30 July 2012

SENARAI TOP BLOGGER PALING CANTIK

Paan Zainudin | 11:29 AM | 120 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Langit tetiba cerah memang la cerah dah waktu siang 
bunga tetiba berkembang baru lepas kena siram
Haaiii , ada pa pe ke hari nie ?? cek kalendar balek ~~ raya lambat lagi ,
 majlis bukak puasa minggu depan , majlis khatam pun lambat lagi ..
ke dah sampai seru wajib sunat harakat dirikan masjid nie ??

oOooww tak tak takk .. soal kawin letak tepi , banyak benda nak buat lagi ..
tapi kalau dah nak ada nak buat camne kan .. nguahahahahha gedebukk nah amik kauuu
Adussss .. sakit wehh , tapi kalau nak kawen nie aku memang cari isteri yang kaki blog jugak 
sama minat hahaha .. tapi kalau dah jodoh Tuhan nak buat macam mana kan ??
terima je la ~~

wei bhaaii , aku rasa memang menyimpang jauh la mukhadimah aku dengan niat aku 
mengepost hari nie .. alamak sori la derr ..
Sudah-sudah , setelah ditapis secara berperingkat bermula dari pusingan pertama 
hinggalah pusingan pusing bagi habis tigaratusenampuluh darjah sampai pengsannn .. 

Tapi sebelum tue , korang mesti tertanya kan 
cantik ?? cantik ape ?? benda ape yang cantik tu ??
heh heh heh .. cakap pasal cantik nie korang tahu ke cantik tue ape ..
ke main pakai bedal jer .. sekali imbass tengok orang tue .. fuhhh .. ngahaha

but for me , kecantikan tue adalah sesuatu yang relatif .. yang abstrak ..
Cantik boleh membawa banyak maksud : cantik paras rupa , cantik akhlak , cantik peribadi , 
cantik bla bla bla .. Lain orang lain cantiknya ..

So , dalam  ♪♫ senarai blogger tercantik ♪♫ kali nie
paan campur aduk semua aspek .. gedebukkkk .. blander habis semua nie haaaa ..
paan tak tipu , bulan puasa nie .. dose ~~ dose ~~
so nahhh .. amik nengok nie ..


Fatin Liyana

Irine Nadia

Nisa Kay
[http://nisakay.com]

Lyssa Faizureen
[http://lyssasecret.com]

Hanis Zalikha
http://inibelogsaya.blogspot.com ]



Amacam .. betul tak pilihan saya nie .. nie semua dibuat berdasarkan pendekatan , teknik , 
kaedah paan sendiri .. Takda yea kaitan dengan sesiapa

Kalau korang perasan kan .. kebanyakan blogger-blogger yang paan kenal , 
semuanya merupakan model sambilan ..
Kalau diorang usahawan secara online pun , model-model untuk produk 
diorang pun diri sendiri jugak .. ngehehe ..

TAHNIAH YEA KORANG .. hehe






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

29 July 2012

iFTaR BeRSaMa TeNgKu MaHKoTa PaHaNg

Paan Zainudin | 12:50 PM | 20 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum ..
and selamat sore .. sore .. sole sole ~~

dah prepare untuk berbuka dah ke ???
heh heh ... kiteorang hari nie beruntung ..
dapat jemputan mewakili IPG untuk berbuka bersama Tengku Mahkota Pahang
dekat perkampungan area Lipis nie ..
siap letak reservation untuk bebudak IPG lagi ..
perrgghh ... tetiba rasa bangga .. hehehe ..


nak kata ramai tu memang ramai la weii ..
kerabat diraja turun padang .. takkan takde yang nak datang kan ..
tempat kiteorang dekat bahagian belakang jugak arr ..
bahagian depan semua VIP amik ..
takpe laa .. kiteorang tak kisahh pun .. asalkan makan free .. ngeeehehe ~~
gambar nie .. bila gua upload masuk dalam facebOok ..
ade ke patut diorang cakap ..

" cerah kau paan . ada nur -.- "
" Paan Zainudin, kau kalau bab makan confirm takkan lepaskan peluang "
" terima kasih kepada matahari kerana memberi effect yang sempurna kepada
muka paan .. "

kuang hajo yeaa korang ..
takpe .. takpe .. bulan nie bulan puasa ..
siap la korang aku sedut pahala puasa .. aku tengah dalam proses nak jadi baik nie .. huhhhh
nie haa .. menu berbuka kami kali nie ...
perrghhhh .. masakan kampung weii .. lama tak merasa ..
tetiba rasa rindu dekat rumah .. 
kalau dekat rumah menu yang wajib ada time berbuka sambal belacan & ulam ..
cepat la .. cepat la cuti ... gua nak balek rumah dah nie ..
and my focus for this menu today ..
yeaa .. ulam-ulaman and sambal belacan ...
yang nie memang aku conquere ..
Bila nak berbuka nie ?? berapa minit lagi ??
perut ceq dah berkencang-kencong dahh ..
hmmm .. mai time berbuka jer semua tak cakap pa pe dah .. mulut dah macam kena zip ..
pikir nak sumbat makanan dalam mulut jerr ..
kalau tadi sebelum azan tadi pot pet pot pet dah macam dekat pasar ..
lepas berbuka kiteorang solat berjemaah bersama Tengku Mahkota & khariah kampung ..
time nie dah habis solat dah .. masing-masing pakat solat sunat sendiri-sendiri ..
yang saf depan sekali baju warna oren coklat sikit tu la tengku mahkota ..
yang kiri kanan pula putera-putera tengku ..
ok fine .. orang memang ramai time ni nak bersalam dengan tengku ..
no wonder la kan gambar yang aku amik nie bergetar-getar ..
push sana push sini ..
okehhhhhh ..
perut dah kenyang weiii ..
nak berjalan pun dah tak sanggup nokkk ..


guane nak tarawih nie weii ..
dekat surau ke bilik ???
surau ?? biliik ??


okehh japgi aku pikir ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

28 July 2012

TeRLaFaZnYa SYaHaDaH SeOraNg MuaLLaF

Paan Zainudin | 8:46 AM | 20 orang doakan aku slim |



"Sesungguhnya tanggungan Kamilah memberi hidayah petunjuk 
(tentang yang benar dan yang salah)."  
Al Lail , ayat 12

Dan (mereka berkata lagi): "Janganlah kamu percaya melainkan kepada 
orang-orang yang mengikut ugama kamu". Katakanlah (wahai Muhammad):
 "Sesungguhnya petunjuk yang sebenar benarnya ialah petunjuk Allah".
 (Mereka berkata pula: "Janganlah kamu percaya) bahawa akan diberi kepada
 sesiapa seperti apa yang telah diberikan kepada kamu, atau mereka akan 
dapat mengalahkan hujah kamu di sisi Tuhan kamu". Katakanlah (wahai Muhammad): 
"Sesungguhnya limpah kurnia itu adalah di tangan Allah, 
diberikanNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya; dan Allah Maha 
Luas limpah kurniaNya, lagi Meliputi pengetahuanNya. 
Surah Ali Imran , ayat 73

Alhamdulillah ...
pada petang Jumaat , 7 Ramadhan bersamaan 27 Julai 2012
telah diadakan majlis yang ringkas , tapi sangat-sangat bermakna buat 
seorang insan yang bernama Sam Jaseeca dan juga kita semua sebagai umat islam ..

Akhirnya terlafaz juga syahadah seorang saudara baru kita dari kaum peribumi
di hadapan Pegawai Majlis Agama Islam Pahang dan sebahagian warga
 IPGKTAA di Surau As-Syafie ..

itu lah kan yang dikatakan hidayah Allah ..
Dia berhak memberi hidayah-Nya kepada sesiapa sahaja ..
dan kak Jessie adalah orang yang paling bertuah sekali ..
Allah turunkan hidayah-Nya pada bulan puasa .. bulan yang paling mulia ..
أَشْهَدُ أَن لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللهِ

Maksudnya: 
“Aku bersaksi bahawa tiada Tuhan yang sebenarnya melainkan Allah, dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad itu utusan Allah”.


Apa yang sangat-sangat paan kagumi sekali semasa majlis berlangsung adalah 
kehadiran mak ayah kak Jessie ke majlis nie .. 
paan rasa paan tak pernah tengok mak ayah (bukan islam) 
ada sewaktu anak hendak memeluk agama Islam ..
keterbukaan hati mak ayah akak .. paan tak tahu nak cakap ape ..
memang speechless .. 

tipu lah kalau ada yang tidak menangis waktu tue ..
menangis kerana gembira adanya pengikut umat nabi Muhammad yang baru ..
paan sendiri mengalir air mata ..
insyaAllah , semoga mak ayah dan keluarga akak dapat 
mengikut jejak kak selepas nie .. amin 

seorang muallaf yang telah memeluk islam
diumpamakan sebagai bayi yang baru lahir .. 
suci dari segala dosa ..
tegaknya islam pada seseorang itu adalah apabila 
dia menegakkan solat dalam dirinya , 
andai runtuh solat ,
maka runtuhlah agamanya ..


"Apabila telah datang bantuan Allah dan kemenangan. 
Dan kau melihat manusia masuk ke agama Allah secara beramai-ramai. 
Maka Bertasbihlah dengan memuji Tuhan kamu dan pohonlah keampunan
 (beristighfar). Sesungguhnya Dia Maha Penerima Taubat." 
Surah An-Nasr : 1 -4

Semoga akak sentiasa berada di dalam rahmat Allah Ta'ala ..









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SHoPPiNg & ShOppiNg

Paan Zainudin | 7:59 AM | 00 orang doakan aku slim |



Actually kan ,
banyak kisah , benda yang nak story sebelum ramadhan lagi ..
tapi nak buat macam mana .. tak sempat ..
bila nak start menaip jer ada lah keja nye .. itu ini .. 

tapi sebuzy buzy mana pun ..
bulan ramadhan nie takkan sesekali menghalang kita untuk beribadah ..
kan ?? kan ??
dalam banyak-banyak bulan , bulan nie lahh yang paling mulia ..
bulan yang lebih baik dari seribu bulan ..

dan bulan ini laa yang paling ramai orang nak shopping ..
nak melabur duit sana sini .. hihihi ..

tapi kalau aku bukan bulan nie lagi ..
dari bulan lepas sebelum ramadhan lagi dah shopping raya ..
hahahaha .. gila kan ..

Alang-alang dah turun KL shopping je lahh terus ..
nanti bulan puasa letih wehh .. nak berjalan lah ape lah ..
lagi pun SALE dah pun start ..
Dekat SOGO nu haa .. penuh orang .. dah macam semut kerumun gula ..
nie baru view dari atas .. 
belum dari tepi , depan , belakang bla .. bla .. bla ..

ke hulu ke hilir kiteorang usung barang-barang ..
pergi cari itu ini .. 
yang tak tahan memang kena berperang rebut barang-barang dengan
makcik-makcik dekat situ .. giller kot , diorang borong baju-baju macam nak buat
gedung dekat rumah ...
penuh 2 , 3 bakul .. kiteorang pun tak mampu ..
seriussss ... letihh ..
naseb la ada asistant tolong bawak sikit barang-barang gua ..
thankz ei'in ..

bila penat nie memang lapar la pulakk ..
naik la balek dekat bahagian atas sogo tu , foOdcourt nak cari makanan ..
bahagian bawah tu kebanyakan nya fastfood .. tak berapa nak kenyang la weii ..
kena cari nasik jugakk ..
nasi la sangat kan ..
sekali kebas .. SIZZLING ..
nie kes terpengaruh ngan si Amir & Ehsan la nie ..
terliurr jer tengok dari jauh ..

tapi weh .. tapi ..
sizzling yang diorang masak tu tak sodappp ..
huwwwaaa .. kerass .. menyesal aku makan ..
cendawan keras , sayur keras .. yang sedap nye kuah je la ..
aku nie kalau bab komen makanan memang no. 1 ..
tak kisah lah makan sedap ke tak sedap ..
asalkan perut nie kenyang ..

sampai jerr dekat hostel .. dah ada dah orang yang menanti aku dekat bilik ..
tak sabar nak selongkar barang-barang yang aku beli ..
tak sabar nak kira berapa yang aku dah habiskan dan berapa lagi duit elaun yang tinggal ..

nahh amik kawww ..
t-shirt raya & seluar jeans ..
actually seluar jeans lama aku dah kotat .. terpaksa beli yang baru .. hehe
tudung-tudung yang aku beli untuk adik-adik aku ..
kalau la aku borong banyak-banyak lepas tu jual dekat budak pompuan
dekat tempat aku study nie .. konferm $$$$$ weeiii ...
heh heh heh ..
yang paling penting ..
BAJU MELAYU RAYA .. takda yang nie tak raya la aku ..
memandangkan family aku dah choose tema tahun nie warna kelabu ,
so , aku pun beli la siap-siap baju warna nie ..
kalau nak suruh diorang belikan , takut tak padan .. macam tahun lepas ..
badan kejap naik .. kejap turun ..
OK fine ..
memang aku dah habiskan banyak $$ bila shopping dekat KL ..
dan aku tak kisah .. hehehe ..
sebab memang dah lama nak beli semua benda alah nie pun ..
termasuklah kasut sukan aku tuhhh .. yang lama tu dah pecah ..
kononnye rajin bersukan sangat kan ~~~








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 July 2012

BuRGeR BaKoRRR

Paan Zainudin | 11:06 AM | 20 orang doakan aku slim |




Wehh .. wehh ..
dah bangun sahur belum ..
takkan lahh sebab khusyuk tido sampai tak bangun sahur ..
pahala sunat tu weii ..


Gua sedihh weii ..
sahur gua roti gardenia + sekaya + air masak ..
Sob3 .. memang gua tak dapat bayangkan diri gua 
sumbat roti-roti tu dalam mulut gua sambil memikir masakan sahur yang
mak masak dekat rumah .. kalau gua dekat rumah memang time-time sahur
tue 2 pinggan nasi memang gua conquer .. tak kisah la waktu sahur ke pagi hening ke ..
yang penting gua kenyang .. hahahah .. gila mencekik !!


Dah lama weii aku tak post entry pasal makanan kan ??
Kali nie gua tak kira ..
puasa ke .. tak puasa ke ..
gua tetap nak story pasal makanan ..
biar lah air liur meleleh sampai ke lubang cacing kerawit pun ..
srrrpppppp ...


kali nie gua nak story pasal burger bakar ..
yea .. burger bakar ..


dulu kan gua pernah citer yang gua hangout menjoyah ke kay-el shi shi 
dengan member-member gua .. 
kononnye dah kenyang sampai jalan pun terbongkok-bongkok ..
padahal malam tue .. nie haaa ..
benda nie yang dilahapnyerr ..
BURGER BAKAR !!!
dekat Wangsa Maju ..
hahahaha ..


tapi burger yang nie kecik sikit ..
kalau diikutkan kiteorang nak makan dekat
BURGER BAKAR KAW KAW ..

Waktu tue kiteorang memang pusing-pusing 1 Wangsa Maju nak cari gerai nie ..
Tapi tak jumpa weii .. aku rasa kiteorang nie cari dengan hidung kot ..
terhidu-hidu bau burger bakar ..
last-last kiteorang terjumpa 1 gerai burger bakar ..
tapi bukan yang gerai burger kaw kaw tue ..
Kalau nak sambung cari .. entah jumpa entah ke tidak ..
Conclusion nye kiteorang decide makan dekat sini je lahh ..

tapi kecil-kecil burger nie pun ..
memang uhhhhhhmmmmmm arr ..
layan weiii .. sodappp .. 
kenyangggg weehhhh ..
member PLKN lama gua .. si Fiq Hapseng ..
Lama tak jumpa ..
dia cakap aku makin berisi ..


lepas tu taw tak aku cakap ape ??
"aku dalam proses nak bina badan .. bagi tough .. "
hahahaha .. gila bangang punya ayat ..

Lepas jerr mencekik dekat situ kiteorang tak plan nak pergi mana-mana dah ..
terus balek hostel member aku tuhh ..


korang tawu takk ..
lepas jerr kiteorang belok simpang selepas traffic light depan rumah Haji Saad tue ..
alangkah terkejut nya dahku bila nengok kedai Burger Kaw-kaw tue dekat sebelah simpang tue jeerrr ..
Alangkah .. alangkah .. alangkah ... aarrhhhhhhh ...
sabor .. sabor .. kau tu baru je kenyang .. saborr ..
T_____________T
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa .....
why ? why ? why ???????
nape la tak jumpa gerai sebesar tu dekat tepi jalan tadi ..
memang bukan rezeki gua kali niee weeii ..
bila aku tengok bilangan pelanggan yang beratur dekat kedai situ
dah macam ada mega sale diskaun 99% .. ramainya weii ..


alamatnya .. terpaksa la batalkan hasrat nak makan kat situ ..
kenyang pun dah kenyang ..

tapi takpe lahh .. jangan sedih-sedih ..
lain masa datang awal-awal yea ..
time tauke kedai tu baru nak parking kereta dia kita dah awal-awal
terpacak depan kedai diorang .. yeaa ..

seriusssss .. kalau kawan yang kita dah lama tak jumpa ..
bila jumpa jerr .. nie lahh jadi nya ..
nak habiskan masa bersama .. borak itu ini ..
tapi masa je la yang tak mengizinkan ..
Sob .. sob .. sob ..


takpe takpe ..
kalau ada rezeki kita jumpa lagi wehh ..
don't worry .. be happy ..

















- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 July 2012

WoRDLeSs WeDNeSDay #18

Paan Zainudin | 5:15 PM | 00 orang doakan aku slim |




Whoever u are .. and what ever u do
never leave our solah ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 July 2012

LaFaZ Niat PuaSa RaMaDHaN

Paan Zainudin | 7:15 AM | 00 orang doakan aku slim |



Assalamualaikum ..
apa khabar diri anda ?? apa khabar iman anda ??
harap dalam keadaan sihat walafiat ..
Hari pertama puasa nie kena bertenaga sikit .. takleh la nak baloq liat ..

amacam sahur tadi ??
KFC ?? chicken chop ?? pizza ??
heh heh .. giller grand punya sahur ..

paan nie kalau ikutkan pagi nie makan 
roti gardenia cicah sekaya dengan air mineral jerr ..
tapi alhamdulillah .. jiran sebelah bilik jemput makan nasi ..
time tu muka pun tak sedor-sedor lagi ... mamun lagi pergi masuk bilik kawan ..
last-last 2 pinggan nasi .. hehehe .. kau ada ???
aishh .. jangan riak time-time bulan puasa nie .. kurang pahala nanti ..

kejap-kejap .. aku rasa aku dah jauh menyimpang dari niat nak menulih entry aku nihh ..
mukadimah jer dah lebih .. dah cukup-cukup ..
jom kita berkongsi dengan rakan-rakan 
niat puasa ramadhan , niat puasa sebulan dan doa berbuka puasa ..

niat puasa ramadhan
niat puasa untuk sebulan
doa berbuka puasa

semoga kita mendaoat keberkatan dari-Nya sepanjang
bulan mulia ini ..
amin ..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 July 2012

Weii .. PoSa Weiii ...

Paan Zainudin | 7:01 PM | 00 orang doakan aku slim |



Sekejap je kan ..
Pejam celik pejam celik
dah masuk bulan ramadhan ..
bulan keberkatan , bulan yang lebih baik dari seribu bulan ..
tapi nak tanya je la semua orang nie ..
Dah prepare ke belum nak puasa ?? 
Kang ada yang malam sebelum berpuasa tue melahap mencekik
habis-habisan sebelum nak berpuasa esok ..
mana la tahu kan ..
mengata kat diri sendiri .. rasa cam nak beli sedozen bungkus nasik je sebelum puasa esok ..
Korang kena tahu ..
puasa nie bukan sekadar menahan lapar dahaga jerr ..
bila korang dah berniat "sahaja aku berpuasa esok hari .. "
berpuasa tu menunjukkan yang korang berniat untuk menahan lapar dahaga ,
menjauhkan diri dari maksiat , mengurangkan perbuatan amalan sia-sia , 
kurangkan mengumpat mengata orang lain dan sebagainya ..
itu baru nama nyer puasa ..


nie kalau puasa tapi pakaian .. fuhhhh ..
yang laki tu tak kisah sangat .. yang perempuan tu haa ..
gojesSss vogue yaribba segala macam .. heh heh ..
Tahun nie memang full puasa dekat maktab je lahh ..
balik kampung nanti esok tu dah nak raya ..
tiba-tiba lapar roti jala masakan mak ..
time nak berbuka jerr .. haa muka nie lah yang conquere semua pinggan-pinggan
lauk depan mata .. mengalahkan adik-adik .. 
"nie semua gua punya weii .. kalau lu nak lu pergi amik pinggan lain .."
gurau je wehh .. takkan lah aku nak buat macam tue .. giller kejam ..
weehh wehh .. 
sempena bulan puasa nie jugak laa gua nak mintak maap wehh ..
kot kot ada tersilap salah ke .. terkasar bahasa ke ..
mana la tahu tahun nie mungkin tak sempat beraya ke ..
insyaAllah .. bulan puasa nie gua cuba perbaiki diri gua ..
taknak jadi gengster dah .. gangster la sangat
cuba perbanyakkan amalan-amalan sunat ..

okay wehh .. gua nak choww dulu ..
selamat menunaikan ibadah puasa ..
selamat mendirikan solat sunat tarawikh malam nie ..
& jangan lupa niat posa weeii ..
posa yang yok , pagi-pagi bukak periuk ..







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

MeNjOyaH kE Kay-EL SHi SHi

Paan Zainudin | 7:55 AM | 00 orang doakan aku slim |



Wehh .. wehh .. sambung sikit yang entry lepas
habis jer majlis tilawah tue .. gua takde la nak balik maktab ..
gua curik-curik tido dekat "u" kawan gua .. hihihi ..
walaupun terpaksa menempuhi pelbagai dugaan dan cabaran nak melepasi pakguard diorang .. heh heh

Esok tue ..
kira hari entry nie ditulis la ..
kiteorang tak tahu nak buat ape so kiteorang pergi menjoyah sekejap dekat
ibu kota yang permai lagi syahdu dengan bunyi-bunyian kenderaan yang asyik mengehon
sana-sini time orang nak lalu lintas .. KL .. argghhh .. titik . .

Merupakan kewajipan bagi diri ku untuk breakfast kalau pergi mana-mana ..
kalau tak aku takleh nak bergerak weehhh .. muka jadi monyot je satu hari ..
muka lapar nie wehh ..
paksa diri senyum jugak depan kamera .. 
mogok .. aku lapar ~~ aku lapar ~~
taraaaaa ... McD pagi-pagi ..
dah la beli yang untuk satu family punya .. padahal 3 orang je yang nak makan ..
yang gua punya .. pancake la weii .. + burger sebijik ..
bila perut dah kenyang baru la hati girang ..
baru la rasa ohsem nak menjadahkan diri dekat KL nie ..
muahahaha
 ehh .. beb .. beb ..
betul ke laluan nie ?? macam nak patah balek jerr ..
gua konpius nie ..

Alang-alang turun KL nie , wajibkanlah diri ku pergi masjid india ..
syurga shopping time-time raya nie ..
walaupun puasa tak start lagi , jualan dah macam esok tu nak raya ..

so , bila dah nampak benda-benda yang gua nak shopping depan mata nie takkan
nak biar jerr .. sale tu weii .. sale .. diskaun !!
hahaha .. time nie la aku jadi tak sedar diri ..
shopping tudung untuk adik-adik ..
bagus kan .. abang mithali ..
padahal dia sendiri yang rambang mata tengok tudung-tudung tue ..
macam dia yang nak pakai .. XD

Dah-dah .. gua dah penat shopping ..
perut gua nie dah macam ranting kayu dah .. dah makin kurus sebab tak makan lagi 3 jam yang lepas ..
haaa .. kalau tengok nasi nie ..
dah sah-sah la kenyang sampai ke malam ..
ayam + daging + cendawan .. peerrghhh ~~
burrrkkk .. kiteorang pergi makan dekat KLCC walaupun sedar yang foodcourt
kat sana tu dah macam sarang semut .. haaa .. nak cari meja nak makan pun susahh ..

dok kat Suria nie memang cuci-cuci mata je la ..
nak membeli ?? kau mampu ?? aku takk .. 2 kali ganda harga barang dia bhaii ..
lepak je la dekat taman depan suria tue ..
buat muka tak senonoh sikit kononnyer pestime datang KLCC ..
memang tott tott la bebb ..



haiiissh .. dah la gua nie fanatik dengan jack sparrow ..
tiba-tiba muncul pulak yang celup punya depan mata gua ..
lu memang cari pasal ka haaaa ???
tapi kan .. mat salleh nie memang sporting je kan ..
tak malu pakai kostum tu depan orang ramai ..
padahal takde event pa pe pun .. heh heh

kalau diikutkan hari nie ada PC Fair dekat sini ..
tapi malas ahh nak pergi .. ramai kot .. lagi pun takde ape-ape barang
yang gua plan nak beli dekat fair nie ..
kang kalau aku pergi habis pulak beribu dekat sini ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...