10 August 2012

IKLaN RaYa BERNAS : mengalirkan air mata T_T

Paan Zainudin | 9:38 AM | 00 orang doakan aku slim |




Semalam .. tengah syok-syok online FB .. syok la sangat~~
tetibe mata nie tertatap dekat satu link video nie ..
ish .. tengok ramai jugak yang share nie .. best ke video nie ??

memandangkan line malam tu memang ok giller ..
kelajuan lapanratuslimapuluh kilometer sesaat .. 
so bukak je lah link tue ..

tengok punya tengok video tue ..
sampai lah satu saat tu perasaan dalam hati nie mula berubah ..
rasa sayu bercampur simpati .. air mata dah mula bergenang ..
terus mengalir .. aku menangis weii
ok .. roomate aku takde time ni .. so tak malu nak nangis banyak-banyak .. hihi ..


video nie memang menyayat hati
benda nie memang realiti .. memang berlaku di sekeliling kita ..
cuma kita saje yang tak perasan dan tak ambil kisah pun ..
biarpun diorang kelainan upaya (OKU) dan anak yatim .. tapi hati diorang bersih ..
sangat bersih .. jauh lagi baik dari kita ..

anak yatim macam diorang kita patut sayangi dan kasihi ..
patut bantu .. terutama bila ada yang sangat-sangat memerlukan bantuan ..
paan faham perasaan dan keadaan mereka sewaktu tiba hari raya ..
diorang beraya tak macam kita .. kita ada ahli keluarga .. sanak saudara
boleh bergembira , mintak duit raya itu ini ..
tapi diorang tak .. tambah-tambah kalau ada yang sebatang kara ..
sebab itu diorang sangat istimewa ..

harap video seperti nie banyak memberi teladan kepada kita ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...