26 March 2014

JAMBATAN BAHARU PULAU PINANG - WOWW ~~

Paan Zainudin | 1:53 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Hehehe .. balek cuti seminggu nie dapat jugak merasa jambatan baru dekat Pulau Pinang .. Jambatan Sultan Abdul Halim .. Bawak la mak ngan adik-adik datang ke sini .. Ayah tak ikut sebab ada keje pulak .. hmmm , takpelah abi .. next time kita datang lagi .. 

pergghhh .. bapak lebar tol dia , haha .. Jalan agak lengang hari nie .. Sebab tu senang nak senang snap .. Yang best nya selama sebulan nie , tol memang freee .. heheheheh 
weyyyy , rasa lama giller duduk atas jambatan nie .. rasa sunyi sangat .. kalau tak silap panjang jambatan nie dalam 23 - 26 km macam tu laa .. pastu jalan dia agak bengkang-bengkok ..
Sampai jer dekat batu maung (exit jambatan) , ingat nak pergi akuarium dekat situ ... tapi tutup pulak , tengah renovate .. Jadi bawak je lah diorang pergi Batu Feringhi .. Berkelah dekat situ .. Dah lama tak merasa angin selat sumatera nie .. ye ke doppp .. hehehe
sakan betul budak kecil ni main air laut .. dah kena pukul ombak pun nak main lagi .. adoyyaiii ~~ oOOoo lupa nak bagitau , sepupu aku pun ikut kitoerang jugak datang sini .. hehehe
with my mum .. i love u ~~

sekejap sangat cuti seminggu .. cuti pun tak macam cuti .. esaimen memanjanggg .. hmmmm 






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 March 2014

KARNIVAL PERMAINAN TRADISIONAL

Paan Zainudin | 1:52 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selepas berlangsungnya Kejohanan Olahraga Tahunan , kita sambung pula dengan Karnival Permainan Tradisional .. wuuu letih tak habis lagi oOii .. Karnival ini merupakan anjuran pelajar minor Pendidikan Jasmani semester 5 dan Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan .. 
Semangatt bahhh !! Pelbagai jenis pertandingan permainan tradisional yang telah dijalankan .. tapi dalam entry nie aku cuma masukkan sikit jer gambar berkaitan dengan permainan tue .. Untuk pengetahuan korang laa , permainan nie melibatkan permainan tradisional kaum Melayu , Cina , India dan Peribumi ..
Permainan tradisional India , aku pun dah lupa nama apa .. tapi lebih kurang bawa gelung rotan tu menggunakan stick yang diberi .. Pergghhh susah bak hang ..
aku rasa game ni semua orang tahu .. jalan terompah tempurung .. Kalau sesiapa yang tak pernah main memang susah la nak jalan .. hehehe
Yahhhhh , game nie paling havoc !! Lari dalam guni .. hahahaah .. kelas aku johan untuk game nie .. baguss !!
ni pulak permainan tradisional kaum cina .. cara dia kena masukkan lidi buluh tu ke dalam lubang botol .. setiap lubang tu ada markah tertentu .. susah jugak game nie .. 
yang nie bestt !! tapi sayang laa .. setiap kelas hanya boleh wakilkan kumpulan lelaki @ perempuan masuk game nie .. kumpulan aku hantar perempuan .. seriuss besttt .. Tangkap ekor naga ..
Yuuupppp , permainan bangau berdiri .. mak aihhhh , naik lengah betis & paha main game nie .. selagi takdak group yang tersingkir selagi tue kena stay macam dalam gambar dan berpusing .. wuhuhuhu .. owh yea , ni permainan tradisional kaum peribumi ..
Yang nie lagi laaa .. menyesal gila aku masuk game nie .. ingatkan mudahh .. dah terketar lutut nak tercabut paha main game nie .. jalan atas bata .. hahahaha
hahahahaha .. game nie sangat kelakau wehhh , tarik upeh (guni) .. semata-mata nak cepat sampai ke garisan penamat  , yang duduk atas guni tu sampai terjatuh .. hahahaha
Overall memang bestttt sangat karnival permainan tradisional  .. Menang kalah itu semua belakang cerita .. even letih KOT2014 tak hilang lagi , tapi kami puassss .. sangatttt mengembalikan nostalgia masa zaman kanak-kanak dulu , hahaha .. 
FAMILY BM 1 .. Hidup dikongsi tanpa limitasi .. hehehe







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

16 March 2014

TULANG BELAKANG KOT MMXIV

Paan Zainudin | 2:06 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Nie laa wajah-wajah penting yang memberi sumbangan dalam menjayakan KEJOHANAN OLAHRAGA TAHUNAN 2014 IPGKTAA .. taknak cakap banyak , biar gambar sahaja yang berbicara .. hehehe
Barisan pensyarah dan majlis tertinggi ..
AJK Kerohanian, Pensijilan dan Perhubungan Luar
AJK Persiapan Tempat
AJK Hadiah dan Cenderamata
AJK Pendaftaran dan Buku Program / Sambutan
AJK Teknikal 
AJK Peralatan
AJK Keselamatan dan Penyelia Peserta
AJK Multimedia dan Dokumentasi
AJK Publisiti dan Siar Raya
AJK Pertandingan dan Aktiviti
AJK Juru Hebah dan Pertolongan Cemas / Pengerusi Rumah Sukan
AJK Perasmian Penutup
 AJK Persembahan - my groupppp !! daebakk haha
AJK Kebersihan dan Keceriaan

Terima kasih atas kerjasama kita bersama ..


entri - [ PRA KOT MMXIV ]
entri - [ KOT MMXIV – CROSS COUNTRY ]
entri - [ KOT MMXIV ]





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 March 2014

OWH YEA !! KOT MMXIV ~~

Paan Zainudin | 1:52 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Kejohanan Merentas Desa dan Olahraga Tahunan IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis merupakan kejohanan olahraga yang dijalankan saban tahun. Pada tahun ini, Kejohanan Larian Merentas desa diadakan selama sehari Dan Kejohanan Olahraga Tahunan telah diadakan di Astaka Khalid al-Walid selama tiga hari berturut-turut.

Penganjuran Kejohanan Olahraga ini adalah untuk memenuhi kehendak Falsafah Pendidikan Negara iaitu melahirkan insan yang seimbang dari segi intelek, rohani, emosi, dan jasmani. Pada masa yang sama, guru pelatih keluaran IPGKTAA diharapkan dapat menjadi pendidik yang cemerlang bukan sahaja dalam arena akademik bahkan dalam bidang kokurikulum juga.


DAY 1

Sebelum bermulanya KOT pada sebelah petang , kiteorang semua nie memang bertungkus lumus nak siapkan semua kerja-kerja .. Kiranya last touch-up la sebelum event petang nie .. Macam group aku , kiteorang practice siap-siap dekat ruang persembahan pagi  tue .. Nak setting - test audio , PA system semua siap-siap ..
Kiteorang rasa cukup bertuah sangat sebab syarikat Nestle Sdn. Bhd. sudi menderma 1000 cawan Milo untuk kiteorang semua .. Alhamdulillah ~~ “ Minum Milo Anda Jadi Sihat dan Kuatt !! “  hehehe ..
Kegarisan .. sedia .. pOmmm !!!
Antara maskot kejohanan olahraga kiteorang , blue cat ..
Tahniah kepada pemenang .. kita jumpa lagi pada hari kedua .. hehe ..


DAY 2


Hari kedua nie memang penuh dengan macam-macam acara .. Acara lari pecut , lontar peluru , lempar cakera , rejam lembing, lompat tinggi dan lain-lain ..
Dato’ pengarah dan para pesyarah turut hadir pada petang tersebut ..
Sepanjang acara dalam kejohanan pada petang tue acara lompat tinggi la yang menjadi tumpuan semua orang .. Persaingan sengit antara peserta Hariz Zahid dari rumah hijau dan Yang Rey Zern dari rumah merah akhirnya berpihak kepada Rey Zern yang menjuarai acara tue sekaligus memecah rekod yang pernah dicapai pada tahun lepas dalam acara lompat tinggi .. gila bak hanggg .. hahahaha



DAY 3



Hari yang ditunggu-tunggu .. Hari kemuncak Kejohanan Olahraga Tahunan  2014 IPGKTAA ..
 
 
Jom abadikan kenangan kita bersama dengan Instagram .. kui kui kui .. Usunglah frame tue ke merata tempat .. Nak kasi orang ambik gambar .. Ramai wei yang bergambar , tapi aku upload sikit jer dalam entri nie ..

Dari pagi sampai ke petang aku dengan geng-geng rumah kuning memang sibuk menghias khemah rumah kuning .. Cuba hasilkan yang terbaik dengan semangat yang jitu .. ni diaaaaaa hahahaha
Kiteorang sempat buat photobooth untuk semua orang , khas di khemah rumah kuning hehehe
Hasil karya kiteorang , dah macam istana .. penuh dengan kuning .. Berkonsepkan urban village .. heh heh hehh .. Pakai letak je nama tue ..
Pensyarah-pensyarah penasihat rumah kuning a.k.a Tok Gajah .. Diorang la yang banyak bagi nasihat dan semangat dekat kiteorang .. Terima kasihh ..
Letihh , sampai terlentang tido .. hahaha
HIDUP TOK GAJAHHH !!!

Malam penutupan laaa event yang paling dinanti-nantikan .. Penentu bagi keseluruhan event .. IPG kiteorang dikatakan unik kerana satu-satunya IPG yang menganjurkan majlis penutupan pada waktu malam .. Majlis ini diserikan lagi dengan kehadiran Yang Berhormat Dato’ Mustapa bin Long, ADUN Padang Tengku, Kuala Lipis dan beberapa tetamu kehormat.

Aturcara pada malam tue dimulakan dengan perbarisan masuk kontinjen-kontinjen yang terdiri daripada Maskot Kejohanan Olahraga Tahunan IPGKTAA 2014, Ahli Jawatankuasa Tertinggi, Pasukan Rumah Sukan Mat Kilau, Tok Bahaman, Tok Gajah dan Tok Lela serta pasukan unit beruniform yang terdiri daripada Pasukan Kadet Remaja Sekolah, Pandu Puteri, Bulan Sabit Merah Malaysia dan Pengakap. Perbarisan masuk kontinjen ini diiringi oleh pasukan drumline IPGKTAA.
Kiteorang bersama dengan kanak-kanak pra sekolah yang akan membuat persembahan pada malam tersebut ..
Akhirnya , persembahan flash mob dari AJK persembahan semester 5 !! Rasa bestt sangatttt !! havoc havoc .. haha
Event pada malam tue dimeriahkan lagi dengan pertunjukan bunga api yang membawa seribu makna sepanjang kejohanan ini dianjurkan .. Waaa terharu dan enjoy giller malam tue .. Penat lelah kiteorang akhirnya berakhir pada malam 13 Mac 2014 .. Penganjuran selama beberapa tempoh ini mendapat pujian dan ucapan terima kasih dari pelbagai pihak atas pengurusan program yang licin dan sistematik .. Alhamdulillah ~~


* entri - [ PRA KOT MMXIV ]






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...