21 March 2012

FoRTeEn oR MaX 24:7 ???

Paan Zainudin | 11:07 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hari nie tetiba bersemangat nak bercerita pasal dunia hiburan walaupun kepala nie tengah dihimpit dengan keja2 esaimen..dah nak terpenyek dah nie..tulun..tulun...

Hmm...
Sekarang nie kalau kita tengok dah muncul ramai artis-artis baru.. 
baik pelakon atau penyanyi..

Kali nie paan tertarik nak berceloteh mengenai 2 grup penyanyi nie..
yupp..pasal penyanyi baru..tapi rasanya dah dekat setahun la kot diorang debut..almaklumlah..paan selalu ketinggalan zaman..sob..sob..

grup pertama paan nak berceloteh adalah grup...
ketuk drum kuat-kuat sikit...

MAX 24:7..!!


HAHAHA... mesti orang tanya sebab ape pilih grup nie untuk diceloteh..
ntah lah..i dont know..tetiba rasa nak berceloteh pasal grup nie..hihi

hmmm..dengar kata group nie tiru ala-ala kpop.. menyanyi sambil ada koreograf gitu...kpop ke mpop kerr sama je dua2..pop jugak..hihi

dulu..tahun lepas la..time pergi sambutan kemerdekaan sebagai human LED  dekat dataran merdeka.. paan ada bergambar dengan diorang..tapi waktu tue tak kenal lagi.. ingatkan astronaut mane kerr..hehehe.. kejam. kejam.


paan pernah dengar diorang nyanyi secara live.. ok..boleh tahan jugak..
tapi tak berapa rancak lagi la koreograf diorang..paan tahu..bukan mudah nak amik hati orang ramai kan..tapi apa pun gud luck bro-bro sekalian..chaaa..


ok..proceed to the next grup pulak..hehehe..
yang nie pun grup baru...boleh kata baru la paan kenal..
hehehe..agak lambat sikit...bukan ape..buzy sokmo..

jeng..jeng ..jeng...
FORTEEN..!!



first time paan dengar lagu single pertama diorang "berdua bersatu" daripada handphone adik..hmmmm..macam best jerr..layan je laa~~ la la ♪♫ ♪♫ 

lepas tue pulak lagu nie semakin menular dalam kalangan student2 dekat maktab...aisshhh...dahsyat nie..siap hafal-hafal lagi lirik lagu nie..amboii..sakan..

waktu tu paan takde la giller2 sangat macam gugirls dekat maktab paan..bukan setakat perempuan..lelaki pun ada..

sampai la satu hari tue paan ada bukak paper BH terbaca bahagian finalis ABPBH nie..aikkk??? finalis??? biar benor.. tak sampai setahun grup nie muncul dah jadi finalis..kuat benor penangan nyer nie..


Then hari tue..time ABPBH dekat Village Mall, Sungai Petani paan dah dengar secara life suara diorang.... wwaaaaaaaaa....
itu jer yang paan mampu cakap..haha..memang superb vokal diorang... no wonder la diorang tercalon sebagai finalis dalam kategori Artis Duo Berkumpulan Terbaik..
Tahniah One, Izzue Islam, Ameerais, & Ariz..


hehehe....dan keputusan undian...
Anugerah Bintang Popular Persendirian... jeng..jeng..jeng..

of coz la FORTEEN...hahaha...
bukan senang taw nak mengundi persendirian nie..jarang orang buat pastu update dekat blog..


***
sekarang nie muncul pulak artis ala2 kpop dari Indonesia, Smash..
dengar kata bolah tahan group nie..vokal ok..tarian pun ok..hurrmm..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...