31 May 2014

IKAN PULANG KE LUBUK

Paan Zainudin | 8:36 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Walaupun aku nie cikgu BM , tapi aku macam dah ingat-ingat lupa betul ke tak peribahasa yang aku taruk kat atas tue , heheheh .. Lebih kurang je kot .. Dan dan rasa malas nak check dekat google ..
Bila balek kampung atau diibaratkan ikan pulang ke lubuk nie , perkara pertama yang eksaited sangat nak buat iaitu bertemu dengan sedara mara sepupu sepapat .. Yelahhh , masing-masing dah besar , dah berkeluarga , semua pakat bawak haluan hidup masing-masing .. Tinggal yang single-mingle macam kami nie .. hehehe .. Nak jumpa pun bila ada family event .. Alhamdulillah , Allah gave this opportunity ..
Dulu kami minum susu Dumex..
Sel-sel otak bergabung dan membesauu.. kami dah besauu.. haha
Time zaman-zaman cekedis hingusan dulu , hik3 .. Sumpah nak tergelak bila tengok balek .. Zaman terjun parit , mandi sungai , main polis tan tri , aci ligan dan segala macam .. Haaa rindu zaman childhood dulu .. Kalau nak compare dengan budak-budak zaman sekarang memang tak ahh .. Jauh beza .. Diorang sekarang dengan tab , smartphone dok main cotcet cotcet dalam bilik , takde nak keluar beriadah giller bagai nak rak macam kiteorang semua dulu .. betul tak ??? hehehe
Ngetestt monopod sekali bohh !! hahaha ..
#Siblings #Cousins #ThisisKampungStyle


Semangkuk asam pedas keladi, 
Sekawah gulai nangka, 
Sebesen kerabu mempelam,
Seperiuk sambai petai, 
Sepinggan sambal belacan.. 

This is Kampung Style !!


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 May 2014

SUDAH BERMULA

Paan Zainudin | 7:09 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah , finally tamat jugak final exam semester nie dan berakhirlah jugak semester 5 .. Hmmm , serius rasa sekejap .. Dari tahun 2010 , pejam celik pejam celik dah 4 tahun dekat IPG nie .. tinggal lagi 1 tahun 1/2 je lagi sebelum grad ..
Senior yang banyak tolong aku masa praktikum , Joe & Sebu .. Yang paling amat sangat lah itu yaa.. Perkongsian pengalaman dan ilmu tu pentingg , haha .. Atiqah Abdullah , Diyana Aziz .. Makasih jugokk.. Selamat maju jaya untuk semester korang yang terakhir nanti.. All the bestt..
Kawan   : Apa khabar ? Lama tak jumpa .. Sihat ??
Sahabat  : Laa hidup lagi mamat ni , ingat kann masuk kubur dahh .. hehh hehhh

Kawan   : Balek elok-elok , jaga diri .. Kirim salam dekat family ..
Sahabat  : Balek merempit biar patah kaki wooii .. Nanti aku pergi melawat ..

Hahaha , macam tue lahh ragam sahabat , bukan nak doa yang elok-elok dekat kita .. Hammmpehhh , hihihi

Haaaa , nak dijadikan satu alkisah - rezeki namanya .. Lepas jawab paper major dgn masam stressnya hari tue tiba-tiba bertukar jadi riang ria raya bila dpt benda nie.. Set FAIR & LOVELY , hehe .. Aku pun taktau nak try pakai yang mana dulu .. Hmmmm japp , agak-agak lepas pakai produk ni depa amik jadi duta dak ? ngehehehhhh.. Thanks Unilever (M) Holdings Sdn Bhd .. 
Sebelum balek kampung , pekena dulu burger mahai nihhh .. Hilangkan sikit ngidam tue .. hehehe 
#IsiHatiAnakUtaqa #BalekRamai-ramaiBestt
Selamat bercuti semester dekat rakan-rakan IPG .. Kali nie lama sikit cuti , dekat sebulan .. Jaga diri bahhh , see u next semester .. 

#BabaiSem5  #HolidayMoodOn





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 May 2014

HADAP EXAM .. OKE HADAP

Paan Zainudin | 9:18 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Yaaa .. bermula hari ini , semua rakyat jelata a.k.a guru pelatih IPG seluruh Malaysia akan menghadap final exam ya #amattaksukagila ..  Jangkaan awal mereka akan mengalami fening-fening dan adakalanya nak pengsan bila tengok spesies kertas yang bertimbun dan berselerak atas meja study .. Adoyyaii takleh belahh haha .. 
Hmmmm .. 1 , 2 ,3 .. Yupp tinggal lagi 3 sem je lagi nak habiskan study dekat IPG nie .. Tak sabau nak habis cepat-cepat pastu posting ke mana saja yang KPM hantar .. ayat macam pasrah je kan tapi semua tu rezeki , Allah yang beri .. Mungkin di situ punca rezeki kita , ye dopp ?? Muda-muda nie la nak cari pengalaman .. hehe

Tetiba rasa nak pakai baju oren terang hari nie .. Konon nak ambil semangat hari first exam !! yahhh !! haishh asal spesen je kaler baju dengan tiang nie , haha .. Dalam hati kemain berdebor jer rasa .. Macam nak habiskan cepat semua benda alah nie .. alergik alergik ..
Nak dijadikan cerita tadi dalam dewan peperiksaan tadi tiba-tiba #blackout tau .. Dekat 10 minit jugak .. haha takleh belahh , macam PRU pulak .. Yang kawan duduk sebelah aku bapak mulut jahat .. Dia boleh cakap tak nampak aku langsung !! caitt memang nak kena pancung budak nie .. haha
Soalan-soalan exam tadi kebanyakannya KBKK .. Nak kena memerah otak pulak nak pikir itu ini .. Kalau fakta senang je , kau statekan je jawapan soalan tue .. alahaii .. sampai kering minyak - terbalik habis kuali aku goreng jawapan , hahaha .. Masa exam laa tulisan paling buruk kita akan terserlah .. #apapuntakboleh

Apa pun GOOD LUCK semua .. buat yang thorrbaikkk !! haha




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 May 2014

BUDU OH BUDU

Paan Zainudin | 7:40 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Hmmm .. lama benor tak pergi ke negeri Cik Siti Wan Kembang nie .. Last tahun 2011 .. Padahal negeri jiran jer dengan Pahang .. Sem nie rasa nak pergi jugak .. 

Semua nie terjadi bila masa studi week hari tue , aku memang balek ke Kedah kejap .. Tapi terpaksa balek ke maktab balek sebab ada hal penting .. Baru ja 3 hari duduk rumah , dah kena balek Lipis .. member-member utaqa yang lain syok ja dok bercuti kat rumah .. Bila dah ada dekat Lipis , aku tanya la member yang stay lagi - diorang semua nak balek rumah keesokan hari .. Alahaiii , takkan tinggal aku sorang .. Boleh jadi gila kalau macam nie .. So aku decide nak follow member aku , si Syahir balek rumah dekat Kelantan sekali dengan Lai .. hehehe gitulah ceritanyaa ..
Rehat kejap di R&R baru Gua Musang .. weyyy , try rasa mee / bihun / maggie tomyam dia.. ya Allah sedap gillerrrr kuah dia .. seriussss
hahaha , bila kaum lelaki masuk dapur .. Umi dengan Papa si syahir (jubah) takde , pergi KL .. Abang kakak dia pun takde - semua duduk luar .. Tinggal kami bertiga je laa , hahaha .. so terpaksa masak makan sendiri .. Nak mudah masak je apa yang mudah , pastu makan dengan BUDU , mantapppp !! hahaha 
Bermula sesi berjalang-jalang .. ehhh yang tu ganu , silapp .. Jale-jale ..
selfie sekali !!
This is Kelantann .. alaa tak best la wei gi shopping hujung-hujung sem .. memang parahh ahhh $$$ , sabor je lahh .. Tahan mata tengok jersi-jersi .. Dah nak world cup nie ..
takpa, next time datang lagi .. timing mesti betul .. hehe Terpaksa balek ke IPG awal pulak kali nie , sebab ada ujian akhir kursus .. Yang diorang berdua nie takde exam .. memang relaks laa - 2 ,3 hari baru diorang balek .. caittt





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...