  .. pelakon , runner , transformer ..
satu team yang mantap kan kawan-kawan !!
ahhh .. lakonan jer semua nie ..
silap hari bulan tercucuk hidung kau Anis .. hihihi ..
patutnye aku bawak 2 ,3 ekor anak kucing dekat blok aku bagi dekat kau .. 
buat anak angkat .. dah nampak dah ciri-ciri ibu mithali nie .. heh heh hehh
Di mana ada kamera , di situ ada Umi .. hahaha
cer kira berapa banyak gambar dia dalam entry nie ..
dah nampak macam kak ita tu mak orang ,
pastu sebelah kiri tu bawang merah , sebelah kanan bawang putih ..
anak beranak sokmo bergaduh .. sesuai sangat !!
okey fine ..
semua dah mula tunjuk taring masing-masing .. err taring ker ??
hahaha .. aku memang suka gambar nie
we are here since 2009 , 2010 ..
gua , ayie , winnie , kak ita , diey dan ramai lagi ..
rasanya sukar kan nak berpisah bila dah masing-masing posting
dan ikut haluan sendiri ..
hmmm .. bila budak-budak dapat Choki Choki nie ,
memang diorang takleh nak kawal diri .. takpe la ,
kiteorang faham .. kiteorang faham ..
habis kan semua tue eaa .. 
jangan kotorkan baju , nanti buang dalam tong sampah tauu ..
Yeahhh .. ahli sihir yang gebu pipinya disapu blusher .. hahaha
jadi chomel terusss .. hilang muka kejam tue
Salmah Sulaim
Dua beranak lain kaler kulit lain saiz badan .. hahaha
alahai Umi , kecik nyer kauu ..
3/10 dari kak sal .. hahaha

haaii sudah la kak sal , hmmm .. 
bila si Salmah buat muka terlebih kiutt ..
rakan-rakan seperjuangan GITA ..
forever and ever ..

actually pementasan nie habis awal , 
tapi yang balek pukul 12 , 1 pagi tu bukan apa ..
bergambar je banyak .. almaklumlah , kebanyakan budak-budak teater nie
pantang nampak kamera .. hehehe

kawan-kawan ,
jadikannya sebagai memori dan pengalaman kita ..
suka duka gelak tawa .. semuanya ada ..

dan sesungguhnya ,
GELAK ITU TAWA AKU .. 







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

♥ SLEEPING BEAUTY✿ & THE BEAST - PART 1 ♥

Paan Zainudin | 1:33 PM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum ..

Alhamdulillah .. akhirnya teater ala-ala komedi romantik gituu
telah dipentaskan dengan jayanya .. kemain ohsem gua tengok 
walaupun jadi backstage transformer .. hik hik 

kalau korang nak tengok sinopsis teater nie korang boleh rujuk balek
kamus ensiklopedia mu'jam lil blog nie ..
teaser : sleeping beauty & the beast
penonton pada malam tu .. alhamdulillah , ramai yang hadir ..
pelajar sekolah pun ada .. trimass yeaa ..

now , jom kita skodeng gambar-gambar yang telah di snap oleh
beberapa orang ntah la sampai tak ingat berapa puluh ribu orang yang dah picit butang kamera 
amik gambar sepanjang pementasan teater pada hari tue ..
terima kasih yea untuk gambar-gambar nie ..
waaa ROSE , kemain sakan yea kau menari ..
nasib baik tak terpijak kain .. hehehehe jahat nye mulut .. tampar kanan kiri pom pang !!
anyway , sangat cantik dan tarian .. memang nice ~~
memperkenalkan our snow white !!!
wahaha .. memang shomell la snow white kita nie kan ??
tetiba kan terbayang si Kak Sal kita nie , kalau la dia jadi snow white ~~
muahahahahaha ...
hahaha .. kehadiran insan yang tertera di atas membuatkan moOd humor
penonton dan kiteorang naik ..
dah dengar audio part dia nak masuk pentas pun aku dah tak tahan nak tergelak ..
tahniah zati ..
fairy tail kiter kemain lincah atas pentas ..
tahniah korang .. banyak perubahan postitf yang korang dah lakukan
berbanding sebelum nie ..
aku memang suka part nie ..
Kamil , Firdaus , Anum & Shida
memang over giller .. hahaha

Satu lagi time part si Kamil ke yang tiba-tiba sakit jantung usung keluar 
pentas .. hahaha
Yeahh .. masa yang ditunggu-tunggu ..
kehadiran Wicked Faerie .. persembahan yang mantap Aqilah !!
(^__^)Y
Meow meow meow .. Puss in BoOts
kalau sebelum nie korang tengok cerita sleeping beauty tak banyak watak yang ada ..
sekarang nie kiteorang gabungkan beberapa watak daripada cerita-cerita dongeng 
yang sumpah vogue belaka ..
Puss in Boots , Headless Horseman & Prince Charmless ..
Ok fine .. scene nie memang kelakar giller guys ..
Haa .. lupa nak perkenalkan ..
Yang tengah-tengah tu la Beast (by Hanif) ..
yang nie selepas dia dah buat plastic surgery .. hihihi ..
giller kau time zaman dulu-dulu ada pembedahan plastik
entah dekat mana aku letak gambar beast sebelum dia bertukar .. 
kalau tak leh tempek dalam entry nie ..

apa pun tahniah kepada pelakon , krew dan semua yang terlibat ..
korang dah buat yang terbaik ..
banyak feedback positif yang kiteorang dapat dekat page nie ..

so , update entry yang seterus nyer ..
SLEEPING BEAUTY & THE BEAST - PART 2
kita akan berkenalan pulak dengan krew-krew dan orang belakang yang
banyak membantu untuk pementasan pada kali nie ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 September 2012

TUTORIAL : JADIKAN BLOG ARCHIVE KEPADA SCROLL BOX

Paan Zainudin | 3:45 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hmmm .. 
bila blog archive panjang-panjang nie kadang-kadang buat sidebar kita
nampak semak kan ??

seriuss .. memanjang je kan ke bawah ..
kalau jadikannya scroll box nie nampak la kemas sikit kan 
macam gambar kat bawah nie ..
promote promote .. hehe
kalau korang nak , boleh ikut tutorial dekat bawah nie ..

1. Log In -> Dashboard -> Design -> Edit HTML -> Tick Expand Widget Templates 
2. Lepas tue , tekan Ctrl F dan cari kod nie : 
<div id='ArchiveList'>
3. Tapi kan , sebelum korang jumpa kod kat atas nie , 
korang akan jumpa kod nie dulu :
<div class='widget-content'>
 4. Kemudian , gantikan kod nie  <div class='widget-content'> dengan kod yang ni pulak 
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
For your information , korang boleh tukar 
Size Height 200px mengikut saiz kesesuaian blog korang k 

Preview dulu .. kalau dah OK baru SAVE ..
Selamat Mencuba !!







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

TUTORIAL : LETAK AUTOMATIC RECENT POST

Paan Zainudin | 3:23 PM | 00 orang doakan aku slim |



Assalamualaikum wbt ..

Hari nie paan akan ajar tutorial bagaimana cara nak meletakkan 
AUTOMATIC RECENT POST
Korang tahu ke recent post tu apa ?? haa .. cer tengok dekat sidebar paan , 
ada entry-entry yang latest yang paan dah post .. tapi siap bergerak-gerak lagi ..
naik turun naik turun .. hehe

so , benda pertama yang korang kena buat ..

1. Log in -> Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript
2. Copy And Paste code di bawah di ruangan Html / JavaScript ok ??
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
<style type="text/css" media="screen">
<!--
#spylist {
overflow:hidden;
margin-top:5px;
padding:0px 0px;
height:350px;
}
#spylist ul{
width:220px;
overflow:hidden;
list-style-type: none;
padding: 0px 0px;
margin:0px 0px;
}
#spylist li {
width:208px;
padding: 5px 5px;
margin:0px 0px 5px 0px;
list-style-type:none;
float:none;
height:70px;
overflow: hidden;
background:#fff repeat-x;
border:1px solid #ddd;
}
#spylist li a {
text-decoration:none;
color:#4B545B;
font-size:11px;
height:18px;
overflow:hidden;
margin:0px 0px;
padding:0px 0px 2px 0px;
}
#spylist li img {
float:left;
margin-right:5px;
background:#EFEFEF;
border:0;
}
.spydate{
overflow:hidden;
font-size:10px;
color:#0284C2;
padding:2px 0px;
margin:1px 0px 0px 0px;
height:15px;
font-family:Tahoma,Arial,verdana, sans-serif;
}
.spycomment{
overflow:hidden;
font-family:Tahoma,Arial,verdana, sans-serif;
font-size:10px;
color:#262B2F;
padding:0px 0px;
margin:0px 0px;
}
-->
</style>
<script language='javascript'>
imgr = new Array();
imgr[0] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[1] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[2] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[3] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
imgr[4] = "http://2.bp.blogspot.com/_CEj8AwvwSNM/TPkQUkM0wnI/AAAAAAAAFD8/TxYWe-CMPr8/s320/no_image.gif";
showRandomImg = true;
boxwidth = 255;
cellspacing = 6;
borderColor = "#232c35";
bgTD = "#000000";
thumbwidth = 70;
thumbheight = 70;
fntsize = 12;
acolor = "#666";
aBold = true;
icon = " ";
text = "comments";
showPostDate = true;
summaryPost = 40;
summaryFontsize = 10;
summaryColor = "#666";
icon2 = " ";
numposts = 10;
home_page = "http://URL BLOG.blogspot.com/";
limitspy=4
intervalspy=4000
</script>
<div id="spylist">
<script src='https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/animatedrecentpost.js' type='text/javascript'></script>
</div>

dekat kod yang kaler merah tue korang letak URL blog korang k ..
preview dulu dan save !! ^^

dah siapp ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

GAME BUDAK-BUDAK IS FUN WE!!

Paan Zainudin | 12:57 AM | 00 orang doakan aku slim |




Bila orang tanya kita kan ..
Zaman apa yang paling bahagia ??
Ramai yang akan jawab .. "Zaman kanak-kanak !!"
termasuklah gua .. hah hahhh !!! gelak sambil usap-usap perut

Bila terkenang balek zaman dulu .. ohh , ohsem gillerr .. hehe
now semua dah besar panjang .. 
tobat la malu nak main macam budak-budak dulu .. tambah-tambah kalau saja-saja main ..
naseb baik la sem nie kiteorang ada silibus permainan kanak-kanak ..
boleh nak merasa balek zaman kegemilangan dulu .. haha
nie adalah game "BOLA AKTIF" ..
Sebab apa nama tue ?? heh hehh .. sebab bola nie tak reti duduk diam la wei ..
memang semua orang akan pegang bola nie ..
haaa Alan ,
masuk ke tak tu weeii .. muka kemain lagi ..
cepaaatt .. grup lain dah skor banyak dah dari korang tue ..
pejal kalau tak kacau orang meme tak sahh ... pastu buat muka tak bersalah .. hehe
aku rasa time main tu memang tak kenal dah 
yang mana satu laki yang mana perempuan .. semua dah macam askar yang kejar bola 
tapi tak pernah nak dapat-dapat .. ke hulu ke hilir ..

yang tak tahan nyer dekat jersi tu lah , yang memang kiteorang sponsor khas ..
yahhh .. terbaik dari ladang !!
siap boleh recycle lagi wehh .. besar lak tuee .. hehe
ehhm ehmmm .. model waterboy .. muahahaha ..
game tak start lagi aku dah melanggah airr 
pastu berat air je dalam perut nak berlari ..
muka-muka banduan yang ntah pa pe .. 
bukan ape .. stress dengan game yang kadang-kadang tu tak adil !!!  
hahaha .. but it's fun !!
time nak main kemain semangat .. mai ke tengah jalan kalah .. hihihi
apihh , bab nak kelentong time main memang no. 1
yang tak tahan tue terang-terangan lak nak menipu ..
huuu ketaqnya cheqq ..
tangan nie dah la pengkaq (bila pukul tak kena) ..
kalau kalah tue memang dah tahu le keje siapa .. ngee ~~

dan kita continue dengan next punya game pulak ..
nie pun agak gila-gila sikit .. 
Haji Mat Deris depan rumah aku pun tak pernah buat camni time dia main 
kecik-kecik dulu .. kira kiteorang nie ohsem arr ..
game tuju tin
tapi kena pakai kain sarung .. oOhh jeng betul ..
nasib baik pakai track-suit jugak sebelah dalam tue ..
overall memang happening & enjoying arr game nie ..
thankz everyone ..
serius bapak bestt giller wehhh .. penat ?? 
oOhh letak tepi dulu ..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 September 2012

TUTORIAL : CENTERKAN POST ENTRY & SIDEBAR

Paan Zainudin | 7:16 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hmmm ..
kalau diikutkan ni dah lama dah nak buat tutorial untuk blog nie ..
tapi gua nie maleh .. 
maleh nak printscreen edit segala bagai ..

tapi ntah la tetiba start hari nie dapat sinar cahaya sinar la sangat ..
rasa nak jadikan belog nie sebagai tutorial untuk belog jugak .. ngehehe ..
sekurang-kurangnya leh kongsikan ilmu dengan blogger yang lain ..

Untuk tutorial kali nie ,
paan akan ajar macam mana cara nak 
centerkan post title & sidebar title
macam gambar dekat bawah nie .. 

post title
sidebar title

okeyyy .. lets start !!

1. Log in -> Dashboard -> Design -> Edit html
2. Lepas tu , tekan ctrl + F dan cari kod ni 

untuk post title
h3.post-title {
atau
h4 {

untuk sidebar title
h2 {

3. Then, korang copy kod dekat bawah nie ..
text-align:center;

dan pastekan dekat bawah kod yang korang cari tadi ..

jangan lupa preview dulu ..
kalau ok save terus !! hehe





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 September 2012

FESTIVAL PENGHAYATAN ISLAM IPG AFZAN .. JOM !!

Paan Zainudin | 6:56 PM | 00 orang doakan aku slim |



Alhamdulillah ..
Allah beri kita ruang dan peluang untuk sama-sama
menganjurkan aktiviti yang berfaedah dan bermanfaat pada kali ini ..
moga-moga apa yang kita rancang & laksanakan itu mendapat bahala
dan berkat di sisiNya ..

FESTIVAL PENGHAYATAN ISLAM
24 SEPTEMBER 2012 - 10 OKTOBER 2012
ANJURAN PISA & BIAGA 
IPG KAMPUS TENGKU AMPUAN AFZAN 

meh kita imbas sekali lalu .. dua kali lalu poster festival nie ..
hmmm .. comei comei ..
Banyak kan program sepanjang festival nanti ?? hahaha
Di samping kita melibatkan diri nanti , sama-sama lah kita menghayati ..
Sama-sama kita menimba ilmu yang bakal kita perolehi ,

Ilmu nie umpama buih di lautan taw .. terlalu banyak ,
kadang sampai kita mati pun belum tentu cukup ilmu yang kita dapat di dunia nie ..
betul tak ??

Paan taip balek yea .. supaya korang semua jelas ..
Nie adalah antara program dan aktiviti yang akan diadakan nanti :

25 SEPTEMBER / SELASA / 9 MALAM
TALK SHOW INI KISAHKU
27 SEPTEMBER / KHAMIS / 9 MALAM
MOTIVASI HAJI MUDA

29 SEPTEMBER / SABTU / 9 PAGI
BENGKEL PEMANTAPAN AKIDAH

1 OKTOBER / ISNIN / 9 MALAM
♪♫ PERTANDINGAN NASYID SOLO/ DUET ♪♫

2 OKTOBER / SELASA / 9 MALAM
BAHAYA SYIAH !!

3 OKTOBER / SELASA / 9 MALAM
PERTANDINGAN BUSANA MUSLIMAH

4 OKTOBER / KHAMIS / 4 PETANG
♥ MENYULAM CINTA : MENUJU GERBANG PENIKAHAN 

6 OKTOBER / SABTU / 4 PETANG
BEDAH KITA : 50 AKHLAK SALAFUSSOLEH
♥ LANTUNAN MAHABBAH LI RASULILLAH 

8 OKTOBER / ISNIN / 9 MALAM
SHARING MOMENT :
GIVE & TAKE- ANTARA HAMBA & PENCIPTA

9 OKTOBER / SELASA / 9 MALAM
TEATER SULTAN MUHAMMAD AL FATEH

10 OKTOBER / RABU / 9 MALAM
♪♫ KONSERT SENTUHAN QALBU : AL MAWLID ♪♫

SEPANJANG FPI
PERTANDINGAN POSTER ISLAMIK


Kalau korang nak maklumat lanjut
korang pergi saja ke page FESTIVAL PENGHAYATAN ISLAM
sebarang informasi terkini akan diupdate melalui page nie ..


ANDA SEMUA DIJEMPUT HADIR !!


*Paan sekadar menyampaikan informasi ..
semoga kita semua akan mendapat keberkatan .. ameen ~~












- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

TEASER : SLEEPING BEAUTY & THE BEAST

Paan Zainudin | 5:26 PM | 00 orang doakan aku slim |



Teaser : 
SLEEPING BEAUTY & THE BEAST
by TESLIAN PPISMP SEM 3
IPG KAMPUS TENGKU AMPUAN AFZAN
Will update about this entry later !!
be patient yea  
^__^

SYNOPSIS :
Once upon a time, there lived a very beautiful princess named Rose. On her 17th birthday,
 she hosted a big party. Many friends came, including the very clumsy and annoying 
Prince Charmless and also Snow White. However, one person was not invited to the 
glorious party; the Wicked Faerie. This was a big mistake since the Wicked Faerie 
was well known for her temper and also her filthy and mean curses. 
Out of anger, she casted a curse on Rose that made her sleep for a long time
 until true love came. Luckily, the other fairy managed to alter the curse and with that, 
she sends Prince Charmless on a quest to save Rose.

Along the way, Prince Charmless met two new friends that helped him on his journey,
 Puss in Boots and also Headless Horseman. He also stumbled upon the ugly and 
friendly Beast who was actually a handsome prince cursed long time ago. 
As a token of gratitude for helping him earlier, Prince Charmless sent the Beast to 
his ‘soon-to-be’ kingdom. Later on, Prince Charmless finally have had showdown 
with the Wicked Fairy. 

What will be the ending? 
Can Prince Charmless continue his quest to save his love?

Disebabkan ramai pembaca blog paan tak semuanya berapa nak terrer English, 
termasuk tuan tanah blog nie hehe ayat nak cover line
let me translate sinopsis-sinopsis tu ke dalam bahasa yea ..

Pada zaman dahulu, tinggal seorang puteri yang cantik bernama Princess Rose. 
Semasa hari lahirnya yang ke-17, beliau mengadakan parti yang meriah.
 Ramai rakan-rakannya datang termasuklah Prince Charmless yang kelam kabut 
dan menjengkelkankan serta Snow White. Namun begitu, seorang tidak dijemput 
ke parti tersebut, iaitu Wicked Faerie. Ini merupakan satu silap yang besar kerana 
Wicked Faerie amat terkenal dengan panas barannya dan juga sumpahannya yang kotor 
dan kejam. Kerana terlalu marah, dia menyumpah Rose dan ini membuatkan Rose tertidur 
untuk jangka masa yang panjang sehingga cinta sejatinya datang. 
Mujurlah, seorang lagi pari-pari berjaya mengubah sumpahan tersebut dan
 menghantar Prince Charmless untuk menyelamatkan Rose.

Sepanjang perjalanannya, Prince Charmless bertemu dengan dua orang rakan
 yang akan menolongnya, Puss n' Boots dan juga Headless Horseman. 
Dia juga terserempak dengan seorang yang hodoh tetapi mesra iaitu Beast 
yang merupakan seorang putera yang kacak yang telah disumpah suatu masa dahulu. 
Sebagai balasan kerana telah membantunya, Prince Charmless menghantar Beast 
kepada 'bakal' kerajaannya. Kemudian, Prince Charmless bertarung dengan Wicked Faerie. 

Apakah peleraiannya? 
Berjayakah Prince Charmless meneruskan perjalanannya untuk menyelamatkan cintanya? 

Jeng .. jeng .. jeng ..
nantikannnnn ~~~

SEE U LATER !!
BYE ..











- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 September 2012

TREAT OUR SCARS WITH BIO OIL .. ngee~~

Paan Zainudin | 3:05 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hmm .. lepas-lepas eksiden 2 minggu lepas ,
parut yang ada tu tak hilang lagi .. guane nihh
alaa .. jatuh la market gua nanti HAHA ..bangang punya ayat ..
bersyukur la paan kau tu masih hidup lagi tau .. sob3 .. insap teruss

but dont worry ..
setiap perkara pasti ada penyelesaiannya ..
bak kata Maherzain time aku kol dia semalam bapak menipu
"InsyaAllah .. pasti ada jalannya .."

jom rawat our car scars with BIO OIL heh heh ..
paan pun tak pernah guna lagi bio oil nie .. jom lah pakat-pakat search kat google ..
kalau maleh , mung klik jo kat sining .. ehh ter"over" plak .. sori ganu .. hehe
olohh .. baru teringat nak keluar gi bandar nak beli benih pokok lidah boya ..
kalau budak sains panggil aloe vera .. vogue sikit ..
nak tanam depan bilik .. hehe .. tanah punya la keras , mati aku nak cangkul
thankz yea Tehah !! hehe ..

ehh ?? minyak angin dekat belakang gambar pun nak join jugak ker ??
kesian ye ko takde orang appreciate ko .. meh sini mehh ..
haaa .. nah gambar korang berdua aku taruk dalam post nie ..
terima kasih Am kasi minyak nie time aku terseliuh dulu ..
sampai sekarang aku tak hantar balek dekat dia ,
gila buat harta .. hihi ..

actually kan ..
kadang-kadang minyak yang orang tua-tua jual nie lagi bagus daripada
krim-krim, minyak yang dekat luar yang jual mahal-mahal tue ..
takde nak taruk segala bahan kimia dalam nie ..

apa pun .. apa sahaja ikhtiar yang kita buat ,
semuanya bergantung padaNya ..
kita cuma perlu bertawakkal selepas berusaha .. amenn








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...