20 December 2013

SMASHBOOK | HAHA i ♥ it !!

Paan Zainudin | 9:26 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Orang kata , kalau dah minat tue semua perkara dia nak buat .. Biarlah habis berapa banyak $$$ pun asalkan minat dan benda yang kita nak tue tercapai , haha .. Aku memang minat giller dengan seni walaupun opsyen aku bukan dari bidang seni , dan masa sekolah pun tak pernah amik subjek elektif seni .. Tak kira la seni kraftangan ker , seni teater , tarian , kebudayaan dan segala macam .. hahaha ..
  
Yang terbaru , aku mula meminati "smashbook" atau scrapbook .. Haaaa .. Tu pun selepas tengok hasil-hasil yang menarik dekat instagram , haha seriuss bestt .. Lagipun aku memang suka papercraft nie dan kebetulan pulak hobi aku mengumpul koleksi-koleksi gambar dari zaman aku dalam buaian sampai la besar gedebukk sekarang , hehe .. Pastu aku terpikir tau , bila aku kumpul gambar saja macam tak best pulak sebab sebab takleh nak tulis or conteng something .. Kann dalam album gambar just boleh masukkan gambar jer .. So aku terpikir nak buat koleksi gambar dan tampal segala macam yang berkaitan dengan gambar or peristiwa tue .. Smashbooking memang mudahh .. Korang gunting la apa-apa dari majalah ke , surat khabar atau dari mana-mana sumber dan tampalll !! sangat mudahh , hehe 

Alhamdulillah , dalam masa 5 hari aku dapat hasilkan 57 photos , 57 stories melalui smashbooking !! seriuss besttt !! Jom scroll banyak-banyak !!


= 2009 / 2010 =


Hehe .. start koleksi dulu dengan tahun 2009 / 2010 ..  Hmm .. kalau difikirkan banyak la pulak keping gambar yang perlu disediakan bagi sesuatu event / moment tue .. So aku decide nak jadikan gambar-gambar tu dalam bentuk kolaj .. Jimattt .. 1 event 1 keping gambar .. hehe

  • Sebagai pengenalan , zaman kanak-kanak aku .. Mak aku bagitau time aku kecik-kecik dulu memang nakal .. Pernah sekali tue bawak pergi zoo , siap nak terjun masuk dalam kolam buaya .. Aduhai picit kang hidung tue .. haha ..  
  • Zaman sekolah menengah .. Zaman yang paling aku rindu sangatttttttt .. Banyak gila kenangan ..
  • L : Lawatan last sekolah ke 3 buah negeri : Perak , KL & Pahang .. Terdiri daripada prefect & BADAR ..
  • R : Sayonara .. Kiteorang 1 batch bergambar untuk majalah sekolah .. yang "just for you" tue kad yang diberi oleh junior masa tue .. hehehe thankss !! masih lagi simpann ..
  • L : Wedding my beloved cousin .. Time nie peranan aku memang penting .. (angkat kening kenyit-kenyit)
  • R : PLKN , speechless : memang daebakk , memang ohsem .. pengalaman yang memang tak dapat dilupakan ..
  • L : Hahaha , sempat la jugak merasa bergelar mahasiswa universiti .. USIM tetap di hati (tiru lagu usim)
  • R : FIRST step .. new life , sebagai seorang guru pelatih .. IPG Tengku Ampuan Afzan

L : Riang Ria Raya !! tema hijau kali nie .. GO GREEN katanya , hahaha
R : actually yang 2011 punya dah tue .. AFzan's Journey .. Meneruskan kehidupan sebagai seorang guru pelatih ^_^



= 2011 =

  • L : aFZan's Journey , hehe .. budak-budak yang pelbagai kerenahh
  • R : Teater Muzikal Bangsawan 3 Tun dalam Bicara Puteri Gunung Ledang
  • L : Main game kanak-kanak dengan classmates .. seriuss daebakkk .. hahaha 
  • R : Lalola Raya .. hehe , Dato CTDK balek raya Tikam Batu
  • L : Pengalaman yang bestt !! Jadi sebahagian daripada peserta yang membuat persembahan semperna sambutan Kemerdekaan & Hari Malaysia .. Bangga 
  • R : 2O12 , Pameran Seni Visual RADAR .. Bersama dengan mereka mengadakan "performance art" .. Habis 1 badan penuh dengan catt !! terpaksa botak kepala kepala .. hihi




= 2012 =

  • L : Program Bina Insan Guru (BIG) dekat Taman Negara .. Sangat NATURAL !! Best !!
  • R : hehe , 3 hari celebrate besday aku yang ke-20 .. dekat Seoul Garden , rumah & D' Lips Cafe .. Thank You semua !!
  • Sambut Aidilfitri bersama yang tersayang !! 
  • Epilog 2O12 .. World of Afzanianss (kisah kampuss) .. hahahaha
  • L : Gita Royal Masquerade Night , annual ginner GITA ^__^
  • R : Reunion KAMI , bebudak SMKAB .. Seriuss eksaited gila jumpa depa ~~
  • L : Sambutan 25 tahun Jubli Perak IPGKTAA .. Paling memenatkan tapi kepuasannya , tiktoppp !!
  • R : Musical , Sleeping Beauty & the Beast .. Ohsem !!!



= 2013 =

  • L : Event GITA 2012 .. wii ~~
  • R : Haha TQ TMF & Sammm !! pengalaman yang tak dapat dilupakan , ABPBH
  • World of Afzan 2O13 !! makin banyak ragam garamnya ~~ haha
  • L : This is Afzan .. cOol beb !!
  • R : Afzan Dancers - gua cinta sama lu 
  • L : Reunion dengan member masa sekolah rendah .. Haha masing-masing dah lain rupa ..
  • R : Kejohanan Olahraga Tahunan .. seriuss tahun nie paling besttt !!
  • L : "Kem" d'Musical .. seriuss teater nie sangat kelakauu .. sakit peruttt !!
  • R : balek kampung halaman ramai-ramai memang bestt .. ready for PBS !!
  • L : Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) fasa last , SK Berapit
  • R : Bawak orang jauh jalan-jalan Penang , sekali orang dekat tue pun lupa jalan .. Sesatt , hehe
  • L : First time bertugas semasa Majlis Konvokesyen PISMP IPG .. sewang time !!
  • R : Mood raya dah sampai !! semangat nak balek raya .. hehehe
  • Raya kali nie memang bestttt .. Semua ahli keluarga pakat berkumpul .. 5 hari raya gila-gila .. keluar beraya dengan kawan-kawan , merata tempat pergi .. pagi balek tengah malam .. Esok pun macam tue , sampai berjalan pun dah macam penguin .. hahaha
  • L : 2nd wedding dalam batch aku .. Tahniah Ainaa !! Barakallahulakum
  • R : Bina Insan Guru (BIG) fasa 4 , anak angkat .. Woooo , dapat family angkat yang sporting dan ohsemmm !! memang besttt 
  • L : Hehehe , celebrated my 21st birthday with my beloved friends .. Gua sayang sama koranggg
  • R : Perkhemahan Bersepadu Unit Beruniform .. Tido dalam khemah .. wink winkk
  • L : Pesta Seni Visual OTAKKANAN (OK2013) .. Even takleh join sepenuhnya , tapi dapat membantu untuk performance art pun dah kira besttt
  • R : Kembara Fotografi ke Cameron Highland untuk subjek EDU3105 .. sejuk dan nyamann ~~
  • L : Alhamdulillah , rezeki kali nie .. Anugerah Pelajar Cemerlang
  • R : Konvokesyen Jubli Perak .. hehe berdeborr perform depan sultan ..
  • L : kalau ditanya berbeza tak raya di Kedah & Melaka ?? Yaa !! Sangat berbeza .. haha tapi best ja raya di sini .. Pengalaman baharu .. Cuma bila terdengar takbir raya teruss sebakk T_T ohhhh ~~
  • R : Annual Dinner kelas , Malam Serius Popular .. Hahahaha memang semua orang glam giller malam tue ..
  • L : Malam Simfoni Siswa Budaya sempena Karnival Lipis
  • R : Farewell GITA T_T

  • L : hahaha , bab-bab nak menjahanamkan orang memang serah kat kami .. 
  • R : Dah start cuti sekolah tapi kami tak cuti lagi .. Bertugas untuk konvokesyen IPG November ..
  • L : Wedding Anuar dan Mafuzah .. heheh gua jadi pengapit woiiii !!!
  • R : Wedding Muni & Redza .. tahniah korang !!! Wedding Yati , geng terjun parit time kecik-kecik , haha


^_^ Kalau dah minat , penat pun tak terasa walaupun berpuluh-puluh page .. hehehe .. untuk moment masa cuti sem nie rasanya nak update bila dah balek maktab nanti .. Bukan ape , alat tulis dan perkakas banyak tinggal dekat sana .. Lagi banyak stok lagi banyak benda boleh create !! haha


Member-member yang kaki smashing tolong tegur-tegur sama .. Boleh bertukar-tukar idea !! hehe Wassalam ~~






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...