08 September 2012

♪♫ PBS II - SK SeRi iNDaH ♪♫

Paan Zainudin | 7:17 PM | 00 orang doakan aku slim |




Yeahh .. masanya dah tiba ..
sempat jugak aku mengupdate entry nie .. 
ape pun , bagi salam dulu .. Assalamualaikum ..
harap-harap semua sihat belako la yea ..

dah menjadi kewajipan kiteorang nie bermula dari semester 1 sampai la semester 4
pergi ke sekolah selama seminggu untuk menjalani PBS ..
hmmm .. PBS  tu ape ha ?? 
kalau nak story nie , entah korang faham ke tak .. tapi cikgu cikgi konpem paham ...
PBS (Pengalaman Berasaskan Sekolah) nie lebih kurang macam orientasi dengan pihak sekolah la ..
before kami semua praktikum pada semester 5 hingga 7 .. 
semester 8 kiteorang internship pulak ..
hehe , faham ke tak ??

untuk PBS kali nie ..
paan bersama agen CSI gua .. anis & nida pilih sekolah dekat area Penang ..
SK Seri Indah , sekolah zaman kanak-kanak anis ..
ish .. ish .. ish .. pikir banyak jugak nie nak jadi cikgu garang ke tak ..
kejam sangat nih muka tue .. hehe
daripada jadi cikgu yang garang , baik jadi cikgu yang tegas ..
anak murid hormat dan patuh arahan kita ..
nie la partner gua ..
kami ni oqang utaqa naa ..
dua daqi kedah , soqang daqi penang ..
sambai belacan memang peberet kami .. hehehe
 hye .. hello ..
i'm ur teacher ..
i'm little bit crazy but i can be a good teacher to u ..
as long as u respect me .. hehe
sumpah tak ikhlas diorang nak cium tangan hang anis .. haha
 say cheese anok-anok sekalian ..
encik amin , my major lecturer tak habis-habis perli gambar nie setiap kali
masuk kuliah .. hahaha .. encik , encik ..
On our last day dekat sekolah nie ada sambutan kemerdekaan ..

♪♫ tanggal 31 , bulan 8 , 57 ..
♪♫ merdeka merdeka tetaplah merdeka .. ♪♫
♪♫ ia pasti menjadi sejarah .. ♪♫

bersemangat murid-murid nyanyi lagu nih ..
korangg , jangan setakat nyanyi jer .. kena hayati jugak ..
ingat jasa pejuang-pejuang kemerdekaan dulu ..
alamak , bendera aku terbalik la .. cikgu , cikgu .. hampehh
bersama murid-murid tahun 6 .. UPSR lagi dua minggu ..
studi betul-betul , jangan banyak main jerr .. ingat tu ~~
 we are malaysian ..
melayu , india , chinese , anak mami .. hehehe 
seriously cakap .. nak mami dekat penang nie cun-cun wehh ..
pastu , senyum pun tak lekang dekat bibir .. mau semua orang tak cair ..
tapi cikgu nie dah kawen .. cari yang lain la yea ..
 ada persembahan murid-murid ..
nyanyi , sajak , berlakon .. wow , u all memang really berbakat ..
bakat-bakat tu memang patut diasah waktu korang di bangku sekolah lagi ..
 yeaahhh .. cikgu-cikgu laki paling sporting ..
hahaha .. rasanya kalau aku borak dengan diorang kalau tak pecah perut memang tak sah ..
cikgu Wahab , cikgu Fahmy , Ustaz Riduan .. untung si kecik ni
dapat berkenalan dengan korang ..

thankz pentadbiran SK SERI INDAH ..
Banyak bantu kiteorang siapkan tugasan nie ..
hope dapat jumpa lagi ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...