21 January 2014

INTERNATIONAL GAMELAN FESTIVAL 2O14

Paan Zainudin | 4:44 PM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


wOOt wOOt, gud evening guys !! harap korang semua sihat-sihat belaka , InsyaAllah .. Last week aku dengan beberapa orang member pergi ke International Gamelan Festival bertempat di Kompleks Kraf Malaysia, KL .. Owhh lupa nak bagitau , sekali dengan pensyarah kiteorang hehe .. Kiteorang pergi selepas dapat invitation dari UiTM (fakulti muzik) merangkap penganjur utama festival nie ..

Mula-mula macam taknak pergi tau sebab faham-faham je lahh , awal-awal sem nie memang susut sikit .. hehehe .. Tapi bila pikir balek , memandangkan IPG kiteorang sendiri ada group gamelan , why not pergi tengok persembahan-persembahan diorang .. Ambil pengalaman dan pengetahuan yang baru pastu buat penambahbaikan untuk kumpulan kiteorang .. kan ?? kan ?? think positive !!
Owhh yaa .. festival kali nie melibatkan 3 buah negara - Malaysia , Singapura & Indonesia .. 
Bersama salah sebuah kumpulan gamelan dari Malaysia .. 
weyyyy , persembahan diorang semua memang tiktopp kott .. daebakk ahhh !! sia-sia kalau tak datang
Antara kumpulan-kumpulan yang membuat persembahan pada petang tue .. Aku tak sempat nak ambil gambar semua kumpulan .. Ada yang dari KISAS , UiTM , UTP dan lain-lain .. yang dari Indonesia & Singapore tak ingat pulak nama kumpulan .. Tapi persembahan korang memang terbaik ahh .. 
Intermission .. hehe
Waahhh bagus banget persembahan kalian .. Gue kagum sihhh .. hahahaha

Nie kira first time aku datang ke Kompleks Kraf nie walaupun dah berpuluh kali datang ke KL hehehe , tapi memang tak sia-sia datang wehh .. Owhh yaa masa tengok persembahan nie , kiteorang ada terserempak jugak dengan rakan dari IPG lain, IPIK .. Tak sangka pulak jumpa dengan member-member yang selalu perform masa dekat konvo ipgm .. Weyyyy , balek dari KL nie tiba-tiba rasa malass pulak , ye lahh esoknya ada kuliah .. alahaiii malehh nyo ~~ hehehehe






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

11 January 2014

SHARE KEBAHAGIAAN

Paan Zainudin | 7:47 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Rasanya masih belum terlambat lagi nak wish Happy New Year dekat semua .. hehehe .. Memang macam lalang je kan masa , cepat sangat doe ~~ Pejam celik dah masuk tahun baru , dah makin berusia .. 22 tahun dah k sekarang .. 

Tahun nie dah nak start praktikum .. Nape la rasa nervous sangat nihh ?? dup dap dup dap jantung .. Banyak benda dan banyak perkara yang nak dibuat dan dilaksanakan pada tahun nie .. Harap-harap la semuanya berjalan dengan lancar .. insyaAllah .. 
Deyyy , itu makan minum mau kurang manis laa .. Nanti aa u bole dapat kincin manih oOo , vera pun ta bole , hehehehehe .. Tahun lepas , sebulan lebih bercuti , memang tak berjumpa langsung dengan member IPG .. last pun masa wedding Munie dengan konvo tahun lepas .. Duduk rumah memang tak tau nak buat apa , just membesarkan badan , kih kih kih .. Masuk tahun baru nie memang macam-macam ragam dengan depa nie .. Alahai sekejap ja masa .. Lagi 2 tahun lagi nak habis study ..  

Orang tua-tua selalu berpesan - " Ingat , nilai sebuah persahabatan tue lagi penting daripada seorang kekasih .. Jangan sesekali kita bercakap soal persahabatan kalau kita tak tahu apa itu erti sahabat ..  " Kawan dan sahabat adalah dua perkara yang berbeza .. Kita mampu menilainya melalui hati dan itulah sumber kebahagiaan kita .. 
Kongsi kebahagiaan bersama adalah sesuatu yang indah .. Tetapi hendak melalui susah senang 'bersama' adalah sesuatu yang sangat sukar .. Semoga Allah sentiasa memudahkan segala urusan kita semua .. Apa yang baik untuk orang di sekeliling kita adalah yang terbaik untuk diri kita .. Wallahualam ~~


Jomm siapkan tugasann !! hehehe semester baru rasa semangat lain pulakk










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...