29 February 2012

DeMaM La PuLak

Paan Zainudin | 8:42 PM | 00 orang doakan aku slim |



Hadddhhoooii..
Dekat-dekat nak cuti nie la badan nak demam..
dah seharian tido..memang tak bermaya giller..
muntah sana sini..

kuliah tak masuk dah hari nie..
habis la jam kredit aku..nak amik MC malas dah nak pergi hospital..
tak larat nak jalan..

dari semalam lagi rasa pening-pening..tapi tak la rasa teruk sangat..
waktu naik moto pergi bandar tu memang rasa terhuyung hayang jerr..
tak nampak jalan betul..nasib bek takde pa pe yang berlaku..

rasanya demam nie makin teruk time turun latihan teater semalam kot..
ye la..all out sampai tak ingat dunia..hmmm..


sesiapa ada KOOLFEVER...
derma mai satu..sob3...





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

WoRDLeSS WeDNeSDay :8

Paan Zainudin | 7:08 AM | 00 orang doakan aku slim |




Pada setiap hari Rabu, penulis blog akan mengepost gambar 
tanpa description bagi menjelaskan sesuatu pada blog mereka. 
Oleh itu, gelaran 'wordlessdiwujudkan. Ideanya ialah gambar itu sendiri mengatakan 
begitu banyak maksud tanpa mengatakan sesuatu perihal...

baca lebih lanjut : wiki.answer







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

28 February 2012

ReMoVe TiMeLiNe FaCeBoOk

Paan Zainudin | 8:45 AM | 00 orang doakan aku slim |



Tadi paan ada baca 1 entry dari sorang blogger tue..

waa...siap mention lagi nama dia...
about cara nak me'remove'kan Timeline FB yang semakin 
menyerabutkan sekarang nih..


cheq taw ada yang suka..ada yang tak dengan timeline nie..
kalau suka teruskan dengan timeline tue...
bagi yang tak suka pulak.. anda boleh ikut tutorial dari blogger Izzul nie..
mudah dan memuaskan!!

Selamat Mencuba!






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

SPRK : HaRi yaNg diTuNggu-TuNgGu..

Paan Zainudin | 8:34 AM | 00 orang doakan aku slim |



Yeaahhh..
hari yang ditunggu-tunggu telah tiba..
Jom semua kita pakat pi dewan sekarang..
tunaikan tanggungjawab anda sebagai seorang pelajar..
anda mampu mengubah kehidupan IPG...
muahahaha...bengong punyer ayat..


to all candidates
wish u all goOd Luck..
especially to my classmate Hafizzudin (Abi Wakash) 
yang nak bertanding hari nie... chaiyooK YB.!!

JANGAN LUPA BELANJA SATE KALAU MENANG..
ahaha...sate koyan..perggghhh..






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 HuRuF HaNGuL (KOReaN WoRDs)

Paan Zainudin | 2:07 AM | 00 orang doakan aku slim |



malam nie ntah nape tiba-tiba berjiwa korea..
gara-gara si "luncai" la nie..
korea tue..korea nie..


malam nie cheq rasa seqonok sangat..tak taw sebab apa..
rasa kenyang sampai lusa..adoohai mak..
terlebih dos jah..

malam nie cikgu rasa nak mengajar bahasa korea..
Jom kita belajo huruf-huruf Korea (Hangul)
belajo asas dulu yea..


konsonen :

ㄱ ㄴ ㄷ ㄹ ㅁ ㅂ ㅅ ㅇ ㅈ ㅊ ㅋ ㅌ ㅍ ㅎ
 bunyi seperti g
 bunyi seperti n.
 bunyi seperti d.
 bunyi seperti l.
 bunyi seperti m.
bunyi seperti b.
 bunyi seperti s.
 takda apa2 bunyi ketika di hadapan,
tetapi berbunyi seperti ~ng apabila ia berada di bawah.
 bunyi seperti j.
 bunyi seperti ch.
bunyi seperti k.
 bunyi seperti t.
 bunyi seperti p.
 bunyi seperti h.

vokal lak : 

ㅏ ㅑ ㅓ ㅕ ㅗ ㅛ ㅜ ㅠ ㅡ ㅣ

bunyi seperti a.
bunyi seperti ya.
bunyi seperti u.
bunyi seperti yu.
bunyi seperti o.
bunyi sepertiyo.
bunyi seperti oo.
bunyi seperti yoo.
bunyi seperti eu
bunyi seperti i

Terdapat beberapa konsonen & vokal yang bercampur.. :

bunyi seperti gg.
bunyi seperti dd.
bunyi seperti bb
bunyi seperti ss.
bunyi seperti jj.
bunyi seperti ae
bunyi seperti yae
bunyi seperti ae
bunyi seperti yae
bunyi seperti oi
bunyi seperti oae
bunyi seperti we
bunyi seperti wae
bunyi seperti eui
bunyi seperti wu.

meh kita belajar buat perkataan plak..hehehe..
jangan tido lagi...celik mata dulu bagi luas-luas..

+ =   (ga)
+ =   (na)
+ =   (da)
+ =   (la)
+ =   (ma)
+ =   (bu)
+ =   (su)
+ =   (uh)  
(kalau berada di hadapan, ia takda sebarang bunyi.)
+ =   (ju)
+ =   (chu)
+ =   (to)
+ =   (po)
+ =   (ko)
+ =   (ho)
+ =   (ggoo)
+ =   (ddoo)
  + =   (bbi)
+ =   (ssi)
+ =   (jjeu)

basic letter chart..huhu... faham ke??






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

26 February 2012

KoNSeNtRaSi WaRNa..JoM MaiN..!!

Paan Zainudin | 5:26 PM | 00 orang doakan aku slim |



JAWAB SPONTAN:: menguji sejauh mana konsentrasi kita...

---> jawab spontan, jangan byk fikir
--->baca satu demi satu
---> concentrate!


permainan konsentrasi warna :

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?

yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air..

1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?

yang jawab malam, ertinya konsentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakan daun ?

4. Harimau makannya apa ?

yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging.



HEHEHE...




- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

MeLaHaP tiMe BReaKFaSt..!!

Paan Zainudin | 5:05 PM | 00 orang doakan aku slim |
Yeaaahhhh..!!
Akibat tak tahan dengan godaan dan pujuk rayu..
paan terus buat perkara yang tak pernah2 dibuat orang..

ermm..pernah tu ada kot..
tapi jarang giller ahh orang nak buat macam nie..

makan bagai nak rak time2 breakfast..
itu la sebabnya paan cukup malas nak pergi pasar malam setiap
kali kawan ajak...sebab tak tertahan dengan godaan "syurga makanan"
dekat pasar malam...

pagi nie paan & d geng merempit nek moto ke padang tengku..
merempit sambil berfesyen...takleh blah dengan skarf tue..
tapi bukan yang paan punya...
ni hak milik cameraman yang snap gambar nie..

sampai-sampai je dekat pasar ingatkan nak shopping baju ngan beg..
tapi lain plak jadinyer..

pagi nie cheq dah melahap 4 jenis menu..
nasi lemak + yong tau fu + roti canai + teh aiss... berrkkkk!!
kenyang semingguu...ehh...2 jam...hehehe..
yong tau fu a.k.a ddukbokki (korean dishes)
yum3..slrrrpppp...
main pakai amik jer bahan2 dia..sekali time nak bayar..
tung tung tung!! $$ mak aihh..
roti canai...dah lama gua tak makan beb..memang kemaruk giller..
waahaha..naseb bek cheq ada peneman cheq dikala tengah melahap..
mr. syahiruddin..chill out beb!!
lepas nie ko jangan la pulak gi makan lunch..
nie dah kira 1 set breakfast kita sekali dengan lunch..hehehe...








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...