28 February 2013

SEMPOI GIVEAWAY BY ALIYA TRALALA

Paan Zainudin | 7:24 AM | 10 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

TERRR .. JOM JOIN GA !!


Syarat-Syarat:
-Wajib Follow blog Aliya dan Tralala
-Wajib Like fanpage Aliya Tralala
-Wajib Follow,Like sponser.
-Buat satu entry ringkas tentang Sempoi Giveaway by Aliya Tralala
-Dah siap,hantar link ga sahaja ke comment box only!

Senarai Sponser: (wajib akan dicheck oleh sy sendiri)
Follow sini , sini , sini -Update , sini -Update

Pemilihan Pemenang  :
Top Refferal 1x
Random.org

Pembahagian Hadiah :
Top Refferal 1x
Telekung Travel
Random.org
Baucar 10% & Aksesori
Baucar 10% & Aksesori
Baucar 10% & Topup RM5
Baucar 10% & Edit Blog
Baucar 10% & Member ID (Bronze)
Member ID (Bronze) & Sabun Susu Beras
Member ID (Bronze) & Sabun Susu Beras
5x Shiseido Black Mask & Sabun Susu Beras
5x Shiseido Black Mask & Sabun Susu Beras
Sabun Susu Beras

Tarikh Tamat :
5/4/2013   ditunda kepada 20/4

#Jap .. check balek checklist .. OK DONE !!



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

1st GIVEAWAY BY NABIHAH AHMAD

Paan Zainudin | 7:16 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Syarat-syarat penyertaan:
1. Follow blog Bieha dan like fanpage Bieha:
2. Follow dan like semua sponsor yang baik hati.
3. Buat satu entry bertajuk "1st Giveaway by Nabihah Ahmad" dan tempekkan banner yang ada di atas.
4. Like gambar INI
5. Tinggalkan link entry korang tadi dekat ruangan comment entry ini SAHAJA (link entry bukan link blog)

FOLLOW BLOG SPONSOR:
Nadia NatashaFeezah EzaIehahfarihah,  Syazillah SaniSyada RainzaAthirah WardahNasuha NesseruddinArya AddinKeymee KeymooHanana Valley CollectionCCISyamimie Johari


LIKE & SHARE PAGE SPONSOR:
Like: 
       

Share: 
SENARAI HADIAH
3x Doodle Sticker Set by Nabihah Ahmad (3 pemenang)
2x Blouse Retro Design Long Top by Cik Cempaka (2 pemenang)
3x Bookmark by CCI (3 pemenang)
3x Brooch by Eymasu (3 pemenang)
3x Felt Keychain FB Icon & 3x Mustache Bookmark by Nadia Natasya (3 pemenang)
1x Topup RM5 by Iehahfarihah (1 pemenang)
1x Shawl Trible by Faezah Eza(1 pemenang)
2x Topup RM5 Maxis by Shazillah Sani (2 pemenang)
1x Baju Polo Merah -bukan ori- by Shada Rainza(1 pemenang)
2x Topup Celcom RM5 by Athirah Wardah (2 pemenang)
1x Topup RM5 by Keyme Keymoo (1 pemenang)
3x Topup RM5 Celcom by Nasuha Nasseruddin (3 pemenang)
2x pcs Nose Pore Strip Arya Addin (2 orang pemenang)
5x 3x Notebook by Syamimie Johari (3  pemenang)
2x Shawl by Hanana Valley Collection (2 pemenang)

Jumlah pemenang yang dicari: 33 orang pemenang 31 orang pemenang
CARA PEMILIHAN
-Top Refferal 1(Shawl Trible & Long Top)
-Top Refferal 2(Long Top)
-Cabutan bertuah
TARIKH PENYERTAAN
Tarikh mula 05.04.2013(Jumaat)
Tarikh tamat: 27.04.2013 jam 11.30 malam(Sabtu)
                        13.04.2013 jam 11.30 malam(Sabtu)
Tarikh pengumuman pemenang- *belum diketahui lagi*
- See more at: http://nabihahj0urnal.blogspot.co.uk/2013/04/1st-giveaway-by-nabihah-ahmad.html#sthash.E3VQpQCO.dpuf



Berehhhhh .. JOM JOIN SEMUA !!!




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

MEGA TOPUP GIVEAWAY

Paan Zainudin | 7:02 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Ehh.. tiba-tiba pulak rasa kredit telefon dah nak habis.. hehe.. Nak topup ?? Hehe meh sini !!



SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad 1 Shakirah Rosli

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma,shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.


Heyy Abu , Mat , Timah , Siti .. Mende lagi yang korang tungguu .. Jom arrrr






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 February 2013

TEASER : KEM THE MUSICAL

Paan Zainudin | 7:31 PM | 30 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum




Jom datang beramai-ramai !!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 February 2013

MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEK 2O13

Paan Zainudin | 11:59 PM | 30 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Tadi , lepas habis latihan teater balek la bilik pastu terus bukak laptop .. Tetiba kan hati nie tergerak nak bukak e-mail .. Pastu pastu pastu yang suspen nye tetiba ternampak email dari MSMW2013 !! oMo omo ..
Dear Netizens
We are pleased to offer 2 (two) COMPLIMENTARY seats for the upcoming MSMW 2013 conference on 27th and 28th February at Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur. This goodwill gesture is our small way of thanking your support and encourage friends and netizens to be part of the MSMW. You need to register NOW online.
Among some highlights of the conference
  1. Live with our  Prime Minister on 27 Feb at Berjaya Times Square. Don't miss this chance to see and hear PM speak and be part of the netizen family.
  2. Periodical lucky draws with x-citing prizes- air tickets, latest gadgets, F1 tickets and many more..
  3. Special goody bags with lots of takeways! Don't miss it..
  4. Lunch and tea breaks provided

All you need to do is to confirm your participation..simple as that!
Our cut off is by 24 Feb 6pm..
Hurry, seats are LIMITED and we go on first come first serve basis.

Hah??? Ternganga tak habis-habis lepas baca email nie .. biar betul ?? pastu pergi check dekat page MSMW nie rupa-rupanya aku dah ....


menang peraduan yang diorang anjurkan dulu .. Alhamdulillah , tak sangka pulak .. Naseb baik aku bukak email aku ..

Tapi ada 1 masalah ... huwwaaa ..
program tu pada 27 dan 28hb Februari .. Waktu tue aku ada kuliah , dekat Kuala Lipis pulak .. Dah la program nie program terbesar kot , jarang buat .. Sistem dekat IPG nie lain dengan sistem dekat u , kuliah wajib hadir .. Hmmmmm .. bagi aku masa , bagi aku masa nak pikir semua nie T_T








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 February 2013

PRE-ORDER T-SHIRT RUNNING MAN

Paan Zainudin | 5:20 PM | 70 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Minat Running Man ??
Tiba-tiba terasa nak pakai t-shirt Running Man ?? haha ayat takleh belahh
Framer Kwang Soo , Big-Nose Hyung Suk Jin , Grasshopper Jae Suk , Ace Ji Hyo , Peaceful Gary , Sparta Kook dan Haroro ..
Haaaa .. paan bersama si kawan paan ada bukak pre-order untuk tempahan t-shirt Running Man , buatan Malaysia punyaa khas untuk pelajar IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan .. Meh jengah apa-apa yang patut dekat bawah nie ..
  • Size available : XS , S , M , L , XL , XXL , XXXL (standard size)
  • Limited to 200 pieces
  • Harga RM30 (Lengan Pendek) , kalau nak lengan panjang tambah RM3
  • Kain cotton .. selesa pakai ..
  • Pilihan warna ada 9 , boleh tengok dekat bawah nie :
  • Kalau ada pihak luar (selain daripada pelajar IPGKTAA) nak order perlu tambah wang pos RM5
  • Tempahan sehingga 28 Februari 2013 termasuk wang deposit RM15 ^__^
  • Untuk pertanyaan dan tempahan boleh contact 013-4159320 atau PM dekat pesbuk nie [klik sini]


Kalau korang konpius macam paan saiz badan korang saiz ape , boleh rujuk dekat bawah nie .. Haa jangan lupa amik pita ukur sekali .. hehe
***

besaq sikit baju .. saiz L   =p


Kalau nak tengok lagi banyak-banyak gambar boleh pergi dekat page nie ..
For your information , Tshirt Running Man WITH RIP-OFF NameTag pun ada !!
Harga RM50 untuk lengan pendek dan RM53 untuk lengan panjang ..
Boleh je PM ..


Okey tenkiuu ..










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

18 February 2013

REVIEW BLOG PILIHAN

Paan Zainudin | 8:36 PM | 60 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Alhamdulillah, kembali sembuh setelah 4 hari demam , huwaaaHAHA .. Orang lain cuti seminggu pergi jalan sana-sini .. Gua ??? terbongkang atas katil dok hu-ha-hu-ha .. Waktu balek hostel semalam gua naik la kereta dengan kawan , bebbb saat yang paling perit waktu on the way balek time laluan di sepanjang Cameron Highland .. Ya Allah Ya Tuhanku , hanya Kau saja yang tahu betapa peritnya aku terhuyung-hayang + pening + muntah dah nak sampai ke tekak T_T

***
Hey guys !! Ingat lagi tak segmen yang aku pernah buat dulu ?? Segmen Know Each Other .. Aku pernah cakap nak review blog peserta pilihan kan ?? Hehe giller lambat update ..

Oke , sekarang aku akan tunaikan dengan mereview belog peserta pilihanku dengan ringkas , padat dan mutakhirrr ..

Jadi blog pertama pilihan aku ialah blog kepunyaan Raihanah , Baju Warna Coklat .. Cerr korang tenung lama-lama belog nie pastu korang pun nilai sama .. hehe
Yang ke-2 , belog kawan gua haha Ecah , aisyasensei .. Bukan bias yea .. dia nie antara insan yang banyak memeriahkan segmen gua nih .. haha
dan yang terakhir .. belog si kecil gigi arnab , Arita Atira haha .. Wahh pandai la tira buat pantun .. memang suka amat ahh kena dengan profesion gua .. & tira nie pun bakal seorang guru jugak .. InsyaAllah ameen ..


haaa , itu sahaja belog peserta yang paan nak review .. ringkass habis haha .. Dan buat rakan-rakan yang join segmen nie , aku memang APPRECIATE giller-giller tahappp ahhh dekat korang .. penyertaan korang tu yang lebih PENTING .. Harap kalau lepas nie aku buat segmen or contest ape-ape ke korang boleh join sama-sama lagi .. hihi ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

16 February 2013

DULU KAMI DARJAH 6 SEKALI

Paan Zainudin | 1:14 PM | 20 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Sebelum start berceloteh yeahh , aku nak wish dekat member leng chai dan mei li aku dulu .. Happy Chinese New Year 中国新的一年快乐 Zhōngguó xīn de yī nián kuàilè ..

Yeahh , begitu lah kalau semangat nak raye tak kira la bangsa apa pun .. 3 hari kuliah last sebelum celebration memang outt la input time kuliahh tue ..  Kau cakap la ape pun pensyarah oOii .. masuk telinga kanan keluar telinga kiri *cuba untuk meletak cermin pada diri sendiri sama HEHE.. 

Okey now back to the main topic .. Kalau dah nama plan reunion last-last minit nie memang tunggang langgah la jawabnye .. Tapi alhamdulillah jadi jugak walaupun dalam hati nie terketar-ketar takut takde orang yang datang ..  Biarpun banyak nie jer yang datang tapi takpe .. Thanks kawann .. 
Yeahh tak kira , sedap tak sedap masin tak masin makan jugakk bihun yang aku goreng tuhh .. haaaa bukan nak merasa , alang-alang sifat kerajinan aku dah membuak-buak ..
Macam biasa lahh , baik di dalam ke or luar maktab sampai event cenggini pun jadi emcee tak diiktiraf .. On the spot punye aturcara .. Kau ade ?? Hey hey heyy Anugerah Grammy pun takde macam nie tau ?? haha
Time nie kiteorang ada game , kena cabut satu kertas dalam plastic beg lauk yang aku curik mak aku punye hehe .. Pastu ada soalan dalam tu yang diorang kena jawab , semuanya berkaitan alkisah waktu dekat sekolah dulu .. Haa amik kau , tergagap-gagap nak jawabnye .. haha
Mat Ayie nie tak habis-habis .. Ko tanye le ape mende pasal academic background dekat dia .. Jawapannye " aku tak keja dah .. juai cd jaa.. "  Phuihhh ada jugak manusia yang nak makan buntut ayam nihh .. haha
Yang nie aku curik dari fesbuk si fizah .. ape la yang korang buat nie ..
Yeahh , berkat aku pujuk si kakak yang meronda dekat taman nie , dapat jugak kami snap ramai-ramai .. Hahah , penat jugak nak memujuk tambah-tambah mak dia ada dekat itu tengok semacam jer dekat aku .. " err makcik , saya bukan nak mengorat dia .. saya nak suruh dia amik gambaq kami sat ja .. "


owhh .. itu itu dan itu , KAMI waktu darjah 3 .. wahuahahahaha innocent giller muka.. suci-suci jerr
dulu semua kemetott , sekarang ?? owh sekarang usah dibandingkan .. tatap muka empatpuluhkali pun belum tentu gi kenal .. haha



wassalam ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

11 February 2013

FINALLY ..

Paan Zainudin | 4:10 PM | 60 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hehe .. Actually dah dekat sebulan telepon aku rosak , pastu bila nak call orang agak sukar sikit sebab kebanyakan contact member semua dalam telepon tu .. Yang dalam sim kad nie cotet-cotet je .. jadi terpaksa guna telepon kawan ..

Then dalam minggu lepas elaun pun masuk .. alhamdulillah la kan korang , tengah sesak macam nie ada bantuan yang datang .. ngehehe macam dah taw-taw je korang ea ..
Mula-mula ingat nak beli S DUO , boleh taruk 2 sim dalam tue .. 1 letak simkad 1 lagi sim broadband .. tapi diorang cakap keluaran dekat Korea buat masa sekarang takde lagi .. So , nak tak nak ambil jer SAMSUNG GALAXY S ADVANCE nie .. setakat nie je yang mampu .. Kalau nak branded-branded punya , haa tunggu ko keje dulu ada duit gaji ape semua beli sendiri !! haha







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

08 February 2013

EH DAPAT LAGI ?? HEHE

Paan Zainudin | 7:14 AM | 50 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah ... lepas satu , satu masuk rezeki .. Mula-mula elaun semester yang kiteorang tunggu hampir sebulan lebih dah masuk dalam akaun student  .. Yang tue jangan cakap la , semua orang termasuk pakguard dengan makguard eksaited habiss ahhh errr .. ATM sepanjang 2 hari memang full beratur panjang , malam ?? huhh sunyi habis maktab , semua pakat keluar berjimba makan sepuas-sepuas jiwa raga sampai pecah perut haha .. Lepas tue tak sangka pulak keesokan harinya dapat yang nie ..
Hehehe .. rambang mata .. Dah masuk bulan 2 nie esaimen mula la bertimbum .. macam tahu-tahu je kan nak pakai duit nak beli buku itu ini , printer lagi .. hehe syukur alhamdulillah ..





ingat , waktu kita senang jangan lupa ucap alhamdulillah ..

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

07 February 2013

PRA MERENTAS DESA .. HOMAIGODD PENGSANN

Paan Zainudin | 5:31 PM | 20 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Haa .. tak payah nak mukadimah-mukadimah , nie pra merentas desa yang telah dijalankan oleh PISMP Semester 5 hari selasa ritu .. Nie baru pra okeyy .. belum yang sebenar ~~ subhanallah , masyaAllah .. azab gillerr ~~ letih giller ~~~
Okey geng !! sebelum berlari kena laa panaskan badan dulu , regangkan segala sendi patella humerus apa semua haa .. Hey hey kauu .. siap sempat menguap lagi ??? hahaha aku nie kemain nervous giller nak berlari (maybe) entah berapa kilometer padu ..
Okeyy okeyy okeyyy ini memang memalukan .. entah macam mana waktu stretching tu kawan aku si izzat sengaja tarik aku dari belakang .. dah sahh sahh la aku jatuhhh .. 

Pastu semua orang pulak pakat tengok aku .. huwwaaa  tu bukti dekat gambar tue ,  naseb baik orang macho macam aku pandai cover diri .. haha habiss perasann
Pottttttttt , haa macam tu la kot bunyi hon nak lepaskan kiteorang berlari .. Heyy korang tak payah la nak cari mana aku .. tueeeee dekat belakang sekalii .. okey sekian 
hehe tutor kiteorang yang comel lagi macho pun join kiteorang merentas desa .. Encik , tak penat ke ???
Pit put pit putt .. buzy benor kau Wan jaga jalan ..
Part nak naik bukit nie la memang aku surrender sekali .. Sumpah semputt satu badan , patella aku dah nak tercabutt

Kat bawah nie pulak gambar-gambar aku yang diambil secara sengaja , tidak sengaja atau pura-pura sengaja sepanjang merentas desa nie ..
Time nie pra merentas desa yang 1st .. dalam maktab jer , tu yang baju lain tue .. haa time nie laa aku naik bukit yang bapak tinggi giller tuhh .. pennattttt
Nampak kamera terus muka eksaited !! Dah la run run chicken jerr ..

Pernah ke kau sopan depan kamera paan ?? " haha 

" ade ade .. time nak amik gambar pasport .. tu pun puas kena marah dengan cameraman sebab tak reti duduk diam .. " haha
Owhh noooo .. jauh lagi ke ??? aku dah separuh pengsan dah nie .. Classmate gua cakap ape tau bila tengok gambar nie , " ehh ada 3 Hilux ler " Seriuss kau memang nak mati awal Apihh .. haha
Okeyy yang nie aku memang betul-betul lari .. Tak perasan pun ada orang amik gambar .. pestime pestime

Dahh okeyy , aku yang nak menaip entry nie pun dah tersemput-semput .. 
After Chinese New Year nie baru la nak cross-country yang sebenar .. Errr urusetia , boleh tak saya amik MC hari tue ?? heheheh








Haaa , to all rakan-rakan chinese ku , dahku nak ucapkan GONG XI FA CAI .. 
and don't forget my limau yeaa ..

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...