15 September 2016

SANTAN DI GAMBANG

Paan Zainudin | 3:33 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Masih dalam mood bercuti lagi nie .. Alang-alang bercuti dekat Kuantan nie rugi kalau tak pergi ke Gambang Waterpark .. Sejujurnya la kan .. Selama 5 tahun setengah abam study dekat Pahang (Kuala Lipis) dan praktikum di Kuantan selama 3 bulan lebih , abam memang tak pernah jejak lagi ke Gambang Waterpark nie .. Nie kira first time masuk sini .. Hahaha mungkin takde rezeki atau takda jodoh nak datang sini masa study dulu hehe .. dan maybe jugak dijodohkan untuk datang GW time nie haha ..
Asalnya plan nak pergi ke GW berlima berenam orang .. Tapi yang jadi pergi berempat , yang lain ada hal , pastu tak sihat .. Takpe takpe no hal .. Yang mana ada kita sapu haha .. Adeii berbunga-bunga seluar .. Kes datang Kuantan tak bawak langsung tracksuit .. Semua seluar jeans ja sebab tak plan langsung nak pergi mandi-mandi .. Pastu on the way nak ke GW singgah kejap dekat kedai beli seluar nie hehe .. 

Harga tiket seingat abam kalau nak masuk sini RM30 lebih .. Tapi kalau pakai student card boleh dapat dalam RM25 .. Pelampung , loker semua dikira asing .. Tapi kalau dekat D'Carnivall Waterpark Sungai Petani , pelampung kira free jer .. Takpe , GW nie lagi besar lain caranya ..
Habis semua tempat dalam nie kiteorang try .. Yang part gelungsur berpasangan tu yang paling best , menjerit mengalahkan orang perempuan .. Hahahaha malu oOiii .. Coco Beach dah , ombak apa semua pun dah .. Ada kemudahan tandas , shower , surau dekat sini .. Kedai makan pun ada tapi mahallll T_T , dua kali ganda woii .. Makanan sendiri tak boleh bawak masuk .. Dah la si Eidil bawa masuk spagetti pastu kena tahan , ahahaha adeii .. Dekat sebelah GW nie pulak ada Gambang Safari , tapi tak ambik pun la pakej tue .. 
Habiss kelabu muka masing-masing .. Dari tengahari sampai ke petang dekat sini ,  main air haaa .. Tu nampak tue , sekor-sekor dah terpengaruh zombi Train to Busan hahaha .. Dah la naik pelampung tadi main air sekor-sekor macam yibliss .. Tak sah kalau tak terbalikkan pelampung orang , haha ..
Punggahhh .. Serius balek rumah nanti konpem terbongkang letih .. Gua happy ini hari .. Happy ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...