28 June 2015

REHLAH RAMADHAN

Paan Zainudin | 8:22 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Yeayyy dah berpuasa .. Hahaha .. Alhamdulillah , sempat bertemu Ramadhan tahun nie .. Tapi dalam hati ni jangan laa pulak asyik nak ingat raya saja haha .. Puasa nie sebenarnya mengajar kita menjadi lebih aktif dan produktif .. Bukannya makin lemah asyik nak tidur je .. Betul kan ??

Oleh yang demikian bagi kami anak-anak Dato' celup nie telah mengambil keputusan dan tindakan untuk mengadakan rehlah sempena bulan ramadhan nie .. Lawatan ke rombongan ke lebih kurang je maksudnye .. Destinasinya ialahhh Bukit Tinggi !! dalam Pahang jugak alkisahnya ..
Nak pergi oversea time bulan puasa nie macam over terlebih sangatt .. Jadi dekat sini kita feeling-feeling semacam lebih sikit .. Tengok panorama omputih pun jadi laa .. Actually tahun lepas pun dah pergi dah Bukit Tinggi nie -> ... <- Tapi time tu memang tak plan langsung .. Pergi secara mengejut je , haha .. Kali nie kiteorang plan siap-siap ..
Okeyy abam payung gambar abang sekali ..
#kipidap   #dongibab   #yukenduit
Kes Bukit Tinggi bergegar bukan sebab kami saja yang berlompat .. Tu haa kiri kanan tepi kiteorang nie , ramai yang lompat .. Mau tak patahnye jambatan nie .. haha
Lepas tu serbu pulak Japanese Tea House .. yang nie memang aku surrender .. hilang dah produktiviti aku tue .. tempat memang berbukittt .. mau aku tak semput .. Ingatkan aku sorang , tue haaa yang lain pun lebih kurang .. hampehh ! haha
Abam belanja gambar sikit ..
Kalau dah dekat dengan Keyell ni takkan la tak singgah bruhh .. Haruss laa .. Kiteorang siap sempat berbuka dekat Ampang .. Tu pun berapa minit lagi je nak azan .. Ingatkan main tapau nasi je dalam kereta .. Singgah di Jalan TAR sudah menjadi satu kewajipan time bulan puasa nie .. Orangnya perghh ramai giller , macam esok nak raya .. Naseb baik la aku sempat grab baju melayu nak pakai time raya nanti .. Bukan apa , stok tak banyak takut habis jaa .. Jadi ambil siap-siap .. hehe 

SELAMAT BERPUASA .. SELAMAT HARI RAYA


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 June 2015

TAHUN AKHIR SEMESTER BARU AZAM BARU

Paan Zainudin | 8:21 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Welcome Sem 8 .. Akhirnyaaa dah berada di laluan yang terakhir dekat IPG nie .. hampir 5 tahun setengah dekat sini .. Sekejap giller masa pejam celik pejam celik dah tahun akhir .. Alhamdulillah ..
Kasi sepam sikit gambar .. hahaha .. Masa nie on the way balek kampus .. Dah datang dari Kedah ke Pahang , memang wajiblah ikut laluan Cameron nie .. Dah jatuh hukum harus membeli belah strawberi dan sewaktu dengannya dekat situ ..  Pastu bawak balek asrama makan ramai-ramai , seriuss jamaahhh barakahh .. haha .. Rezeki kiteorang tahun nie sempat berpuasa dekat rumah dalam dua , tiga hari sebelum balek kampus .
Yahhh .. kuliah dah bermulaaa .. Dah semester terakhir nie memang padat schedule kiteorang .. Dengan yang tu yang nie nak dibuatnya .. Fuhhh seriuss letihh .. Bab nak bahagi masa memang kena cekap .. Kalau tak mati kering la kau dalam bilik , hehe .. Yang naik moto sampai bertiga ni aku tak tahu kes sebab apa .. Katanya langkah penjimatan , hahaha ..
Trend sekarang nie .. ***** kau hijau , ********** kau hijau , ****** kau hijau .. habis kiteorang yang pakai baju hijau nie pun kene jugakk .. ****** kau hijau .. hahahaha
Kiteorang berkesempatan berjumpa dengan junior-junior yang baru mendaftar dekat IPG nie .. Kebetulan kiteorang akan mula sibuk dalam bulan depan , jadi kiteorang ambil inisiatif nak berjumpa dengan junior-junior yang berminat nak join group Gabungan Insan Teater Afzan .. Alhamdulillah , ramai yang hadir dan tunjukkan minat nak join kelab nie .. Pensyarah pun turut hadir , tenkiu Ayah Dzul dan Puan Akmar .. Member-member dari geng senior pun ramai yang hadir ..  Rasa macam bersemangat pulak sebab kebanyakan junior-junior nie ada yang dari Sekolah Seni .. So ada yang berkemahiran dalam bidang teater dan tari .. Muzik pun ada ^__^ .. Okeyy fine aku ngan Arepp kalau tak photobomb gambar memang tak sah .. hehe
Hahaha , terpaksa cover perutttt .. Agak over sangat menunjukk dekat situ , nanti orang kata riakk ,. hehehe .. Diharapkan semester nie dapat perform yang terbaik .. Cepat-cepat habis , grad and konvo .. Ada rezeki sambung master pulop , huhuhu ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

08 June 2015

BARAKALLA IJAT & NIDA

Paan Zainudin | 8:19 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Tidak ada apa yang mampu diungkapkan melainkan kalimah Alhamdulillah terima kasih Ya Allah .. Akhirnya dua orang sahabat baik aku nie selamat bergelar sebagai suami dan isteri selepas diijabkabulkan di Masjid Semeling , Sungai Petani ..

Izzat dan Hanida nie sebenarnya classmate aku dekat IPG . Since 2010 lagi . Al kisah diorang nie masa dalam kelas dulu kiteorang satu kelas selalu pasang-pasangkan diorang nie .. haha sikit-sikit ijat nida .. Sikit-sikit diorang .. Tup-tup dapat tahu masa  tahun 2013 siap buat press conference time jamuan kelas kata nak bertunang .. Wooww tanjat kiteorang , hahaha .. Ingat main-main rupanya jadi .. Alhamdulillah ..
Actually masa majlis akad nikah nie aku baru bertolak balek dari Penang , jaga ayah buat kimo dekat hospital sana .. Memang aku rush balek malam tue .. Alhamdulillah , sampai juga sebelum start majlis .. Agaknya member aku ni memang nebess tahap kot haha sampai kena lafaz dua kali .. Tapi takpe , selesai dah semuanya .. Classmate aku yang lain pun turut hadir ..
Alhamdulillah .. tahniahh barakallah Ijat Nida .. 
Majlis resepsi sebelah perempuan .. Perghh lawa baju .. Serius aku suka warna pink belacan nie .. Belacan ? Ehh ? bhahahaa
Diiringi dengan sambutan kompang oleh anak-anak kecil khairiah .. 
Antara member-member kelas dan batchmate yang hadir .. Jauh diorang datang .. Dari Kelantan & Terengganu ..
Hahaha turn aku pulop bergambor .. Alhamdulillah muat lagi pelamin aku nak tumpang duduk .. hahaha .. 
Sesi outdoor bersama dengan bridemaids .. Sorry guys tak dapat join , kena balek Penang .. Tahniah Ijat & Nida .. Ijat , jaga dan bimbing Nida elok-elok .. Nida , jaga Ijat sama .. Aku tau Ijat yang pasti lepas nie aku lagi slim dari kauu .. Kau cakap kau dah surrender .. hahaha



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...