11 January 2014

SHARE KEBAHAGIAAN

Paan Zainudin | 7:47 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Rasanya masih belum terlambat lagi nak wish Happy New Year dekat semua .. hehehe .. Memang macam lalang je kan masa , cepat sangat doe ~~ Pejam celik dah masuk tahun baru , dah makin berusia .. 22 tahun dah k sekarang .. 

Tahun nie dah nak start praktikum .. Nape la rasa nervous sangat nihh ?? dup dap dup dap jantung .. Banyak benda dan banyak perkara yang nak dibuat dan dilaksanakan pada tahun nie .. Harap-harap la semuanya berjalan dengan lancar .. insyaAllah .. 
Deyyy , itu makan minum mau kurang manis laa .. Nanti aa u bole dapat kincin manih oOo , vera pun ta bole , hehehehehe .. Tahun lepas , sebulan lebih bercuti , memang tak berjumpa langsung dengan member IPG .. last pun masa wedding Munie dengan konvo tahun lepas .. Duduk rumah memang tak tau nak buat apa , just membesarkan badan , kih kih kih .. Masuk tahun baru nie memang macam-macam ragam dengan depa nie .. Alahai sekejap ja masa .. Lagi 2 tahun lagi nak habis study ..  

Orang tua-tua selalu berpesan - " Ingat , nilai sebuah persahabatan tue lagi penting daripada seorang kekasih .. Jangan sesekali kita bercakap soal persahabatan kalau kita tak tahu apa itu erti sahabat ..  " Kawan dan sahabat adalah dua perkara yang berbeza .. Kita mampu menilainya melalui hati dan itulah sumber kebahagiaan kita .. 
Kongsi kebahagiaan bersama adalah sesuatu yang indah .. Tetapi hendak melalui susah senang 'bersama' adalah sesuatu yang sangat sukar .. Semoga Allah sentiasa memudahkan segala urusan kita semua .. Apa yang baik untuk orang di sekeliling kita adalah yang terbaik untuk diri kita .. Wallahualam ~~


Jomm siapkan tugasann !! hehehe semester baru rasa semangat lain pulakk










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...