21 March 2014

KARNIVAL PERMAINAN TRADISIONAL

Paan Zainudin | 1:52 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selepas berlangsungnya Kejohanan Olahraga Tahunan , kita sambung pula dengan Karnival Permainan Tradisional .. wuuu letih tak habis lagi oOii .. Karnival ini merupakan anjuran pelajar minor Pendidikan Jasmani semester 5 dan Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan .. 
Semangatt bahhh !! Pelbagai jenis pertandingan permainan tradisional yang telah dijalankan .. tapi dalam entry nie aku cuma masukkan sikit jer gambar berkaitan dengan permainan tue .. Untuk pengetahuan korang laa , permainan nie melibatkan permainan tradisional kaum Melayu , Cina , India dan Peribumi ..
Permainan tradisional India , aku pun dah lupa nama apa .. tapi lebih kurang bawa gelung rotan tu menggunakan stick yang diberi .. Pergghhh susah bak hang ..
aku rasa game ni semua orang tahu .. jalan terompah tempurung .. Kalau sesiapa yang tak pernah main memang susah la nak jalan .. hehehe
Yahhhhh , game nie paling havoc !! Lari dalam guni .. hahahaah .. kelas aku johan untuk game nie .. baguss !!
ni pulak permainan tradisional kaum cina .. cara dia kena masukkan lidi buluh tu ke dalam lubang botol .. setiap lubang tu ada markah tertentu .. susah jugak game nie .. 
yang nie bestt !! tapi sayang laa .. setiap kelas hanya boleh wakilkan kumpulan lelaki @ perempuan masuk game nie .. kumpulan aku hantar perempuan .. seriuss besttt .. Tangkap ekor naga ..
Yuuupppp , permainan bangau berdiri .. mak aihhhh , naik lengah betis & paha main game nie .. selagi takdak group yang tersingkir selagi tue kena stay macam dalam gambar dan berpusing .. wuhuhuhu .. owh yea , ni permainan tradisional kaum peribumi ..
Yang nie lagi laaa .. menyesal gila aku masuk game nie .. ingatkan mudahh .. dah terketar lutut nak tercabut paha main game nie .. jalan atas bata .. hahahaha
hahahahaha .. game nie sangat kelakau wehhh , tarik upeh (guni) .. semata-mata nak cepat sampai ke garisan penamat  , yang duduk atas guni tu sampai terjatuh .. hahahaha
Overall memang bestttt sangat karnival permainan tradisional  .. Menang kalah itu semua belakang cerita .. even letih KOT2014 tak hilang lagi , tapi kami puassss .. sangatttt mengembalikan nostalgia masa zaman kanak-kanak dulu , hahaha .. 
FAMILY BM 1 .. Hidup dikongsi tanpa limitasi .. hehehe







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...