08 April 2012

JuBLi PeRaK's SToRy : #Part 1

Paan Zainudin | 11:27 AM | 20 orang doakan aku slim |

Haaa...sangat sangat letih ..
Baru jer balik dari BIG (Bina Insan Guru) Taman Negara ...
Habis burn muka aku nie haaa ... adeeiii sakit ...

Hari nie baru sempat nak update blog ..
start dari sambutan jubli hari tue memang buzy derr ...

okehh..nak citer dari mana dulu haa ?? 
Okeh , senang citer kita story part by part .. gone by gone .. haa ..
kita mula dengan tarian sambutan dulu ..
mula dari awal pagi ..
pukul 6 paan dah bangun dah .. kira paling awal la tue .. hehe .. standard pukul 6.45 baru bangun .. 
hmmm .. baju kostum apa semua bukan nak iron siap-siap .. tunggu pagi tue baru la nak sibuk itu ini ..

lepas jer breakfast , make up ape semua ..
kiteorang dah get ready dekat tempat kiteorang .. betul2 dekat depan dewan ..
haaa.. lengahnyer nak menunggu.. pukul 8 .. pukul 9 .. pukul 10.00 ..
last2 kiteorang take time snap gambar dulu .. hehehe .. biarkan yang lain~~
persembahan tarian sambutan kiteorang nie melibatkan gabungan antara 3 jenis tarian etnik di pahang nih .. piring , pelanduk ngan labi-labi ..
keseluruhan jumlah penari seramai 25 orang .. nak melambangkan simbolik bagi 25 tahun la sambutan jubli perak nie .. 
pada hari kejadian , kiteorang semua pakai baju bertemakan silver .. waaa .. memang dah macam moOnlight dah .. gojeSs gitu .. haha

baju- baju tarian tue kiteorang tempah dekat tailor Lipis jerr.. taknak jauh2 nanti tak sempat siap .. paan ngan ecah gi teman En Um, kiteorang punyer pensyarah penasihat gi amik ukuran baju .. dalam masa 3 minggu diorang kena siapkan 25 kostum .. tu tak termasuk baju untuk tarian melayu , cina , india lagi tuhh .. fuhhh .. kalau paan memang dah lama surrender .. hehe 
yang nih tarian piring.. first2 sekali tarian yang senior kiteorang persembah di hadapan sultan sewaktu konvo pada tahun 2009 kalau tak silap ..

dari kiri delis , aisyah , vivi , sue , fifi , syahir , kak JC n Liza ..
vogue beb .. haha ..

next punye tarian lak ~~
tarian labi-labi .. kalau korang dengar mesti pelik kan ..
tapi serius paan cakap , tarian nie memang cute .. haha tambah2 pulak kalau yang menari tue chubby2 .. hehe ..
 
sakinah , ecah , farahin , bat, umi , amir , kak ija (kiteorang punyer leader), tsu tsu .. 
seriuss korang cute .. haha ..
tarian nie satu2 nya tarian yang kena pakai topeng .. katanya nak bagi nampak muka ngan hidung macam labi-labi ..

dekat belakang diorang tue ada cengkerang ..
hmm .. agak rumit la nak buat .. nak ikat itu ini .. tapi hasil kerjasama kiteorang ., semuanya bisa diberesin .. haa ..


and .. the last punyer tarian ..
tarian pelanduk !! haha ..
tarian yang paling lincah sekali .. paan handle tarian nie ..
dulu waktu first2 perform time konvo tahun 2010 ..
tahun first paan masuk ke ipg nie ..
me, jaja, ina, zack (my roomate .. haha ..join sekali tarian nie) , kak zana , ecah, dan diey ..


jeng .. jeng .. jeng ..
fokus utama persembahan nie ~~ 
walinong sari !!! 
haaa .. giller sarat punyer aksesori .. tapi takpe kak amy .. seriuss cute beb .. hahaha ..

nie musician2 kiteorang ..
tanpa diorang memang tarian nie tak lengkap .. 
thankz coz sudi turun practice bersama2 dengan kami ^^

aiman , muiz , ayie , yaya , alif , wan , syahir .. 


gambar dekat bawah nie paan ciluk dari lecturer2 yang snap gambar kiteorang waktu perform .. seriuss nervous giller bila Tuanku Sultan ada depan mata .. huu .. 

hehehe ..
nantikan sambungan part 2 pulak .. 
teater Citra Serikandi Legasi Budi Bestari ~~







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...