29 March 2012

LiHat.. TeNuNg.. FiKiR.. dan...

Paan Zainudin | 8:46 PM | 00 orang doakan aku slim |



Mula-mula ingat nak buat wordless wednesday..
tapi hari rabu dah lepas...
takpe lah...juz share dekat sini..
sharing is caring ~~

kita lihat .. tenung .. fikir .. dann ..
..tepuk dada tanya iman.. hihi








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SuRat CiNta Kita KePaDaNya...

Paan Zainudin | 8:39 PM | 00 orang doakan aku slim |


Kehidupan seharian tidak lengkap jika 
dalam masa sehari kita langsung tak baca al-Quran. =') 



"“(Wahai Muhammad bacalah) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian mahkluk), Dia menciptakan manusia dari sebuku darah beku, bacalah dan Tuhanmu yang Maha pemurah, yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, Dia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya”. (Al-'Alaq :1-5)









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

28 March 2012

ReHeaRSaL JuBLi PeRaK

Paan Zainudin | 7:29 PM | 00 orang doakan aku slim |


Kebammm..kebummmm..kebamm kebumm ...
Lepas jer tengok poster nie seriuss beb ... hati bukan makin tenang ...
jiwa ni pun haa..makin berkoncang lagu ribut taufan katrina daaahh ...


Pagi tadi kiteorang dah dapat pengecualian untuk latihan dah..
dari pagi sampai ke tengahari..

huwwaaa ... tadi step tarian sambutan banyak yang kena ubah ..
sekali dengan lokasi .. adeii..adeii.. jangan stress .. jangan stress ..
be cool beb .. tarik nafas perlahan-lahan .. huuuu ... huhhh..

petang nie pun ada latihan pukul 3..
mak aihhh.. kena pakai sun block la gitu nampaknyer ..

& satu berita gembira gembiru gembiri yang paan dapat tadi..
akhirnya .. kiteorang akan dapat baucer buku petang nie.. yahOo!!
alhamdulillah.. alhamdulillah .. penantian .. penantian ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

WoRDLeSS WeDNeSDay #12

Paan Zainudin | 2:08 AM | 00 orang doakan aku slim |


Shhhhh...tak baik mengumpat...


Pada setiap hari Rabu, penulis blog akan mengepost gambar
tanpa description bagi menjelaskan sesuatu pada blog mereka. 
Oleh itu, gelaran 'wordlessdiwujudkan. 
Ideanya ialah gambar itu sendiri mengatakan begitu banyak maksud tanpa mengatakan sesuatu perihal...

baca lebih lanjut : wiki.answer



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

27 March 2012

- PeSta BuKu aNTaRaBaNgSa -

Paan Zainudin | 12:11 PM | 20 orang doakan aku slim |


waaaawww...waaawwww...
Pesta Buku Antarabangsa kini sudah kembali...

tak percaya??...seriusss!!!
gi amik kanta ker..teropong ker dekat makmal sains sekarang..
skodeng banner kat bawah nie..hehe



haaaahhh..
tangan nie dah mula gatal dah...
alang-alang elaun buku dah nak masuk bulan 4 nie..so tunggu apa lagi..
lets go pak cik mak cik..serbu PWTC...!!

wehh..wehh..
dengar citer ada contest.. "PERADUAN HEBAH & MENANG"
tu pun lepas paan baca dekat entry Lyssa Faizureen..
dapat baucer wehhh..takkan tak nak try kot..jom r..

pesta nie dekat 2 minggu jer..
for more information, korang leh terjah dekat website diorang nie..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

.. MiNggu yANg GiLa-GiLa ..

Paan Zainudin | 9:30 AM | 00 orang doakan aku slim |


Okeh..tarik nafas panjang-panjang
hufffffffff...huhhhhhhhhh...
hufffff.....huhhhhhhh

minggu nie minggu last persiapan untuk jubli perak..
hari KHAMIS JUMAAT nie REHEARSAL..
hari SABTU nie JUBLI PERAK...huwwwaaa..nervous nyaa..
paan nie bila mai nervous toilet la tempatnya...dah macam watak samsuddin dalam seniman bujang lapok pulak..terketar2 lutut dalam toilet...heee...

Ya Allah..hanya tuhan saja ya ng tahu wehh...
3 acara sekali gus...adehhh...

pagi - tarian sambutan
            - teater walinong sari
tengahari - tarian santapan

pagi semalam ada taklimat Jubli dekat dewan...mak aihh...banyak giller protokol time sambutan nanti... dengar kata menteri pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin pun nak turun jugak..VIP..VVIP  and segala P, P la yang nak datang nanti..sabor je la anak oOi...


dekat bawah nie gambar sekitar latihan hujung minggu lepas..
test dengan kostum sekali..

alahai...make pun...kelabu la muka paan...
manggis + putih = bla..bla..bla...

nie semua isteri-isteri cheq...
dah macam model dah nengok nyer..
dari kiri isteri no. 3, no. 2, no. 1 ..& no. 4... hehehe.. *perasan derr
from left : kak nadirah (tun teja), kak JC (penari), paan (datuk bendahara/ ayah tun teja), imylia (walinong sari), & ikan ficha (penari/ kembang)

semuanya gojeSs gojeSs beb..
harap2 la pementasan kiteorang berjaya..


si ikan ficha.. merangkap si kembang and penari dalam teater nie...
jahhh...ko silat tu betul-betul taw..
kang ade yang lebam pulak muka nanti..hehe

to all krew2 yang terlibat dengan pementasan..penari2..gud luck okeh...
minggu nie kita practice btul2..smpai menangis air mata darah....hahaha.. 
kejam..kejam...





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 March 2012

LeLaKi BeRKuLit GeLap MoRe SeXy..hihi

Paan Zainudin | 1:49 AM | 00 orang doakan aku slim |


Tadi tengah online FB..
tengah syok2 scroll page ke bawah tiba-tiba paan ter"stop"
dekat wallpaper nie...hurmmm. hurmm..

betul ke bahawa......


waaaa..cam tak caye jerr...
of coz lerr.. 
sebab paan pun dah kira sebahagian dari insan berkulit "manggis".. hihi

tetiba jer rasa macho..hahaha..tak leh belah betul..
tengok saje la dekat title dia.. "LELAKI BERKULIT GELAP LEBIH SEKSI".. woww.. woww...hahahah

dah2..jangan la dok merapu-merapu time tengah malam nie...
mata nie memang kuyu teruk..buzy sangat nak siapkan esaimen...huurrmm...

Gud Nite to aLL BLoGGEr



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 March 2012

-TaHNiaH JuNiOr SPM 2O11-

Paan Zainudin | 3:06 AM | 00 orang doakan aku slim |


21hb Mac ritu...semua calon SPM masing-masing dah peroleh result..
ada yang sedih.. dan ada yang gembira sampai terloncat-loncat..
paan pun turut terloncat-loncat..

Sebab pe?? 
sebab excited tengok adik2 junior yang cemerlang dalam SPM..
abang mana yang tak seronok kan..hihihi..



keputusan SPM SMKA Baling..
alhamdulillah..rezeki dari Allah ..sekali lagi sekolah lama paan cipta kejayaan.. dari sehari ke sehari kejayaan dicapai..makin bertambah baik..alhamdulillah la kan..


cikgu-cikgu pun tumpang gembira..mana yang tak excited..siang malam bertungkus lumus mengajar diorang..for your information, tugas seorang guru bukan pada waktu sekolah saja taw..kadang-kadang malam sanggup datang ke sekolah semata-mata nak ulangkaji pelajaran bersama student tercinta..





paan yang bakal seorang guru ni pun dah mula merasa bahang dah..hihi..
tak sabor la pulak..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 March 2012

FoRTeEn oR MaX 24:7 ???

Paan Zainudin | 11:07 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hari nie tetiba bersemangat nak bercerita pasal dunia hiburan walaupun kepala nie tengah dihimpit dengan keja2 esaimen..dah nak terpenyek dah nie..tulun..tulun...

Hmm...
Sekarang nie kalau kita tengok dah muncul ramai artis-artis baru.. 
baik pelakon atau penyanyi..

Kali nie paan tertarik nak berceloteh mengenai 2 grup penyanyi nie..
yupp..pasal penyanyi baru..tapi rasanya dah dekat setahun la kot diorang debut..almaklumlah..paan selalu ketinggalan zaman..sob..sob..

grup pertama paan nak berceloteh adalah grup...
ketuk drum kuat-kuat sikit...

MAX 24:7..!!


HAHAHA... mesti orang tanya sebab ape pilih grup nie untuk diceloteh..
ntah lah..i dont know..tetiba rasa nak berceloteh pasal grup nie..hihi

hmmm..dengar kata group nie tiru ala-ala kpop.. menyanyi sambil ada koreograf gitu...kpop ke mpop kerr sama je dua2..pop jugak..hihi

dulu..tahun lepas la..time pergi sambutan kemerdekaan sebagai human LED  dekat dataran merdeka.. paan ada bergambar dengan diorang..tapi waktu tue tak kenal lagi.. ingatkan astronaut mane kerr..hehehe.. kejam. kejam.


paan pernah dengar diorang nyanyi secara live.. ok..boleh tahan jugak..
tapi tak berapa rancak lagi la koreograf diorang..paan tahu..bukan mudah nak amik hati orang ramai kan..tapi apa pun gud luck bro-bro sekalian..chaaa..


ok..proceed to the next grup pulak..hehehe..
yang nie pun grup baru...boleh kata baru la paan kenal..
hehehe..agak lambat sikit...bukan ape..buzy sokmo..

jeng..jeng ..jeng...
FORTEEN..!!



first time paan dengar lagu single pertama diorang "berdua bersatu" daripada handphone adik..hmmmm..macam best jerr..layan je laa~~ la la ♪♫ ♪♫ 

lepas tue pulak lagu nie semakin menular dalam kalangan student2 dekat maktab...aisshhh...dahsyat nie..siap hafal-hafal lagi lirik lagu nie..amboii..sakan..

waktu tu paan takde la giller2 sangat macam gugirls dekat maktab paan..bukan setakat perempuan..lelaki pun ada..

sampai la satu hari tue paan ada bukak paper BH terbaca bahagian finalis ABPBH nie..aikkk??? finalis??? biar benor.. tak sampai setahun grup nie muncul dah jadi finalis..kuat benor penangan nyer nie..


Then hari tue..time ABPBH dekat Village Mall, Sungai Petani paan dah dengar secara life suara diorang.... wwaaaaaaaaa....
itu jer yang paan mampu cakap..haha..memang superb vokal diorang... no wonder la diorang tercalon sebagai finalis dalam kategori Artis Duo Berkumpulan Terbaik..
Tahniah One, Izzue Islam, Ameerais, & Ariz..


hehehe....dan keputusan undian...
Anugerah Bintang Popular Persendirian... jeng..jeng..jeng..

of coz la FORTEEN...hahaha...
bukan senang taw nak mengundi persendirian nie..jarang orang buat pastu update dekat blog..


***
sekarang nie muncul pulak artis ala2 kpop dari Indonesia, Smash..
dengar kata bolah tahan group nie..vokal ok..tarian pun ok..hurrmm..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

aSyik aSyik NaSi BuNgKuS

Paan Zainudin | 9:58 PM | 00 orang doakan aku slim |


Dari dulu sampai sekarang..mai time lunch jer nasi bungkus..
sampai dah naik muak seribuempatratustigapuluhdua daa...

nama pun bujang...chill out la beb..hihi
ada orang yang kawin pun tak sempat nak masak jugak sebab buzy punya pasal.. kan? kan?

so, menu hari nie....
yum3..lepas jer kuliah tadi terus memecut dengan kelajuan 190km/j ke kantin kampus..perut nie haa..dah bergoncang tahap gaban dah...


jeng..jeng.... sambal ikan keli .. pergghh... merahnyer cili..
memang mamee slrrrp la beb..
kena sedia air banyak-banyak ni..kalau tak kang terbakar bilik haaa...pedas punya pasal..kalau tak cukup lagi guna pulak pili bomba..hehh hehh..


 dan satu perkara lagi kalau makan bawak balek bilik wajib buat benda nie..hehehe..


tengok running man!!! wajibun..
tak kira la ulang tengok episod yang sama ke..janji RM..hehe
ntah la sebab pe...paan pun tak tahu..



so, malam nie menu apa yeaa..nak masak..malam je masak..
ermmm...menu wajib orang bujang - telur goreng.!! yeaahhh




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

BaNtaL PeLuk BaRu..HAha..

Paan Zainudin | 4:00 PM | 00 orang doakan aku slim |


Hari tue...on the way nak balek ke maktab
kiteorang balik melalui Cameron Highland..tak balek ikut KL..
dekat la sikit kan..

kepala nie bukan main pusing dah ..dah macam ada 3,4 ekor burung terbang keliling kepala....hahaha..pening2...jalan berbengkang bengkok.. nasib la tak membuang kan dekat situ..

sampai jer dekat kawasan yang orang jual barang-barang banyak, tak silap dekat Kea Farm kot..tiba-tiba mata paan terpina-pina melihat dekat sesuatu benda..hihihi...alhamdulillah...memang peluang paan la kot hari nie..tetiba parents kawan paan berhenti kereta dekat area situ..nak turun beli barang..

paan pun apa lagi..turun laa..
terus pergi capai benda yang telah memukau mata cheq nie...

*


*


*

taraaaa....


hahaha..bantal peluk!!!! RM10.00 jer.. murah. murah.
ntah pa pe mamat nie..buang tebiat..


dulu jelez giller tengok kawan-kawan ada bantal peluk..tido bukan main nyenyak..macam-macam jenis ade... nightmare before christmas la..spongebob la.. jeless..jeless...


nah sekarang bila dah ade benda alah nie.. confirm. confirm. badan terus melekat dekat katil..pastu lewat pergi kuliah..memang hampeh.. 


zzZZZ... kruhh..kruhh...

P/S : KO JANGAN BUAT TEMPAT LAP KARI TUMPAH SUDAA LA PAAN.. BANTAL YANG BAU STRAWBERI TIBA2 BAU GULAI..HAMPEHH..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

WoRDLeSS WeDNeSDay #11

Paan Zainudin | 10:26 AM | 10 orang doakan aku slim |


Citer fanatik time zaman kanak-kanak dulu...hehehe



Pada setiap hari Rabu, penulis blog akan mengepost gambar

tanpa description bagi menjelaskan sesuatu pada blog mereka. 
Oleh itu, gelaran 'wordlessdiwujudkan. 
Ideanya ialah gambar itu sendiri mengatakan begitu banyak maksud tanpa mengatakan sesuatu perihal...

baca lebih lanjut : wiki.answer



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

KRaF - My HeaRT VII

Paan Zainudin | 9:37 AM | 00 orang doakan aku slim |




1 pcs : RM3.50 / RM4.00
-->  Bergantung kepada design dan saiz
-->  Bentuk, warna dan design terpulang kpd pelanggan
-->  Sebarang tempahan dan pertanyaan bleh hubungi :

013-4159320 / 017-5613621

atau

melalui laman facebook 



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...