29 August 2015

I'M 23rd !!

Paan Zainudin | 3:17 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah syukur syukur .. Hari nie memang rasa happy sangattt .. seriuss happy sangatt sangatt .. Now I'm officially 23rd !! haha dah tua bohhh .. Gembira sebab rakan-rakan ada bersama semasa hari lahir , dan sedih jugak sebab nie laa kali terakhir aku celebrate birthday dengan diorang semua .. 
Sanah Helwah Pa'an !! 23rd yahh ..
HAHA Akmal .. Actually masa nie tengah cuti .. Ramai yang balek kampung sebab cuti panjang .. dan ada jugak yang stay dekat hostel , tak balek .. Yang lagi terharunya ada member-member tak balek sebab nak celebrate sama-sama birthday aku malam tu .. Ya Allah terharunya akuuuu .. Kau pun Akmal tenkiuu jugak .. Ambil train tengah malam and sempat bersama-sama dalam jamuan nie .. Nampak , siap galas beg baju lagi .. hahaha
Nyanyi ramai-ramai !! haha maluuuu ..
Tenkiuu kawan-kawan .. tenkiuu .. Aku sayang hangpa semuaaa ♥ ♥ ♥ Terima kasih sudi hadir ke jamuan kecil-kecilan nie .. Aku nak berkongsi kegembiraan dengan kawan-kawan aku .. Lepas nie dah takda macam nie dah .. Thanks semua ..
Makan sampai kenyanggg .. haha
Ni jer yang mampu aku sediakan .. Masak sendiri okeyyy ..
Muuahhh cikedd hahahaha
Okeyy fine , yang nie memang aku tak plannnn .. Aku ingat takda tepung menepung telur semua nieee .. Huwaaaa , dah la aku pakai baju baru.. Sanggup depa angkat aku pi tapak penyeksaan .. sob3 ..
Hambekkk semua kenaaa .. hahahaha ..
Nahhh , balas dendammm .. haa ambikk ambikkk , sapu satu badan .. haha

Thank you so muchhh guysss .. U made my day .. Terima kasih banyak-banyak .. I'm so happy .. Terima kasih pada yang bagi ucapan , yang doakan aku , yang bagi hadiahhhh .. Terima kasih banyak- banyakkkk .. Sumpah sayang hangpa semuaa 
Thank you so muchh makk !! I love u ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 August 2015

SEMINAR PENYELIDIKAN TINDAKAN 2015

Paan Zainudin | 3:11 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah .. alhamdulillah .. Akhirnya selesai jugak Pembentangan Seminar Penyelidikan Tindakan akuuu .. Fuhhhh rasa lega tu tak boleh nak cakap la bhaiii .. Rasa macam melompat atas orang ramai , pastu dilambung-lambung .. hahaha
Jyeahhhh !! Fuhh masa nak bentang tue kemain berketar lutut tangan kaki badan .. Mau tak nye , lepas 5 tahun setengah study .. Ni laa kemuncak penghujung study kita .. Susah senang nak sampai ke tahap nie , Tuhan saja yang tahu .. Alhamdulillah .. Untuk kajian tindakan aku kali nie , aku buat kajian pasal KAEDAH NYANYIAN GERAK BADAN BAGI MEMBINA PENGETAHUAN MAKNA SIMPULAN BAHASA .. Macam mana tu ?? Hahaha ada lerrr ..
Tahniah jugak dekat kawan-kawan yang dah habis bentang .. Merdeka la kita lepas nie .. yippi yippi , haha ..
Kami sudahhh !! Anda bila lagi ?? hahaha
#KIPIDAP   #DONGIBAB  #YUKENDUIT 

Semua muka puas belaka .. rasa macam nak kemas barang dahh .. sebab most of 60% daripada kerja-kerja akhir sebelum habis study nie dah siap .. hehehe






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 August 2015

THIS IS PISMP JANUARY 2O12

Paan Zainudin | 3:58 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


 Sekejap je masa .. dah final semester final year dah .. Dulu ingat lagi , masa mula-mula masuk dulu tahun 2010 , dalam hati nie alahai 5 tahun setengahh .. lama gillerr .. Haa giller la kauu , sekarang dah nak habis dah pun .. Syukur Alhamdulillah .. Ni laa family PISMP Januari 2012 aku .. Kami ada seramai 245 orang kalau tak silap .. Then ada 12 unit dalam batch .. Kira unit dan bilangan student batch paling ramai dalam IPG nihh .. 
Haha , my classmates .. Keluarga 5 tahun setengah dan selamanya .. PISMP Bahasa Melayu SJKC
PISMP Bahasa Melayu SJKT
PISMP Pra Sekolah (1) SK
PISMP Pra Sekolah (2) SK Peribumi
PISMP Pengajian Cina 1 SJKC
PISMP Pengajian Cina 2 SJKC
PISMP Pengajian Tamil SJKT
PISMP Pengajian Islam SJKC
PISMP Pengajian Islam SK
PISMP Pemulihan
PISMP TESL SK
PISMP TESL SJKC



Aku tak tahu macam mana aku nak hadap hari-hari yang akan mendatang nie lepas dah habis study .. Posting tu insyaAllah akan ada , tapi macam mana life aku tanpa kawan aku yang semuanya gila-gila nihhh .. Haaa aku tak bolehhh .. Benda yang paling aku lemah sekali ialah perpisahan .. Cukup la zaman sekolah menengah dulu , ambil masa nak stabil balek .. Berkawan zaman bekerja dan zaman study memang berbeza .. Seriously akan merindui zaman study .. I will miss u guysss !!





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

13 August 2015

TEATER MADUKU KALUT RETURNS

Paan Zainudin | 7:31 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Yeayy .. Akhirnya plan kiteorang nak menonton teater dekat Istana Budaya menjadi jugak .. Bukan apa , sebelum ni memang setiap tahun kiteorang pergi menonton teater dekat IB .. Cuma tahun nie kiteorang memang super duper busy , jadi macam jadi tak jadi je nak pegi .. Last-last minggu lepas tetiba plan nak pergi lepas godek-godek teater apa yang ada dekat website IB .. Terus buat paperwork dapat pengangkutan ramai-ramai pergi KL .. Tiket pulak beli dengan produksi ..
So teater yang kiteorang tengok kali nie ialah Teater Maduku Kalut Returns .. Tengok macam best kan ?? haha .. Actually teater ni pernah dipentaskan kalau tak silap tahun lepas kot .. Jadi tahun ni produksi yang sama nak pentaskan semula teater nie ..

Sinopsis :
Sebuah kisah komedi yang mengisahkan tentang kehidupan seorang pemandu teksi yang terpaksa memberi komitmen terhadap kerjayanya yang tidak menentu masa dan kehidupan berumahtangganya bersama dua orang isterinya yang mana kedua0dua isterinya tidak tahu mereka dimadukan .. Kekalutan demi kekalutan terus berlaku sehingga rahsianya terbongkar .. 
Dua orang nie memang camni .. Tak tengok dah orang sekeliling tepi kiri kana diorang , haha .. Muka-muka dah kenyang makan dekat hentian Genting Sepah .. Kalau tengah lapar memang murung satu hari ..
Pijat dengan bungkusan makanan memang tak boleh dipisahkan .. haha
Yeayyy dah sampai .. haha !! Dengan family GITA .. Aku pulak yang feeling over eksited dekat situ .. Abam dah balek rumah sendiri dah dekat IB nie .. Tu pun setahun dua tiga kali jer ..
Kiteorang duduk dekat ground circle .. Actually masa beli tiket tue aku request seat dekat bahagian stalls .. Dekat la sikit dengan stage tapi entah kenapa ada silap sikit tiket kiteorang dekat aras ni .. Tapi kira oke la boleh nampak clear lagi .. Tiket pun student price kan ..
Muka-muka nie masuk IB bukan reti nak diam .. Naseb auntie pengawal tue takde , kalau tak dia dah laser mulut korang dengan laser hijau tue .. hahaha , kata dekat orang padahal tuan badan pun bising ..
Fifi and her fiancee .. wuuu first time jumpa .. haha
Gambar pementasan ihsan daripada PinkyMomma.com ..
Seriusss bestttt .. Memang kelakauu giller .. Nak pecah perut aku gelakk .. Even teater nie tak lama dalam sejam 1/2 , setting tak banyak tapi jalan cerita memang besttt .. Aku sendiri jadi kalut .. hehehe ..
yahh , bersama (Bibi) Jihan Muse .. Sumpah Jihan nie kelakar , dah la makin cantik ..
Saiful Bahri Atoi as Sarjan Hassan
Aololo comei nye awak Nad Zainal (Mimi) .. Naseb aku tinggi lagi , haha ..
Yahhh , hero madu .. hahaha abam Remy Ishak (Selamat) .. Cenggini deme berlakon ..
Sherry Al Hadad (Sarjan Manisah).. You go girl .. Memang kelakar .. Dafi je yang takde sebab lepas pementasan dia terus gerak balek , ada show ..
Kalut ahhh kalut ahhhh .. hahahah .. Serius bestt .. Kalau tak takde la teater ni dipentaskan buat kali kedua .. Lagipun saja datang tengok sama-sama ramai-ramai sebelum habis study nie .. Entah lepas nie sempat datang lagi ke tak .. hohoho 





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...