17 November 2012

BILA SI BUDAK SUNAT REQUEST AQUARIUM DAN IKAN

Paan Zainudin | 9:04 PM | 20 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Haiishh , bila si budak kecik tu nak bersunat .. macam-macam la yang direquestnya ..

mainan la , makan itu ini la sebelum nak berpantang makan la katakan
ma ngan abi pun ikut jer .. termasuklah yang nie .. " nak bela ikan dalam akuarium !! "
mak aihh !! dengar je pun dah rasa letih kan .. 
dan tukang yang nak memprosesnya adalah aku !!!
sape lagi yang nak buat ?? abi gi kerja , memang takde masa .. 
ma ngan adik perempuan dah ada tugas diorang .. bab nie memang diorang awal-awal dah tolak
jadi memang aku lah yang kena buat semua nie .. adusss
demand giller adik aku .. taknak yang akuarium kecik yang harganya RM14 ..
nak yang besoOr , kaca punya ..

actually aku just pakai akuarium dan aksesori yang dah sedia ada je ..
just nak kena beli bumbung , enjin , filter dan ikan ..
dulu pernah bela ikan air masin , sewaktu zaman kegemilang finding nemo ..
jadi ikan yang kiteorang bela pun ikan nemo (clownfish) lah .. banyak-banyak ..
tapi tak tahan lama .. tak sampai setahun pun , ikan-ikan tu mati sebab terumbu batu karang merangkap home sweet home diorang mati ..
sebab dah lama simpan benda-benda alah nie , habis berhabuk + kotor ..
jadi terpaksa sental batu-batu karang nie pakai sabun .. alamak !! sabun ??
habis akuarium nantiii .. huuuu ..

macam mana nie ?? err .. takpe lah .. buat terstimonial dulu ..
taruk ikan sikit-sikit dulu .. kalau tak mati kira okey la kan ?? hehe
banyak nyer ikannn .. abang nyer pulak yang rambang mata
ikan-ikan yang sudahh dibeli !! $$$$$
goldfish , blacktiger , sepat merah , ikan cuci cermin , dan lain-lain ..
aksesori-aksesori dalam akuarium dah siap susun .. 
alamak ! nampak buruk je kan .. hmmm tak habis lagi nie .. next >>
Taruk enjin , filter , bumbung , lampu , air ..
dan yang paling penting .. anti klorin ~~ takde nie mati habis ikan .. hehe

dan hasilnya bila lampu dibukaaaaa ....
hehehehe ..
comel nyer budak-budak kecik nie .. kalau stress duduk jer depan akuarium nie ,
tengok gelagat diorang .. mesti otak kaw kaw relax .. hehe

haa adik , puas dah ke hati kau ??
lepas jer dia tengok nie kan , terus dia bagitau aku ..
" abang , esok pergi topup ikan lagi ea .. beli lagi 10 ekor !! hehe "
amboii .. banyak cantik kau .. mentang-mentang dapat duit banyak .. shopping sakan ea
aku jugak yang nak kena membeli ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...