18 May 2015

FAREWELL DATO' PENGARAH

Paan Zainudin | 9:31 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Sehari bersama seabad terasa .. Hurmm rasa bukan sehari , tapi dah bertahun bersama .. Hampir 4 tahun dah bersama dengan Dato' Pengarah , Dato' Haji Jaafar Bin Idris .. Dari tahun 2O11 selepas Dato' Mazlan bertukar .. Jadi tahun nie genap la tempoh perkhidmatan Dato' Jaafar dalam dunia pendidikan .. Alhamdulillah , dapat bersama-sama dalam majlis persaraan nie walaupun agak sibuk baru habis praktikum ..
Acara perarakan bersama-sama dengan warga Afzan .. Perghh besau nau tali hehe ..
Fuhhh .. kereta berhias bagai .. hahaha comei la Dato' ..
Kompang formasi
Perbarisan hormat ..
Team drumline
Tiba turn kiteorang .. Tarian piring !! haha 4 hari je berlatih .. tu pun tak cukup korum sebab masing-masing pakat sibuk .. tapi kira oke la sebab semuanya cepat tangkap step .. kalau tak memang tunggang langgang perform depan Dato' , haha ..
Tugas kiteorang sampai luar dewan je .. Pastu terus gi kantin .. Lapar bohhh .. hahaha
Ahahahaha amatlah rugi kalau tak berselfie atas kereta berhias nie .. 

Majlis tak habis sebelah pagi jer .. Kalau celebrate biar terus sampai ke malam , hahaha .. Sebelah petang sibuk pulak kiteorang buat persiapan untuk jamuan kenduri pulak .. Tumbang kerbau seekor !! yeayy haha
Boleh tahan besau kerbau nie .. Banyak daging yang nak dipotong haha .. Pensyarah & staf pun turun padang .. Rasa meriah bila ramai duduk sama-sama dan bekerjasama ..
Harus bergambar dengan tanduk kerbauu .. Besar giller .. Haha Okehh .. 

Buat Dato' Pengarah , Dato' Haji Jaafar Bin Idris , kiteorang berharap lepas Dato' dah bersara nie still lagi keep in touch dengan kiteorang semua .. Terima kasih untuk kepimpinan yang telah dikongsi bersama dengan kami semua sebelum nie ..

TERIMA KASIH DATO' . SELAMAT BERSARA DATO' ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

07 May 2015

NATURALIS LATA LEMBIK

Paan Zainudin | 9:34 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Sekarang nie cuaca panas .. Seriuss panas .. Kalau balek dari kuliah tue perghh berpeluh rasa .. Naseb baik la kuliah sebelah petang tak ade .. Kalau tak habis "menangis" baju aku .. haha ..

Habis jer praktikum rasa happy giller sebab dapat jumpe balek member-member .. Ye laahh , tiga bulan kiteorang terpisah .. Mana-mana member aku yang giller dah stick together balek .. Haa berbalik kepada cuaca yang panas tue , entah macam mana kiteorang tetiba plan nak mandi dekat air terjun .. Konon nak tenangkan fikiran laa .. Feeling naturalis katanya .. Jadi pagi tue baru laa plan nak pergi mandi dekat Lata Lembik , Raub .. 
Aku dah pernah pergi lata nie .. Kalau ada sesiapa yang pernah baca post nie , kiteorang ada buat BBQ dengan group GITA ..
Bergambor dulu sebelum buat aksi kuak lentang kupu rama-rama bagai .. 
Zasssss .. luncur laju-laju ..
Mai turn kiteorang siap bertutup hidung bagai .. hahaha kau ingat nak lemas ke ?
Owhh yea memang ada yang lemas .. ahahaha banyak la kau Haikal .. Kau ingat ringan nak kami-kami semua nie angkat , haha ..
Yang nie memang kire tentatif kiteorang yang terakhir lah nihh .. haha .. Main susun-susun batu .. Ingatkan senang .. Makk aihh sekali letak habis jatuh .. Kalau nak khianat lagi , kawan yang nak susun habis dahh terus lempar batu lain dekat batu-batu dia .. Mau tak meragammm .. hahaha

Fuhhh rasa tenang jee .. Berpanas seharian dekat IPG .. Dapat rendam badan setengah hari pun jadi laa ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...