08 November 2016

HARI JUBAH [PART 2]

Paan Zainudin | 3:21 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Semalam hari Konvo kita [Hari Jubah Part 1] .. Hari nie giliran kawan-kawan pulak .. Dah alang-alang ada dekat sini , time ni je la nak jumpa semua orang .. Hari nie unit pemulihan , pra sekolah & pengajian Tamil konvo .. Unit Tesl pulak ada raptai pagi tu , memang dapat laa nak jumpa ramai-ramai .. Hari nie memang abam nak meraikan diorang .. Gua payung gambar lu orang hari nie , haha ..
Jumpa-jumpa diorang terus jadi tak betul .. Otak sorang-sorang pun tak betul lagi .. Rindu weii masing-masing .. Sementara tunggu yang lain habis sidang , menjadi jugak budak-budak ni depan orang , haha
Ladies , pliss .. Tengok langit , tahan mata .. Klik !! oke done .. haha
Haha , aku faham Pijat .. Faham .. Nak menanti diorang habis sidang pun dah berjam-jam .. Fahamm .. Iz pun .. Aku dah alami semalam .. Sekali dengan aku pun lentok dalam dewan semalam , hahaha .. Hafiz , Nyamie .. Tahniahh awop awoppp .. 
Member-member peribumi abam .. Bangga dengan diorang ..
Rommate abam dah konvo !! Haha tahniah Zack .. Aku tau kau serba boleh .. Majukan sekolah peribumi .. Budak-budak perlukan kau , keep it up bero !!
Orang tu dapat first class terr .. Anugerah Terbaik Praktikum pulakk .. Tahniahh Am , bangga sama lu ..
Hahahah Merak , tahniahh oOii ..Selalu nihh perang mulut dengan dia .. Pong pang pong pang dekat hostel .. 
Jumpa . Senyum . Gelak . Ketawa . Kisah antara sahabat dengan sahabat .. Azam & Syahir , gudjob !!
Sue Ernestt , tahniah Sue .. Kawan Sabah yang rapat sangat dengan abam masa dekat IPG .. Family GITA jugak .. Sekali la haa dengan si Fir nie , sama-sama Sabah .. Fir posting Johor , Sue pulak dekat Sabah .. Susah mau jumpa kamu Sue , selepas tahun baru dapat jumpa .. Fir masih ada chance , sebab semenanjung saja bahh , haha ..
Lai (nama betul Kalik) antara kawan yang kuat gaduh , kuat sekeh tapi saling memerlukan .. Mau tak memerlukan sebab zaman dekat IPG dulu dia ada motor , mesti la memerlukan haha .. Dia pun rajin mintak tolong abam haaaa hehe takde ahhh .. Bila dia dah duduk Sarawak sekarang memang susah laa nak jumpa , itu yang selalu bermain dekat kepala nie .. Macam mana nak jumpa lagi member-member abam yang duduk Sabah Sarawak , susah kann ??
Salah sorang kawan India abam yang paling rapat , Yuthishh .. Tahniah bero , kau tetap Sivaji di hatiku haha .. Jennn , Jenal .. Tahniahh oOhooii ..
G.A.D .. Woww bero , kita dah graduated !! Tahniahh tahniahh .. Kita dah dapat apa yang kita nak .. Tu lahh zaman belajau dulu , pergi makan ke karok ke jalan-jalan ke semua sekali .. Cuma nak kahwin nanti je takleh sekali .. Kalau tak pakat tak dapat pergi kenduri , haha .. 


Alhamdulillah .. Alhamdulillah .. kita semua dah capai kejayaan masing-masing .. Mana la tahu lepas ni rezeki sambung master pulak .. InshaaAllah semoga urusan kita dipermudah nanti .. Jommm kembali ke sekolah !! haha




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

07 November 2016

HARI JUBAH [PART 1]

Paan Zainudin | 3:20 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah wa syukurilah .. Dengan nama Alif-Lam-Lam-Ha , aku panjatkan kesyukuran buatMu ..

Setiap orang . Setiap batch . Setiap tahun . Setiap IPTA sekali pun .. Bila sampai saat ni semua orang pakat eksaited kebamm keboOm .. Pliss bagi chance dekat orang-orang yang berhak menzahirkan rasa itu .. Sekarang sudah sampai masa kami , hehehe ..
Yahh , Konvokesyen IPGM Kali Ke-7 di MAEPS , Serdang .. Hari yang pertama , sidang yang pertama dan abam orang yang pertama akan naik stage nanti .. Oke . Dah la raptai & taklimat sehari sebelum tak pergi .. Pastu suruh orang ambilkan ..
Oke terkejut .. Oke tak ready , hahaha .. Apa pun hari yang bahagia nie wajiblahh happy walau apa cara sekalipun .. 5 tahun setengah kot berjuang .. Untuk sidang yang pertama nie opsyen yang terlibat ialah Bahasa Melayu , Matematik , Sains , Pendidikan Seni dan Pendidikan Muzik ..
Selepas berhempas pulas selama 4 jam di dalam dewan sidang .. Mak ayah , I made it !! haha
Jejaka dari BM1 .. Lagi 5 orang tak cukup .. Bila ingat-ingat balek , sorang-sorang punya perangai  masa zaman belajar dulu , nauzubillah hahaha .. Sekarang 4 orang dah berumah tangga , alhamdulillah ..
Makcik-makcik BM1 .. 9 orang semuanya .. 3 orang dah bergelar isteri , seorang lagi on the way .. hehe .. Semoga dipermudah urusan nanti ..
We did it !! PISMP Bahasa Melayu 1 IPGKTAA .. 5 tahun setengah kita bersama .. Bergaduh , bergembira , bersengketa , bermerapu .. Tetap adik beradik sampai bila-bila .. Dulu kita duduk sekali , sekarang dah bawa haluan masing-masing .. Harap semua orang berjaya di tempat yang baru ..
Haha punya la bertahun tak jumpa , akhirnya jumpa juga masa konvo .. Amerul , member masa sekolah menengah dulu .. Dia IPG Darulaman sekarang mengajar dekat KL .. Yang abam pulak masa study dulu duduk jauh , dekat Pahang .. Sekarang mengajar dekat Penang , dekat pulak hohOo ..
Kak Yong gua , geng gila-gila dulu .. Untung dia dapat mengajar dekat Pahang , dah la orang Pahang  ..
Bersama lecturer Pengajian Melayu abam , En Shahnam .. Antara lecturer yang sporting & ramah ..
Yeayyy depa mai tengok kita konvo .. Kebetulan sidang diorang esoknya , petang tu ada raptai ..
Rihaz , geng dari kecik-kecik dulu , pastu sekolah menengah pun sekali , U pun sama-sama jugak sekali .. Kemudian keluar masuk IPG cuma tak sama then sampai laa sekarang .. La ni dah dekat Johor dah brader nie ..
Delissss , partner tarian masa zaman belajau duluu .. Jumpa jugak akhirnya .. Kau dah mengajar dekat Sarawak dah sekarang , lagi susah dah nak jumpa haha
Antara orang-orang yang dinanti untuk berjumpa masa konvo .. Finally , selepas setahun .. Akhirnya bersua jugak kita , Famili Aras 2 .. Rindu tu tak tahu la nak cakap macam mana , subjektif ..
Akhirnya ... Ijazah Sarjana Muda Perguruan Bahasa Melayu Pendidikan Rendah dengan Kepujian Kelas Pertama .. Alhamdulillah .. Thankyou mak ayah & family .. Sentiasa support abang .. Event tak dapat bersama-sama pada hari special nie , kegembiraan kalian ku bawa bersama .. Yahh , lecturer-lecturer ku & guruku yang tersayang .. Orang kuat yang paling banyak membantu untuk mencapai impian bergelar sebagai seorang pendidik .. Terima kasih yang teramat-amat ya ampun nya punn .. Sahabattt .. sekali dua kali ucap terima kasih pun belum tentu dapat membayar hasil penat lelah kita bersama-sama .. Thankyou guyss .. Tahniah kawan .. 


Mood konvo masih belum habis lagi .. Kita sambung dekat [Hari Jubah Part 2] pulak






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...