30 September 2013

OTAK KANAN OK2013

Paan Zainudin | 8:50 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Actually rasa sedihh sangat .. Sebab pe ?? Sebab tak boleh join Pesta Seni Visual OK2013 !! Huwwaaaa ~~~ batch kiteorang kena pergi perkhemahan bersepadu unit beruniform seminggu .. bapakk sedihhhh .. yang pasal perkhemahan tu aku update kemudian .. 

Untuk pesta kali nie aku kena incharge bahagian Performance Art .. just latih orang buat persembahan je lahh sebab pada hari kejadian aku takde T_T .. Kalau tak dah lama aku masuk menari sekali .. 
Haziq , Baim .. disebabkan aku takde waktu OK2013 , so mehh kita bergambauu siap-siapp !!! hehehe .. Sebenarnya waktu rehearsal hari tue , aku nervous giller nak tinggalkan budak-budak ni dekat korang .. Takut tak menjadi waktu hari sebenar nanti .. Tapi takpe , aku yakin diorang boleh buattt .. 
benda yang buat mata aku rambang pada pesta seni kali ni .. wuuuu ~~
baby --> budak --> remaja --> dewasa --> tua 
our revolution bebb !!
Orang kata kita kena be ur self !! yeahh ne ur self bebehhh
kagum giller dengan karya Kak Jessie .. thumbs upp dear ~~
banyak giller karya-karya yang dah dipamerkan masa pameran .. Cuma masa rehearsal , diorang sempat pamerkan beberapa karya jerr .. esok tu baru la letak semua .. Aku pun sempat snap sikit-sikit je .. 
Sudut akustik OK !!
Gambar nie aku cilukk dari FB OK2013 .. Hmm alhamdulillah performance art OK dan berjalan dengan lancar .. Feedback pun positiff .. Kesian dekat kau Fifi hehe cat masuk mata .. berehh yea bohhh






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

28 September 2013

@ KRU STUDIOSS

Paan Zainudin | 11:39 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Uihhhh , merasa feeling retiss bila jejak kaki dekat KRU Studios ..  Bukan senang nak sampai sini .. hehe .. Bila jejak masuk je dalam studio terus flashback dalam otak citer cicakman , hikayat merong mahawangsa , magika bla bla bla .. memang bagi penangan betul la ~~

Gua datang sini pun bukan saja-saja .. Nak teman si Hafiz Zainal audition untuk jadi retiss KRU .. amekk kauu .. Aku dengan si Wan nie jadi backup dancer jer .. melonglai dekat belakang .. haha takde lahhh
Seriusss pagi tu tak sarapan lagi kot .. Memang lapar gillerr !! Satu pinggan penuhh aku makann .. kalau bagi dulang pun habisss .. kan Hafiz ?? tapi kau makan sikit jaa .. jaga suara katakan ~~
Lain laa 2 orang ni .. Pun kaki mencekikk jugakk .. haha
Audition sudahh , semua pun sudahh .. Tunggu result je lahh .. All the bestt bro !! Dahh jom pergi Alamanda , karokk pulakk .. Deng ke deng deng ~~







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

27 September 2013

APC 2O13

Paan Zainudin | 8:12 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah .. Masih diberi rezeki dan peluang oleh-Nya untuk menerima anugerah nie , Anugerah Pelajar Cemerlang 2O13 .. First sekali syukur kepada-Nya dan terima kasih banyak-banyak kepada mak ayah - kalian sumber inspirasi ku , pensyarah dan rakan-rakan ..
Actually sebelum malam anugerah nie aku dikejarkan ke unit kecemasan .. Ada masalah bahagian paru-paru .. Petang tu lepas raptai untuk majlis APC nie aku rasa sakit sangat dada, tambah-tambah pulak aku baru jer lepas demam .. Memang tak boleh nak bernafas .. RoOmate takde waktu tu .. Last-last mintak tolong dekat Kasah (tenkiu sO muchhh beb) hantarkan ke Klinik 1Malaysia .. Bila diorang check aku punya condition , banyak yang bertanda merah (kritikal) .. Apa lagi terus laa hantar aku ke unit kecemasan dekat hospital ..


Dekat 1 jam lebih aku kena check dan macam-macam .. Lepas tu terus teringat dekat malam APC nie .. alamak lagi 1/2 dah nak start .. Lepas medical checkup + x-ray + bagi ubat .. Aku disahkan hidap tutttttt .. tapi yang biasa-biasa punya .. hmmmm ..
Aku tetap pergi event malam tu event badan rasa lemah giller .. Mungkin aku pikir anugerah nie belum tentu aku boleh dapat lain kali .. Sekali seumur hidup .. So dalam majlis aku hanya senyumm walaupun rasa letih sangat ..
bestie ~~
Tahniah jugak dekat Am & Ilham .. Gud luck untuk sem akan datang ..
Zamy & Mal , performance akustik korang memang bestt .. layann ~~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 September 2013

KEMBARA FOTOGRAFI EDU3105

Paan Zainudin | 7:45 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Aku akui .. bab-bab nak mengambil gambar tot tet tot tet memang aku fail .. Tapi kalau bab nak diambil gambar , hahahahhhh orang pertama angkat tangan sambil buat peace !!!
Kali nie Kembara Fotografi subjek EDU 3105 kiteorang di Cameron Highland .. Aku akui dah beriban kali aku pergi Cameron nie termasuk lalu lalang setiap kali nak balek kampung .. Tapi kali nie rasa lain sikit sebab pergi ramai-ramai dengan classmates & member-member dari kelas lain.
Lokasi di Bharat Teh Boh ke ?? errr ~~ aiseymenn .. aku pun dah lupa nama tempat nie ..
Berselang seli aku amik gambau orang pastu diorang pulak ambil gambau aku .. Menyengett ambill .. Untuk fotografi kali nie kiteorang belajau ambil gambau betul-betul .. tak boleh edit dan tak boleh nak ape .. Pandai-pandai la korang nak setting , nak ketuk ape dekat kamera tue .. Apa yang korang ambil haa yang tu la korang hantar sebagai esaimen ..  Lai jadi PA teman aku ambik gambau hari nie ..
nie orang cakap pengukuran .. ya ehh Zamy ??
Asal aku je yang melompat terlebih tinggi nie ?? ke aku yang paling ringan ?? Haha banyak kali shot pun still camtu .. Bila update cover photo FB , cousin terus tanya pakai ilmu apa nie ?? Hehe jawabnya " Banyakkan makan petai , insyaAllah angin yang keluar tu banyakkk
ngehehehhhhh ~~~
Sumpah cantik giller bunga nie .. Lokasi di Lavendar Cameron .. Abam dekat situ bagitau , kalau beli bunga original tumbuh dari tanah dekat situ bolehhh .. Kalau diikutkan memang laa hati nie meqoyan giller nak beli , tapi pandai ke kau jaga pokok bunga ni paan oOiii ?? habis jahanam pokok-pokok lepas yang kau bela .. hampehhh 
Yeahhh , Pijat in the hOuse ~~
Esaimen sudahhh , Ujian Akhir Kursus pun sudahh .. Sekarang tunggu masa nak Final Exam jer .. berdeboorr je rasee ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

18 September 2013

HARU BIRU

Paan Zainudin | 8:28 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Actually , cita-cita nak menjadi model ni bukan aku punya ambition .. Tapi kalau nak menjahanamkan model , haa memang keje aku .. ngehehehhh .. Ye lahh , aku takde rupa .. yang memang salah satu sebab dah .. Lagi satu aku memang tak reti nak post macho macho .. korang tengok je lah gambar dekat bawah nie .. 


Gambar ni memang takde kaitan tau dengan teater or persembahan apa-apa .. dan takde kaitan antara suami isteri mahupun yang telah hidup atau yang mati .. hehe .. Semester sekarang nie aku kena belajar fotografi .. astaghfirullah.. nak jadi cikgu , banyak benda kena belajar ..
Abam , abam dah menatang awOkk bagai minyak yang penuh .. ahahhhh
Inspirasi dari poster teater KALUT .. Obses dengan Nad Zainal .. hahhh , dah la comel !!

Okeyy itu saja .. sekian ~~
ngeheheh






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

11 September 2013

HAFIZ ZAINAL - CALON ANUGERAH PLANET MUZIK 2O13

Paan Zainudin | 3:35 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Tetiba aku feeling retiss nak buat entri nie .. haha siapa lahh aku .. manusia ~~ takkpe.. demi kawann.. aku sangguppp .. hehh hehhh .. Happy Assignment Day everybodyyy !! and for me -_-"
kenal dia nihh ?? hehe .. Gua rasa ramai yang kenal dan semakin kenal , HAFIZ ZAINAL -  youtuberss dan sebagainya .. 

To all bloggers dan readers yang gua sayangi ketat-ketat sampai terjerutt sekalian ,  Hafiz nak mintak tolong korang semua .. Lagu nie ceqita dia ~~

Hafiz tercalon dalam Anugerah Planet Muzik 2013 dalam kategori "Social Media Nova (Youtubers)"
" I'm one of the nominees who represent Malaysia with other nominees from Indonesia and Singapore .. I need votes to win this award .. nominated for this prestigous event .. This is my first time ever being ~~ "
***
Hmmm .. rasanya mudah ja nak vote Hafiz nie .. korang boleh tengok dekat gambar bawah nie :

1.   Pergi ke page "Anugerah Planet Muzik" ataupun KLIK SINI
2.   Kalau korang belum like page Anugerah Planet Muzik, korang kene like dulu
3.   Tekan "Click here" macam kat dalam gambar di atas
4.   Just click OK
5.   Just click OK 
6.   Sekarang korang dah berjaya masuk ke ruangan mengundi
7.   Click "Register"
8.   Isikan nama dan email, kemudian klik "submit"
9.   Sekarang korang dah berjaya register dan boleh start undi
10. Korang boleh vote untuk 20 kali
11. Cari kategori yg hafiz dicalonkan iaitu "Social Media Nova"
12. Cari "Hafiz Zainal"
13.  Lastly korang boleh undi hafiz maximum 20 kali dengan hanya klik "VOTE" dan "LIKE"
14. Kalau dah habis 20 votes, korang boleh dapatkan 10 undi tambahan dengan menekan "earn" ^__^

Boleh vote Hafiz sehingga 10 Oktober 2O13

Hopefully bloggers yang lain pun akan repost / buat satu entry untuk Hafiz .. Apa salahnya support sesama Malaysians kan hehe .. Kalau korang sudi buat entry pasal Hafiz ni, Hafiz akan share dekat page beliau [www.facebook.com/hafizzainal92 ]







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

01 September 2013

YAAA , BESDAY AKU TUU ..

Paan Zainudin | 9:31 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


HappY Birthday to me ~~
Happy Birthday to me ~~

haha takleh belah menyanyi dekat diri sendiri .. waaaa , sekarang dah berumur 21 tahunn selepas 29 Ogos hari tue !! macam tak percaya .. Dekat kepala nie teringat lagi zaman-zaman hingusan dulu .. Sekarang dah besauu ..

Jadi bersempena dengan kebesdayyan aku nie , aku ada buat sikit "makan-makan" dekat teratak setinggan dekat blok aku , hehe setinggan la sangattt ~~ majlis tu pun atas tajaan seseorang yang aku sayang giller-giller .. Thankk yOuu .. 
Sebahagian budak aras 2 blok Kenari .. hehe sesi bergambor dan bernyanyi-nyanyian dulu sebelum tiup lilin .. Haaa tacing giller korangg .. Ehh Lai , mende kau buat tu ??
Pongg pongg paanngggg !!! Aku tak tahu mana si Akmal dapat bom tuu .. tapi aku memang suka gillerrr , thankk you Akmal  .. hahahaha habih semua pakat pejam mata ..
Yeayyyy , tetamu makin ramai .. thanks semua sebab sudi hadir ke majlis kecik nie .. Bukan selalu dapat berkumpul ramai-ramai .. Kalau ada pun sebab meeting blok .. Tenkiuu roOmate sebab tolong aku setting bilik nie .. hehe 
Ni laa teratak setinggan gua dan roOmate gua .. Insan-insan terakhir dalam bilik .. Habiss bersepahh .. semua pakat kenyang haha .. Weyyy , habiskan semua makanan tue ! 
dan tak sahh kalau celebrate besdayy takde prankkk .. adoOii kene jugakk ~~ takde tepung dengan telur , kek yang diorang taruk .. hebakk korangg hebakk .. nahhh ambik seketul dekat mukaa .. hahaha
Malam sebelumnya .. on the dayy .. menikmati kek besdayy Secret Recipe bersama Akasyah .. hehehe .. dua-dua orang kami pun boleh jadi main tiup-tiup lilin ..

Actually kann , aku takleh bayangkan muka aku bila dah tua nanti .. Tapi orang cakap bila kita dah tua kita akan ikut muka mak ayah kita .. wee .. takleh bayangkan .. macam nie ka ??
Hamboihhhh , banyak nya kedutttt .. Takpe , sekarang dah ada produk anti kedutaan kedutan dan penuaan .. Haaa ko tuang sebotol sapu satu muka tue .. haha ..


Guyssss, Paan nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih dekat family, sedara mara, kawan-kawan & semua orang yang wish besday paan tak kira via mulut, sms, fb, ig, whatssap, wechat, line & sewaktu dengannya.. Terima kasih tak terhingga kepada mak & ayah yang menjaga, mendidik anakmu yang ketegaq wal buaihh ni dari kecik sampai la ke sekarang.. Sampai jadi manusia.. Hihi Buat sahabat-sahabat yang bersama dari pra sampai la ke ipt, terima kasih kerana sudi terima kawan hangpa yang gila sikit ni.. insyaAllah waras lagi heh hehh.. Terima kasihhh.. InsyaAllah pada usia yang baru ini akan cuba memperbaiki diri ke arah yang lebih baik.. & thanks to her untuk kek ni.. Hehe ^__^








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...