24 September 2016

PBS : PENANG MARI !!

Paan Zainudin | 4:33 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Perghhh , bulan ni macam letih semacam .. Kalau hangpa follow up post-post abam sebelum nie memang banyak event dalam sebulan dua nie .. Cuti seminggu hari tue straight dari Penang ke Pahang [kenduri sarep tulus] pastu ke Johor [kenduri Kak Sal Abang Man] kemudian balek ke Penang .. haaa patah tulang pinggang ..

Member-member abam merangkap junior nak datang ke rumah .. Diorang stay seminggu dekat sini untuk Pengalaman Berasaskan Sekolah [PBS] .. Entri kali nie abam cerita ringkas ja apa yang aktiviti abam buat dengan diorang nie dalam tempoh seminggu diorang dekat sini ..
First dayy , si Zharfan (purple) dengan Azam (belakang abam) PBS dekat sekolah abam , SK Bayan Lepas 2 .. Si Zuhair , Hazim & Aiman dekat SK Teluk Kumbar , depan rumah ja ni ..
Album gambar yang abam bikin sendiri lepas habis study dekat Afzan dulu .. Pakat cari muka sendiri , haha .. Banyak kenangan weii masa dekat Afzan ..

Seminggu diorang dekat sini maka secara automatiknya abam dilantik jadi tourist guide diorang , hahaha .. Takpa-takpa no hal .. Barang sesiapa yang datang ke Penang , maka abam sanggup bawa pergi jalan-jalan satu Penang .. Member dengan family je la , hihi ..
Serbu Nasi 7 Benua dekat Bayan Baru .. Makan la puas-puas .. Tapi kena beringat jugak dekat harga .. So far takdak la mahai sangat kalau lauk yang diambil tu sesuai dengan harga dia , haha ..
Ke Penang Hill pulak .. Lokasi wajib dikunjungi kalau datang ke Penang .. Si Azam gayat naik tempat tinggi , haha .. Puas paksa dia tarik ke tepi bukit tu nak bergambar ..
Jarak umur kami dalam 3 tahun .. 2 tahun sebelum habis study kenal rapat dengan diorang .. Takde hal lah nak bersenior junior .. Janji pandai berkawan , ye dak ??
Di Akuarium Batu Maung pulak kita .. Dekat sini memang ada pelbagai jenis hidupan marin .. Rasanya kalau bawak murid-murid sekolah mai melawat tempat nie memang sesuai .. Kanak-kanak RM2 dan dewasa pulak RM5 .. Si Ijat join kita hari nie ..
Lepas pusing-pusing dekat Akuarium .. Kita pergi pulak ke Gertak Sanggul .. Dekat situ ada laksa tempurung , memang sedapppp .. Tapi time kiteorang pergi laksa takda .. Char Koey Teow ada .. Tapi sedapp weii , sumpahh sedapp , siapp tambah lagi ..
Hari Rabu kami berjalan-jalan area Georgetown .. Pekena pulak Roti Nan Cheese Kapitan .. Memang thorrbaikkk weiii , sedap gilaa .. Pastu bawak diorang jalan dekat kawasan Street Art , ambik-ambik gambar semua & sekitar Kampung Cina .. 
Yahh , malam tu selepas pusing area Georgetown berkesempatan pergi ke rumah bekas pensyarah , Puan Izwan Anum .. Padahal puan nie duduk dekat apartment IPG PP ja , abam yang taktau .. Salah seorang pensyarah yang ramah dan mudah ambik hati kami , haha ..
Asyik bercerita pasal jalan-jalan sana sini ja , yang dekat sekolah tak cerita pun .. haha .. Puaih dah cerita pasal sekolah sebelum-sebelum ni ..
Sehari sebelum diorang balek IPG .. Bawak pergi mandi dekat Taman Rimba Teluk Bahang .. Air dekat sini memang jernih + sejuk .. Best kalau nak segarkan badan lepas penat bekerja .. Time kiteorang pergi pun tak ramai orang , tu yang syiokkk ..
Dekat empangan Teluk Bahang ..
Rasa macam sekejap je wehh seminggu korang dekat sini .. Kesunyian laa aku dalam rumah tu , hahaha .. Kalau ikut diorang nak stay sampai hari Ahad , tapi hari Sabtu terpaksa balek dah sebab Ahad diorang ada show untuk Karnival Lipis .. Goodluck wehh , all the bestt .. 

InshaaAllah ada rezeki lagi datang laa sini wei , datang ramai-ramai macam ni baru syiokk .. Sebelum aku kahwin haha .. Sorry kalau ada kekurangan apa-apa sepanjang korang duduk sini ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 September 2016

CIK SAL OFF MARKETTT

Paan Zainudin | 4:00 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Haaa ni nak sambung entri sebelah sini pulak .. Lepas saja kenduri Sarep Tulus , malam tu terus naik bas gerak ke Kota Tinggi , Johor .. Nak ke kenduri si Cik Sal pulak .. Macam keje giller je dari Penang pergi ke Pahang pastu ke Johor , hahaha .. 

Bas dropkan abam dekat Petron Kota Tinggi sebab nak direct ke JB pulak .. Fuhhh masa lalu Mersing tadi , berpusing-pusing kepala .. Biul rasa .. Sampai pulak jam 3 pagi , memang sunyi dekat situ .. Ada Petron dengan ladang kelapa sawit ja , semacam je rasa .. Seram tu tak rasa tapi risau keselematan diri tu ada sebab sorang-sorang pulak dekat situ .. Terus call kak Sal dan abang ipar dia datang ambil .. Diorang hantar ke hotel , kak sal dah bookingkan .. Letih sangat la kot terus tertido , hahaha .. Dalam pukul 4 pagi si member Iz sampai hotel .. Dia dari Kelantan .. Letih weii , tido mati teruss hahaha ..

Pukul 9 pagi si Sal tu dah call !! Arghhh nak tidoq lagi hahahaha .. Dia suruh siap-siap pastu datang ambik kiteorang .. 
Hari tu rasa macam dah jadi bidan terjun .. Semua benda buat on the spot , hahaha .. Pagi tu touch up guest book , buat candy booth , basuh kereta , hias kereta , iron veil pengantin & jadi driver pengantin , haha gillerr .. 
Okehh , settle hal dekat dewan dah .. Kak Shida dah nak gerak balek KL dah , ada event dekat sana .. Tinggal abam dengan Iz ja dekat sini .. Jadi bodyguard si Salmah , haha ..
Tina ka ti keta naaa .. (hentam lirik) haha
Dah kawen dahh oOii si Salmah nie .. Orang yang sentiasa menjaga "makan minum" ku dah bergelar isteri orang .. Tahniah Kak Sal & Bang Man (Noorazman) .. Semoga mendapat mawaddah , sakinah , rahmah , maghfirah dan segala yang baik ..
Owhhh , macam tu rupanya .. Haha , nie first time kot tengok sistem tol dalam adat perkahwinan dekat Johor .. Tak pernah lagi tengok sebelum nie .. Si abang Man (pengantin) dengan team pengantin lelaki kena melalui tol makcik-makcik dulu sebelum naik ke pelamin .. Bestt pulak tengok (first time kannn) haha
Dah dekat 3 tahun tak jumpa si Nan nie .. Kalau tegur-tegur pun dalam FB ja .. Dah ada anak sorang .. Yang kedua on the way .. Makin bambam dah hang Nan , haha kita geng .. Tapi aku tak kawen lagi wooii dah sama ngan hang , haha ..
Dengan pengantin separuh baru-lama , Haha si Anum & Adi .. Majlis korang aku tak dapat hadir dulu , bertembung dengan majlis kawan dekat kampung ..
Rezeki berjumpa dengan bekas pensyarah , En Halif & bekas timbalan pengarah , Tn Hj Ruslan .. 
Haha geng teater dah masukk air .. Sekali dengan abang Man pun sporting aihhh .. Orang sebelah kiri kanan dah gelak-gelak tengok kiteorang .. Haa tu laa , dekat-dekat nak habis majlis baru bergambar dengan pengantin .. Dari awal busy tak habis ..
Dah sampai ke penghujungnya .. Petang tu dah nak kena gerak ke Terminal Larkin , nak balek Penang dah .. Esoknya member nak datang rumah dah , diorang PBS dekat Penang seminggu .. Yang lain pun dah nak sekolah dah esok .. Thankyou Epong hantarkan gua dengan Iz .. Setahun weii baru jumpa .. Aku datang Joho sehari ja weii , tak puas lagi .. Kawasan sini pun aku tak pusing-pusing lagi .. InshaaAllah next time plan elok-elok datang Johor lagi ..


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

16 September 2016

SANTAN D'KUANTAN

Paan Zainudin | 10:03 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Mood raya haji tak hilang lagi , hehe .. Hari raya kedua sebelah malamnya dah gerak pergi ke Kuantan .. Nak jumpa si SANTAN - SANTAN nie sekali dengan pergi majlis kenduri si Sarep dekat Sungai Isap .. Entah macam mana boleh lekat nama SANTAN tue , haha .. Geng-geng budak lelaki dalam GITA .. Boleh klik [sini] untuk entri masa kenduri si Sarep tue .. Kenduri dia hari Khamis , tapi hari Isnin malam dah pergi Kuantan .. Saja nak spend time lebih sikit dekat sana ..

HARI PERTAMA

Abam stay dekat rumah si Sokey masa dekat Kuantan .. Si Lelek Fetus tu pun ada .. Raya haji nie dia tak balik Sabah .. Aduhh kebas punggung naik bas weii , pagi Selasa baru sampai .. Stay kejap dekat rumah relaks-relaks apa semua lepas tu terjah ke East Coast Mall [ECM] .. Mau layan Train to Busan yeahhh .. Dah lama abam perati orang viralkan pasal TTB ni .. Dok menyimpan je hajat ni sebab nak tengok ramai-ramai dekat sini ..
[Kiri : Bakal pengantin , Aripp , Eidil , Lelek , abam , Sokey] .. Muka-muka baru lepas tengok Train to Busan .. Abam rasa sekor-sekor macam dah kena rasuk kes pengaruh kuat cerita ni .. Keluar-keluar dari panggung masing-masing dah macam zombi , hahahaha ..
Lepas tu kiteorang straight ke Teluk Cempedak , perut dah laparrrr tak tahan dah nie .. Dah dekat setahun lebih tak datang sini .. Kalau zaman praktikum dulu setiap weekend terjah situ , sedut-sedut angin laut haha .. Waduhh kesian si Ayie , demam bohhh .. Sanggup turun sebab nak jumpa .. 

HARI KEDUA

Yahh , cuti-cuti Santan diteruskan .. Alang-alang dah jejak kaki dekat Kuantan nie , wajib laa pergi ke Gambang Waterpark .. Asalnya plan berlima berenam .. Tapi yang jadi pergi berempat , yang lain ada hal , pastu tak sihat .. Takpe takpe no hal ..

Entri selanjutnya Santan D'Gambang boleh bukak dekat entri [ SANTAN D'GAMBANG ] .. Jimat space takyah scroll panjang-panjang .. haha

HARI KETIGA

Haha .. tiba masanya kenduri si Sarep dan Tulus .. Macam nie lah yang terjadi bila pelakon teater pergi kenduri pelakon teater dan wartawan .. Sumpah rasa best giller datang kenduri kau Sarepp , haha .. Banyak lagi celoteh pasal hari kenduri dia nie dalam entri --> [ HARI SAREP TULUS ] ..

Dari tengahari sampai ke lewat petang stay dekat rumah Sarep nie .. Lepas tue balik rumah kemas-kemas barang .. Malam dah nak naik bas gerak ke Johor pulak , kenduri orang lain .. Gigih abam travel haha ..
Aduii sekejapnya woi masa .. Dah kena balek dah , Ehh silap .. Dah nak gerak pi Johor dah , serbu kenduri Kak Sal pulak .. Lepas lepak makan-makan dekat rumah Teddy terus gerak ke terminal .. Diorang semua pakat hantar abam , aduss terharuuu T_T 
Hahaha adoiii Santanian .. takleh belah laa ..
Hahahaha .. Plisss jangan macam nie weii .. Makin berat hati nak gerak .. Ada rezeki jumpa lagi nanti Santann .. Pliss sorang tolong kahwin .. Ada laa alasan nak jalan sini haha



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

HARI SAREP TULUS

Paan Zainudin | 4:04 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Bro abang adik kakak .. Pernah tak baca entri di bawah nie ?? Ya , yang OhBulan post tu ..

Haaa .. Pernah baca kan ?? Tips kahwin bajet hanya sekadar RM5,253 .. Nie la sahabat sehidup semati gua .. Arif Firdaus & Noor Tulus .. Betul tu , bajet kenduri kahwin sebelah perempuan memang banyak tue je .. Tapi kali nie abam pergi majlis sebelah lelaki pulak , dekat Kuantan .. 

Tengahari masa hari kenduri tu baru abam dengan member-member yang lain gerak pergi ke rumah si Sarep nie , dekat Sungai Isap .. Sampai-sampai tengok pengantin dengan family sebelah perempuan dah ada .. Takpelah , duduk sekejap dekat khemah lepas tu gerak pergi ke masjid .. Oh ya , hari kenduri tu hari Jumaat jadi wajiblah anak-anak yang bergelar lelaki pergi ke masjid menunaikan yang waaajibb ..

Si Sarep nie memang pakai simple ja .. Baju Melayu, sampin dan songkok .. Biasanya majlis bertandang memang tak buat semeriah majlis sebelah perempuan .. Biasa-biasa ja .. Tapi abam rasa macam tak kena .. Macam tak lengkap ja .. Lepas solat Jumaat terus suruh dia pergi mandi ..
Haaa kali nie abam yang siapkan pengantin lelaki hahaha .. Iron balik baju Melayu tu , pakaikan sampin , songkok sekali dengan kerongsang apa semua .. Puass !! haha ..
Inilah yang terjadi apabila pelakon teater pergi kenduri pelakon teater dan wartawan , Hahaha .. Tak kisah dah orang pandang kiri kanan .. Tak sangka termatching pulak kaler baju hari tue , haha ..
Dua orang nie memang tak boleh kalau dapat mikrofon .. Sejam dua pun takpa .. Diorang yang tolong payung lagu dari tengahari sampai ke petang , haha .. 
Gembira . Sikit-sikit kawan dah datang ke majlis ..
Kau jangan acah-acah comel sangat Sarep .. Berterima kasihlah dekat aku sebab edit gambar bagi cerah , haha .. Semakin lengkap ..
Dahh lengkappp !! hahaha .. Walaupun sepatutnya lagi ramai dekat sini .. Adeiii Train to SarepTulus betul lahh korang .. Zombi di mana-mana , susah nak move on haha ..
Santanian di kenduri Sarepp ..
Haha giller laa sorang sorang .. Seronok wehh datang kenduri kau Sarep .. Dari awal sampai habis kau layan kiteorang .. Macam takde chance jer dekat orang lain , hahaha .. Semoga perkahwinan kau memperoleh rahmat dan keberkatan .. Bahagia hingga ke akhir hayat .. Plisss ubah perangai jangan gila meraban dah .. Ehh perangai tu jangan ubah , cuma stabilkan dengan karakter kau yang dah bergelar lelaki orang , hahaha .. Tahniah Arif & Tulus ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

15 September 2016

SANTAN DI GAMBANG

Paan Zainudin | 3:33 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Masih dalam mood bercuti lagi nie .. Alang-alang bercuti dekat Kuantan nie rugi kalau tak pergi ke Gambang Waterpark .. Sejujurnya la kan .. Selama 5 tahun setengah abam study dekat Pahang (Kuala Lipis) dan praktikum di Kuantan selama 3 bulan lebih , abam memang tak pernah jejak lagi ke Gambang Waterpark nie .. Nie kira first time masuk sini .. Hahaha mungkin takde rezeki atau takda jodoh nak datang sini masa study dulu hehe .. dan maybe jugak dijodohkan untuk datang GW time nie haha ..
Asalnya plan nak pergi ke GW berlima berenam orang .. Tapi yang jadi pergi berempat , yang lain ada hal , pastu tak sihat .. Takpe takpe no hal .. Yang mana ada kita sapu haha .. Adeii berbunga-bunga seluar .. Kes datang Kuantan tak bawak langsung tracksuit .. Semua seluar jeans ja sebab tak plan langsung nak pergi mandi-mandi .. Pastu on the way nak ke GW singgah kejap dekat kedai beli seluar nie hehe .. 

Harga tiket seingat abam kalau nak masuk sini RM30 lebih .. Tapi kalau pakai student card boleh dapat dalam RM25 .. Pelampung , loker semua dikira asing .. Tapi kalau dekat D'Carnivall Waterpark Sungai Petani , pelampung kira free jer .. Takpe , GW nie lagi besar lain caranya ..
Habis semua tempat dalam nie kiteorang try .. Yang part gelungsur berpasangan tu yang paling best , menjerit mengalahkan orang perempuan .. Hahahaha malu oOiii .. Coco Beach dah , ombak apa semua pun dah .. Ada kemudahan tandas , shower , surau dekat sini .. Kedai makan pun ada tapi mahallll T_T , dua kali ganda woii .. Makanan sendiri tak boleh bawak masuk .. Dah la si Eidil bawa masuk spagetti pastu kena tahan , ahahaha adeii .. Dekat sebelah GW nie pulak ada Gambang Safari , tapi tak ambik pun la pakej tue .. 
Habiss kelabu muka masing-masing .. Dari tengahari sampai ke petang dekat sini ,  main air haaa .. Tu nampak tue , sekor-sekor dah terpengaruh zombi Train to Busan hahaha .. Dah la naik pelampung tadi main air sekor-sekor macam yibliss .. Tak sah kalau tak terbalikkan pelampung orang , haha ..
Punggahhh .. Serius balek rumah nanti konpem terbongkang letih .. Gua happy ini hari .. Happy ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...