30 November 2012

SPEND SOME TIME WITH THEM

Paan Zainudin | 11:17 AM | 30 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Dah alang-alang menjejakkan kaki ke Berlin nie , singgah la sekejap ke tempat aku 
menuntut , menadah , menagih dan memperoleh segala ilmu dari tahun 2005 sampai la sekarang
tak lain tak bukan sekolah lama guee , SMK Agama Baling .. rindu tu jangan cakap la bhai ..
bohong la kalau korang cakap tak rindu langsung dekat sekolah lama ..
Uncle-uncle , auntie-auntie dekat tepi jalan mesti cakap aku tak betul kan ?? hahahah biarkan ~~
Sekarang nie banyak yang dah berubah .. infrastruktur , kemudahan , pastu cikgu-cikgu yang keluar masuk ..
pengetua pun dah tukar yang baru , tak sempat nak berkenalan ..
nama pun cuti sekolah , so memang ramai la cikgu yang bercuti , pelajar lagi la kan ..
tinggal budak-budak SPM je dekat hostel ni , tu pun next week diorang dah habis paper ..
batch spm yang ada sekarang nie kalau tak silap aku waktu aku form 5 , diorang form 2 ..
cepat giller wehh .. sekejap je depa dah spm , aku pun dah makin cukup umur
orang kata dah sampai seruu dahh .. boleh buat masjid , ngehehehehe

boleh kata rapat jugak la dengan diorang ..
saja ganggu diorang studi , bagi fail paper spm .. muahahah jahat..jahat
borak-borak , gossip-gossip .. gossip ?? mana tahan bhaii ..

esok tue , datang jumpa diorang sekali lagi .. cousin gua keluar kerja awal , so gua pun keluar awal ..
nak balek rumah awal la pulak , duduk rumah memang takde apa yang nak dibuat ..
last-last belanja diorang minum-minum ABC , lai chi kang dekat kedai nasi kandar tu ..
dekat 15 orang jugak lahh .. ehh , banyak pulak duit aku time tue .. hehe
takpe-takpe , alang-alang last nak jumpa junior kan ..
perut kenyangg .. burrkkkkkkkkk
campur nasik lemak dua bungkus yang sepupu aku beli pagi tadi .. ngeheheh
last memori .. sayonara ~~
GUD LUCK untuk last paper nanti ..
ALL THE BEST , BITTAUFIQ WANNAJAH









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

HANDPHONE POOH YANG CUTE HABISSss

Paan Zainudin | 10:49 AM | 10 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Hari Rabu hari tu aku pergi ke rumah sepupu dekat Berlin
ohsem giller bhai nama .. padahal Baling , Kedah je pun .. muahaha
dia baru je pindah dekat situ , so saja-saja menggatalkan diri pergi menyemak dekat situ ..

Tengah-tengah melepak dekat halaman rumah tetiba nampak sorang brader tu pangkat brader la nampak tua dari aku .. hihi
tengah main tot tet tot tet picit benda pooh tue , " haishh .. takkan tua-tua pun main patung lagi kot ?? "
lepas tu aku saja la jalan-jalan pergi dekat brader tue .. mata aku ni tercongott tengok benda alah tue 
bapak jaga tepi kain orang giller kan .. heh heh

" abang main ape tue ?? "
pastu brader tu pun terus jawab , " mesej-mesej .. "
hahh , mesej ??
lepas tu terus dia tunjukkan benda tu dekat aku ..
laaa .. telefon ke ?? bapak comel giller .. " abang beli dekat mana nie ?? "
" beli dekat siam , lama dah ..
cute beb !! skrin kaler siap ..
actually handset nie memang takde tukar-tukar housing yea .. memang tetap dah ..
kalau pecah housing dia memang takleh tukar .. terpaksa laa
yang tak tahan siap ada kamera , mms , bluetooth , memori kad , player dan bla3 .. multifunction macam telefon lain
speaker pun boleh tahan kuat jugak .. dengar satu rumah ..
gambar belakang telefon , nampak tak bunga kaler pink tue ??
dekat tengah-tengah tu la kamera ..
rasanya budak-budak kalau bawak pergi sekolah memang tak terkantoi dengan cikgu .. hihi
tambah-tambah kalau diorang taruk keychain cover bahagian keypad then letak dekat beg sekolah
pandai betul sapa yang buat nie .. hahaha





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

27 November 2012

BELOG DAHKU SUDAH BERWAJAH BARU ~~

Paan Zainudin | 9:40 PM | 240 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Memandangkan hari nie memang takde keje nak buat , 
Lepas jer hantar adik-adik pergi klinik selepas disyaki dijangkiti beberapa spesies penyakit yang sewaktu dengannya
balek bilik terus terbongkang atas katil memikirkan naseb diri yang turut dijangkiti diarrhea .. haaa berjangkit ke ??
beb , cakap pasal diarrhea nie korang tahu ke benda ape ?? meh sini cikgu explain ..

diarrhea tu cirit birit la nak oOiii .. mana tahan penyakit nie .. mau nak terlepas
dekat situ jugak boleh terbuangnyeee .. boleh jadi sketsa jugak la tadi dalam keta time nak pergi klinik ..
tengah-tengah drive tetiba perut buat hal , begitu jugak dengan adik
memang drift giller ahh walaupun terang tang tang lalu depan balai polis .. tawakkal je la ..
lepas tu lawan berebut pulak toilet dalam klinik .. hmmmm naseb badan ~~

now , habis story pasal tue .. slow-slow la nak lega nanti ..
sekarang nie , sambung cerita baru pulakk .. yaaahhhh .. 
alang-alang sikap rajinku tengah memuncak (selain merajinkan diri ulang-alik ke toilet)
teringin jugak lahh nak edit belog ubah-ubah sikit mana yang patut ..
Belog yang lama dulu memang agak merapu jugak la .. sedikit kekartunan di situ .. hehehe
dah jiwa aku .. memang tak boleh ubah melainkan diri sendiri
penuh dengan angan-angan mat jenin walaupun kelapa memang takda kaitan langsung dengan aku ..
aku memang minat purple , it is something yang boleh buat aku tenang .. yupp

tapi bila pikir umur nie dah nak makin meningkat , aku ubah selera pulak lah ..
begitu jugak selera belog nie wek wek wekk
nak something yang simple and matang .. woww matanggg !! hahahah
tapi taktau lah matang ke tak .. hahahahha 
taraaaaaa ...
my new blog atau seperti apa yang anda telah lihat sekarang .. heh heh
putih nie nampak cam bersih sikit , suci sikit .. sok suci kamukkkk hehe

i need comments, suggestion, opinion pasal blog baru nie ..
which one better ?? yang lama or yang baru ..
hehe , tolong yea ^^










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 November 2012

BEN ASHAARI FOLLOW BLOG PAAN ??

Paan Zainudin | 9:41 PM | 50 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Salam hari ahad ^_^
sebelum paan start dengan entry nih , paan nak kasi teka-teki dulu ..
dalam banyak-banyak hari , hari apa yang golongan pekerja (tak semuanya) paling tak suka ?? 
muahaha .. rasanya semua orang tahu jawapannyaa .. muka bangga gila
naseb baik gua tak keja lagi , boleh duduk relaks-relaks dekat rumah .. bela perut .. hehe

petang tadi , saja-saja merajinkan diri membelek senarai follower yang telah 
memfollow blog paan nie hancur habis bahasa
waaa .. alhamdulillah , ramai yang dah follow paan .. kebanyakannya daripada  blogger-blogger 
yang pernah join segmen-segmen paan sebelum nie .. 

tengah anak mata ni naik turun naik turun tengok list , tetiba kornea mata nie berhenti la dekat sorang follower nie .. 
aik , macam kenal ?? 

hulamaakkk beb , biar benoorr .. tak sangka giller bhai

BEN ASHAARI FOLLOW BLOG GUA .. pengsann kejapp , hahaha .. muka eksaited
beb , kalau siapa yang tak kenal blogger nie tak tahu la apa nak cakap ..
orang panggil blogger nie sifu .. pergghhh .. hebakkk bhaii
Tak sangka .. tsk skk skk , siapa la dahku nie ..
hanya bersarapankan cekodok dan teh 'o' sahaja dan sebungkus nasi lemak , roti canai dan bla3 ..
amik kauuu .. habis rendah diri dah nie .. hehehe

ape pun , paan ucap trimas bebanyak dekat bro Ben dan jugak follower-follower lain ..
terus kekalkan ukhwah sesama kita dalam dunia belog nie ^^, 
oppsss silap , bukan dalam blog sahaja , malah di dunia luar .. ameen







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA

Paan Zainudin | 6:37 PM | 20 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Rasanya dah lama tak joinkan diri dengan segmen , giveaway , contest apa semua nie ..
Lepas-lepas final exam terus senyap .. kononnye nak insapkan diri , masih dalam moOd exam
hahh .. exam ?? OVER is OVER .. ketepikan semua tue 
time dapat result nanti baru kita pikir semula
time tu la nak nangis time tu la terguling-guling atas lantai .. hehe

now , time to join this penyertaan !
by Yana ~~
20  BLOGGER BERTUAH ??
haa macam mana tue ?? bertuah dari segi apa tu ?? teringin jugak nak jadi lucky guy nie
selalu lucky dapat makan-makan free jer .. heh heh hehh

Sekarang nie otak gua tengah biul sikit .. demamm
gara-gara mandi air laut hari tue campur minum airnya yang masin + melantak tak ingat dunia
hahhh .. pengsannn
dah tak boleh nak taip banyak-banyak dah
makin aku taip makin mata aku berpusing-pusing ..
great white shark kemain ohsem nama dekat belakang tu memang tak sabar nak membaham kiteorang dah ..
berani nak makan kiteorang ??!! sini kau sini !! caittt

bersama ini dahku sertakan wakil penjual panadol cawangan TNB
jom join jugakk .. hehehe ..

jom naikkan trafik blog nie jugak ..
ameenn ~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 November 2012

AFIF ♥ HASLIN DI JINJANG PELAMIN

Paan Zainudin | 11:49 AM | 20 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Last week , lebih kurang laa .. gua sama dengan YB , merujuk kepada sahabat gua yang
memang kaki politik dan jugak anak ADUN .. hehe
pergi memeriahkan , memakmurkan , mengohsemkan majlis kenduri senior sekolah lama gua
walaupun ramai yang gua tak kenal bila ada dekat rumah kenduri tu .. hehe

Beliau , merujuk si pengantin lelaki , merupakan fasilitator or abang senior gua
yang menjaga kebajikan kiteorang (form 1) waktu dekat asrama .. kira diorang nie agak 
rapat jugak la dengan kami & senior-senior lain .. nampak tak ?? nampak tak ??
semangat ukhwah yg giller-giller melambung tinggi sesama kiteorang !! kau ade ?? hehehe
AFIF ♥ HASLIN
Actually kan , kiteorang panggil abang afif nie CICAK .. YESS cicak ..
and u kow why ?? kiteorang pun taktaw .. hahaha
kiteorang panggil sebab senior-senior lain panggil dengan nama tue 
mungkin sebab waktu tu dia agak kurrusss kot .. heh hehh
so , tema kali nie biru .. and aku pakai tak ikut tema pun .. hehe
patut la pagi tadi time selongkar almari yang macam sarang ular asyik nampak baju kaler biru jer ..
tapi tak pakai pun .. takpe la , janji kita dah datang memenuhi undangan diorang pun 
dah kira bagus kann ~~
and i had my precious time here met my beloved beloved and beloved mu'allim
Ustaz Shamsurry .. hehe
ye laa .. cikgu garang of course la anak murid akan ingat kann ..
macam yang paan story dalam entri sebelum nie , yang niee ..
haha , takde la .. tak garang langsung laa .. gila-gila lagi ada la .. hehehe
bukan gila-gila bermaksud psiko or always kaki merapu ke ape ke ..
i mean jiwa dia masuk dengan kiteorang , he knows naluri dan perasaan 
budak-budak remaja macam kiteorang nie .. that's why we all respected him ..
so , sebelum balek jom snap gambar dulu dengan merpati dua sejoli hari nie ..
memang sweet ahh korang !!
doakan korang bahagia hingga ke akhir hayat ~~ ameen
mak cik ngan pakcik kat sebelah tu semangat yea makan beradab .. hihihi






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 November 2012

WORDLESS WEDNESDAY #23

Paan Zainudin | 10:10 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

it's bendannnggg time !!





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 November 2012

BLOG PILIHAN : AIMI SYAHIRAH

Paan Zainudin | 8:51 PM | 60 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

hehehe .. mohon ampun dan maaf sebab lambat menulih entry
pasal segmen yang paan buat hari tue ..

BLOGWALKING BERSAMA MERAPU SI PAAN

alhamdulillah .. ramai yang join , dan ramai yang follow paan and I follow diorang balek ..
kalau paan tak follow korang gitau yea .. mana tahu terlepas pandang .. sorii .. 

so , dalam banyak-banyak yang join paan cuba pilih yang terbaik dan yang menarik ..
sori yea yang lain-lain .. bukan bermaksud korang semua tak best , 
everyone ~ semuanya best .. you're my bestie girls guys ..
dan yang paling penting korang ikhlas dan join segmen paan .. itu yang terbestt

so , blog yang membuatkan paan tertarik menarik kau memang daboOm ialah ~~
AIMI SYAHIRAH !!
aimi syahirah in the story
kalau tak silap paan , aimi nie seorang model .. tak tahu la part time ke full time ..
tapi kalau tengok dekat blog aimi nie banyak yang berkaitan pasal modelling ..
woww .. vogue derr .. 

paan tertarik dengan slogan yang ditulis dan diperah oleh Aimi nie , cer korang baca ..
rasanya korang takkan kisah pun kalau terlebih 20 perkataan .. hihi



" Saya bangga bergelar sebagai seorang : Hamba Allah s.w.t yang dilahirkan sebagai seorang 

Muslim kerana bukan semua diberi hidayah sebegini melalui kelahiran dan akan berusaha 
menjadi Muslimah yang terbaik. InsyaAllah.. " 

apa macam ?? ada baik punya ~~
sebagai bakal cikgu BM nie , cikgu nak bagi markah dekat Aimi 8/10 dari segi isi , huraian ,
gaya bahasa , makhraj , tajwid , harakat bla3 .. haa sudahh dah start merapu dahh


hehehe ..
dan seperti yang dijanjikan , paan nak kasi doodle dekat entri yang terbaik kan ??
doodle la sangat ~~ biasa-biasa ja .. sekadar yang termampu ..
actually paan ada buat satu doodle jugak .. yang nie betul-betul ikut muka aimi ..
tapi bila dah siap kan , tiba-tiba terpikir .. nak upload ke tak ? nak ke tak ?
takut semua orang fenggsan nanti !! tetiba muka aimi jadik muka ziana zain .. OMG
hehehe .. jauh menyimpang muka aimi dengan doodle nie .. yang satu lagi simpan .. hehe
harap aimi suka dengan nukilan ala kadar nie ..
hancur cikgu melukiss .. haha

dan 1 lagi .. paan suka gambar yang bawah nie .. cantik dan versatile ..
Si Aimi yang telah di'paint'kan .. hehe

Lastly , paan nak ucapkan trimas sekali lagi dekat korang yang sudi join segmen paan ..
kita yang sebagai blogger ni dah diibaratkan sebagai adik beradik dah ..
saling berblogwalking merata-rata dan menjoinkan diri kalau ada even , segmen dan lain-lain ..
hehehe .. nanti kalau ada segmen join lagi yea .. 
tiba-tiba terigin pulak nak buat giveaway .. heh hehh






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 November 2012

BILA SI BUDAK SUNAT REQUEST AQUARIUM DAN IKAN

Paan Zainudin | 9:04 PM | 20 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Haiishh , bila si budak kecik tu nak bersunat .. macam-macam la yang direquestnya ..

mainan la , makan itu ini la sebelum nak berpantang makan la katakan
ma ngan abi pun ikut jer .. termasuklah yang nie .. " nak bela ikan dalam akuarium !! "
mak aihh !! dengar je pun dah rasa letih kan .. 
dan tukang yang nak memprosesnya adalah aku !!!
sape lagi yang nak buat ?? abi gi kerja , memang takde masa .. 
ma ngan adik perempuan dah ada tugas diorang .. bab nie memang diorang awal-awal dah tolak
jadi memang aku lah yang kena buat semua nie .. adusss
demand giller adik aku .. taknak yang akuarium kecik yang harganya RM14 ..
nak yang besoOr , kaca punya ..

actually aku just pakai akuarium dan aksesori yang dah sedia ada je ..
just nak kena beli bumbung , enjin , filter dan ikan ..
dulu pernah bela ikan air masin , sewaktu zaman kegemilang finding nemo ..
jadi ikan yang kiteorang bela pun ikan nemo (clownfish) lah .. banyak-banyak ..
tapi tak tahan lama .. tak sampai setahun pun , ikan-ikan tu mati sebab terumbu batu karang merangkap home sweet home diorang mati ..
sebab dah lama simpan benda-benda alah nie , habis berhabuk + kotor ..
jadi terpaksa sental batu-batu karang nie pakai sabun .. alamak !! sabun ??
habis akuarium nantiii .. huuuu ..

macam mana nie ?? err .. takpe lah .. buat terstimonial dulu ..
taruk ikan sikit-sikit dulu .. kalau tak mati kira okey la kan ?? hehe
banyak nyer ikannn .. abang nyer pulak yang rambang mata
ikan-ikan yang sudahh dibeli !! $$$$$
goldfish , blacktiger , sepat merah , ikan cuci cermin , dan lain-lain ..
aksesori-aksesori dalam akuarium dah siap susun .. 
alamak ! nampak buruk je kan .. hmmm tak habis lagi nie .. next >>
Taruk enjin , filter , bumbung , lampu , air ..
dan yang paling penting .. anti klorin ~~ takde nie mati habis ikan .. hehe

dan hasilnya bila lampu dibukaaaaa ....
hehehehe ..
comel nyer budak-budak kecik nie .. kalau stress duduk jer depan akuarium nie ,
tengok gelagat diorang .. mesti otak kaw kaw relax .. hehe

haa adik , puas dah ke hati kau ??
lepas jer dia tengok nie kan , terus dia bagitau aku ..
" abang , esok pergi topup ikan lagi ea .. beli lagi 10 ekor !! hehe "
amboii .. banyak cantik kau .. mentang-mentang dapat duit banyak .. shopping sakan ea
aku jugak yang nak kena membeli ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

15 November 2012

BUDAK KECIK DAH MASUK JAWI !!!

Paan Zainudin | 10:17 PM | 20 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Memang dah sampai waktunye , apa boleh buat ..
Setiap orang yang bergelar lelaki muslim .. wajib .. wajib .. menyerahkan diri kepada
doktor mahupun tok mudim untuk disunatkan !! dan aku semestinya dah melalui semua tue ..
Sekarang ni tiba masanya pulak turn adik aku disunatkan .. hahahahaha gelak jahat
Cewahh .. muka kemain seriuss main game .. tengah tunggu turn sekarang nie ..
dalam hati mesti kau tengah dup dap dup dap kan sekarang ??? hahahah

dia sendiri yang mintak nak bersunat , padahal umur baru 5 tahun ..
nie mesti kes jeles tengok sepupu yang baru bersunat dapat duit banyak kan? kan ?
waktu dalam bilik khatan ..
kalau diikutkan waktu nie aku memang taknak masuk dan taknak tengok ..
tapi disebabkan abi yang push suruh masuk and teman dia , terpaksa lahh ..
huuuu .. aku memang seram bab-bab nie , dats why la aku tak jadi doktor kemain alasan
ayah aku sorang jer yang duduk dengan mudim & pembantu tue ..
aku pulak ??? hehehe .. dekat hujung dinding nu haa , snap dari jauh .. hehehe
waktu inject tu adik aku relekss jer , muka habis slumber arr ..
time nak potong , alahai ~~ menjerit meraung macam dia yang nak beranak pulak ..
nak kata sakit tak , mungkin sebab nebes + takut kot .. thats why laa .. 
yang abi pulak , tangan terketar-ketar nak tenangkan adik .. hahaha ... ayah pun nebes sama

pandai la mengata kat orang kann , kita pun sama penakutt .. hehehe
tiba-tiba terpikir .. yang lelaki nie sekali jer kan seumur hidup .. 
yang perempuan kalau 10 kali beranak , 10 kali laa kena berdepan semua nie .. hmmm insap kejap
muka memang dah heppi da tuu .. 
mau tak nyer , orang yang datang melawat semua kasi duit .. yang ni memang aku jelesSss

1 hari dia dah kumpul dekat RM100 .. wuhhhh ..
kemain berlagak yea kau dik .. yang nak jaga kau nanti orangnya aku ~~
abi gi keja , mak pulak kena uruskan adik kecik lagi ... hmmm
tengok !! betul tak apa yang aku cakap ??
sekarang nie dah konpiuss .. siapa yang bersunat , siapa yang mengasuh ?? hehe
gambar nie adik 1st yang curik-curik snap .. pakai henpon paan , siap buat wallpaper lagi !!
time nie si budak sakit nie mintak air milo , taruk dalam botol .. aku pun buat la ..
bila dah siap tetiba dia cakap taknak pulak memang menguji kesabaran betul .. 
last-last aku yang minum .. sedap la pulakk .. sampai kiteorang pun tertido .. hehehe

tunggu pulak next entry ..
bila dah bersunat nie , banyak pulak benda yang direquestnya .. hmmm







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

10 November 2012

SATAY ANGRYBIRD?? WOWWW

Paan Zainudin | 6:26 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Petang tu , time on the way heading to KL singgah la dekat pasar malam Lipis kejap ..
tengah mata nie liar mencari-cari apa yang nak disumbatkan ke dalam mulut tiba-tiba
kawan panggil gua dengan muka yang memang taksub giller dan eksaited sangat ..
" paan .. paan .. angrybird ! angrybird ! "
" eh relaks arrr .. macam tak pernah tengok angrybird "
" tapi yang nie boleh makan .. satay angybird !! "
" hahh ?? ye ke ?? mana-mana ?? " aku pulak yang lagi over eksaited nak tahu ..

jeng jengggg .. pestime aku tengok ..
satay angrybird a.k.a satay ikan yang dah dimodifiedkan bentuknye .. waa cute giller
Uncle tu tengah bakar semula "angrybird" .. kesian kat diorang
dah la telur kena curik dengan babi hijau tu , pastu kena bakar pulak .. hehehe
memperkenalkan .. angrybird versi hangitttt .. hahahaha
yum yum yum .. sedapnyer sedapnyer ..
harga sate nie secucuk RM1 .. boleh tahan laa .. rupa satay nie cute sangat la ..
tu yang semua orang obvious nak beliiii
mak aihh .. tak sampai seminit je wehh .. dah habis semua aku sentai ..
nyesal pulak aku tak beli banyak-banyak ..










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

04 November 2012

MUAHAHAHAHAHA .. KAU ADA ??

Paan Zainudin | 4:51 PM | 40 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Yippi yippi yo ahak ahak .. ngahaha
ape ke bangang nye makhluk sorang nie .. yeaa kami eksaited sangat wehh .. 
sebab tu kami jadi lagu nihh .. kami dah habis final exam dah , tunggu nak chauu balek kampung
pedulikan gambar nie .. sekadar hiasan .. hehe
habis je exam pagi tadi terus balek bilik (dalam kurungan selepas makan) kemas apa yang patut ..
baju-baju buku-buku campak jer dalam kotak .. masuk dalam stor .. heh heh
sumpah pengotor giller kann ..

cuti sem .. yeahh cuti sem .. 
sumpah manusia yang bernama pelajar nie memang pantang dengar cuti ..
obses yea obses .. betul la bak kata timbalan pengarah kiteorang ,
"pengalaman paling banyak yang korang dapat sepanjang berada dekat IPG ialah
menaiki bas pulang ke kampung apabila tiba hujung minggu / cuti sem .. " right ??
tapi satu jer benda yang aku takut bila datang jer cuti sem nie ..
tahap keoveran aku nak mencekik memang tak boleh nak dikawal .. memangg ..

so , cuma ada 1 jer cara nak settlekan masalah besar nie .. paling baik pun kurangkan laa ..
iaitu KERJAAA ... yuupp kerja , kata imbuhan yang paling sesuai ialah bekerja , bukan dikerjakan ..

and aku dah siapkan wishlist aku sepanjang cuti sem nanti yakni ..
 - memenuhi semua undangan kenduri kendara wajibkan diri
- melancong walaupun ke rumah jiran sebelah
- petai sebagai menu wajib selang 5 hari
- bekerja , seperti yang distatekan di atas
- jaga adik yang akan kena sunat cuti sekolah nanti
- jadi cikgu tuisyen untuk adik yang nak amik UPSR & SPM tahun depan
- shopping-shopping menggunakan duit bapak duit elaun dah habiss
- dan last sekali insyaAllah , rajinkan diri ke masjid .. solat berjemaah ~~ ameen
souvenir kenangan daripada best seniorrr .. thanks kak ..
rasa sedih bila last jumpa akak tadi .. tapi saja je buat-buat tahan 
tapi tak sangka akak yang lagi sebak .. hahaha
anyway thanks kak Sal .. jaga diri baik-baik , tahun depan dah posting pergi sekolah
jangan buat anak murid tue macam snek keropok .. mati diorang kang ..
and lagi satu , time rehat jangan makan lama-lamaaaaa .. rehat 30 minit jaa
ngahahahahahah ..

dah kawen nanti jangan lupa kirim kad , make sure kenduri nanti boleh pakai kebaya .. ngahahah
juga buat senior-senior sem 8 yang lain , senior GITA .. jaga diri baik-baik ,
All the bestt ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

02 November 2012

SELAMAT KAWEN KAWEN CIKGU BIEHA ♥ UST SHAHRIZAN

Paan Zainudin | 6:57 PM | 30 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Hehehe .. rasanya tak lambat lagi kan nak wish tahniah kak Bieha .. ngehehehh ..
Alhamdulillah , jodoh dari Allah dah sampai .. syukur syukur
Dah menjadi fitrah manusia , bila dah sampai waktunya mereka akan disatukan ..
NABIHA  SHAHRIZAN

Paan nak mintak maap la kak tak dapat pergi ke hari bahagia korang , 
time tu dah dekat kampung .. hehe bersemangat nak berstudy week kononnye ..
So paan just dapat buat entry untuk korang .. sebagai ucapan tahniah laahh hehehe
Gambar nie paan amik dari owner punya faceboOk .. #mohon copy paste ngeheheh ..
Majlis perkahwinan diadakan di Batu Pahat .. paan dah tengok kad kawen yang kak pos 
dekat kiteorang .. kuitttt kot !!
Kalau korang nak tahu laa .. cikgu Bieha nie pun blogger jugak ..
semua benda yang pasal kraf dia tempek masuk dalam blog nie .. 
boleh jer kalau korang nak menjengah

sumpah kalau tengok orang kawen-kawen nie mesti kita rasa nak kawen jugak kan ??
bek korang mengaku .. cepaatt !! hehehe
cantik banner .. ada kelass kata orang
yeahh .. the date telah berjaya di'save'kan .. hehe
Majlis akad nikah diorang .. alhamdulillah ..
Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan dan rahmatNya, bahawa ALLAH 
ciptakan untuk kamu (kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang 
hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikannya di antara kamu perasaan mawaddah 
(kasih sayang) dan rahmah (belas kasihan). (al-Rum, ayat 21)
their e-day .. waaa , merah ang ang yea makngah .. hahaha
Special for u ~~
Firman Allah Taala bermaksud:
Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia menciptakan 
untuk kamu isteri-isteri dari jenis kamu sendiri. (Surah ar-Rumm: Ayat21).
Y(^___^)Y

apa-apa pun paan nak wish dekat korang ..
bengkak habis mata .. kononnye study habissss
Semoga hubungan korang berkekalan dan sentiasa mendapat rahmat dari Allah ta'ala ..
اللَّهُمَّ بَارِكْ لَهُمْ فِيمَا رَزَقْتَهُمْ وَاغْفِرْ لَهُمْ وَارْحَمْهُم
ameenn ~~









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...