27 July 2011

KuDa oH KuDa

Paan Zainudin | 10:55 PM | 00 orang doakan aku slim |
Heheheh...
entry kali nie mmg besstt...
paan nk menceritakan pgalaman baru paan dlm bidang kekudaan..cewaahh..
paan bru ja melibatkan diri dalam kelab ekuin ipg..
kelab nie baru ja dwujudkan di bwah pusat kecemerlangan kokurikulum ipg..

utk join kelab nie paan kna ikuti kursus pengenalan "O" level..
kursus nie slama 3 hari..
huu..wktu 1st pgang kuda mmg sgt2 tkut n mgerunkan..haha..
tp lama klamaan dh terbiasan n rsa ok ja bla pegang dia..
paan n kwn2 kena blajar cra nak menjaga kuda, mandikan dia..
buang najis dia (part pling masshyukkk!!), psgkan bridal, sadle n 
manyak lg la...mmg banyak input yg kami dpt..

lepas2 nie pn kami yg akan mnjaga kuda2 nie..bg makan pa smua..
mungkin akan ikut jadual yg akan diberikan nnti la...
btw..mmg besst kursus nie!!! haha






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

ReSeArcH D' CaMeRoN HiGHLaNd

Paan Zainudin | 12:32 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum
harap korang semua sihat-sihat selalu dan diberkati oleh Allah Taala..

Hmmm .. sejak akhir-akhir nie kiteorang agak buzy dengan assignment la ..

subjek major, minor , elektif segala macam .. aduhaaii ~~
cakap pasal esaimen or kerja kursus nie , kiteorang group course baru jer 
balek dari Cameron Highland , ada kajian luar untuk subjek pengajian sosial ..

naseb baik la diorang ada sediakan bas untuk pergi ke sana , jimat duit sikit .. hehe
beb , first-first tempat yang kiteorang pergi ialah MARDI..
Malaysian of Agriculture and Research Development Institute
entah betul ke tidak taw apa yang aku tulis nie .. hehe

setiap kumpulan tu ada partner masing-masing and this is my grup partner ..
muka kemain macho je kan time amik gambar .. yekkkk
by the way .. tempat dekat situ memang beshh giller weh !!
jiwa gua rasa tenang dan damai ~~
rasa cam nak posting jer dekat sini kalau boleh dapat , sangat-sangat selesa ..
lepas habiskan separuh hari dekat situ, kiteorang pergi ke Brinchang pulak ..
dekat situ kiteorang "dibebaskan" dari pandangan pensyarah .. haha
masa ini lah yang ditunggu-tunggu .. sambil menemuramah , sambil buat benda yang masyhuk ..


waa , rezeki-rezeki .. time tengah dok bereksperimen kan ,
tetiba je terserempak dengan retiss aqasha , buzen , zila bakarin & zain
dekat situ , diorang baru je habis shooting dekat Cameron nie ..

dah habiskan sepanjang hari dekat sini , jom pergi membeli belah plak ..
apa name ntah tempat tu , hahh dah lupe 
tapi memang banyak mende yang diorang jual .. nak shopping $$ pun tak berapa banyak dah ,
cuma dapat beli kaktus yang comel loteii giller cute mak kauu ..
hmmmm .. kalau dah dapat makan tu memang lupe habis la orang keliling kita ..
strawberi + coklat .. sedapppp , cube la rasa .. 
dalam gambar je lahh .. hahaha
Sempat jugak paan bergambar dengan sedara mara paan dekat situ ..
tak sangka dapat jumpa korang !! ciss perasan giller .. hahaha ..
thankz korang !! my english getting better .. hehe

eksaited ekdaited dekat cameron pun , bila time nak balek kemain azabb ..
sumpah gua taknak dah tumpang kereta balek dengan pensyarah
diorang bawak kereta macam roller coaster bhaii !! muntah sampai dah dekat leher ni dah
gua nak termuntahhhh !!uwwweeekkkkk!!!!
-_-"








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 July 2011

D.B.P & I.B

Paan Zainudin | 6:50 AM | 00 orang doakan aku slim |
Hmmm....
Letihnya..bru blek dr KL smlm...smpai2 blik trus tido dgn stokin yg x dtanggalkan..hhehe..

Paan n bberapa org (bkn bberapa tp sjumlah r..) grup GITA n TESL 
baru sja pulang dr menonton teater di Istana Budaya..

Teater muzikal Inggeris..
DREAMGIRLS....
Mmmg marvellous gillerr!!! dr segi lakonan, costum, setting, props, audio...
feerrrgggggghhhhh!! nma pn istana budaya kan...
tp paan mmg tabik spring r..

paan da tgok sinopsis teater nie dr lmn web istana budaya sendiri...
senang sket nk fhm...meh kita terjah..


Tiket nak masuk tgok RM40 ja..pkai pakej student...klu yg standard RM beratus2 fulus r...
Pementasan teater selama 2 jam..stat dr pkul 5.30..
Lpas pementasan ada sesi bersama pelakon teater n backstage tour utk pelajar..

waktu dibawa ke blakang pentas..perrgghhh..mmg x terkata..gila kentang..
haha..dia punya backdrop, setting...haha.. 5 stars r..
jurucakap tue ckp kos utk pementasan nie sja skitar RM2 juta lebih..
Tony Eusoff
Cheryll Samad
Aaron Khaled

Errmmmmm...sehari sebelum gi Istana Budaya, kami gi ke Dewan Bahasa dan Pustaka..asalnya kami nk pergi ke ASWARA tp rancangan terpaksa dibatalkan kerana pihak ASWARA x dpt trima kehadiran kami sbb buzy ngn pengambilan pelajar baru..
So, kami habiskan seharian di DBP..
Da slot ngn en. Wahab..about theatre..
mlm tue kami menginap di IPG Kampus Islam Bangi....
Best giller dpt jumpa kwn2 lama dkt situ...hehe...
Cantik siutt kampus dia..berkonsepkan binaan Islam...

***

Sebelum masuk ke IB kami singgah The Mall dlu...sja2 mghabiskan masa dkt situ..hehe
Overall...mmg bessstt r...






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 July 2011

TaHNiAH..

Paan Zainudin | 6:45 AM | 00 orang doakan aku slim |





Selamat bersanding kak ngah..
sori.. paan n family x dpt hdir pd hari bahagia nie..

paan sentiasa wish gud luck pd korg berdua..
Semoga hubungan ini berkekalan smpai bila2..
aminn.....

^_^


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 July 2011

KOGUM - UiTM SHaH aLaM

Paan Zainudin | 6:29 PM | 00 orang doakan aku slim |
Assalamualaikum wbt...

entry kali nie paan nk citer
psl konvensyen yg paan hadir pd minggu lepas..
Konvensyen Guru-Guru Muda Kebangsaan (KOGUM)
mlibatkan wakil guru2 pelatih dr stiap 27 IPG di seluruh Malaysia
termasuk Sabah n Sarawak..
Paan join konvensyen nie sbg urusetia..bkn psrta..
bessshhhh giller kot..haha...
barisan urusetia2 KOGUM..besshh..dpt t-shirt free..haha

rmai peserta yang hadir..rsanya wakil 40 org bg stiap IPG..paan pn sempat bjumpa ngn kwn2 SMKAB paan..wafi, zul n ujang..

hmm..meh paan citer dr hari 1st smpai la hari pnutup..


1st DAY...

1st kami smpai dkt uitm nie..kami dberi taklimat mgenai pergerakan program nie..pstu kmi dberi tugas mnggantung banner dkt tiang2 bhmpiran dewan..haaa
huduh bebenor muka aku..hahahah

Kami habis kerja dkt pkul 3 pagi kot..huuuuu...letih..pstu trus blek bilik...

***

2nd DAY...

Awal pg lg dh kna turun dkt dataran..nak kawal pergerakan peserta nek bas...
Alhamdulillah..semua berjalan dgn lancar...

Lpas tue kmi kena pergi je dewan utk memantau minum pg diorg plak...agak byk tugas pg tue..
n tmasuklah menyambung kerja memasng banner di dpnjg jln dkt uitm..letih giller berjalan..nek kebas kaki aku nie...
haaaaarrgghhh..tkut tangga jatuh..haha
Haahhh..tp kerja yg pling memenatkan skali time mkn tgahari r..dgn masalah mknan x ckup la lambat la..hmm...yg pihak katering pn...byk sgt ralat...abg a'a dh tegur dh..tp still buat x endah...
Ermmm...lpas siapkan krja2 pa smua tue..kami leh blek ke bilik awal..sbb
nk bsiap2 utk Mjlis Perasmian mlm nie plak...
Majlis malam nie dirasmikan oleh PM Datuk Najib..
Paan kna bertugas bhgn smbutan skali ngn faiq, nan, kak madi n kak yani..
hmm..byk btul protokol2 yg kena stdi...
wktu mlm tue rmai giller VIP yg smpai...
secara kebetulan paan tersermpak dgn Syed, suami pelakon Linda Rafar...
ape lg..snap r..haha..
Time PM mai mmg rmai giller berebut nk amik gmbr..aku plak smpai kena tolak ngn org lain..adeeeiiii.....
Haaaa..mmg rezeki paan la mlm nie.....tgh2 mjlis bjalan tetiba ja Datuk Siti Nurhaliza n suami dtg ke majlis nie.. Siti da program simply siti dkt uitm nie..waaa..btuahnya paan..hihi..perasan..
haaaa,,,mlm tu mmg leth giller..so dlm otak nie juz nmpak tilam ngn bantal ja,,..

***

3rd DAY...

Hari nie juz seminar jea..xde pa pe sgt....kami pn pkai bju formal ja hari nie..
hehe...
tp yg paling best skali time sblh mlm r..haha....abg2 urusetia akat belanja kami mkn..yun3..
mmg marvellous giller!!! hahah

***

Last DAY...

Hari nie last kami dkt sni..rda sdeh la plak..huu...
kami juz buat preparation utk mjlis pnutupan..
n we got a new shirt!!! haha..t-shirt korporat lg...haa
waaa...model kereta..haha
sblum blek paan smpat berkandid ngn salah seorg peserta..
haaaa..muka dia cm korean r..haha...
nma dia jason tan...dr IPG Temenggung Ibrahim..

Majlis perasmian penutupan dirasmi oleh TPM, Tan Sri Muhyiddin Yasin...
Haaaa..nie salah seorg kwn paan dr SMKAB...skrg studi dkt IPSAH..
Dia jdik peserta utk program nie..
Hmmm...bye Uitm ...da nk blek dh...hummmm.....
otw nk blek tue kami singgah dkt MidValley dlu..
dok dr ptg smpai la ke mlm...yuhuuu..
tp xbest la..sbb duit elaun da nk hbis..huuu..
xleh nk shopping sakan..
paan makan honey chicken rice...sgt sedapppp...tp panas la time makan..
melecur lidah cheqq...haha


k bai...












- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...