30 April 2012

KuaLa LuMPuR iNteRNaTiONaL BoOK FaiR

Paan Zainudin | 6:10 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum .. selamat pagi anak-anak semua .. 
cewaahh .. sejak bila la kau ada anak paan .. paling kurang pun anak kucing yang baru lahir semalam .. seriuss cute wehh .. macam mana la kau boleh beranak bawah katil ehsan .. ish3 ..

okehh .. disebabkan semalam keletihan yang amat sangat .. pagi nie tetiba dapat energy nak story dekat korang pasal pesta buku antarabangsa dekat PWTC , KL ..

kalau tak silap paan pesta ni berlangsung dari 28 April sampai la 6 Mei .. jadi korang masih lagi berpeluang nak bawak famili familia datang ke pesta nie ..
masa ni la paan akan menghabiskan semua baucer buku paan tue .. jeng .. jeng .. jeng $$$ 

pengunjung-pengunjung dekat sini .. seriusss wehh .. ramai giller .. 
dengan rombongan sekolah nyer .. perrgghh ... paan yang masuk ke dalam PWTC nie pun dah boleh tersesat .. hehe
Waktu masuk dekat bahagian booth KARANGKRAF , ada talkshow bersama dengan Mejar Dr. Faiz Khaleed .. angkasawan Malaysia .. 
waaa .. first time paan jumpa dia .. kagumnyerr .. 
dulu paan pernah simpan angan2 taw nak jadi angkasawan .. tetapi disebabkan oleh ke"gayat"an yang amat serius terus paan simpan angan2 tu buang dalam tong sampah .. hehehe ..
kalau korang nak tawu paan ni kaki komik .. seriuss wehh .. pantang jumpa komik jer paan akan baca .. tak kira la lawak kampus ker , ujang ker .. 
dan kiwi ni pun salah satu kartunis kegemaran paan .. 
ish3 .. pakcik yang tolong snap gambar nie , kesian kat kiwi tak sempat nak celik mata dia .. haha ..

dekat fiesta nie ada booth gempak starz .. paan memang admire sangat .. rasa macam nak beli semua komik2 dekat booth tue .. tapi yang menyedihkannya diorang tak terima baucer buku kiteorang tue .. huwwwaaa .. 
♪♫♪♫ sampainya hatimu .. di mana janji mu .. lalalala ♪♫ ♪♫ 
siapa tak kenal dengan novelis kak Fauziah Ashari nie ?? tip top kot sekarang nie .. semenjak Ombak Rindu melambung2 dekat Malaysia .. haha
Kak Fauziah memang sporting giller beb .. tak lokek ilmu .. mesti waktu menulis idea giller2 mencurah ..
ehh ?? siapa nie ? siapa nie ?
hehehe .. bakal isteri orang dah kot kak Irma Hasmie ..
anyway masih belum terlambat lagi kan paan nak ucapkan tahniah atas pertunangan korang .. semoga berbahagia yea .. haha
waa .. kak Yatt sekarang sudah berhijab .. alhamdulillah ..
semoga akak kekal dengan penghijrahan akak tue .. insyaAllah ~~
haaa .. nie lah buku2 yang paan beli dekat PWTC semalam ..
seriuss wehh .. tangan nie macam nak tercabut bawak buku2 nie .. berat giller .. 
actually , buku2 nie bukan yang paan sorang punya jer .. untuk mak , ayah dan adik2 sama .. harap2 buku nie bermanfaat buat kita semua yea ~~

hmmm .. pagi nie paan akan amik exam PENGURUSAN GERKO .. sudah study awal pagi tadi .. harap2 boleh la nak jawab nyer .. hehe .. hwaiting !!!

and then , lepas tu kiteorang akan pergi menonton pulak UPIN IPIN D' MUSICAL dekat IB !! Haa tak sabarnyer .. cepatnyer masa berlalu .. hehe


p/s : happy birthday to my sister , Farhana .. yesterday , 29th April .. sweet 6teen .. take care .. study elok2 .. nantikan hadiah dari abang yea ^^




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SeMaKaN TeMuDuGa KPLSPM 2O12

Paan Zainudin | 2:06 PM | 00 orang doakan aku slim |


Masa yang ditunggu-tunggu telah pun tiba ..
Conferm ramai yang mohon nak jadi cikgu kan ??
Tapi ingat .. bila dah bergelar guru .. hati kena ikhlas bila mengajar .. jangan ingat ke duit gaji jer .. NO NO .. salah tue .. 

Jangan sebab anak bangsa hancur atas kesalahan kita sendiri .. leka jer mengajar .. sekadar nak penuhi jadual waktu .. kesian kat diorang tue .. ikhlas tu satu benda yang sangat2 penting dan paling banyak pahala .. 

perrgghh .. tetiba hari ni aku berceramah .. haha .. excited terlebih pulak mengalahkan yang nak mohon IPG ..hehe 

KLIK jer dekat banner bawah nie untuk terus ke page semakan permohonan ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

29 April 2012

TeRKiNJa-KiNJa SaNa SiNi

Paan Zainudin | 11:14 PM | 00 orang doakan aku slim |


Why terkinja-kinja ?? why ? why ??
Sudah .. sudah .. simpan sikit ko punyer perangai tu paan .. 


Seriusss wehh , rindu ku dekat kawan2 -ex-smkab & ex-usim dah terubat .. 
rasa macam dah kena suntik bius dahh .. haaa ..
 petang 27 April , lepas jerr exam TITAS & ELP , terus paan pecut ke bus terminal nak gi KL .. dalam hati jantung perut limpa memang tak sabar giller nak jumpa kawan2 .. haha

sampai jer dekat pekeliling KL , paan punyer la cari ATM .. nak cucuk duit .. bila tanya diorang cakap nearest ATM dekat chowkit .. mak aihh .. terpaksa la paan nek LRT pergi cari ATM .. 


lepas jer withdraw money $$$ yang tak seberapa tue , 
paan terus amik teksi gi Istana Budaya .. ehh , buat ape kat situ ?? 


haaa .. 
actually paan nak gi beli tiket untuk pementasan UPIN IPIN D' MUSICAL pada 30hb nie .. 
dengan grup GITA .. kiteorang rancang nak tengok pementasan ni pun dah last2 minit dah .. alhamdulillah , kertas kerja diluluskan .. so kiteorang dah ada transport untuk ke sana nanti .. 

waktu nak gi beli tu paan punya takut taw .. bawak duit banyak2 .. RM1,+++ $$$ .. UIIIIttt .. risau derr .. kalau orang kaya no hal , bawak credit card jerr .. 
tup tap tup tap terus PAID .. hehe ..
alhamdulillah .. urusan pertama ku sudaa selesai ..

waktu nak nek tren ke Nilai , Negeri 9 .. MAK AIHHH .. ramainya orang .. macam mana aku nak nek tren nie .. ni mesti kes nak pergi BERSIH 3.0 la nihh .. hmmm .. bab2 politik paan memang taknak masuk campur .. tak cukup umur lagi .. nanti bila dah sampai kewajipan baru paan pilih yang mana lebih layak .. cewaahh ..

gila beb .. bila sampai jer dekat student hostel USIM terus jumper kawan2 yang dah berlumut tak jumpa .. hehe .. lawak jerr korang .. jangan terasa .. seriuss bhaaii aku rindu korang .. 

malam tu memang kiteorang spent time borak-borak jerr .. sampailah paan tak sedar yang paan dah tertido .. haaa ~~ letih punya pasal ..


pagi esok tue .. si Safwan Hamdy , ex-housemate dulu ajak breakfast sekali .. jom !! paan pun dah lama tak jumpa kau , wan .. si fatahi pun join jugak .. seriuss lama giller kiteorang berborak .. sampai tak sedar jam dah pukul berapa .. 

huu .. dah sampai waktunyer .. bubye kawan2 .. nak gerak gi uia pulak .. nanti ada rezeki jumpa lagi yea .. thankz idham , fatahi sudi hantar sampai dekat  train terminal ..

waktu dalam perjalanan dalam LRT nak ke masjid jamek , paan tengok ramai giller kot yang datang untuk BERSIH 3.0 .. semuanya kuning2 belaka .. 





tiba2 kan time lepas turun jer dari LRT , hidung & mata paan pedih giller sebab kena GAS PEMEDIH MATA .. angkara siapa nie !!! huwwaaa .. kesian la dekat kiteorang orang awam nie nak guna laluan ni .. dah memang takde laluan lain dah .. paan nak ke gombak .. nak nek KELANAJAYA line .. terpaksa lalu ikut laluan tue .. pedih memang takleh cakap derr .. menangis paan .. 

naseb baik la dalam tren tu ada aircond .. kurang la sikit pedih tue .. tapi paan lagi kesian dekat pakcik makcik yang tak tahu pape kena gas tue .. huuu .. 
  
***
sampai jer dekat Gombak , kawan datang ambil .. haaa .. rindunyer kat korang !!!

haaa .. nie la kawan uia yang paling paan rindui .. kiteorang memang bestfriend giller dari sekolah lagi .. 1 kepala .. kaki makan , kaki berceloteh , kaki ponteng prep & segala macam kaki .. I called him aleb gaga .. sebab ape ?? sebab budak nie memang fanatik ya amat dengan lady gaga .. ada ape la dengan minah tue .. yang paan pulak minat Korea .. dia memang anti giller dengan korea .. ok fine .


yang nie kawan2 uia aleb .. baru berkenalan .. saja nak meramaikan saudara sesama islam .. cewahh .. haha ..
ehh , apesal muka aku nie pelik sangat doe .. malu-malu ~~

besar kot uia nie .. peergghh .. kalau la aku datang sorang-sorang .. seriuss sesat wal wafat .. keh keh ..


time nie dekat uia ada pesta pantun MAKUM ..
kiranya semua wakil dari setiap universiti ambil bahagian ..
& ada kawan paan , Hadi dari USIM amik bahagian ..
tak sempat nak jumpa dekat usim , jumpa dekat uia jer .. 
waahhh , time diorang berpantun .. perrgghh .. 
sorry to say , paan surrender dulu k .. tak pandai nak buat macam diorang walaupun diriku ini bakal guru BM .. huwwaaa ~~ 


malam tu kiteorang ada dinner dengan member2 sekola dulu .. makan bagai nak rak .. nasi goreng USA la .. kambing la .. itu la ini la .. haa .. naseb baik la paan nie jenis yang tak makan kambing .. kalau tidak .. 2 pinggan aku sanggup belasah ok .. 

sekali lagi paan nak cakap uia besar giller .. betul tak ?? bek mengaku cepat .. dengan seni bina Islam nyer .. pergghh ..

paan duduk dekat uia sampai tengahari jerr .. pastu terus gerak gi International Book Fair dekat PWTC .. sedihnyer nak balek .. tak mau balek lagi !! pegang aku cepat !! pegang !! .. huwwwaaa ~~ sob3 .. 
takpe lah .. ada rezeki kita jumpa lagi yeaa ..


 Hmm .. yang pasal dekat book fair tue nanti paan update dekat post lain yeaa .. dah ngantuk derr .. nak tido .. esok ada exam pengurusan gerko pulak .. study ntah ke mana .. hehe .. gud nite !!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 April 2012

Aku JoiN KeJoHaNaN TaEkWoNDo Kerr ?? BiaR BeTiK ..

Paan Zainudin | 9:06 AM | 50 orang doakan aku slim |


Pagi-pagi nie saja nak kejutkan korang semua .. hehe ..
nie , yang takde kuliah tu jangan buat malas2 nak bangun .. g semayang tu .. amboi .. sedapnyer tengah berselimut yeaa .. naseb baik aku ada kuliah pagi nie .. kalau tak sampai ke tengahari aku syahid =.="


pasal taekwondo tu .. amboi jangan over terkejut sangat .. ingat muka cam paan nie takleh lawan ke hah .. meh sini .. aku jentik sekali pengsan terus .. hehehe .. 

hari tue .. weekend minggu lepas lerr .. (*lambatnyer nak update)
paan join Kejohanan Taekwondo Pahang sebagai urusetia .. dekat Mentakab .. tawu mentakab kat nerr ?? bukak google search map yea ..


kiteorang join jadi urusetia under ayah Dzul (lecturer kiteorang) .. alang2 hujung minggu takde pa pe .. bek join ja .. terisi sikit masa hujung minggu tue .. lagi pun dapat sijil .. penting jugak tue .. hehe 
pergghhh .. khusyuk nyer buat kerja .. tapi serius beb .. memang banyak giller keja kiteorang .. tido sampai pukul 3 , 4 pagi .. naseb baik kiteorang ni jenis semua muka2 merapu .. memang ohsem la beb ..


ya Allah .. sempat lagi mamat ni melahap dekat meja urusetia .. teruk benorr bhaii .. nak makan dekat kedai tak sempat .. terpaksa la kiteorang bungkus makanan & makan dekat situ .. ha , ni yang si mak cik kat sebelah tu perasan cute pulak ea .. adeeii .. hehehe


tengok tue .. kaki diorang giller panjang2 .. dah macam galah .. kalau paan yang masuk .. alahai ~~ say goOd bye je la ..


ni salah sorang kenalan paan dekat situ .. Chew Kui Kuai .. dah macam nama siam dah .. perasan tak , cermin mata kiteorang sama .. hehehe .. kembar-kembar .. cuma warna kulit jerr tak sama .. seehhh .. giller perasan ..


hari nie semua men in black .. ehh nuna beyla oOi .. kau ingat kau sorang jer cute ?? habis kiteorang nie ?? hahaha .. ada 1 lagi gambar yang lagi ohsem .. tapi taknak la upload .. giller sensored ..


malam tu kiteorang semua pergi menggedik dekat mall berdekatan .. Star Mall .. layan cinema la wei malam2 nie .. padahal kerja2 kat hotel tak siap lagi .. dengan sijil yang tak habis print lagi .. hehehe 


kiteorang nengok citer hantu Dark Flight .. nak kata seram tu takde la sangat .. tapi kalau menjerit bagai nak pecah kerongkong nie ada la jugak ... hehehe .. terutama si kak sal .. hahahaha ...

balek hotel terus sambung kerja print memprint antara paan , kak gee n kak sal .. semua orang muka giller2 mengantuk .. sekali letak kertas nak print dekat printer sekali kepala terlentang .. sampai kertas habis pun tak sedar2 lagi .. punyer khusyuk tido .. hehehe ..


haaaa .. 3 hari dah berlalu .. semua dah selesai .. best tu memang tak tercakap la beb .. memang ohsem !! best ahh dengan korang .. next time kita pergi lagi ea ..








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 April 2012

JaMBataN BeRHaNtu yANg PaLiNg SeRaM d' DuNia

Paan Zainudin | 8:22 PM | 00 orang doakan aku slim |


Guys , jambatan nie serius seram kot ..
bukan jambatan dekat afzan , bukan jambatan merdeka , dan bukan jambatan Pulau Pinang .. tak ada kat Malaysia k ..


Horror story


Jambatan nie dinamakan Jambatan Taktauapanama di Shonghai Nite ..
Kepada sesiapa yang ada sakit jantung , lemah lutut , kencing manis , kencing malam disarankan jangan tengok jambatan nie lama-lama takut akan mengigau tengah - tengah malam buta .. Serious nie !!



amacam ?? 
Sweet sangat !!  muahahaha ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 April 2012

JaDuaL EXaM Mei 2O12

Paan Zainudin | 8:03 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum semua !!
dah semayang maghrib belum ?? time-time air takde ni tak mandi takpe ..
solat tu yang penting .. jangan tinggal ..

tengah-tengah stres dengan ketiadaan air ni tiba-tiba dok sibuk pasal exam .. hehehe .. spoil betul moOd hari nie ..



actually waktu first2 keluar jadual ni bukan nak tahu exam start bila .. tapi nak check bila exam habis .. hehehe .. nak cepat balik kampung .. alah , semua orang pun buat macam tu kan .. kan ? kan ? 

kalau korang nak download jadual exam .. leh jo klik kat bawah nie  ..





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

KeTiaDaaN aiR d' LiPiS .. haaa~~

Paan Zainudin | 8:21 AM | 00 orang doakan aku slim |


Tak bermaya la bhaaii pagi nie ..
Dah dekat 2 hari air takde 

memang tak mandi ahh semua .. main cuci2 muka jerr .. air yang ada pun nak guna untuk benda2 yang lagi penting seperti ----> memerut !! yeaahhh .. huuii jangan .. mr. stomach , jangan la kau buat hal time air tengah-tengah takde nie ..

katanya pam utam dekat Jabatan Bekalan Air Lipis rosak .. tengah baiki ..
haddhhooii .. brother2 JBA .. cepat~~ 

kuliah pulak taknak cuti2 .. pastu gi kuliah semua muka tak mandi .. 
biar lah ~~ tak kesah pun .. hoho ..

dah dah .. jom kawan2 kita bersiap2 pergi ke kuliah dengan muka tak mandi semua .. hehe






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 April 2012

~ My NeW HairStyLe ~

Paan Zainudin | 6:39 PM | 00 orang doakan aku slim |


Rambut dah makin panjang .. 
takkan tak nak gunting kot
nama pun cikgu kan ?? ehh cikgu ??? heheheh 


malam tu dapat inspirasi dari Baim Lenloi ..
haha .. dah la baru lepas makan KFC ..



kasi pacak gitu~~ hehehe
sedap nyorrrr KFC ...heheheh

 

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

20 April 2012

JuBLi PeRaK "terteMPek" daLaM PaPeR uTuSaN

Paan Zainudin | 7:27 PM | 00 orang doakan aku slim |

Bapa-bapak ibu-ibu ..
meh sini meh .. nak story nehh .. kembang kecut kembang kecut hidung nie bila first time cheq membacanya .. hehehe ..

semalam .. time paan on the way nak pi library tiba-tiba kawan panggil ..
"wei paan , muka hang masuk paper utusan"

bhaii .. biaq benor .. hehehe .. dengan kelajuan maksima terus paan memecut masuk dalam paper .. ehh paper pulak .. library la .. tersasur ..
hehehe .. 2nd time muka masuk paper .. rezeki datang balek .. dulu time teater muka tak masuk .. sedih sangat .. sekarang ni full satu objek badan aku masuk paper ni haa .. haha
tapi yang paling best sekali story pasal pementasan teater laa .. 
sayang nyer takda gambar tu .. tapi memang cukup terharu la bila baca komen diorang .. sob .. sob .. sob .. hehehe 
conclusion nyer aku memang bangga giller2 ahh jadik budak maktab nih .. jadik budak teater !! jadi budak tarian !! heh heh heh ..




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 April 2012

SePaRuH BeBaN daLaM oTaK aKU dAh HiLaNg ~~

Paan Zainudin | 9:26 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum !!! Apa habaq semua !!
haaa .. saja .. nak kacau malam2 nie .. bahagia sangat ..
esaimen dah habis .. hehehe ..

puas la bertungkus lumus setiap malam menghadap laptop macam dah separuh nyawa daa nak siapkan esaimen nie .. haaa lega .. alhamdulillah ~~

esok paan dan beberapa orang angkatan tentera akan mara ke Mentakab untuk Kejohanan Taekwondo Negeri Pahang ..
Taekwondo tue !! ngat ape !!
Tapi jadi urusetia je la .. hehe .. tapi penting kot urusetia nie .. takde kiteorang kerja tak menjadi kan ? kan ? kan ?

Haaaa ... tumpang tengah dok bermerapu ni nak story and promote sket .. sekarang ni KFC tengah buat promotion .. beli dinner plate 1 dengan harga yang asal .. pastu kita beli dinner plate yang ke-2 pulak dengan potongan harga 50% .. best kan ??
paan dah share ngan si yus .. budak kuat makan .. jimat sket .. 


ni la akibat nyer kalau terlebih makan ayam .. penangan KFC nih .. nak jalan dalam supermarket pun dah tak larat ...

tengah dok jalan-jalan cari barang dengan kawan-kawan tiba2 kami terberhenti .. terberhenti ?? ada ke imbuhan tu ?? hehh
tawu apa yang kiteorang buat ?? 


ukur kecerahan warna kulit dengan menggunakan skala dekat kotak fair&lovely tue .. adooyyaiii ... yang tak tahan skala warna kulit paan takda kat situ .. haaaa .. streessss !!! takpe-takpe .. akan ku cuba memaksimakan penggunaan vaseline ku itu .. haha ..

okeh2 .. sampai di sini jer semua .. 
nak packing barang-barang nak pergi esok .. barang apa haa nak dibawa ???

lepas habis taekwondo nie buzy pulak dengan malam dialektologi .. adoy adoy .. aku memang suka membuzykan diri nih ...
okey wassalam .. nyte !!


 


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

18 April 2012

WoRDLeSS WeDNeSDay #14

Paan Zainudin | 10:22 PM | 00 orang doakan aku slim |



Ya Allah .. 
nikmat nyer makan "petak-petak" nie time tengah tension buat esaimen .. 
haaa ~~




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

15 April 2012

Nak CeRaH KuLit PuNya PaSaL

Paan Zainudin | 8:05 AM | 20 orang doakan aku slim |


mOrning .. mOrning .. mOrning !!
Happy Weekend semua ~~

Semenjak balek dari Taman Negara nie , kulit paan .. ahhh~~ tidak ..
kawan-kawan semua cakap .. 
"eh baju terbang.."  
"eh , ada orang cakap ngan aku kerr ??"  
kuang ajor yea korang .. takpe2 .. nanti kalau muka aku dah cerah macam Aaron Aziz , korang jangan nak itu ini dengan aku .. tu diaa bapak ahh perasan ~~ 

dan demi merealisasikan impian ku ..

taraaaaa ...



hahaha .. pengaruh si kalik ar nie .. terus suruh si Amir belikan dekat KL .. Vaseline satu set terus .. complete .. kalau tak cerah lagi taktau nak cakap apa dah ..
zip mulut kunci pintu bilik menyorok bawah bantal .. hehe ..

yang bunga-bunga oren merah dekat belakang tu someone special kasi to me .. jangan jelez derr .. haha ..


Semalam sempat melahap sate dengan kawan2.. seriusss kenyang bhaaii ~~
Tapi rasa tak cukup pulak makan banyak nie .. tambah2 untuk si dua budak perut tongkang nie .. hehehe

for your information ea .. paan kidal taw .. takut ada yang misunderstanding cakap makan tak sopan , tangan kiri .. kesopanan paan time menghadap makanan memang agak kureng sikit .. hehehe ..


wasalam ~~
 


- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

12 April 2012

SuMPaH Kau DaH GiLa PaaN !!

Paan Zainudin | 10:54 PM | 00 orang doakan aku slim |

Nie bukan setakat giller dah nie .. 
memang skru yang tercabut tak boleh nak tanam balek dah .. semuanya sebab esaimen yang bertimbun sampai gear dalam otak dah tak boleh nak bergerak dah .. hehe ..

Semuanya bermula semalam .. paan dengan si Amir yang dah memang buntu tak tahu nak buat apa .. nak menghadap esaimen keja nak muntah jerr .. last2 kitaorang dapat satu idea giller2 nak buat video dekat bawah nie .. sila tengok dulu pastu baru komen eaaa .. keh keh keh ..

 
amacam ??? hehehe ..
seriuss dan conferm setahun korang tak makan maggie .. kan? kan? kan?
haaa ~~ otak jadi tenang wehh .. tak yah mikir pasal esaimen tue .. jom !! dinner .. lapar nie !! 

alang-alang malam nie kawan nak belanja satey .. si wakash tue .. sebab menang dalam pilihan raya kampus ari tue .. jadi JPP beb .. giller ahh !!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

HoT BLoG's CoNTeSt By MaNJa

Paan Zainudin | 5:01 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum kengkawan semua .. 
hari nie paan baru dapat tawu ada 1 contest .. 
Contest apa tuu ?? Hot-hot gitu ... haha .. 
check it out !!



macam best jer kan ???
jom r join .. 
nie hadiah dia beb !! serius coOL ..


First Prize for 3 WINNERS 

- a pair of contect lens - can choose colours :)
- Money RM50
- Tshirt
- Topup RM 30


Second Prize for 5 WINNERS 

- Topup RM20
- Money RM30
- Tshirt 

 
Third Prize for 10 WINNERS 

- Topup RM10
- Money RM15
- Keychain 




so, what u waiting for ..
come on !! join this contest !! hwaiting !!


afiq , mia & ficha .. i already tagged u ^^





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

11 April 2012

TSuNaMi di aCHeH ??

Paan Zainudin | 8:41 PM | 00 orang doakan aku slim |


Assalamualaikum ..
dah solat ke belum nie ?? 
Kalau belum tu cepat-cepat la gi tunaikan apa yang wajib ea ..

Pasal tajuk entri paan .. haa ..
Tsunami sekali lagi ?? Serius paan tak berapa tahu sangat secara mendalam pasal nie .. dengar citer bergegar sampai ke semenanjung Malaysia .. kawan-kawan dekat maktab pun cakap rasa gegaran tue .. paan tertido petang tadi .. tu yang tak tahu tue ..


di bawah nie artikel yang sempat paan baca pasal gegaran gempa bumi tue ..

____________________________________


Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan amaran kepada orang ramai menjauhi kawasan pantai di Kedah, Perlis, Langkawi, Pulau Pinang dan Perak yang berpotensi berlakunya tsunami. Ia berikutan gempa bumi kuat magnitud 8.9 melanda perairan utara Sumatra petang ini, menurut jabatan kajian geologi Amerika Syarikat (USGS), Pusat gempa bumi pada jam 4.38 petang itu dikesan pada kedudukan 431km barat daya Banda Aceh, Indonesia dan 962km di barat Kuala Lumpur.


Kesan gempa bumi itu dirasai di Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Alor Setar, menurut pengguna laman sosial Facebook danTwitter.


SEKIRANYA tsunami dijangka tiba, ia akan melanda Georgetown pada jam 9.11pm  dan Port Dickson 2.10am. Ada beberapa panduan jika anda berhadapan dengan tsunami.


Maklumat ini mungkin boleh menyelamatkan nyawa anda dan orang lain.
Jika anda mendengar amaran kehadiran tsunami maka, pindahkan keluarga anda ke zon yang lebih jauh.
Bergerak dengan teratur, tenang dan cara yang selamat.
Patuhi arahan pihak berkuasa dan pemantau kecemasan.
Jika anda di pantai atau berhampiran laut dan terasa bumi bergegar, maka segera ke kawasan lebih tinggi tanpa perlu menunggu amaran kehadiran tsunami.
Jauhi, pantai, tepi laut, sungai dan saliran yang bercantum ke laut.
Lazimnya kita masih boleh bertindak sebelum tsunami sampai ke pantai.
Anda juga dilarang pergi ke pantai untuk menyaksikan tsunami.
Selain itu, bangunan tinggi dan hotel turut dibina di kawasan rendah di sepanjang pantai.
Justeru, jika berlaku tsunami, naik ke tingkat atas bangunan berkenaan.
Jangan sekali-kali berada dalam rumah atau bangunan kecil bila ada amaran kemunculan tsunami.
Jika ada dalam bot, jangan sekali-kali balik ke pangkalan. Kehadiran tsunami mampu mengakibatkan kemusnahan serius di pelabuhan dan pangkalan.
Hubungi pihak berkuasa pangkalan atau pelabuhan bagi mengetahui keadaan sebelum anda bercadang pulang ke sana. 
(Mynewshub.my)
____________________________________

Semoga Allah melindungi saudara-saudara ku di sana ..
Kenapa time bencana baru kita nak ingat mati ..
Ya Allah .. aku memang terlalu leka dengan dunia sampai tak ingat pada Mu .. Ampunilah dosaku dan saudaraku nie ya Allah .. selamatkan lah saudara ku di sana ~~

tadi waktu mesej dengan mak dia ada cakap yang penduduk di kawasan Kuala Muda , Kedah (kawasan pantai , dekat dengan rumah) dah pindah keluar ke kawasan lebih selamat .. 

mari lah kita banyakkan berdoa ..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

JuBLi PeRaK's SToRy : #Part 3

Paan Zainudin | 3:04 PM | 00 orang doakan aku slim |

Part 1 sudahh .. part 2 pun sudah ..
sekarang nie masuk lah sudaa part last Story mory sambutan Jubli Perak ..
keletihan time tue sangat2 lah haaaaaaa ... tapi seronokan nyer memang giller-giller indah~~ 

Okeh jom kita mulakan story kita
habis jer teater dekat dewan, paan ngan ecah memang gila2 kentang r lari ke ASTAKA untuk acara di sana lak .. peluh tu jangan cakap lerr .. kalau perah baju tue boleh cukup 1 jug .. hehehe .. sampai jer kat jambatan terus jadi traffic jam .. tetamu2 yang dari dewan berpusu-pusu nak lintas jambatan tue .. bergoyang habis jambatan .. nasib baik lah kukuh .. kalau tak ... ish3 .. jangan pikir bukan-bukan .. 
start jer tuanku bersantap dekat meja santapan kiteorang pun mula lah perform tarian masing-masing .. Melayu ada .. Cina ada .. india pun ada ..
memang ramai giller dekat padang ASTAKA .. dekat 6 ribu orang tak silap .. orang-orang kampung sekitar Lipis pun datang .. ye la .. time2 tengahari kan orang lapar semua .. mau tak ramai .. ye dak ??
Tapi kan .. waktu kiteorang tengah menari depan Tuanku serius paan tak rasa nervous langsung .. maybe sebab happy kot hari nie .. hehe .. tuanku pun nampak enjoy dengan persembahan kiteorang ..
Lepas2 paan menari terus pergi serbu ke kaunter makanan .. perut lapar bai .. pagi tadi makan sikit jerr .. sob3 .. bukan paan sorang jer lapar .. penari len pun sama beb .. hehe 

Lepas jer Tuanku bersantap, ada pulak sesi potong kek .. sempena hari keputeraan tuanku .. kemudian tuanku turun ke bawah pentas dan bersalaman dengan rakyat .. time nie memang paan tak lepaskan peluang lerr .. tolak habis itu ini .. alhamdulillah .. dapat jugak bersalam .. tuanku sempat puji keseluruhan persembahan kiteorang .. hehehe .. suke3 .. 
Sewaktu tuanku dalam perjalanan keberangkatan pulang .. geng-geng penyanyi maktab kiteorang .., kak scha , kak una , kak mek , kak ja sempat sampaikan sebuah lagu baru untuk tuanku .. ciptaan en. Um .. seriuss bestt .. rancak pun rancak ..
Akhirnya , tuanku berangkat pulang .. naik helikopter weeii .. bila la aku nak merasa nek benda alah tue .. huu .. kepingin kepingin ..
bye bye tuanku !! kirim salam dekat sultanah !! hehehe ..
Alhamdulillah .. acara hari nie dah selesai .. semua orang pakat tarik nafas lega .. haaaa ~~ balik nie memang nak tido arr .. selama nie memang tak cukup tido .. memang memadai la usaha kiteorang dari bulan 1 lagi .. tahniah ea kawan2 semua !!
haaa tu la .. orang suruh minum susu tak nak .. dah tu jenuh berjengket nak bagi sama tinggi .. hehehe ..

***
Ehh kejap2 .. siapa cakap event dah habis .. 
keesokan harinya kiteorang ada persembahan tarian lagi .. kali nie dekat dataran pulak .. memandangkan sambutan jubli nie 3 hari .. jadi setiap waktu setiap detik dataran bestari akan diisi dengan pelbagai persembahan .. dan persembahan kiteorang adalah salah satunyer ..
tapi yang best nyer pagi tu paan sempat pergi ke pasar padang tengku dengan kawan2 .. keh keh keh .. sempat pekena nasi lemak sepinggan , roti canai 2 keping , donut & teh tarik !!  burrrkkkkk .. kenyang bhaaii ..
hmmmm .. akan ku jadikan semua nie sebagai memori terindah buat ku ..
haaaa~~ kenangan terindah ♪♫♪ ♫♪♫





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...