29 September 2014

FESTIVAL TARI DRAMA FILEM

Paan Zainudin | 7:30 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Haha .. Macam tak percaya .. Setelah 4 tahun aku berada di IPG nie , nie baru pertama kali kiteorang dapat undangan untuk join pertandingan FESTIVAL TARI DRAMA FILEM peringkat Zon Timur di Universiti Malaysia Terengganu .. Tu pun dah dekat last-last minit dapat surat jemputan dari penganjur .. Masa tu aku memang busy praktikum & duduk luar kampus .. Lepas tu baru dapat tahu yang ada pertandingan .. Time tu pulak laa ahli-ahli dalam team aku pakat takde .. Ada yang praktikum , ada yang PBS (pengalaman berasaskan sekolah) , ada yang BIG (bina insan guru) .. Ramai yang takde dekat IPG nie .. Last-last decide nak ambil junior yang baru masuk , group TESL ..
Nie kira first time diorang join tarian .. So aku memang kena kerja keras sikit untuk train diorang .. Bermula dari zero .. Sibuk dengan praktikum pun , hujung minggu aku akan cuba lari balek ke kampus untuk latih diorang .. Habis je praktikum cuti sekolah pulak seminggu -- so memang duduk rumah tak berlatih apa .. Habis je cuti semua kiteorang terus kerja keras pagi petang siang malam selama seminggu sebelum pergi ke UMT ..
Kebetulan kiteorang nak pergi ke Terengganu naik bas sekali dengan geng-geng PAI .. diorang ada perkhemahan di Tasik Kenyir .. Macam best je weii macam best jer .. haha gigih makan aiskrim , macam dah tak makan setahun ..

Sampai jer dekat UMT kiteorang terus daftar .. Perghhh nervous giller tengok suasana dekat situ plus team-team yang join macam havous giller .. Terketar-ketar aku .. Takpe kita check-in dekat Villa Seri Mayang dulu , tido puas-puas .. Esok tu baru pikir semula .. So next day , the day .. Siang tu kiteorang diberi bilik untuk buat latihan akhir .. Alhamdulillah thanks UMT sebab bagi kemudahan nie dekat kiteorang .. 
dan sebelah malamnya pulakk .. hahaha dah macam hantu cina dah aku tengok .. Biasalah jadi bidan terjun make up budak-budak nie ..  All the bestt lah yea ..
Korang tak tahu .. Aku yang sebagai manager & koreografer nie dah terketar-ketar dekat belakang tue .. Ye laa , ni first time kot diorang menari , pastu join pertandingan pulak tue .. fuhhhhhhh .. Tapi memang terbaikkk .. Dapat sorakan dari penonton , tu pun dah cukup puas hati giller ..
Tarian dari kanak-kanak cilik .. Haha comel giller weii ~~
Alhamdulillah !! We won Anugerah Kumpulan Harapan Terbaik !! Ini pun dah cukup terbaik buat kami .. Thank youuuu .. Terkejut giller masa nama IPG dipanggil ..  Kiteorang memang tak pernah expect nak menang .. Siap letak moto lagi -- Menang itu rezeki , kalah itu mesti .. Alhamdulillah ..
Haha , jangan ingat habis pertandingan nak balek terus .. Kita jalan-jalan dulu round Terengganu ..
Last sekali on the way nak balek baru singgah ambil team perkhemahan tasik kenyir .. Besau benau tasiknyer .. Wahhhh , hasil penat lelah selama 2 minggu akhirnya terbayar .. Lega ~~~





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 September 2014

PROJEK KAHWIN CUTI SEKOLAHHH

Paan Zainudin | 7:29 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Cuti sekolah dah bermula .. Maka dengan ini sesungguhnya , hal yang demikianlah , lalu bakal berlangsungnya acara PROJEK KAHWIN tanpa henti sepanjang cuti sekolah ini .. hahahaa .. Sebelum jer start cuti , dah banyak wedding invitation yang aku dapat .. Alhamdulillah , thanks semua ..
Ada lagi sebenarnya invitation selain dari gambar nie , tapi tak dapat nak masukkan sebab dapat pun dah nak dekat cuti sekolah .. Gambar nie aku edit awal lagi , hehe .. Tak semua majlis aku dapat pergi , almaklumlah agak jauh aku nak bermusafir dari Kedah tue .. Yang dekat-dekat aku serbu .. Lagi pun banyak majlis yang bertembung tarikh , jadi tak dapat nak tunaikan semua undangan tue .. Maafkan hamba wahai raja sehari .. Tapi takpe , entry kali nie gua kasi belanja gambar-gambar pengantin baru kali nie .. 
Tahniah Zainal ♥ Farhana
Akmal ♥ Waida .. Barakallah ~~
Congrates Nadira ♥ Firdaus
Din ♥ Eiin .. Tahniahh
Athirah ♥ Amirul .. Tahniah korang
Fahimi ♥ Diey .. Congratulation ~~
Tahniah Shuib ♥ Syimah ..
Barakallah Farah ♥ pasangan

Tahniahh dan beribu kali tahniah korang .. Semua hubungan yang dibina ini berkekalan hingga ke akhir hayat .. Sentiasa memahami antara satu sama lain dan membina kepercayaan bersama .. Barakallahulakum ~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 September 2014

MALACCA PAHTU NOGOWI ??

Paan Zainudin | 7:25 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Yahhhh , cuti sekolah sudah bermula !! Haha .. Habis-habis je last day dekat sekolah , balek rumah sewa terus kemas-kemas kosongkan rumah tue then balek ke maktab .. Petang tu jugak laa Paan gerak pergi ke Melaka .. Naik dengan Putra & Azam .. Letih nyer jangan cakap laaa .. Sampai tertidur tak ingat ape dahh , haha ..
Paan stay dekat rumah Putra .. Keesokannya tue pergi ke Bandar Hilir , jalan-jalan pusing-pusing dekat situ .. Jengah A Famosa , hihi .. Haa lupa pulak nak bagitau sebab apa Paan pergi Melaka cuti sekolah nie .. 

Sebenarnya ada majlis kenduri kahwin adik kawan ayah Paan .. Memang kawan best friend giller ahhh !! Bukan setakat kawan malah dah jadi keluarga angkat dengan family Paan termasuklah dengan sedara mara Paan .. Masa nie pun family Paan dah on the way nak datang Melaka .. Sedara mara Paan pun ikut sekali .. 
Rasanya tak sampai 2 minit dah habis coolblog tu aku sedutt .. Penat naik bukit punya pasal .. Kononnya nak pergi melawat tempat-tempat bersejarah .. hahaha gigihhh ..
Owhh yaa , alang-alang gi berjalan singgah sekali mandi dekat swimming pool , hehehe .. Cuaca panass time tue .. memang sedapp ahh nak rendam diri dalam kolam , habis kering air nanti .. hehehe .. Paan stay dekat rumah Putra lagi semalam pastu baru gerak ke rumah kenduri ..

So, dekat rumah kenduri baru Paan jumpa family Paan .. Agak meriah kenduri nyer .. Tak sempat pulak nak ambil gambar sepanjang majlis .. Dengan family Paan pun tak sempat sebab masing-masing dah macam excited jumpa kawan-kawan , borak sini sana so Paan biarkan je la diorang habiskan masa bersama , hahaha .. 
Ketibaan pengantin , perghhh naik beca siutttt .. First time Paan tengok haha .. Tapi time nie family Paan semua dah balek Kedah , sebab esok ramai yang kerja .. Kira Paan je la yang jadi wakil stay dekat rumah kenduri .. Lepas tue siap diberi tugasan oleh ayah Paan ambil gambar pastu wassap dekat dia gambar-gambar tu , haha ..
Bersama dengan pengantin lelaki , Pak Su .. Kira pangkat pakcik sikit le sebab level pangkat kawan ayah Paan walaupun umur tak jauh je beza haha .. Yang pengantin perempuan tak dapat nak ambil bersama sebab geng-geng diorang dah culik dia hahaha ..
Finally , selepas 13 tahun baru dapat berjumpa dengan Fikri @ Along anak kawan ayah Paan tue .. Dulu masa kecil-kecil selalu ikut ayah dia datang ke rumah .. Main sawah sama-sama , terjun sungai mandi manda .. Sekarang memasing dah besar , dia pun dah kerja .. Tapi dia jarang balek Kedah .. Kalau Pak Long (kawan ayah) balek pun dia tak ikut .. Yang geng-geng perempuan je ikut balek .. Bila dah jumpa memang borak tak berhenti laa , haha ..
Yang nie sebahagian anak-anak perempuan Pak Long , tiga orang semuanya .. total anak Pak Long 7 orang haha .. Petang tu lepas je majlis bawak diorang , si Fariza & Farah pergi mencekik KFC .. Padahal dah kenyang dengan nasi kenduri , hehe ..

Paan stay semalam dekat rumah Pak Long .. Keesokan harinya gerak ke Nilai pulak .. Nak pergi ke USIM , jumpa member-member lama .. Ni pun alkisahnya bila dah jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa , memang rasa tempat tu aku yang punya .. jerit bagai nak gila .. ahahaha .. 
Hadi , salah seorang member gila aku .. Sekarang dah famous .. Jadi pengacara sana sini , memang havouc kau Hadi .. p/s : jarang aku nak ambil gambar muka serius macam ni .. haha ..
Malam tu berdinner sekojap dengan si Daus .. Dengan dia ni lagi la lama tak jumpa , dekat 4 tahun selepas aku keluar dari USIM .. spesies aku jugak , mengalami peningkatan saiz yang agak ohsem sekarang nih .. dulu kemain slim , haha .. 
Yaaaaa .. mai ex-roomate !! Safwan Hamdy .. Serius rindu dekat kau .. Finally dapat jugak spend masa sama-sama walaupun sekejap .. Aku bermalam dekat rumah sewa Hadi semalam .. Pagi tu sebelum balek ke Kedah lepak sekejap breakfast dengan Wan , cerita itu citer ini sampai ke sudah , hahaha .. Macam tak puas pulak sekejap ja dekat sini .. Masing-masing pakat sibuk sebab dah nak praktikal .. Aku je yang baru boleh relaks sekejap lepas habis praktikum semua tue .. So korang semua , gud luck for your practical nanti .. All the bestt .. Maybe ni last dah aku nak datang ke USIM dah .. bye ~~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

13 September 2014

PRAKTIKUM FASA II : SK MELA

Paan Zainudin | 8:15 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Alhamdulillah, akhirnya selesai jugak praktikum fasa II .. Fuhhh letihnyer jangan cakap laa .. Habis-habis jer terus rasa kosong otak ,, hahahaha .. Selama dua bulan berpraktikum di Sekolah Kebangsaan Mela , Jerantut .. Sekolah yang terletak dekat sempadan daerah Lipis & Jerantut .. Kira dalam banyak-banyak kumpulan praktikum , kumpulan kami antara yang berpraktikum di sekolah yang jauh dari IPG .. So memang kena duduk rumah sewa la jawabnya .. 
Team praktikum SK Mela .. hehe #Pray4Gaza .. Izham , Naim , Aku & Akmal .. 
Antara anak-anak yang aku ajar selama dua bulan .. Seriuss rindu giller dekat diorang .. Masing-masing macam ragam , jenuh nak melayan .. Tapi bila pikir balek , serius semua itu kenangan yang sangat indah ~~~
Selama berpraktikum dekat sekolah nie , memang banyak asam garam .. Nama pun budak baru belajar kan .. Jadi banyak benda yang kena belajar dari bawah sebelum bergelar sebagai seorang guru .. Cikgu-cikgu mahupun staff dekat sini memang tik topp .. thorrbaikkkkkk !!! Seriuss diorang memang tak kedekut ilmu , bila tanya apa pun sanggup berkongsi dengan kiteorang .. Thankss
Diorang yang paling manja dengan aku .. Sikit-sikit nak berkepit .. haha
Haha , antara salah satu projek kiteorang dekat SK Mela nie .. Mentransformasikan bilik pemulihan yang dari sebelah kiri ke sebelah kanan .. Haaaa , penat tu jangan cakap laa .. Tapi kepuasan tu yang paling penting ..
Guru pembimbing , Kak Sal yang sangat sangat sangat sangat membantu aku sepanjang aku berada di sini .. Thanks banyak-banyak kakk !!
Bang Fizin , batch pertama PISMP yang posting di sini .. Kira kiteorang ni dah dalam batch yang ke-7 group PISMP nie .. ( PISMP - Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan , sebelum nie cuma diploma pendidikan )
Cikgu Khalid - paling sporting , open-minded , ohsem dan segala macam .. Terima kasih cikgu ~~
Gonna miss u'all ~~ Thanks for everything .. Terima kasih untuk kenangan ini .. Tenkiu SK Mela ..

Kalau ada sumur di ladang ,
Boleh kita menumpang mandi ;
Kalau ada umur yang panjang ,
Boleh kita berjumpa lagi ..



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...