17 September 2016

CIK SAL OFF MARKETTT

Paan Zainudin | 4:00 PM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Haaa ni nak sambung entri sebelah sini pulak .. Lepas saja kenduri Sarep Tulus , malam tu terus naik bas gerak ke Kota Tinggi , Johor .. Nak ke kenduri si Cik Sal pulak .. Macam keje giller je dari Penang pergi ke Pahang pastu ke Johor , hahaha .. 

Bas dropkan abam dekat Petron Kota Tinggi sebab nak direct ke JB pulak .. Fuhhh masa lalu Mersing tadi , berpusing-pusing kepala .. Biul rasa .. Sampai pulak jam 3 pagi , memang sunyi dekat situ .. Ada Petron dengan ladang kelapa sawit ja , semacam je rasa .. Seram tu tak rasa tapi risau keselematan diri tu ada sebab sorang-sorang pulak dekat situ .. Terus call kak Sal dan abang ipar dia datang ambil .. Diorang hantar ke hotel , kak sal dah bookingkan .. Letih sangat la kot terus tertido , hahaha .. Dalam pukul 4 pagi si member Iz sampai hotel .. Dia dari Kelantan .. Letih weii , tido mati teruss hahaha ..

Pukul 9 pagi si Sal tu dah call !! Arghhh nak tidoq lagi hahahaha .. Dia suruh siap-siap pastu datang ambik kiteorang .. 
Hari tu rasa macam dah jadi bidan terjun .. Semua benda buat on the spot , hahaha .. Pagi tu touch up guest book , buat candy booth , basuh kereta , hias kereta , iron veil pengantin & jadi driver pengantin , haha gillerr .. 
Okehh , settle hal dekat dewan dah .. Kak Shida dah nak gerak balek KL dah , ada event dekat sana .. Tinggal abam dengan Iz ja dekat sini .. Jadi bodyguard si Salmah , haha ..
Tina ka ti keta naaa .. (hentam lirik) haha
Dah kawen dahh oOii si Salmah nie .. Orang yang sentiasa menjaga "makan minum" ku dah bergelar isteri orang .. Tahniah Kak Sal & Bang Man (Noorazman) .. Semoga mendapat mawaddah , sakinah , rahmah , maghfirah dan segala yang baik ..
Owhhh , macam tu rupanya .. Haha , nie first time kot tengok sistem tol dalam adat perkahwinan dekat Johor .. Tak pernah lagi tengok sebelum nie .. Si abang Man (pengantin) dengan team pengantin lelaki kena melalui tol makcik-makcik dulu sebelum naik ke pelamin .. Bestt pulak tengok (first time kannn) haha
Dah dekat 3 tahun tak jumpa si Nan nie .. Kalau tegur-tegur pun dalam FB ja .. Dah ada anak sorang .. Yang kedua on the way .. Makin bambam dah hang Nan , haha kita geng .. Tapi aku tak kawen lagi wooii dah sama ngan hang , haha ..
Dengan pengantin separuh baru-lama , Haha si Anum & Adi .. Majlis korang aku tak dapat hadir dulu , bertembung dengan majlis kawan dekat kampung ..
Rezeki berjumpa dengan bekas pensyarah , En Halif & bekas timbalan pengarah , Tn Hj Ruslan .. 
Haha geng teater dah masukk air .. Sekali dengan abang Man pun sporting aihhh .. Orang sebelah kiri kanan dah gelak-gelak tengok kiteorang .. Haa tu laa , dekat-dekat nak habis majlis baru bergambar dengan pengantin .. Dari awal busy tak habis ..
Dah sampai ke penghujungnya .. Petang tu dah nak kena gerak ke Terminal Larkin , nak balek Penang dah .. Esoknya member nak datang rumah dah , diorang PBS dekat Penang seminggu .. Yang lain pun dah nak sekolah dah esok .. Thankyou Epong hantarkan gua dengan Iz .. Setahun weii baru jumpa .. Aku datang Joho sehari ja weii , tak puas lagi .. Kawasan sini pun aku tak pusing-pusing lagi .. InshaaAllah next time plan elok-elok datang Johor lagi ..


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...