28 November 2015

LIFE BILA DAH HABIS STUDY

Paan Zainudin | 12:59 PM | 00 orang doakan aku slim |
 
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 
Orang kata , bila dah habis study nie sementara nak tunggu kerja memang tanam anggur lah jawabnye .. haha masin betul mulut !! Memang tanam anggur nie haa , tak tumbuh-tumbuh lagi .. Kebetulan KPM bagitau yang penempatan aku dengan member-meber aku dekat sekolah SJK sebelum ni cuma sementara ja .. Hmm takde rezeki lagi .. Nak tunggu interview pun tak sure bila lagi nihh .. Asyik godek-godek website KPM ja .. Kang bila baru mula keje tetiba dapat itu ini kalut pulak nanti .. 

1. Tolong family apa yang patut

Dulu masa study memang susah la nak balek kampung jenguk-jenguk family .. Orang faham , kalau study nie memang kene berjimat cermat .. Sekarang dah duduk rumah boleh tolong apa yang patut .. Bantu mak ayah , kemas-kemas rumah ke , jaga adik ke .. Something yang selalu jarang buat sebelum nie .. Meringankan beban katanya ..

2. Pergi kenduri rumah kawan
Alang-alang dah duduk rumah nie , tak ke mana-mana .. Memang memenuhi undangan kenduri lah jawabnye .. Cuti sekolah dah start .. Kira rezeki aku la kali nie .. Kalau diikutkan sebelum nie study jauh , selalu ja tak dapat pergi .. Boleh scroll tengok FB ja lahh , gambar kawan-kawan pakat berkumpul .. Hoii jeles bak hangg .. Time nie ada chance jumpe balek member sekolah , hohOo ..

3. Hang Out dengan kawan-kawan
Yahh sure !! Keluar dengan kawan-kawan tue wajib .. Padahal bukan buat mende apa pun , Hahaha .. Bila dah jumpe nanti tahu dah banyak bende yang nak cerita .. Dari pagi sampai ke petang tak habis-habis .. Air sampai bergelas-gelas , ahahaha ..

4. Dalami ilmu agama

Yang nie memang wajib .. Pergi ke masjid ke , surau ke .. Daripada duduk saja dekat rumah , baik join program-program agama .. In Shaa Allah .. Boleh tambah ilmu dan perbaiki amalan diri ^_^

Ermm nak kabo apa lagi nihh ?? Ouhh .. yang tu je la kot boleh buat time habis study .. Idea tak sampai pulak time nak taip nihh , hehe ..
Bak kata KJ , belia kena aktif cergas dan cerdas !! hahaha .. Tapi kann , kalau nak terus cari kerja tu macam tepu je otak .. Dah la baru habis study , duduk rehat dulu la kot .. Refresh otakk hehehehe ..

Yang pasti , life bila dah habis study nie .. Aku memang rindu member-member aku .. Classmate BM1 , Geng Anak Dato’ (puihh) , GITA , Family Aras 2 , Lecturer , Member Afzan & semua ahhh ..
< anak dato’ utara , selatan , timur >

We all take different paths in life , but no matter where we go , we take a little of each other everywhere ..”

In Shaa Allah ..

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...