25 April 2014

PRAKTIKUM FASA 1 : SJKC YUH HWA [PART 2]

Paan Zainudin | 7:01 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Alhamdulillah .. akhirnya selesai jugak praktikum fasa 1 .. haaahhhh rasa lega gillerr !! takde dah nak stress serabut bagai .. Haha tu baru fasa 1 , padahal lepas nie ada lagi fasa 2 , 3 yang nak berbulan-bulan lagi lama .. adoyyai haha takpe , yang tu pikir kemudian .. 
seriusss rindu dekat budak-budak yang banyak songehh nie ... hehe
yahhh , antara aktiviti utama yang perlu dibuat dekat sini .. pagi petang siang malam buat .. Aku rasa lepas nie memang pandai la aku nak ber'khat' cina nie .. haha
akhirnyaaa .. siap jugakk 
Selain mengecat , kami juga perlu memanjatt .. yea memanjatt .. aduhh lenguh bak hangg ..
Skuaddddd senanggg dirii !! barisss sediaaaa !! haaa ambikkkk , tak pernah-pernah incharge kawad sebelum nie .. Bila mai sini nahhh .. take over ! haha
TEAM TKRS .. yuupp semua perempuan kecuali aku .. budak-budak lelaki lain malu nak masuk TKRS .. ngehehehehe
finally oOo finally siap pun final observe .. seriusss lega ~~
aab aab laut chalen betull ..
my year 6's students ..
Kak Durra and my cikgu pembimbing , Cikgu Chin
Hahaha budak-budak yang paling banyak kerenahhh .. 
yesss , kami berempat dah habiss .. 
Thanks for everything untuk tempoh sebulan nie .. Kalau ada salah silap harap dimaafi .. Seriuss sekolah nie bestt sangattt .. first time aku mengajar dan my first time jugak laa berada di sekolah cina .. lain memang sangat lain berbanding SK .. Aku akan cuba la amalkan budaya positif yang aku dapat dekat sekolah nie pada masa akan datang ^___^ 




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 April 2014

PEKNGA MAHAI BERSAMA YANG TERISTIMEWA

Paan Zainudin | 7:00 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Ingat tak dalam post sebelum nie aku nak cerita pasal insan istimewa yang telah dipilih oleh Allah .. Bagi aku sangat istimewaaa .. Sebab apa ?? sebab parents dan anak-anak nie telah dipilih untuk melihat dan menerima Islam setahun yang lepas .. Rasa bersyukur sangatt .. Pasangan kembar nie baru je darjah enam dan akhlak diorang memang sangat sangat baikk ..

Jadi aku dengan partner aku decide la nak bawak budak-budak nie pergi makan peknga mahai dekat bandar Raub tuu .. Pizza Hut , mau tak mahai .. sebab tu aku panggil peknga mahai .. hehehehe sekali sekala ..
Ng Kin Wan (Ikhwan) dan Ng Mei Ha (Meharun Nisaa') .. Slow-slow Nisaa' pakai tudung , Lama-lama nanti oke la tue .. Rasa sejuk sangat hati nie bila tengok  wajah diorang berdua .. hmmmm 
Cikgu a.k.a akak yang banyak bantu diorang berdua .. Dari start belajar mengaji qiraati sampai la sekarang dah pandai baca Quran .. hmmm ..  Dia dah anggap budak-budak nie macam anak-anak dah ..
yumm yummmm ..
Hmmmm .. banyak betoi depa bubuh cheese .. memanjanggg aku nak tarikkk .. hehe
Tau tahu kenapa tapi rasa special sangat petang tu bersama diorang .. Praktikum pun dah nak habis dah .. Ikhwan , all the best basketball tournament peringkat kebangsaan nanti dan Good Luck for ur UPSR .. ^___^





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 April 2014

KRAF : CASING POWERBANK

Paan Zainudin | 7:14 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Slot mengisi masa lapang , hehh hehh .. Bikin powerbank punya casing .. Risau jugak takda sarung , kang terjatuh ada yang pecah dan calar-balar .. Just guna kain felt dengan benda alah kecik-kecik ..
Potong dulu kain ikut saiz yang sesuai .. Kalau boleh besar sikit dari saiz powerbank tue ..
Pastu tempek la benda-benda kecik atas kain nie .. mula jahit bahagian-bahagian minor dulu ..
Pastu jahit pulak bahagian belakang .. tempat strip nak bukak tutup sarung nie ..
Dah siap baru buat jahitan major
siapp !!









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 April 2014

FRASER'S HILL .. DI SITU~~

Paan Zainudin | 6:59 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Tengah-tengah busy praktikum sempat lagi nak plan itu ini , hahaha .. Betul la kata orang , last minute punya plan selalunya menjadi .. Semua ni terjadi bila ramai member-member praktikum yang duduk dekat Raub , ajak berkelah sama-sama dekat Taman Tasik Raub .. katanya reunion , hahaha padahal baru seminggu berpisah pergi praktikum ..
Makanan nie semua masak sendiri oke , baik lelaki mahupun perempuan .. tunggu nak ngap jaa ..
puasss makan ..
Habis takdak keje dah nie ..
oke yang nie memang tiba-tiba plan masa pergi berkelah tadi .. rancang nak pergi mandi dekat air terjun , jalan nak ke Fraser's Hill .. Lepas pusing satu taman , kami balek rumah dulu solat zuhur .. pastu gerak pulak ke sini ramai-ramai .. hehe
seriusss puassss !! air dia memang sejukkk
Dah alang-alang 29km lagi nak ke Fraser's Hill , tunggu apa lagi weyyyy .. hahaha gila punya keja .. Pukul 5.00 naik ke sini , nama ja 29km .. tapi jalan macam dah 60km , dah nak ter-wekk wekk aku .. air banyak sangat masuk perut.. haha
sumpahh sejukk .. dah la baru lepas mandi , sweater tak bawakk
backhorse riding .. kedikk-kedikkk
Done !! pukul 7.30 tepat turun dari bukit , haa fening-fening .. Tapi memang puass betul .. Satu hari berjalan sakan dekat sini .. hahaha.. adoyyai ~~








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

12 April 2014

PRAKTIKUM FASA 1 : SJKC YUH HWA [PART 1]

Paan Zainudin | 7:52 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Rasa macam dah lama dah tak update.. hampir dua minggu macam tu dalam bulan April .. ye lahh , nak buat macam mana .. Busy sangat dengan praktikum .. ni pun curi-curi update time weekend .. hehehehe

Takpe , entry kali nie aku story pasal practicum life aku .. heh hehhh .. Untuk sebulan nie aku berpraktikum di SJKC YUH HWA , BUKIT KOMAN, RAUB, PAHANG .. memang betul-betul dekat dengan bandar .. Kos sara hidup pun hmmmm boleh tahan laa nak cepat kering poket.. hehe
Patner praktikum aku , Hanida dan dua orang lagi patner dari unit lain .. Ong dengan A-teck .. 
Bersama barisan pentadbir sekolah dan guru-guru pembimbing .. Ya Allah , cikgu-cikgu dekat sini semua baik-baik belaka , ramah , ceria dan segala macam lagi laaa .. Even semuanya Cina , 2 orang sahaja cikgu Melayu dekat sini tapi diorang memang ohsemm ~~
Ni kawasan sekolahh gua .. dah update dalam instagram .. Memang colourful ~~
Ni pulak murid-murid kelas aku .. sini sekolah kurang murid , jadi ada 1 kelas jer bagi setiap tahun .. aku mengajar tahun 3 untuk 8 masa seminggu .. Chong Zhe Hau dengan Choi Pui Nee .. memang banyak ragam budak-budak kelas nie .. haha
yeaahhhhh ... akhirnya dapat jugak aku bertemu dengan retiss nie .. Teh dari tahun dua .. Seriuss muka sebijik macam watak Wilson dalam citer UP nie , hahahaha .. Badan besar tapi suara sangat laaa comel .. haha
ayyoyoo ~~
Nie Nisa .. muallaf dekat sini .. takpe , aku akan story banyak-banyak pasal dia dan kembar dia seorang lagi dalam next entry nanti ..
#PRAY4MH370 .. warga SJKC YUH HWA sentiasa mendoakan akan keselamatan para penyelamat dalam operasi mencari dan berharap agar kotak hitam / pesawat dapat ditemui .. ameen ~~

Life dekat sekolah nie memang best .. Life dekat SJKC memang lain dari SK .. tapi bab busy dan masa senggang memang takleh nak elak .. Nama pun praktikum .. Sekolah okey cikgu-cikgu pun oke .. Cuma problem dekat komunikasi murid-murid agak terhad , tak boleh nak faham dan tutur bahasa Melayu sepenuhnya .. 

Yeahh takpe , tinggal sikit masa je lagi .. go Paan !! (ayat menyedapkan hati .. hehehehe)







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...