31 August 2012

SALAM MERDEKA 2O12 !!

Paan Zainudin | 8:47 PM | 00 orang doakan aku slim |




Assalamualaikum ..
First-first ingatkan malam merdeka tue nak pergi la dekat
Dataran Jam Besar Zero Kilometer Sungai Petani ..
Nak tengok bunga api dan laungan merdeka ..

tapi hajat tak kesampaian ..
lepas balek dari sekolah dekat Penang gua terus demam ..
takleh nak bangun .. sob3 ..
tahun nie tak dapat la nak seleberat merdeka dekat Kedahh ..
huuu .. neway takpe lahh .. 
cukup la dengan negara kita yang merdeka nie ..

harap-harap takda lagi penjajah yang datang menjajah negara kita ..
tak kira la jajah minda ke , pemikiran ke , sosial ke ..
harap-harap la ..

and to junior yang buat performance dekat Dataran Merdeka
dan Stadium Putra Bukit Jalil .. gud luck ea ..
memang la penat waktu berlatih .. tapi bila dah selesai semua , korang akan
rasa puas weii .. seriuss .. 

^_________^

SELAMAT MENYAMBUT
KEMERDEKAAN KE-55
MALAYSIA TANAH TUMPAH DARAHKU






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

29 August 2012

Gua DaH Tua !!!

Paan Zainudin | 8:58 PM | 00 orang doakan aku slim |




Alhamdulillah ..
Allah masih lagi beri peluang dekat paan untuk bernafas ..
hirup udara segar dan bersama yang tersayang ..

baru 20 tahun .. 
banyak benda lagi yang kena buat nihh .. kawin pun tak lagi .. hehehe
funscrape.com
hari nie mungkin busy sedikit sebab ada function dekat sekolah ..
ada masa nanti paan akan update pasal my besday seleberat okey!

and thankz to everyone yang wish besday kat paan ..
and to my spesel friend toO yang join my besday makan-makan .. makan lagiii





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 August 2012

DePa RaYa KiTa PuN RaYa PaRt 4 - HaFiZ ZaiNaL

Paan Zainudin | 3:55 PM | 00 orang doakan aku slim |




Wollaa wolla .. selamat hari raya ..
raya cam nak raya sebulan je weii .. tapi dapat cuti seminggu ..
dah sah sah schedule nie padat nak buat tour ceroboh rumah sana sini ..
kenduri pulak datang menyeru .. 
maii~~ mai~~ makan kenduri mai ~~

malam tu mesej la si mutit ..
kawan segila sekutu sebangang gua nie ..
ajak pergi beraya dekat mana-mana this thursday ,
pastu tiba-tiba rancang nak pergi beraya dekat kampung si Mat sorang nie ..
dekat penang .. amboihh beraya sampai dekat sana ..
1 kedah pun tawaf tak habis lagi ..

kiteorang beraya dekat kampung si Hafiz Zainal ..
kalau sesiapa layan youtube rasanya korang kenal budak nie .. hehe ..
selalu buat cover lagu-lagu yang ober pemess ..

nak dijadikan cerita ..
tengah-tengah nak sampai dekat tol jambatan Penang ,
tiba-tiba temperature naik .. bukan temperature kiteorang ,
tapi temperature kereta ni haa .. adoyyaii ..

dah la kiteorang nie buta pasal enjin kereta .. taw naik jaa ..
tu laa .. bergedik sangat atas kereta .. doa naik kenderaan pun tak baca ..
halamak .. pastu bila berhenti tepi jalan kan memang blurr ..
tak tahu nak buat apa .. nak tahan tanya orang orang tapi malu ..

dah dekat setengah jam tu temperature kereta stabil balek .. 
alhamdulillah .. yang part lain tu taknak story arr .. kemaluan dehh ..
sampai jer kat rumah , si mutit nie (kanan sekali) buat muka kebuloq dia dahh ..
kuih raya tak nak dahh
lapaq nasik pulakk .. almaklumlah jam pun dah pukul 12 .. 
meme kena dekat time dia r ..
yang aku ni pulak .. heheheh .. cover sikit perangai ..
dekat tempat orang nie .. behave okeyy .. behave ..
ayam goreng , sambal belacan , ikan goreng , sayur goreng , udang goreng pe ntah , 
asam pedas .. burrrkkk .. memang kenyang bhaii ..
sori la hafiz .. aku nie depan makanan memang tak malu sikit .. hehe

gendang gendut tali kecapi ,
kenyang perut gua suka hati ....

lepas menternak lemak dekat situ ..
kiteorang off ke QB  .. 
duit raya dapat manyakk .. ofkos laa meqoyan sini sana ..
cinema pun dah memanggil ..

barang sesiapa yang tak layan lagi "EXPENDABLE 2"
lebih baik anda berbuat demikian ..
layan siuttttt .. 4.99 star gua kasi ..
takleh bagi 5 .. nanti diorang riak .. dose dose .. ngeee~~
yang ni memang gua tak leh nafikan ..
kawan-kawan gua semuanya tinggi-tinggi 
aku sorang jerr jadik pokok bonzai lagi ..
it's ok la weii .. Allah's creations are the perfect !!
kononnye awal tak nak duit raya .. 
tapi sekali dapat sampul , eksaited sampai terbonjol bijik mata .. 
kan mutit yahakk kebebeh mas qhujaiii .. hahahaha
rezeki jangan ditolak .. 
member-member blogger gua sekalian ..
kalau korang nak dengar si Hafiz punya cover ..
korang boleh bukak link nie ..
makesure bayar dulu bil broadband , wifi .. baru boleh online .. =p

youtube : http://www.youtube.com/user/yohafiz92
fan page facebook : http://www.facebook.com/hafizzainal92
twitter : hafizza1nal
blog : www.flylik3abird.blogspot.com

wehh hafiz , aku dah tolong promote dah nie ..
hehe .. ehhmm ehmmm ..
paham-paham je lahh .. $$$$
hehehehe ...

neway , selamat hari raya ke-empat everyone ..
habiskan semua lemang , ketupat , rendang & everything ..
basi nanti .. hehe






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

22 August 2012

DePa RaYa KiTa PuN RaYa PaRt 3

Paan Zainudin | 3:32 PM | 00 orang doakan aku slim |



♪♫ Aidilfitri .. hari bahgia  ♪♫
hari yang mulia ..
♪♫ mohon maaf bersama dipinta ♪♫
selamat .. selamat .. hari raya ♪♫♪♫

yea rakan taulan sekalian .. 
hari nie masih lagi dalam moOd raya yea ..
today pun tema ..

GO GREEN .. haha
bukan kempen hijau alam tue ea ..

jom pergi raya rumah sanak saudara ..
lepas tu balek kampung rumah tokwan !!
Anneyonghaseyo !!
we are super juniorrr !!! hampehhh ..

 ♪♫ mr. simple simple simple  ♪♫ ♪♫ yeayy ..
hahaha ..
sudah sudahh .. 
kang ayah nampak jap gi ada yang kena hantar pergi hospital bahagia ..
My tokwan ..
satu satunya tokwan yang ada sekarang ..

tak semua yang bergelar TIRI tu garang , jahat dan sebagainya ..
Malah ada yang lebih baik dan penyayang daripada yang kandung ..
Sekarang atuk & nenek yang kandung dah takde , tinggal yang tiri jerr 
tempat berkongsi kasih sayang .. 

walaupun baru tiga tahun kita menjadi sebuah keluarga , tapi tokwan tak
pernah membezakan kasih sayang dengan yang kandung mahupun yang tiri ..

SELAMAT HARI RAYA TOKWAN
sayang tokwan

Eh ehh .. spekmata kita sama la tokwan ..
style ahh !!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 August 2012

DePa RaYa KiTa PuN RaYa PaRt 2

Paan Zainudin | 3:02 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum ..
hahhh .. semalam dah puas beraya .. 
lemang ketupat dodol nasi impit semua aku sebat .. hehehe ..

Pagi raya kedua , family aku kecuali mak dan adik kecik pergi ziarah kubur
saudara mara kiteorang dekat kampung sebelah mak dan ayah .. tak jauh pun ..
selang 10 minit jerr .. mak tak pergi sebab si kecik tu demam .. 
kang kuat merap pulak nanti ..

waktu sampai dekat kubur nenek yang baru meninggal bulan lepas ritu
memang rasa sebak giller .. macam nak nangis jer T_T .. tapi cuber bertahan ..
ye la .. dah la aku tak jumpa nenek .. waktu nak hari nak balek kampus tu pun tak
sempat nak berjumpa ..

but my mum cakap ..
kalau kita teringat dekat orang yang kita sayang .. yang dah pergi ,
banyakkan sedekahkan al fatihah untuk mereka ..

lepas balek dari kubur terus bersiap-siap ..
nak continue raya dengan kawan-kawan pulak .. hehehe
this time raya kedua keluar dengan kawan-kawan dari sekolah rendah dulu ..
diorang semua banyak berubah tau .. ada yang slim , tinggi , muka jadi cam korea la ..
aku jer yang masih tough macam tuttt .. hahahaha

but i dont care la ..
orang pendek nie spesel .. spesel dekat mana ???
hmmmm .. hihihi .. nanti lah , gua try google tengok ..
this time we rockin yeaaa ..
hahaha .. ingatkan balek dari kubur nak insap .. paan .. paan ..

lepas rayo ngan geng sekolah rendah .. 
petang tu berayo nge sekolah menengoh pulok .. hehe

pergi menternak lemak dekat rumah si Rihaz ..
esok diorang nak pergi holiday kat Australia .. jadi saja la aku pergi ke rumah diorang ..
nak amik aura obersi la katakan ..
okey .. dis time memang aku dah full ..
makan pun dah tak sanggup dah .. sepinggan jer aku sentap weii ..

rihaz .... 
sori aku makan sikit .. makanan tu bukan tak sedap ..
tapi perut gua ni yang dah penuh .. bab-bab makan ni memang gua tarak ada kemaluan hehe

pahtu time nak bergambar pun puas aku tahan nafas ..
kang terbonjol pulak perut .. hahaha
haaa .. sengkak perut gue..
doctoress of egypt ..
dah dekat 4 tahun lebih tak jumpa .. badan macam tu jugak .. heeee ..
cuma makin tinggi jerr ..

lepas tu bila adik-adik tengok gambar ni semua ..
diorang komen ..
"abang , awat kawan-kawan hang semua tinggi-tinggi .. mai kat hang ja pendek .."

amboiihh .. tengok mak ayah laa .. hahaha
alahh .. nanti gua minum DUGROW .. konpem nanti tinggi balek ..
ehh .. umor 20 ada chance lagi kan nak tinggi ??
ka , dah terbantut dah ?? hehehe




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 August 2012

DePa RaYa KiTa PuN RaYa PaRt 1

Paan Zainudin | 10:27 AM | 00 orang doakan aku slim |




Nothing to say ..
just smile ..
SELAMAT HARI RAYA weii !!!

sempat jugak kita beraya pada tahun nie setelah sebulan berpuasa ..
puasa dari makan minum , kawal nafsu , hubungan dengan orang & lain-lain ..

yeahhh ..
tahun nie .. tema silver !!
idea mak last-last minit .. nasib baik aku tak beli baju melayu kaler lain lagi ,
kang aku sorang pulak yang menyerlah hari tu .. hehehe ..

orang lain sibuk nak mandi raya .. semayang raya ..
yang aku nie bangun-bangun tidur dah mencekik ketupat ngan rendang 
dekat dapur .. hehe .. mengidam .. rendang baru siap masak pagi ni ..
SELAMAT HARI RAYA everyone ..
tahun nie memang kena keluar duiit manyakkk maaa ..
dulu boleh la kita yang mintak duit raya dekat orang tua ..
sekarang nie kita pula yang kena kasi .. amboihh .. cheq tak qeja lagi la ..
dok belajaq lagi .. lain kalau dah menikah .. hehehe gataaii ..
makkk .. orang tengah snap gambar tue .. jangan la mengantuk ... 
hahahaha sori sori ..

aduiihh achik polkadot nie .. penat-penat gua belit selendang silver dekat kepala dia ..
boleh dia tanggal macam tue .. sampainyaaaaa hati .. 
my mum .. satu kepala dengan gua ..
bab story moryy .. memang serah kat diaa .. haha ..
hahaha .. tak sangka pulak kita sedondon hari nie Ma ..
curlassss gituu ..
Alhamdulillah .. aku dapat merasa semua jenis juadah resepi makanan
minuman tester segala bagai .. hehehe ..
terima kasih yea semua tuan rumah !!

kalau boleh kan .. satu Tikam Batu gua nak pergi beraya ..
tapi apa kan daya .. bila perut dah penuhh .. 
tong dram nie dah tak mampu nak berjalan dahhh .. terbongkok-bongkok jadinya ..

and my auntie officially call me "dugong terdampar" ..
hahaha .. sampai hati .. kalau sebut duyung ok la jugak .. keh kehh


okey la .. 
sampai sini dulu story hari raya first day gua ..
nanti kita sambung part dua plak k .. wassalam ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 August 2012

BaLeK RaYa !!

Paan Zainudin | 1:38 PM | 00 orang doakan aku slim |



Bila sebut pasal nak raya nie jangan heran laa ..
lembu kambing ayam pun excited ..
nak angkat kaki lari dari kandang .. pantang nampak tuan rumah ja ..

nie .. yang empunya badan nie ..
3 hari lagi nak balek dah siap packing beg letak tepi katil ..
hahaha .. aku nak balek weii !!
abaikan budak yang pakai kain pelikat tue .. 
bangang sikit tue bila dah nak dekat raya .. hihi

raya .. raya .. raya ,
jom pulang ke desa ,
biarpun jem di jalan raya mahupun di udara ,
asalkan dapat berjumpa mereka .. hahaha

sorang balek sarawak sorang balek kedah ..
doakanlah perjalanan kami semua nie ..
semua orang tak sabar nak balek !!
tunggu time je wehh .. bas oOi .. cepat la sampai ..
kaki dah kebas tunggu nie ..

member kondeng gua ..
they are peribumi .. beruntung kawan ngan diorang ..
yang nie jangan cakap laa ..
satu kepala ngan gua .. baby bird baby snake .. haha

part nie memang takleh belah .. 
nak tengok mata dia pun aku dah nak tergelak berdekah-dekah .. 
wei .. sikit-sikit sudah laaaa ..
malay , chinese & peribumi ..
dari mana pun kami .. we're still Malaysian and Afzanian .. hahaha

wehh .. dah dah .. bas dah datang tu ..
kang kena tinggal bas tak beraya pulak nanti ..

nak dijadikan story ..
sepanjang aku kat KL keje ulang alik masuk jamban jer wei ..
nak cakap makan sambal belacan terlebih bijik cabai takde la pulakk ..
wallaweiii ..

tapi alhamdulillah .. waktu atas bas perut ni tak buat hal ..
kang peristiwa 2O1O tu berulang kembali ..
tak mau weii .. mintak simpang malaikat 44 ..
haaa .. jammmmmm ..
pukul 11.30pm bertolak .. pukul 8.00 pagi esok baru sampai ..
buntut nie jangan cakap arr .. cramp kebas lenguh segala bagai ..
KL - Kedah je pun .. alahaiii ..

pa pe pun ..
selamat sampai ke rumah .. alhamdulillah ..
biar lambat asalkan selamat ..
heppi eid mubarak la dekat semua kawan2 .. sedara mara dan kenalan yang
mengenali diri ku .. 

selamat pulang ke kampung halaman masing-masing ..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

✰ BiLa KeTuPat, LeMaNg, & ReNDaNg MuLa aMiK pOrt ✰

Paan Zainudin | 9:30 AM | 20 orang doakan aku slim |




Lapar puasa terketar-ketar ,
Bila berbuka lega rasanya ,

Kad raya tak sempat nak hantar ,
Kiriman via blog pun kira OK lah yea..!  
hampeh punya pantun..
Tup tap tup tap sekejapnyer ramadhan berlalu ..
Banyak lagi ibadah yang tak dapat aku nak lakukan pada bulan nie ..
T___T

Pagi nie 17/8 bilik aku dah mula bersepah dengan baju-baju ..
sekali imbas aku tengok macam longgokan bundle yang get ready nak sale raya nihh ..
hahhhh !! tak kisah !! aku nak kemas barang .. nak balekkkk
Raya tahun nie rasanya aku memang nak over-over raya ..
nak makan itu inihh ..
pergi rumah orang belasah je apa yang ada .. hahahahahaa gelak jahat

"mak , sepanjang dahku pergi merantau topup makanan dekat rumah orang nie ,
mak tolong simpan rendang yang mak buat tue yea .. 
kang balek rumah nanti habis lincin kuali tue ..
ada pulak suara-suara laungan bergema nanti .. ngee~~

Lepas solat raya nanti aku nak pergi ziarah kubur arwah nenek ..
konpem aku akan buat drama dekat kubur nanti .. abah , please accompany me ..
aku sorang je yang tak balek waktu arwah meninggal bulan lepas .. sob3 ..

***
Hmmm .. tinggal beberapa jam lagi sebelum jam randik .. eh , kejap ..
betul ke tak jam nie ?? ya Allah ya rabbi .. 
patut lah rasa lain macam sangat jam nie dengan cuaca dekat luar ..
jam mampus rupanya .. adoyyaiii ... hmmm ..

bila nak raya nie .. semua nak baru ..
bateri jam pun kena baru .. nyahh oOi ..letih dah .. duit laju macam air je ..
tu belum lagi bagi duit raya dekat adik-adik ..

and my last wish sebelum dahku berambuss balek nie ..

✰ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ✰
MAAF ZAHIR DAN BATIN 

kepada semua saudara mara , sahabat , bloggers , goggers , hungerss ..
Mohon ampun dan maap la yea dari ubun rambut sampai ke kuku kaki kalau ada buat salah silap .. 
kOsOng - kOsOng ..

Lepas tue , sama-sama lah kita memeriahkan raya nie dengan mencekik
ketupat raya di pagi hari dan melahap lemang raya di malam hari ..
kalau ada rendang tue .. kikis-kikis lah sampai ke kerak kuali .. =p

Tapi jangan lupa yea .. 
dalam sibuk-sibuk dan meriah berhari raya , kita kena ingat ..
ada saudara kita yang memerlukan dan tak dapat bergembira macam kita ..
sama-sama lah membantu .. =)
Sekali lagi ..
SELAMAT BERHARI RAYA
BERHATI-HATI PULANG BERHARI RAYA









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

10 August 2012

IKLaN RaYa BERNAS : mengalirkan air mata T_T

Paan Zainudin | 9:38 AM | 00 orang doakan aku slim |




Semalam .. tengah syok-syok online FB .. syok la sangat~~
tetibe mata nie tertatap dekat satu link video nie ..
ish .. tengok ramai jugak yang share nie .. best ke video nie ??

memandangkan line malam tu memang ok giller ..
kelajuan lapanratuslimapuluh kilometer sesaat .. 
so bukak je lah link tue ..

tengok punya tengok video tue ..
sampai lah satu saat tu perasaan dalam hati nie mula berubah ..
rasa sayu bercampur simpati .. air mata dah mula bergenang ..
terus mengalir .. aku menangis weii
ok .. roomate aku takde time ni .. so tak malu nak nangis banyak-banyak .. hihi ..


video nie memang menyayat hati
benda nie memang realiti .. memang berlaku di sekeliling kita ..
cuma kita saje yang tak perasan dan tak ambil kisah pun ..
biarpun diorang kelainan upaya (OKU) dan anak yatim .. tapi hati diorang bersih ..
sangat bersih .. jauh lagi baik dari kita ..

anak yatim macam diorang kita patut sayangi dan kasihi ..
patut bantu .. terutama bila ada yang sangat-sangat memerlukan bantuan ..
paan faham perasaan dan keadaan mereka sewaktu tiba hari raya ..
diorang beraya tak macam kita .. kita ada ahli keluarga .. sanak saudara
boleh bergembira , mintak duit raya itu ini ..
tapi diorang tak .. tambah-tambah kalau ada yang sebatang kara ..
sebab itu diorang sangat istimewa ..

harap video seperti nie banyak memberi teladan kepada kita ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Eh, BeTuL ke Aku JaDi RuNNiNg MaN GuESt SeTeRuSnYa ??

Paan Zainudin | 8:57 AM | 00 orang doakan aku slim |




Assalamualaikum ..

Semenjak dua menjak nie dah ramai pulak 
kerakyatan kemalaysiaan nie tergila-gila dekat satu variety show Korea nih ..
hape lagi kalau bukan Running Man ..
do not walk .. run !!
Kwangsoo , Jongkook , Jaesuk , Jihyo , Jongki (ex) , Sukjin , Haha , Gary
Paan rasa ramai yang dah kenal member-member diorang nihh ..

kalau tak silap kan sekarang dah masuk episod yang ke 105 dah ..
cuma tak sempat je nak tengok .. sibuk sikit wehh ..

kadang-kadang tu kan ..
aku terberangan la sikit ala-ala Mat Jenin nihh ..
 boleh tak aku nak jadi guest Running Man ??
ngahahahahah .. bapak berangan yang dah sah-sah takkan menjadi ..
nak jadi guest ??? kejap yea .. aku amik cermin dulu ..
nahhhhh .. tengok sini paan oOi ..
sambil belek-belek muka dekat cermin
dah tengok dah ?? ok , aku simpan balek ..

ok fine .. fine ..
berangan camni pun tak bole ..
tapi sekali sekala berangan tak salah kan ?? haha
biarlah kalau menjadi ke tak .. alahh , korang pun macam tu jugak kan ..
kecik-kecik dulu berangan kononnye nak kahwin dengan anak raja la ..
nak jadi mak datin la .. kan ~ kan ~
okey ..
aku dah buat angan-angan aku tu jadi jadi realiti kejap ..
taruk scene dalam kereta pun jadi la abu oOi ..


Dah dah .. aku dah kebuntuan idea nak menulihh ..
wassalam . .
Selamat hari Jumaat .. wehh , semayang jumaat hari ni ..
pergi awal sikit .. dengar khutbah ..
pahala ~ pahala ~~





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

09 August 2012

aDuSs FaRaH Lee laa ...

Paan Zainudin | 1:14 PM | 00 orang doakan aku slim |



Weekend lepas , aku ikut member balek Johor ..
bercuti dekat sana .. alang-alang 4 hari cuti .. 
duduk dekat maktab tak tahu nak buat apa .. lebih baik gi jenjalan kan ..

nak balek rumah ?? alamak 2 minggu je lagi wei nak balek raya ..
balek awal nanti hilang pulak gua punya semangat perantauan ..
mak .. sori .. cheq tak berniat pun jauhkan diri dari family cheq .. huuuu ~~
gua punya dah plan bila sampai je kat rumah nanti gua nak berlari ala-ala hindustan
menuju ke pintu rumah lepas tu peluk erat mak ayah ..
perrghhh .. memang meleleh air mata hingus segala bagai ar time tue .. sehh !

itu baru namanya dendang perantau .. 
yayy yay yay ..
♪♫ di hari raya .. terkenang daku kepada si dia .. lalala ♪♫
stop weyy .. raya pun lambat lagi .. puasa dulu .. hmmm

Haa .. pasal sorang nie ..
waktu kiteorang on the way ke Johor .. kiteorang singgah la dekat 
perhentian X dekat area Melaka nie .. nak cari tempat untuk berbuka ..
tengah khusyuk mengendap kedai makan kan tiba-tiba paan rasa terselisih dengan seseorang ..
eh .. macam kenal je .. blogger ke ?? ha'a la .. 
seorang blogger famous amous la jugak katakan ..
waktu tu dia nak masuk ke kedai runcit & paan nak cari kedai makan ..

i think semua orang kenal dia kot .. hehe
Isteri kepada pengacara top TV3 , Ally Iskandar .. 
Nurfarahin Binti Romli , Mechanical Engineering student in South Korea

Pedulikan wei muka gua yang dah macam 5 hari tak makan antibiotik ..
kang jadi pulak macam budak dalam youtube yang dapat MC 5 hari tu .. kihkihkih ..
mintak simpang malaikat 44 la derr ..
tapi gua kalau dah pekena petai sama sambal belacan gua ok balek la ..
normal balek .. insyaAllah ..

Back to the topic jahh .. Seriously, Paan memang suka baca blog dia ..
penulisan dia & cara dia sampaikan sesuatu tu kadang-kadang ada yang tersirat ..
peerrghhh .. macam aku pulak yang buat sesi kritikan penulisan blog orang ..
paan rasa semua orang pun setuju macam paan kot ..

paan baru teringat .. dulu paan pernah buat entry pasal diorang ..
kejap nak selongkar .. mana la aku letak entry nie ..
dah bersawang dah nie haa ..

haaa .. dah jumpa pun wei ..

bila dah baca kan terus wOww ..
untung si Ally nie kan .. hehe ..
semoga korang berbahagia hingga ke akhir hayat ..


haaii .. berapa hari lagi wei nak balek raya ..
1 , 2 , 5 ... 6 , 7 , 8 ! .. 8 hari lagi nak balek raya !!
jom packing beg sekarang .. ngahaha ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

03 August 2012

aGoGo auGuSt

Paan Zainudin | 7:16 AM | 00 orang doakan aku slim |



Assalamualaikum ..
burrkkk .. alhamdulillah .. kenyang sahur nasi + telur + sosej ..
haa .. kira ok la tue .. nama pun bujang kan ..
makanan pun ala-ala bujang la derr ..

hari nie satu kelas je yang ada ..
Pendidikan Jasmani .. peberet punya subjek ..
puasa ke tak puasa ke lari tetap kena lari ..

time tu la perut gua mula bergoncang-goncang ..
terjerit-jerit sana sini 
♪♫ sudah cukup-cukup sudah .. cukup sampai di sini saja ~~ ♪♫"
haaaa .. penat ~~~

lepas kelas nak kemas-kemas lak barang ..
nak ikut si Akmal Rayyan nie balek rumah dekat Johor ..
rumah sendiri tak teringin nak balek .. rumah orang sibuk pulak diaa ..

relaks relaks dulu .. 
2 minggu jer lagi nak balek bhaii ..
time tu memang tahap keohseman dan keoveran aku melebihi tahap 
orang kena darah tinggi la weii ..
7 hari lagi nak balek memang aku dah siap packing baju !!
haaa .. kau ada ????

weii ..
i think bulan nie memang banyak event dan banyak benda yang nak 
kena buat dan siapkan ..
memang kena atur betul-betul schedule untuk bulan nie .. 
dah macam retiss pulak buzy sini sana ..

            • 5 Ogos - Shopping raya .. nie pun termasuk jugak ?? 
            • 9 Ogos - Jamuan GITA
            • 10 Ogos - hantar skrip teater 5 Pak
            • 16 Ogos - Hantar esaimen
            • 19 Ogos - Selamat Hari Raya Aidilfitri !!
            • 21 Ogos - Cousin's wedding
            • 25 Ogos - Reunion Ex-SMKAB '09
            • 27 Ogos - PBS / SBE (Penang)
            • 29 Ogos - My Birthday !! nak hadiah weii ..
            • 31 Ogos - Celebrate merdeka with family
dan setiap program tu kadang-kanndang sampai 2 , 3 hari ..
haaa .. letih nyer weii ..

Rindu si budak kecik nie ..
nanti abang Long balek ea ..
kita main mercun sama-sama .. tembak rumah jiran ..
ngahahahha ~~








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

01 August 2012

WoRDLeSs WeDNeSDay #18

Paan Zainudin | 10:24 PM | 00 orang doakan aku slim |



now ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...