28 November 2015

LIFE BILA DAH HABIS STUDY

Paan Zainudin | 12:59 PM | 00 orang doakan aku slim |
 
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 
Orang kata , bila dah habis study nie sementara nak tunggu kerja memang tanam anggur lah jawabnye .. haha masin betul mulut !! Memang tanam anggur nie haa , tak tumbuh-tumbuh lagi .. Kebetulan KPM bagitau yang penempatan aku dengan member-meber aku dekat sekolah SJK sebelum ni cuma sementara ja .. Hmm takde rezeki lagi .. Nak tunggu interview pun tak sure bila lagi nihh .. Asyik godek-godek website KPM ja .. Kang bila baru mula keje tetiba dapat itu ini kalut pulak nanti .. 

1. Tolong family apa yang patut

Dulu masa study memang susah la nak balek kampung jenguk-jenguk family .. Orang faham , kalau study nie memang kene berjimat cermat .. Sekarang dah duduk rumah boleh tolong apa yang patut .. Bantu mak ayah , kemas-kemas rumah ke , jaga adik ke .. Something yang selalu jarang buat sebelum nie .. Meringankan beban katanya ..

2. Pergi kenduri rumah kawan
Alang-alang dah duduk rumah nie , tak ke mana-mana .. Memang memenuhi undangan kenduri lah jawabnye .. Cuti sekolah dah start .. Kira rezeki aku la kali nie .. Kalau diikutkan sebelum nie study jauh , selalu ja tak dapat pergi .. Boleh scroll tengok FB ja lahh , gambar kawan-kawan pakat berkumpul .. Hoii jeles bak hangg .. Time nie ada chance jumpe balek member sekolah , hohOo ..

3. Hang Out dengan kawan-kawan
Yahh sure !! Keluar dengan kawan-kawan tue wajib .. Padahal bukan buat mende apa pun , Hahaha .. Bila dah jumpe nanti tahu dah banyak bende yang nak cerita .. Dari pagi sampai ke petang tak habis-habis .. Air sampai bergelas-gelas , ahahaha ..

4. Dalami ilmu agama

Yang nie memang wajib .. Pergi ke masjid ke , surau ke .. Daripada duduk saja dekat rumah , baik join program-program agama .. In Shaa Allah .. Boleh tambah ilmu dan perbaiki amalan diri ^_^

Ermm nak kabo apa lagi nihh ?? Ouhh .. yang tu je la kot boleh buat time habis study .. Idea tak sampai pulak time nak taip nihh , hehe ..
Bak kata KJ , belia kena aktif cergas dan cerdas !! hahaha .. Tapi kann , kalau nak terus cari kerja tu macam tepu je otak .. Dah la baru habis study , duduk rehat dulu la kot .. Refresh otakk hehehehe ..

Yang pasti , life bila dah habis study nie .. Aku memang rindu member-member aku .. Classmate BM1 , Geng Anak Dato’ (puihh) , GITA , Family Aras 2 , Lecturer , Member Afzan & semua ahhh ..
< anak dato’ utara , selatan , timur >

We all take different paths in life , but no matter where we go , we take a little of each other everywhere ..”

In Shaa Allah ..

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

14 November 2015

RAIKAN CINTA BADDROL BAKHTIAR ♥ NUR IZYAN

Paan Zainudin | 9:06 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Hari Jumaat , 13 Disember 2015 merupakan hari yang dikira paling bahagia buat kakak kepada sahabatku Izwan Bob , Kak Yan @ Izyan .. wuhuhu akhirnya KakYan kahwin jugok dengan pemain bola sepak negara , Baddrol Bakhtiar , hohoho .. Disebabkan hari Sabtu aku kena sekolah , jadi aku datang siap-siap masa majlis akad nikah ni .. Dengan hajat nak jumpa jugak member yang dah lama tak jumpa .. Sebelum nie pun masa kenduri abang member aku si Bob ni pun aku datang ..
Banyak kamera nauu .. Tahniah diucapkan buat Kak Yan (Izyan) dan Baddrol Bakhtiar yang telah selamat diijabkabulkan sekitar jam 3 petang di perkarangan rumah pengantin perempuan .. Dengan sekali lafaz, diorang berdua sah sebagai suami isteri .. Say alhamdulillah dan tepukk tangan sikiitt.. hahaha
 Wink wink wink .. seperti biasa , aku laa yang paling rendah .. Sob sob sob .. redha redha .. Yang takleh belah siap pakai nametag lagi tuhh .. hahahaha .. Kes balek dari sekolah terus datang rumah kendurii , hahaha ..
kasi pose lagi !! oke aku yang over , haha ..

Keesokan harinya majlis resepsi sebelah pengantin perempuan .. Kebetulan pulak hari tue aku kena sekolah .. Adeii guane nihh , dah la member-member pakat pergi .. Time nie la nak jumpa dengan diorang .. Naseb baik program sekolah aku tue habis awal .. Lepas je habis sekolah terus gegas pergi rumah kenduri .. 

Huuuu , seperti yang dijangka , member aku ramai yang dah balek .. Mau tak nye , pukul 3 lebih baru aku sampai .. Lauk pun dah habis + orang pun dah kenyang .. sob sob sob T_T .. Geng laki dah balek , tinggal laa geng pompuan .. Classmates masa sekolah menengah dulu ..

Ni laa geng yang hingaq masa dalam kelas , hahaha .. Mai rumah kenduri pun kami buat macam rumah sendiri , kalah DJ .. haha .. Bestie bohhh .. Muka-muka nie jugak laa kuat tidoq dalam kelas , kesian cikgu-cikgu kami .. hahaha

Takpe lahh , yang mana ada kita jumpa .. Bukan selalu nak berkumpul macam nie .. Alang-alang takde program apa lepas tu terus stay sampai petang .. Berborak dengan kawan-kawan .. 
Tentatif yang terakhir haruslahh bergambar dengan pengantin , haha .. Si Abang Bad sampai dah tanggal tie & blazer .. Panas doh la tu tetamu ramai yang nak bergambar ..
As usual KakYan , layan ja si Paan nie .. hahaha ..

Tahniah buat Kak Yan & Baddrol Bakhtiar .. Semoga berbahagia membahagiakan dibahagiakan hingga ke akhir hayat .. Barakallah .. Walaupun KakYan nie tak minat bola , harap sentiasa bagi sokongan padu dekat abang Bad .. Kita geng kaki tak minat bola , hahahaha ..  





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...