11 April 2012

JuBLi PeRaK's SToRy : #Part 3

Paan Zainudin | 3:04 PM | 00 orang doakan aku slim |

Part 1 sudahh .. part 2 pun sudah ..
sekarang nie masuk lah sudaa part last Story mory sambutan Jubli Perak ..
keletihan time tue sangat2 lah haaaaaaa ... tapi seronokan nyer memang giller-giller indah~~ 

Okeh jom kita mulakan story kita
habis jer teater dekat dewan, paan ngan ecah memang gila2 kentang r lari ke ASTAKA untuk acara di sana lak .. peluh tu jangan cakap lerr .. kalau perah baju tue boleh cukup 1 jug .. hehehe .. sampai jer kat jambatan terus jadi traffic jam .. tetamu2 yang dari dewan berpusu-pusu nak lintas jambatan tue .. bergoyang habis jambatan .. nasib baik lah kukuh .. kalau tak ... ish3 .. jangan pikir bukan-bukan .. 
start jer tuanku bersantap dekat meja santapan kiteorang pun mula lah perform tarian masing-masing .. Melayu ada .. Cina ada .. india pun ada ..
memang ramai giller dekat padang ASTAKA .. dekat 6 ribu orang tak silap .. orang-orang kampung sekitar Lipis pun datang .. ye la .. time2 tengahari kan orang lapar semua .. mau tak ramai .. ye dak ??
Tapi kan .. waktu kiteorang tengah menari depan Tuanku serius paan tak rasa nervous langsung .. maybe sebab happy kot hari nie .. hehe .. tuanku pun nampak enjoy dengan persembahan kiteorang ..
Lepas2 paan menari terus pergi serbu ke kaunter makanan .. perut lapar bai .. pagi tadi makan sikit jerr .. sob3 .. bukan paan sorang jer lapar .. penari len pun sama beb .. hehe 

Lepas jer Tuanku bersantap, ada pulak sesi potong kek .. sempena hari keputeraan tuanku .. kemudian tuanku turun ke bawah pentas dan bersalaman dengan rakyat .. time nie memang paan tak lepaskan peluang lerr .. tolak habis itu ini .. alhamdulillah .. dapat jugak bersalam .. tuanku sempat puji keseluruhan persembahan kiteorang .. hehehe .. suke3 .. 
Sewaktu tuanku dalam perjalanan keberangkatan pulang .. geng-geng penyanyi maktab kiteorang .., kak scha , kak una , kak mek , kak ja sempat sampaikan sebuah lagu baru untuk tuanku .. ciptaan en. Um .. seriuss bestt .. rancak pun rancak ..
Akhirnya , tuanku berangkat pulang .. naik helikopter weeii .. bila la aku nak merasa nek benda alah tue .. huu .. kepingin kepingin ..
bye bye tuanku !! kirim salam dekat sultanah !! hehehe ..
Alhamdulillah .. acara hari nie dah selesai .. semua orang pakat tarik nafas lega .. haaaa ~~ balik nie memang nak tido arr .. selama nie memang tak cukup tido .. memang memadai la usaha kiteorang dari bulan 1 lagi .. tahniah ea kawan2 semua !!
haaa tu la .. orang suruh minum susu tak nak .. dah tu jenuh berjengket nak bagi sama tinggi .. hehehe ..

***
Ehh kejap2 .. siapa cakap event dah habis .. 
keesokan harinya kiteorang ada persembahan tarian lagi .. kali nie dekat dataran pulak .. memandangkan sambutan jubli nie 3 hari .. jadi setiap waktu setiap detik dataran bestari akan diisi dengan pelbagai persembahan .. dan persembahan kiteorang adalah salah satunyer ..
tapi yang best nyer pagi tu paan sempat pergi ke pasar padang tengku dengan kawan2 .. keh keh keh .. sempat pekena nasi lemak sepinggan , roti canai 2 keping , donut & teh tarik !!  burrrkkkkk .. kenyang bhaaii ..
hmmmm .. akan ku jadikan semua nie sebagai memori terindah buat ku ..
haaaa~~ kenangan terindah ♪♫♪ ♫♪♫





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...