28 December 2014

KEDAH - KELANTAN TIDAK BOLEH DIPISAHKAN

Paan Zainudin | 12:03 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Alhamdulillah , berkesempatan untuk menghadiri Majlis Perkahwinan member senior aku sorang nie .. Si Wan Khan ♥ Nik Na .. Wuuuu nikoh ore kelate tuhh , hahaha .. Sebab apa aku cakap Kedah - Kelantan tak boleh dipisahkan ?? Hee bukan apa sangat pun .. Kebetulan kebanyakannya member @ sedara aku yang sebelah Kedah nie kahwin dengan ore Kelate .. 

Wan Khan nie kira member senior IPG aku yang agak rapat jugak laa .. Rumah pun tak berapa jauh .. Kalau balek Kedah je selalu tumpang dia .. Si Nik Na nie pulak keje nurse dekat Hospital Kuala Lipis .. Memang dekat laa dengan Wan ..

Gendang gedut tali kecapi , kenyang perut adOoi nak jalan pun pedih kaki , hehe .. Actually aku pun konpius .. Mana satu warna tema diorang nie ?? Hijau ada , putih , biru turqoise , oren .. Main campur-campur jer warna .. haha
Okeyy , yang ni nampak je gambar aku senyum tapi memang aku terasa hati hempedu pancreas .. Sentap sedih segala bagaii .. Kenapa aku nampak rendahhhhhhh !! Why ??? why ?? Aduhh migrainn .. 
Dapat jugak aku berjumpa dengan anak si Anuar nie , batchmate aku .. Nik Aira Jannah kalau tak silap .. Muka memang sebijik ikut sebelah maknye .. Muka kau takde Nuar hahaha .. Comel betul .. Bila buat muka buruk je terus gelak ..


Kira yang nie last la kenduri member yang aku pegi hujung tahun nie .. Barakallah Wan Khan ♥ Nik Na .. Masuk je tahun depan kita bukak buku baru sekali dengan kad kahwin baru .. ngeheheh 






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 December 2014

WALIMATUL URUS RIHAZ ♥ QHAI

Paan Zainudin | 12:01 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Tunang sudah , akad nikah pun sudah [ godek sini ] .. Sekarang sampai masanya untuk berwalimah pula .. Rasa malas nak berpantun walaupun aku nie major BM , heee .. Memandangkan si pengantin baru Rihaz ni member rapat aku & Qhailani nie pulak kenalan IPG , maka wajiblah aku untuk menghadiri majlis diorang nie .. Buat tak pergi tak pasal-pasal balek rumah bukak FB dah kena unfriend .. kbai ~~

Majlis sebelah perempuan [Qhai]diadakan di D'Vista Hotel dekat bandar Sungai Petani .. Aku takde la tanya tema diorang tu apa tapi nampak macam ala-ala Bollywood .. Kemainn ehh , hahaha ..
Pengantin bersama dengan bridemaids nyaa .. Owh yaa , salah sorang member Qhai nie also member IPG aku dulu , si Faustine 2 dari kiri .. Dia bertukar dari IPG aku ke IPG Batu Lintang , Sarawak masa 1st year degree , lepas habis foundation ..
Paan , Rihaz , Qhai & Faustine .. Nak kata aku jadi pengapit nie memang jauh belacan dari batu lesung .. Saja ambik gambar berempat , bagi balance sikit .. Kalau tak berat sebelah nanti , oke puji diri sendiri .. hehh hehh 

Selang dua hari , terjah pulak majlis sebelah lelaki .. Dekat sangat dengan rumah .. Member dari zaman sekolah rendah pastu masuk sekolah menengah sekali [SMKAB]  , U pun sekali [USIM] pastu keluar masuk IPG lain-lain .. 
Yahh .. ada peluang kasi ketemu sama teman-teman lama .. pantang berjumpa -- topik yang sembang : perubahan bentuk muka dengan saiz badan .. AdOoi hampehh ..
Alhamdulillah , sejuk ulu hati usus besar aku tengok penampilan pengantin hari nie .. hahaha .. Tambah pulak ada persembahan Qasidah dari adik-adik pusat tahfiz , memang bestt .. Rasa selesa je majlis ..
Lahh .. ramai rupanya yang bercuti .. Masing-masing pakat tak contact nak datang ke tak kenduri .. Tau-tau dah bertembung dekat sini .. Apa pun hati sangat happy boleh jumpa member lama .. 

Rihaz & Qhai , selamat menjalani bahtera rumahtangga 





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

13 December 2014

PROJEK KAHWIN MUNIRAH ♥ SYAFIQ

Paan Zainudin | 12:00 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Weewwwwww , cik nurse dah selamat bertukar status kepada puan nurse .. hahahaha tahniah Mun .. Akhirnya hang selamat mendirikan rumah tangga bersama yang tersayang ..
Pergghh candy booth .. hahaha aku memang pantang jumpa booth nie , konpem cekelat banyak habis .. Antara insan yang kuat seludup cekelat selain daripada budak dalam gambar tue .. Tapi diorang lagi ohsem , siap bawak masuk dalam beg lagi ... hahahaha
Geng lelaki ex-SMK Agama Baling .. Rezeki bertemu di rumah kenduri .. tapi ramai yang takdak .. tak cuti & tengah exam sekarang nie .. Lauk kenduri memang sedapp , terbaikkkk ..
Rakan-rakan perempuan yang hadir .. Haiii awat ramai yang makin cantik nie ??? hahaha dulu zaman sekolah takleh nak taruk bedak gincu sangat dekat muka .. Sekarang dah kemain berserii hehehe ..

Here we go Munirah & Syafiq .. Kami pun turut hadir untuk bersama-sama berkongsi kegembiraan dan suka ria di hari bahagia hang nie .. Jeles tu konpem ada okeyyy tapi bangga pun ada sebab kawan aku dah masuk fasa hidup yang baru .. wuuuu hahaha ..

TAHNIAH MUNIRAH  SYAFIQ     




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

06 December 2014

GENG PERTAMA ZAMAN CEKEDIS KAHWIN DULU

Paan Zainudin | 11:55 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Pakat main lambung dadu ,
Last-last dia yang kahwin dulu .. 

Wahahaha .. Alhamdulillahh , akhirnya geng pertama batch zaman cekedis aku berjaya bergelar sebagai seorang suami .. Macam tak percaya sebab zaman kecik-kecik nie dulu masing-masing macam entah pa-pa .. Ada yang muka senget laaa , makan coklat sampai belemoih muka , kuat berkelai , kuat mengusik .. Ada jugak yang suka sedut hingus pastu telan balek .. hahaha macam-macam ..
Tapi bila pikir balekk .. haaa indahnya zaman cekedis nie dulu .. Sekarang masing-masing dah berubah .. Gembira dapat bertemu - berjumpa balek dengan mereka ..
Tahniah Kamel & Anis .. Diorang pun sama macam aku .. Study dekat IPG ( Institut Pendidikan Guru ) .. Cuma diorang dekat kampus Perlis .. 
Yeahhhhh .. rezeki dapat berjumpa kembali dengan cikgu sekolah rendah dulu , Cikgu Sata (mak kepada Kamel) .. Beliau pun di antara insan-insan yang aku jadikan sebagai sumber inspirasi nak jadi Cikgu Bahasa Melayu .. memang thorbaikkkk !!

Well Kamel dan Anis , tahniah di atas perkahwinan ini .. Semoga kalian dapat menjalankan tanggungjawab sebagai suami dan isteri dengan sebaiknya .. Tahniah sekali lagi ^__^






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...