29 April 2012

TeRKiNJa-KiNJa SaNa SiNi

Paan Zainudin | 11:14 PM | 00 orang doakan aku slim |


Why terkinja-kinja ?? why ? why ??
Sudah .. sudah .. simpan sikit ko punyer perangai tu paan .. 


Seriusss wehh , rindu ku dekat kawan2 -ex-smkab & ex-usim dah terubat .. 
rasa macam dah kena suntik bius dahh .. haaa ..
 petang 27 April , lepas jerr exam TITAS & ELP , terus paan pecut ke bus terminal nak gi KL .. dalam hati jantung perut limpa memang tak sabar giller nak jumpa kawan2 .. haha

sampai jer dekat pekeliling KL , paan punyer la cari ATM .. nak cucuk duit .. bila tanya diorang cakap nearest ATM dekat chowkit .. mak aihh .. terpaksa la paan nek LRT pergi cari ATM .. 


lepas jer withdraw money $$$ yang tak seberapa tue , 
paan terus amik teksi gi Istana Budaya .. ehh , buat ape kat situ ?? 


haaa .. 
actually paan nak gi beli tiket untuk pementasan UPIN IPIN D' MUSICAL pada 30hb nie .. 
dengan grup GITA .. kiteorang rancang nak tengok pementasan ni pun dah last2 minit dah .. alhamdulillah , kertas kerja diluluskan .. so kiteorang dah ada transport untuk ke sana nanti .. 

waktu nak gi beli tu paan punya takut taw .. bawak duit banyak2 .. RM1,+++ $$$ .. UIIIIttt .. risau derr .. kalau orang kaya no hal , bawak credit card jerr .. 
tup tap tup tap terus PAID .. hehe ..
alhamdulillah .. urusan pertama ku sudaa selesai ..

waktu nak nek tren ke Nilai , Negeri 9 .. MAK AIHHH .. ramainya orang .. macam mana aku nak nek tren nie .. ni mesti kes nak pergi BERSIH 3.0 la nihh .. hmmm .. bab2 politik paan memang taknak masuk campur .. tak cukup umur lagi .. nanti bila dah sampai kewajipan baru paan pilih yang mana lebih layak .. cewaahh ..

gila beb .. bila sampai jer dekat student hostel USIM terus jumper kawan2 yang dah berlumut tak jumpa .. hehe .. lawak jerr korang .. jangan terasa .. seriuss bhaaii aku rindu korang .. 

malam tu memang kiteorang spent time borak-borak jerr .. sampailah paan tak sedar yang paan dah tertido .. haaa ~~ letih punya pasal ..


pagi esok tue .. si Safwan Hamdy , ex-housemate dulu ajak breakfast sekali .. jom !! paan pun dah lama tak jumpa kau , wan .. si fatahi pun join jugak .. seriuss lama giller kiteorang berborak .. sampai tak sedar jam dah pukul berapa .. 

huu .. dah sampai waktunyer .. bubye kawan2 .. nak gerak gi uia pulak .. nanti ada rezeki jumpa lagi yea .. thankz idham , fatahi sudi hantar sampai dekat  train terminal ..

waktu dalam perjalanan dalam LRT nak ke masjid jamek , paan tengok ramai giller kot yang datang untuk BERSIH 3.0 .. semuanya kuning2 belaka .. 





tiba2 kan time lepas turun jer dari LRT , hidung & mata paan pedih giller sebab kena GAS PEMEDIH MATA .. angkara siapa nie !!! huwwaaa .. kesian la dekat kiteorang orang awam nie nak guna laluan ni .. dah memang takde laluan lain dah .. paan nak ke gombak .. nak nek KELANAJAYA line .. terpaksa lalu ikut laluan tue .. pedih memang takleh cakap derr .. menangis paan .. 

naseb baik la dalam tren tu ada aircond .. kurang la sikit pedih tue .. tapi paan lagi kesian dekat pakcik makcik yang tak tahu pape kena gas tue .. huuu .. 
  
***
sampai jer dekat Gombak , kawan datang ambil .. haaa .. rindunyer kat korang !!!

haaa .. nie la kawan uia yang paling paan rindui .. kiteorang memang bestfriend giller dari sekolah lagi .. 1 kepala .. kaki makan , kaki berceloteh , kaki ponteng prep & segala macam kaki .. I called him aleb gaga .. sebab ape ?? sebab budak nie memang fanatik ya amat dengan lady gaga .. ada ape la dengan minah tue .. yang paan pulak minat Korea .. dia memang anti giller dengan korea .. ok fine .


yang nie kawan2 uia aleb .. baru berkenalan .. saja nak meramaikan saudara sesama islam .. cewahh .. haha ..
ehh , apesal muka aku nie pelik sangat doe .. malu-malu ~~

besar kot uia nie .. peergghh .. kalau la aku datang sorang-sorang .. seriuss sesat wal wafat .. keh keh ..


time nie dekat uia ada pesta pantun MAKUM ..
kiranya semua wakil dari setiap universiti ambil bahagian ..
& ada kawan paan , Hadi dari USIM amik bahagian ..
tak sempat nak jumpa dekat usim , jumpa dekat uia jer .. 
waahhh , time diorang berpantun .. perrgghh .. 
sorry to say , paan surrender dulu k .. tak pandai nak buat macam diorang walaupun diriku ini bakal guru BM .. huwwaaa ~~ 


malam tu kiteorang ada dinner dengan member2 sekola dulu .. makan bagai nak rak .. nasi goreng USA la .. kambing la .. itu la ini la .. haa .. naseb baik la paan nie jenis yang tak makan kambing .. kalau tidak .. 2 pinggan aku sanggup belasah ok .. 

sekali lagi paan nak cakap uia besar giller .. betul tak ?? bek mengaku cepat .. dengan seni bina Islam nyer .. pergghh ..

paan duduk dekat uia sampai tengahari jerr .. pastu terus gerak gi International Book Fair dekat PWTC .. sedihnyer nak balek .. tak mau balek lagi !! pegang aku cepat !! pegang !! .. huwwwaaa ~~ sob3 .. 
takpe lah .. ada rezeki kita jumpa lagi yeaa ..


 Hmm .. yang pasal dekat book fair tue nanti paan update dekat post lain yeaa .. dah ngantuk derr .. nak tido .. esok ada exam pengurusan gerko pulak .. study ntah ke mana .. hehe .. gud nite !!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...