29 September 2014

FESTIVAL TARI DRAMA FILEM

Paan Zainudin | 7:30 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Haha .. Macam tak percaya .. Setelah 4 tahun aku berada di IPG nie , nie baru pertama kali kiteorang dapat undangan untuk join pertandingan FESTIVAL TARI DRAMA FILEM peringkat Zon Timur di Universiti Malaysia Terengganu .. Tu pun dah dekat last-last minit dapat surat jemputan dari penganjur .. Masa tu aku memang busy praktikum & duduk luar kampus .. Lepas tu baru dapat tahu yang ada pertandingan .. Time tu pulak laa ahli-ahli dalam team aku pakat takde .. Ada yang praktikum , ada yang PBS (pengalaman berasaskan sekolah) , ada yang BIG (bina insan guru) .. Ramai yang takde dekat IPG nie .. Last-last decide nak ambil junior yang baru masuk , group TESL ..
Nie kira first time diorang join tarian .. So aku memang kena kerja keras sikit untuk train diorang .. Bermula dari zero .. Sibuk dengan praktikum pun , hujung minggu aku akan cuba lari balek ke kampus untuk latih diorang .. Habis je praktikum cuti sekolah pulak seminggu -- so memang duduk rumah tak berlatih apa .. Habis je cuti semua kiteorang terus kerja keras pagi petang siang malam selama seminggu sebelum pergi ke UMT ..
Kebetulan kiteorang nak pergi ke Terengganu naik bas sekali dengan geng-geng PAI .. diorang ada perkhemahan di Tasik Kenyir .. Macam best je weii macam best jer .. haha gigih makan aiskrim , macam dah tak makan setahun ..

Sampai jer dekat UMT kiteorang terus daftar .. Perghhh nervous giller tengok suasana dekat situ plus team-team yang join macam havous giller .. Terketar-ketar aku .. Takpe kita check-in dekat Villa Seri Mayang dulu , tido puas-puas .. Esok tu baru pikir semula .. So next day , the day .. Siang tu kiteorang diberi bilik untuk buat latihan akhir .. Alhamdulillah thanks UMT sebab bagi kemudahan nie dekat kiteorang .. 
dan sebelah malamnya pulakk .. hahaha dah macam hantu cina dah aku tengok .. Biasalah jadi bidan terjun make up budak-budak nie ..  All the bestt lah yea ..
Korang tak tahu .. Aku yang sebagai manager & koreografer nie dah terketar-ketar dekat belakang tue .. Ye laa , ni first time kot diorang menari , pastu join pertandingan pulak tue .. fuhhhhhhh .. Tapi memang terbaikkk .. Dapat sorakan dari penonton , tu pun dah cukup puas hati giller ..
Tarian dari kanak-kanak cilik .. Haha comel giller weii ~~
Alhamdulillah !! We won Anugerah Kumpulan Harapan Terbaik !! Ini pun dah cukup terbaik buat kami .. Thank youuuu .. Terkejut giller masa nama IPG dipanggil ..  Kiteorang memang tak pernah expect nak menang .. Siap letak moto lagi -- Menang itu rezeki , kalah itu mesti .. Alhamdulillah ..
Haha , jangan ingat habis pertandingan nak balek terus .. Kita jalan-jalan dulu round Terengganu ..
Last sekali on the way nak balek baru singgah ambil team perkhemahan tasik kenyir .. Besau benau tasiknyer .. Wahhhh , hasil penat lelah selama 2 minggu akhirnya terbayar .. Lega ~~~





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...