14 September 2014

MALACCA PAHTU NOGOWI ??

Paan Zainudin | 7:25 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Yahhhh , cuti sekolah sudah bermula !! Haha .. Habis-habis je last day dekat sekolah , balek rumah sewa terus kemas-kemas kosongkan rumah tue then balek ke maktab .. Petang tu jugak laa Paan gerak pergi ke Melaka .. Naik dengan Putra & Azam .. Letih nyer jangan cakap laaa .. Sampai tertidur tak ingat ape dahh , haha ..
Paan stay dekat rumah Putra .. Keesokannya tue pergi ke Bandar Hilir , jalan-jalan pusing-pusing dekat situ .. Jengah A Famosa , hihi .. Haa lupa pulak nak bagitau sebab apa Paan pergi Melaka cuti sekolah nie .. 

Sebenarnya ada majlis kenduri kahwin adik kawan ayah Paan .. Memang kawan best friend giller ahhh !! Bukan setakat kawan malah dah jadi keluarga angkat dengan family Paan termasuklah dengan sedara mara Paan .. Masa nie pun family Paan dah on the way nak datang Melaka .. Sedara mara Paan pun ikut sekali .. 
Rasanya tak sampai 2 minit dah habis coolblog tu aku sedutt .. Penat naik bukit punya pasal .. Kononnya nak pergi melawat tempat-tempat bersejarah .. hahaha gigihhh ..
Owhh yaa , alang-alang gi berjalan singgah sekali mandi dekat swimming pool , hehehe .. Cuaca panass time tue .. memang sedapp ahh nak rendam diri dalam kolam , habis kering air nanti .. hehehe .. Paan stay dekat rumah Putra lagi semalam pastu baru gerak ke rumah kenduri ..

So, dekat rumah kenduri baru Paan jumpa family Paan .. Agak meriah kenduri nyer .. Tak sempat pulak nak ambil gambar sepanjang majlis .. Dengan family Paan pun tak sempat sebab masing-masing dah macam excited jumpa kawan-kawan , borak sini sana so Paan biarkan je la diorang habiskan masa bersama , hahaha .. 
Ketibaan pengantin , perghhh naik beca siutttt .. First time Paan tengok haha .. Tapi time nie family Paan semua dah balek Kedah , sebab esok ramai yang kerja .. Kira Paan je la yang jadi wakil stay dekat rumah kenduri .. Lepas tue siap diberi tugasan oleh ayah Paan ambil gambar pastu wassap dekat dia gambar-gambar tu , haha ..
Bersama dengan pengantin lelaki , Pak Su .. Kira pangkat pakcik sikit le sebab level pangkat kawan ayah Paan walaupun umur tak jauh je beza haha .. Yang pengantin perempuan tak dapat nak ambil bersama sebab geng-geng diorang dah culik dia hahaha ..
Finally , selepas 13 tahun baru dapat berjumpa dengan Fikri @ Along anak kawan ayah Paan tue .. Dulu masa kecil-kecil selalu ikut ayah dia datang ke rumah .. Main sawah sama-sama , terjun sungai mandi manda .. Sekarang memasing dah besar , dia pun dah kerja .. Tapi dia jarang balek Kedah .. Kalau Pak Long (kawan ayah) balek pun dia tak ikut .. Yang geng-geng perempuan je ikut balek .. Bila dah jumpa memang borak tak berhenti laa , haha ..
Yang nie sebahagian anak-anak perempuan Pak Long , tiga orang semuanya .. total anak Pak Long 7 orang haha .. Petang tu lepas je majlis bawak diorang , si Fariza & Farah pergi mencekik KFC .. Padahal dah kenyang dengan nasi kenduri , hehe ..

Paan stay semalam dekat rumah Pak Long .. Keesokan harinya gerak ke Nilai pulak .. Nak pergi ke USIM , jumpa member-member lama .. Ni pun alkisahnya bila dah jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa , memang rasa tempat tu aku yang punya .. jerit bagai nak gila .. ahahaha .. 
Hadi , salah seorang member gila aku .. Sekarang dah famous .. Jadi pengacara sana sini , memang havouc kau Hadi .. p/s : jarang aku nak ambil gambar muka serius macam ni .. haha ..
Malam tu berdinner sekojap dengan si Daus .. Dengan dia ni lagi la lama tak jumpa , dekat 4 tahun selepas aku keluar dari USIM .. spesies aku jugak , mengalami peningkatan saiz yang agak ohsem sekarang nih .. dulu kemain slim , haha .. 
Yaaaaa .. mai ex-roomate !! Safwan Hamdy .. Serius rindu dekat kau .. Finally dapat jugak spend masa sama-sama walaupun sekejap .. Aku bermalam dekat rumah sewa Hadi semalam .. Pagi tu sebelum balek ke Kedah lepak sekejap breakfast dengan Wan , cerita itu citer ini sampai ke sudah , hahaha .. Macam tak puas pulak sekejap ja dekat sini .. Masing-masing pakat sibuk sebab dah nak praktikal .. Aku je yang baru boleh relaks sekejap lepas habis praktikum semua tue .. So korang semua , gud luck for your practical nanti .. All the bestt .. Maybe ni last dah aku nak datang ke USIM dah .. bye ~~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...