16 September 2016

HARI SAREP TULUS

Paan Zainudin | 4:04 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Bro abang adik kakak .. Pernah tak baca entri di bawah nie ?? Ya , yang OhBulan post tu ..

Haaa .. Pernah baca kan ?? Tips kahwin bajet hanya sekadar RM5,253 .. Nie la sahabat sehidup semati gua .. Arif Firdaus & Noor Tulus .. Betul tu , bajet kenduri kahwin sebelah perempuan memang banyak tue je .. Tapi kali nie abam pergi majlis sebelah lelaki pulak , dekat Kuantan .. 

Tengahari masa hari kenduri tu baru abam dengan member-member yang lain gerak pergi ke rumah si Sarep nie , dekat Sungai Isap .. Sampai-sampai tengok pengantin dengan family sebelah perempuan dah ada .. Takpelah , duduk sekejap dekat khemah lepas tu gerak pergi ke masjid .. Oh ya , hari kenduri tu hari Jumaat jadi wajiblah anak-anak yang bergelar lelaki pergi ke masjid menunaikan yang waaajibb ..

Si Sarep nie memang pakai simple ja .. Baju Melayu, sampin dan songkok .. Biasanya majlis bertandang memang tak buat semeriah majlis sebelah perempuan .. Biasa-biasa ja .. Tapi abam rasa macam tak kena .. Macam tak lengkap ja .. Lepas solat Jumaat terus suruh dia pergi mandi ..
Haaa kali nie abam yang siapkan pengantin lelaki hahaha .. Iron balik baju Melayu tu , pakaikan sampin , songkok sekali dengan kerongsang apa semua .. Puass !! haha ..
Inilah yang terjadi apabila pelakon teater pergi kenduri pelakon teater dan wartawan , Hahaha .. Tak kisah dah orang pandang kiri kanan .. Tak sangka termatching pulak kaler baju hari tue , haha ..
Dua orang nie memang tak boleh kalau dapat mikrofon .. Sejam dua pun takpa .. Diorang yang tolong payung lagu dari tengahari sampai ke petang , haha .. 
Gembira . Sikit-sikit kawan dah datang ke majlis ..
Kau jangan acah-acah comel sangat Sarep .. Berterima kasihlah dekat aku sebab edit gambar bagi cerah , haha .. Semakin lengkap ..
Dahh lengkappp !! hahaha .. Walaupun sepatutnya lagi ramai dekat sini .. Adeiii Train to SarepTulus betul lahh korang .. Zombi di mana-mana , susah nak move on haha ..
Santanian di kenduri Sarepp ..
Haha giller laa sorang sorang .. Seronok wehh datang kenduri kau Sarep .. Dari awal sampai habis kau layan kiteorang .. Macam takde chance jer dekat orang lain , hahaha .. Semoga perkahwinan kau memperoleh rahmat dan keberkatan .. Bahagia hingga ke akhir hayat .. Plisss ubah perangai jangan gila meraban dah .. Ehh perangai tu jangan ubah , cuma stabilkan dengan karakter kau yang dah bergelar lelaki orang , hahaha .. Tahniah Arif & Tulus ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...