30 May 2012

SeM BReaK #3 : TSuNaMi d' KuaLa MuDa, KeDaH

Paan Zainudin | 4:02 PM | 20 orang doakan aku slim |


Lepas tengok citer Hafalan Shalat Delisa 
terus teringat pasal kisah Tsunami yang pernah melanda dekat kawasan
Kuala Muda .. area pantai dekat Kedah .. 

kawasan nie boleh kata dekat dengan rumah paan ..
Paan pun tak berapa ingat kisah Tsunami tahun 2oO4 tu ..
yang pasti waktu kejadian tu berlaku paan berumur 12 tahun dan waktu tu pergi mendaftar dekat SMKA Baling .. balek-balek jer dari sekolah tu cousin , mak sedara cakap ada ombak besar , sampan terbang naik atas jalan ..

kira dahsyat la waktu tue .. ada yang meninggal .. ayah ngan mak pergi tengok keadaan tempat tu selepas kejadian tsunami tue tapi dari jarak jauh jerr .. takleh masuk dalam .. takut ada gelombang kedua ..

dekat belakang kiteorang nie la antara rumah-rumah yang dihempap ombak tsunami tue .. keadaan rumah tu memang diorang tak ubah langsung .. 
nak dijadikan memorial dekat sini .. 
nie pulak sampan-sampan yang dihanyutkan ombak ke atas darat .. 
sampan nie pun diorang turut jadikan memorial dekat sini ..

hmmmmmm .. 
bila mengenangkan balek memang sedih kan penderitaan diorang ??







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SeM BReaK #2 : HijAunyA PaDiKu ~~

Paan Zainudin | 2:46 PM | 00 orang doakan aku slim |


Tumpang padi tengah menghijau nie .. 
saje-saje bawak kawan yang datang holiday dekat rumah tengok padi-padi .. 
padday padday ..

seriuusss wehh ..
lama gila tak balek kedah .. lama la sangat ..
asyik tengok pokok-pokok besar jerr kat lipis .. hehe

time nie la nak menghijaukan otak-otak aku nihh ..
sebelum nie otak memang dah jadik kaler putih sebab keja menghadap kertas exam yang memigrainkan seluruh jiwa raga ku ini ... 
yaaarrgghh ..





nampaknya memang melepas la hajat aku nak tengok diorang amik padi nanti ..
huwwaaa !! time-time tu la moment yang takleh nak dilupakan .. 
terjun sawah tangkap ikan keli , haruan ... 
wallawweeeiii ...












- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SeM BReaK #1 : HiRuP uDaRa oHSeM D' JeTi

Paan Zainudin | 9:33 AM | 20 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum .. morning guys ..
Pagi nie baru la cheq sempat nak mengupdate blog ..
Kawan yang datang holiday dekat rumah dah balek dah semalam . .
Alhamdulillah .. diorang dah selamat sampai ..

Yaa .. alang-alang cuti nie banyak free time .. bek paan nulih jer ape koje den buat cuti-cuti nie .. benda wajib yang pertama of course la memaksimakan aktiviti memakan itu ini kat rumah .. haha .. pastu baru la buat keja-keja sampingan lain ..

so , nak start celoteh pasal ape dulu  ? ?
oyahh .. bek start ngan first day aku menapak kaki dekat rumah setelah 3 bulan aku tak balek !!! geng2 dekat maktab hampir setiap 2 minggu , sebulan balek rumah .. aku nie ??? haaa .. apa lah naseb ku ~~



Pagi jumaat tu dengan mata yang dah separuh nak tenggelam nie dengan gagahnya drive keta pergi ke jeti paya bakau Semeling .. 
kononnya nak hirup udara segar dekat situ .. 
Paan bawak la si Jazlan dengan adik-adik ke jeti tue .. 
Sobri hari sabtu baru nak datang ke rumah strait dari Ganu kito ..


Overnya kau posing paan .. bajet supermodel hot Malaysia .. 
padahal tinggi tak sampai 163 cm pun .. oPPss  .. kantoi laarr ..
Pesan si Fika , belum cuba belum tahu .. da rezeki boleh jadi model baju saiz XXL .. partner dengan adibah nOr .. haha



Nahhh .. hamek kaww .. dah terlekat ..
gelojoh benoorr .. 
Ingat kepala kau kecik ke paan haa .. kang jadi kes macam budak tue .. 
kepala tersepit dekat kerusi ..


Lan , aku tawu muka kau pun dah mengantuk .. 
tapi seriuss aku puji kau sanggup menyengkangkan mata kau depan kamera ..
trimass ! trimass !


banyak nyerr kabus dekat Gunung Jerai tue ..
bila sebut nama gunung tu jerr teringat aku time kecik-kecik dulu naik kereta ngan family gi gunung tue .. sampai tengah jalan berhenti muntah sebab tak tahan pusing-pusing jalan dia .. naseb baik time tu budak lagi .. memang tak ade ke"shy-shy"an larr .. kesah ape .. nak muntah bukan boleh tahan .. hehe


haaa .. perut dah lapar nie wehhh ..
datang sini tak breakfast dulu .. main start enjin keta terus memecut jerr ..
dah-dah jom balek makan nasik lemak !! 2 bungkus nasi lemak dekat rumah dah jadi hak milik aku .. jangan makan !!








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Paan Zainudin | 7:26 AM | 00 orang doakan aku slim |


Pergghhh . .
Lama gila kot tak update blog . .
Dah nak bersawang dah blog ni haa . .
Bukan apa . . sibuk melayan tetamu dekat rumah . . kawan IPG , Jazlan dengan Sobri datang holiday dekat rumah paan , kedah . . bawa pergi berjalan sana sini . . haaa . . duit pun dah makin susut . . cuti nie memang kena berjimat betul lahh . . sem depan conferm elaun dekat sebulan lebih baru nak masuk . . mati la aku nak jamah ape nie dekat maktab nanti . . pikir kejap ..

InsyaAllah . . diet boleh menjimatkan wang !! 
yahhh .. idea dah sampai !!
haha .. sebulan lebih jerr diet . . 
pastu bila elaun dah dapat memang melantak tak ingat dunia dahhh .. 
conferm laa ~~







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 May 2012

PELAN StRaTeGiK iNTeRiM KeMeNTeRiaN PeLaJaRaN MaLaYSia

Paan Zainudin | 7:46 AM | 00 orang doakan aku slim |




Pelan Strategik Interim Kementerian Pelajaran Malaysia 

2010 -2011

1. Mulai tahun 2013, pelatih guru di IPG/IPTA/IPTS ditawarkan Biasiswa Cemerlang atau 

Pinjaman Boleh Ubah (PBU) dan jaminan penempatan dimansuhkan.

2. Mulai tahun 2013, graduan dengan PNGK 3.0 ke atas dipilih dan dilantik sebagai guru.

3. Mengambil 20% guru pelatih dalam kalangan pelajar/graduan cemerlang.

4. Melaksanakan sistem penarafan IPG dan membuat ranking IPG mulai tahun 2013.

5. Mulai tahun 2013, Biasiswa Cemerlang dan PBU ditawarkan kepada pelajar dalam bidang 

pendidikan/ perguruan di IPG, IPTA dan IPTS.

6. Mulai tahun 2017, graduan dengan PNGK 3.0 ke atas dipilih dan dilantik sebagai guru.












credit to : KakLoNg












- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Daaa SeMeStEr 1 ~~

Paan Zainudin | 7:29 AM | 20 orang doakan aku slim |



Alhamdulillah .. 
setelah bertungkus lumus bagai nak pecah kepala hotak nie akhirnya selesai jugak ..
bubbye exam !!


haaa .. sekejap nya dehh .. dah habis semester nie ..
tup tap tup tap masuk semester baru .. tak lama sebenarnya mengaji dekat IPG nie .. diorang jer cakap 5 tahun 1/2 lama .. sama jer pun macam u .. 


okeyy .. baru sudah kemas semua ..
Ya Allah ~~ nak angkat kotak-kotak yang penuh dengan harta karun tu nak simpan dekat bilik stor tingkat 4 bapak la menyeksakan .. dah la aku duduk dekat tingkat 2 .. memang semputtt ahhh !!


Allah ~~ awat muka aku kaler tue .. errkkk ??
takpe2 .. tu zaman time persediaan dulu .. kehkeh ..
sekarang dah ceqahhhh ...

so , to all kengkawan di IPG .. nak mintak maaf kalau ada buat salah dan silap sepanjang semester nie .. sori kalau ada terkasar bahasa .. anggaplah antara kita sekarang 0-0 yekk .. hehe .. 
dan buat rakan2 teater .. sori kalau ada biat salah pa pe ..
Selamat Tinggal Sem 1 .. HAHA ..
alahh 3 minggu jer pun cuti ..
hahh .. hade aku kesahh .. aku nak bina lemak dekat rumah nanti ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 May 2012

SeNgaL Sehh !!

Paan Zainudin | 3:43 AM | 00 orang doakan aku slim |


Malam nie ntah kenape la aku rasa paling sengal ~~
pergi bilik orang pastu kacau2 .. tak pasal2 kena marah keluar balek bilik ...
ok fine .. memang jadahnyerr aku malam nie ..
haaa .. serabut serabai .. padahal baru kenyang nasik kukus dengan sambal belacan tumbuk .. burrrkkkkk ..

buku ?? studi ?? konferm la boring tahap gaban nak baca ..
 macam minggu lepas time paper Falsafah Pendidikan ..
haaa .. setiap kali nak baca ini la jadinyer ..
genius la sangat katakan ..


ubat tido yang paling mujarab .. 
tak payah-payah nak keluar duit poket pergi farmasi carik ubat tido .. hehe

 actually aku nie tak sabar nak balek sebenarnya ..
tu yang jiwa kacau tue .. bangun pagi jerr kira hari nak balek ..
dah macam budak form 1 yang duduk dekat hostel main tanda2 dekat kalendar berapa hari lagi nak balek kampung ..
tapi aku takde la sampai nak macam tue ..
mature sikit wehh ..


nie gambar tahun lepas kot ..
ntah macam mana terjumpa dalam file lappy .. time baru lepas makan ..
sumpah aku tengok dah macam orang mengandung dah .. 
tobat sengal .. hahahahh ... 








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

18 May 2012

6 HaRi LaGi !!

Paan Zainudin | 8:13 AM | 20 orang doakan aku slim |


Weiii .. tak sabaqnya cheq ..
Lagi 6 hari lagi nak balek Kedah ..
dah lama tak balek ..
rindu mak , ayah , adik-adik , nenek & sedara mara ..

tiket semua dah beli .. 
tunggu nak packing barang and rempit to kedah!! 
ehh ?? bas boleh merempit kerr ?? haahh biarlah ~~


nak balek kedah-lipis , lipis-kedah kena beli dua tiket .. 
sebabnyer takde bas straight dari kedah ke lipis ..
so , macam mana pun kena turun dekat KL dulu ..
takpe lerr .. leh pergi merenggek dulu ..
haaa tu la keja kau paan .. tak habis-habis ..

cuti sem nie Jazlan (kelantan) dengan Sobri (terengganu) nak ikut paan balek .. 
haa .. excited nyer .. ni la first time kawan dari negeri lain nak ikut balek rumah .. hehe .. sebelum nie pernah rancang dengan kawan2 lain .. tapi mai last-last minit tak jadi .. takpe la kan .. nak buat macam mana ..


 so , fokus dekat studi dulu ..
dah habis exam baru start packing barang and chOww ..
daaa ...








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

16 May 2012

HaPPy TeaCHeRs Day !!

Paan Zainudin | 8:28 PM | 00 orang doakan aku slim |


 
Harap-harap tak terlambat lagi la nak wish yea ..
Hehe ..  sibuk dengan exam ~~

Cikgu-cikgi lain semua sibuk nak enjoy kiteorang pulak sibuk nak menjawab exam .. 
haaa .. letihnye aku nak menggoreng jawapan dalam kertas soklan .. 
sampai kering minyak .. keh keh keh ..

malam hari guru tue tiba-tiba paan feeling terlebih ..
sedih+gembira+bangga+terharu bila teringatkan balek kenangan bersama-sama 
dengan cikgu waktu zaman sekolah dulu ..
haaa ... kesat air mata dulu paan oOii .. huduh benor nengoknyer ..

video yang tak seberapa ni paan dedikasikan khas buat 
insan yang pernah mencurahkan ilmu kepada ku ..
insan yang pernah memarahi ku kerana inginkan yang terbaik dari ku ..
insan yang sentiasa mendoakan kesejahteraan ku ..


video nie paan dah post dekat FB .. 
alhamdulillah , ramai cikgu-cikgu sekolah dulu bagi reaksi yang mengharukan ..
huwwwaaa .. sekali lagi aku nak menangis !!! sabar .. sabar ...

cikgu .. terima kasih manyak-manyak cikgu !!
kerana korang la saya jadik manusia ... 
ehh , kalau baru jadi manusia , sebelum nie jadi apa ?? 
haaa .. tak kisahla apa pun ...

Semoga Allah sentiasa merahmati kamu ..
amin ~~


p/s : tema hari guru tahun nie "Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara" .. 
perrgghhh !!!
kalau zaman paan posting nanti apa pulak yea tema .. lagi kebam keboOm la yea .. heh heh .. perasan ~~





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

12 May 2012

MoOd eXaM DaH SaMPai

Paan Zainudin | 7:47 AM | 00 orang doakan aku slim |


Ok fine .
Tinggal lagi 2 hari nak exam ..
Hari isnin nie dengan kaki yang terketar-ketar akan masuk ke dalam dewan periksa untuk jawab paper yang paling vogue , Falsafah dan Pendidikan di Malaysia ..
haaaaa .. nervousnyer !!! 

Senior cakap paper nie la yang paling susah nak SCORE ..
memang la susah kalau tak baca .. hihihi ..
Tapi masalahnya aku baca pun tak abis lagi ..
Ya Allah nebesnyer ... banyak-banyak berdoa .. aminn ..


Ok .. sekarang nie tinggal lagi 2 minggu nak balek rumah ..
2 MINGGU weh !! .. dan dalam tempoh 2 minggu tu la nak kena struggle ya hamat nak jawab exam punya pasal .. 

lepas tu taknak pikir hape dah .. balek rumah nak makan banyak-banyak !! 
dalam banyak-banyak benda , makan jugak yang kau pilih .. hampeh ~~

Sekarang nie sempat lagi pulak aku update blog ..
ok fine .. nie last post aku .. cewahh .. ayat takleh belahh ..










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

11 May 2012

Paan Zainudin | 4:02 PM | 00 orang doakan aku slim |



- PETUA IMAM SYAFI'E -


 Empat perkara menguatkan badan 
makan daging
memakai haruman
kerap mandi
berpakaian dari kapas

✿ Empat perkara melemahkan badan 
banyak berkelamin (bersetubuh)
selalu cemas
banyak minum air ketika makan
banyak makan bahan yang masam

✿ Empat perkara menajamkan mata 
 duduk mengadap kiblat
 bercelak sebelum tidur
 memandang yang hijau
 berpakaian bersih

✿ Empat perkara merosakan mata 
memandang najis
melihat orang dibunuh
melihat kemaluan
membelakangi kiblat

✿ Empat perkara menajamkan fikiran 
tidak banyak berbual kosong
rajin bersugi (gosok gigi)
bercakap dengan orang soleh
bergaul dengan para ulama

✿ 4 CARA TIDUR 

1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

doa.
zikir.
itulah kekuatan seorang muslim :)



- SALAM JUMAAT -







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

~ BaiKnyA TuHaN KiTa ~

Paan Zainudin | 3:56 PM | 00 orang doakan aku slim |




- Salam Jumaat -





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

7 GoLoNgaN yANg MeNDaPat NaUngaN d'pdg MaHSyaR

Paan Zainudin | 3:47 PM | 00 orang doakan aku slim |



- Salam Jumaat -



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

- SaYaNgiLaH SeSaMa MaKHLuK -

Paan Zainudin | 3:43 PM | 00 orang doakan aku slim |



- Salam Jumaat -



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

10 May 2012

- TeNKiu taSHa & sHaMiM [ VIDEO ] -

Paan Zainudin | 7:25 PM | 00 orang doakan aku slim |


wOw .. tak tahu pulak ada video nie ..
time tengah online FB tadi tiba-tiba tengok dekat wall kawan ada video yang 
tasha dan shamim buat pasal kejohanan olahraga ipgktaa ..


paan pun tak tahu yang sepatutnya tasha & shamim perform dekat IPG kiteorang .. 
tapi diorang tak dapat hadir .. mungkin ada sebab .. 
takpe kiteorang faham .. 
amboiihh sem 5 .. banyak benor yea gimik korang ..

klik dekat gambar bawah nie kalau nak ke link video nih ..
entah kenape la line tak okeh .. nak upload pun tak boleh ..
itu pun tak boleh .. ini pun tak bolee .. haha



thankz yea ^^






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

NaPe La tiMe NaK EXaM BaRu NaK DeMaM ~~

Paan Zainudin | 4:15 PM | 00 orang doakan aku slim |




Sakit kepala nya wehh ..
nak bangun pun macam dah terhuyung hayang dah ...
rasanya sebab dua hari lepas sibuk sangat buat kerja kot .. cuaca pun panas pulak .. mau tak rasa nak pecah kepala nie ..

Ya Allah .. mintak-mintak la kesihatan paan nie dapat kembali seperti sediakala .. dapat buat preparation untuk exam .. 
buku pun tak baca lagi nie ..
huk .. huk .. huk ..


p/s : thankz roOmate sebab bagi panadol .. hehe ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

wEh , KaMi PuN aDa HaRi SuKaN wEii .. hEhE

Paan Zainudin | 8:41 AM | 40 orang doakan aku slim |


Okeh .. hari nie baru nak boleh relaks ..
Dah dua hari kiteorang terlibat dengan kejohanan sukan IPG  ..
senior-senior sem 5 kiteorang yang anjurkan ..
thankz !! memang beshh sangat ..

paan masuk acara ker ??

ahahaha ~~ 

of course la tak wehh ... acara apa la aku nak masuk ..
bikin gua semput jerr .. merentas desa pagi kelmarin pun dah macam nak fengsan dOhh .. hehe

paan berniaga kat gerai derr .. under si Zul .. 
makanan lagi ?? tak habis-habis la dengan makanan budak nie .. hmmm ..

ehh .. biarlah .. di mana ada makanan di situ ada aku .. haha
jual pun air-air minuman ngan coklat jerr .. 100 plus , disco juice .. 
disco juice ?? 
yeaaa .. belum cuba belum tahu .. tobat ohsem !! hehe


ABC wehh !!
tak sampai 20 minit sekejap jer bahan habis .. tutup kedai ..
haha .. maju sangat ~~

 

my big bOss .. big kerr Zul ??? haha ..
thankz wehh , ajak aku join bukak gerai .. kalau tak tahu nak buat apa time olahraga nie sebab tak masuk pa pe .. hehe


nak kata makanan yang kiteorang jual nie vogue ..
sampaikan si kak ain pun muncung mulut .. hahahaha ..


malam yang first tue paan tolong grup-grup Biaga masak .. 
buat sambal untuk nasi lemak ..
Sampai hati doe .. macam mana la paan tak menangis .. diorang bagi bawang sampai se-besen untuk dihiris .. haaaa .. pedihnyerr mata aku ..
macam dah kena gas pemedih mata .. huwwaaa !!


perrggghhh .. guano tak tergugat iman aku ..
tengok lah .. kalau dapat dekat aku r semua nih .. memang habis dilahap waktu tu jugak .. haahhh ..

tapi time cucuk-cucuk tu memang akan ada yang lebih ok .. 
so masuk mulut sapa ?? pandai-pandai lah ea .. hehe


keesokan harinya , kira semalam lah , pagi tu awal-awal paan dah datang .. 
awal kerr ?? 8.15 baru bukak gerai .. hampehh ..

sambil dok menjual sempat jugak paan tengok kerenah budak-budak pra sekolah dan kanak-kanak pendidikan khas dari sekolah area Lipis bersukaneka pagi tue .. 
seriuss wehh kanak2 istimewa tue memang sangat istimewa giller di mata kiteorang .. 

kawan paan cakap kan , diorang nanti takkan dihisab di akhirat taw sebabnye diorang tak boleh berfikir dengan waras .. tak macam kita nie ..


mari beli mari beli ...
100 plus !! disco juice !! disco disco !!


seriusss wehh .. laju giller diorang lari .. 
dah macam angin dah .. kejap jerr dah sampai dekat garisan penamat ..


bagi paan acara yang paling marvellous time hari sukan sudah tentunya TARIK TALI !! haha .. besssttt wehh .. kalau tengok dah macam kumpulan-kumpulan hulk yang masuk bertanding .. semuanya besor-besor belaka .. hahaha ..


malam penutupan sukan kiteorang nie dikira paling ohsem r sebabnye hanya ipg kiteorang jerr yang buat majlis tu pada waktu malam ..
ohsem dop ?? bek kau jawab .. cepat !!


kalau diikutkan malam tu paan terlibat dengan gimik perasmian bersama dengan si ainul .. kiranya kena berlakon la dekat depan orang ramai tue .. haaa .. malu-malu ~~ hehe
tapi disebabkan beberapa masalah teknikal seperti mic takde (takut penonton tak dengar suara kiteorang) dan hujan renyai sikit semalam ..  
so , tak jadi .. takpe .. jangan nangis .. jangan nangis ..
kiteorang juz bawa bahan perasmian tu saja kepada VIP ..


paan pun terkejut wehh .. malam tue tak sangka ada gimik bunga api dengan tanglong .. haha .. terbaik ahh sem 5 !!

bak kata si fifi ..

Kalau sekarang sem 5 boleh kuar ngan macam2 idea dan gimik ,
Kumpulan akan datang mesti cuba keluar dengan idea yang lagi bagus ..
Konklusinya di sini ..
Kalau sekarang pakai tanglung terbang2 ,
Tahun2 depan pakai hot air balloon and macam2 lagi ..
Jadi, masa time kami .. kena guna kapal terbang la kan. "
hahaha ..


overall ... 
memang besstt ahh sukan tahun nie !! haha







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

08 May 2012

ExCLuSiVe GiVeaWaY bY CiK BuNNy

Paan Zainudin | 1:11 AM | 20 orang doakan aku slim |


Tengah syok-syok menelaah pelajaran (menelaah la sangat .. hehe) tetiba kan terbukak la blog sorang sis nie ..


uitt .. 
chat-celle-me-dai-na-kharb .. 
Allah ~~ ape la yang aku merapu nie ..

GIVEAWAY wei ~~ haha
tenkiu "kak bunny" promote kat paan ..
sudah menjadi kewajipan ku untuk menyertai setiap Giveaway yang dianjurkan .. cewaaahh ..

weh aisyah , hafiz , kaklong , ikan .. tak nak join ka .. hehe


Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA ShopButikpinkkuBunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique)

ohsem !! haha ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

07 May 2012

- MaHeR ZaiN LiVe in MaLaYSia [cOnceRt] -

Paan Zainudin | 11:48 AM | 00 orang doakan aku slim |




Secara jujur nyer paan nak cakap r ..
paan memang die hard fan Maher Zain nie ..
setiap kali dengar lagu dia .. paan rasa tenang .. boleh buat kita muhasabah diri ..
and then , setiap baris lirik-lirik lagu dia ada pula maksud yang tersirat ..
memang touching giller .. haaawwhh ..


Maher Zain nie adalah di antara penyanyi yang menyampaikan lagu berkonsepkan islam dan dakwah yang berjaya menarik hati semua orang dekat dunia nie .. percaya tak ?? baik kau cakap cepat .. cepat !! haha ..


So , nak pergi ke tak hahh concert nie ?? cukup taw duit elaun nak beli tiket .. hehe ..
 nak pergi tak pergi .. nak pergi tak pergi ..
time tu rasanya dah habis cuti sem dah kot ..

tarikh : 16hb Jun 2O12 (Sabtu)
Jam : 8.OO malam
lokasi : Stadium Merdeka , Kuala Lumpur


ticket price dia ~~
RM298 [VIP] , RM238 , RM138 , RM78


gUane nak beli tiket dia ??
haaa .. ada 4 cara :

|| TicketCharge at 03-9222 881||
|| Marctensia hotline at 03-2092 1199 ||
|| Ticketing@marctensia.com ||

JOM !!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...