30 October 2012

NEW BRANCH : FAMOUS WAFFLE

Paan Zainudin | 6:02 PM | 20 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Wahh , Famous Waffle dah ada branch baru la .. Amanjaya Mall ..
Exam ke tak exam ke time study week hari tue sempat la jugak pergi menjengah .. hihihi
kafe dia nampak kemas , tersusun dan simple .. senang nak chit chat berborak-borak
dan yang paling penting ~~ free wifi zone .. ngehehehe 
No MSG
No Stabilizer
Premium Quality
No Preservatives
Fresh Ingredients ..
So , wat u're waiting for ?? Let's try !!
waffle , japanese crepe , ice cream .. hmmm .. which one hahh ??
Nie cara-cara korang nak order waffle dan diorang punya flavour , lebih kurang macam SUBWAY 
je kan ?? Pilih roti dulu pastu baru pilih inti-inti bahagian dalam ..

Tapi kan , waktu kiteorang pergi nie , waffle takde lagi .. 
kafe nie baru je bukak 2 hari lepas and brader dekat situ cakap esok baru waffle baru start dijual
So , kiteorang ambil je aiskrim .. 2 scoOp vanilla & chocolate
yum yum .. boleh tahan .. sedapp
kan makngah kan ?? sedapp









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

29 October 2012

TUTORIAL : BUANG WORD VERIFICATION

Paan Zainudin | 1:04 PM | 40 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Semak , menyusahkan , merumitkan , buang masa , leceh .. semua ada ..
gara-gara WORD VERIFICATION tue .. betul tak ??


Kadang-kadang tu kawan-kawan malas nak komen sebab benda alah nie lah ..
kononnye taknak orang kata robot .. ayayyayyy

so , korang nak buang tak benda alah nie ?? kalau nak ,

1. korang pergi ke dashboard > setting > post and comment
2. lepas tu korang scroll ke bawah sikit , korang akan jumpa show word verification
macam gambar dekat bawah nie




3. Okey , korang akan diberi 2 pilihan sama ada YES atau NO .. Jadi korang amik NO ..
4. Dah siap boleh SAVE SETTING ..













- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

28 October 2012

GOOD LUCK GURU PELATIH !!

Paan Zainudin | 11:38 PM | 30 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Nak wish dekat semua guru pelatih IPG , 
dan jugak kepada guru-guru yang juga merupakan bloggers ..
dalam FINAL EXAM nanti ..


dan jugak yang lain ... hahh , letihnya nak tag ..


Bismillahirrahmanirrahim .. 
Rabbi yassir wala tu a'ssir ya kareem
Ya Allah permudahkanlah kami untuk menjawab peperiksaan pada esok hari ..







 

- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

HIJAUNYA CHEMEREN ~~

Paan Zainudin | 2:12 AM | 20 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Haww haww hari raya kedua dah balek lepih ..
Tak nak pikir pasal cuti ke ape .. fokus untuk exam .. exam ~~
so , pagi-pagi lagi aku dengan "car"mate dah drift atas highway gerak pulang ke maktab
Dah menjadi kewajipan bagi kiteorang nie mencuci mata setiap kali lalu dekat CHEMEREN nie ..
hijau mata memandang .. sejuk + tenang + damai .. hahhhhh
Besiaqq betoii .. pantang lalu dekat sini je mesti singgah toilet Cameron Valley ..
Nak kata lawa tu boleh la .. 69.543% , air pulak sejuk menggedik mak aii ..
mungkin sebab view dia channteekk kot .. macam dekat bawah nie ..
Hehehe , view dari toilet .. cantik kan ??
Orang ramai sangat dalam toilet tu .. lambat sangat tunggu , baik aku snap je apa yang ada ..
Okeyy , yang nie memang burruuukkkkkkk ..
Ekau makan daging lembu ape hahh sampai jadi gini ?? adoyyaiii terjelir jelir terjulur julur ..
Pastu masa nak start enjin kereta nak continue balek perjalanan kiteorang nie tetiba ternampak
2 orang foreigner sedang mendirikan solat .. Subhanallah , even dekat parkir kereta pun diorang
tetap tunaikan kewajipan sebagai hambaNya .. hmm ..




*pssttt .. doakan kiteorang semua budak IPG supaya dapat menjawab exam dengan baik ..
InsyaAllah .. Innama'al usri yusra ..







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

25 October 2012

SENARAI TOP BLOGGER PALING MACHO

Paan Zainudin | 5:57 PM | 130 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Bila sebut soal macho nie waaa .. memang ranking no. 1 la bagi yang bergelar lelaki ..
macho + gagah + ganas + gentleman + charmless + caring + bla bla bla .. 
elemen-elemen yang wajib termaktub dalam kitabul men of men .. XD

Macam sebelum nie aku ada buat Senarai Top Blogger Paling Cantik ,
kali nie tergatai tangan pulak buat entry Top Blogger Paling Macho .. perrghh macho bhaii

Actually , aku malas laa nak syok sendiri promote dan tempek blog aku dalam top blogger nie ,
Kalau letak aku kang tiba-tiba esok traffic blog aku merudum terusss
Baik cegah sebelum terlambat  , say NO to SYOK SENDIRI .. heh heh

dengan ini , Majlis Perwakilan Donut-donut Sedunia mengisytiharkan 
Senarai Top Blogger Paling Macho :



Hami Asraff

Ben Ashaari

Ariff Shah

Fiq Fikri

Osman Yusoef

Nuraizuddin (Mr. Secretary)

Hizami Rahim a.k.a Budak Lelaki Sebelah Pintu
bakal guru jugak , sama macam cheq naa ..
tapi perangai dia insyaAllah lagi sopan kut dari cheq .. ngehehe 
hidup cikguu !!

i think ramai kot yang bersetuju dengan pilihan gua nihh walaupun diri sendiri tak terpilih T_T
tiba-tiba terpikir , kenapa TV9 tak buat pencarian Jejaka Melayu hahh ??
Adat resam orang lelaki melayu zaman dulu pun banyak jugak .. hehe


*psssst .. sori naa kalau edit tak lawa ..
mata dah habis guna kanta berapa puluh inci dah dok kelebek photoshop nie ..
padahal taknak mengaku tak reti guna photoshop x_x










- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

TU DIAA .. MALL BARU DAH JENGOI .. AMANJAYA MALL ~~

Paan Zainudin | 1:18 PM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

First-first nak ucap Selamat Hari Raya Aidiladha / Haji / Korban kepada seluruh
umat Islam di alam semesta semestersss ini ..
Aku rasa dekat area Sungai Petani nie , aku pa orang last yang tahu pasal nie .. ngehehe
Jadi sebagai nak mengurangkan malu aku nie , aku nak promote jugak lah dekat 
orang luar area SP pasal mall baru nie .. hehe backup backup
Tengok bangunan tue .. perrgghh besaq nyaii
tapi ada satu perkara yang memang aku suka pasal mall nie hehe .. car park dia ..
mak aihh , kemain banyak wehh .. tak cukup dekat dalam yang bertingkat tue
diorang tambah lagi dekat luar pulak , so memang memudahkan la kiteorang sebagai
pengguna nie nak parking kereta ..
Benda first yang aku nampak bila nak masuk mall nie .. aduhaii $$$ ~~
bila lah nak dapat merasa naik nie .. nampak , diorang siap letak description pasal kereta
nie lagi , memang menggoda napsu-napsu serakah kiteorang laa ..
Mak ngah cinonet nie pantang nampak laki hansam .. semua dia nak ..
yang adik Yusuf TaiyoOb kemain kaya raya taknak pulak .. haha
Banyak jugak kedai-kedai yang tak bukak lagi .. alamatnya hujung tahun nie la dapat merasa ..
and satu lagi , ada 2 tempat peberet gua yang diorang baru taruk ;
cinema and bowling .. nampaknya memang jadi second port gua la lepas nie .. nyehehehh
Landskap air pancut dekat depan mall nie , so nice laa ..

AMANJAYA MALL
08000 SUNGAI PETANI , KEDAH








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

24 October 2012

WORDLESS WEDNESDAY #22

Paan Zainudin | 1:21 PM | 20 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

23 October 2012

TELUK BATIK RESORT - PANGKOR ISLAND'S VACATION

Paan Zainudin | 3:32 PM | 90 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Ngehehehh , entry pasal vacation nie actually 4 tahun lepas ..
yesss .. 4 years ago , and that time i'm still budak sekolah ..
Vacation kiteorang nie di bawah tajaan Sime Darby Berhad .. tenkiu papa !! konon anak angkat lerr
Dah dapat pergi free , pastu dapat duit poket lagi !! siapa yang taknak kan ~~
hehehehe ..
Rasanya waktu nie hari khamis kot .. so tak ramai sangat tourists dekat sini ..
Takde la nak sesak sangat nak naik feri nanti ..
tommy hil fingerbirthday present from my cousin
even agak besar but nice , lembut dan selesa .. like !!
Bila dah habis melawat sini-sana , jejak je kaki dalam bilik tiba-tiba terus aku teringat
"satu habuk keping gambar pun aku tak ambik dekat Pangkor Island !! Omaigod , 
 macam mana boleh tak teringat langsung ??? Adakah dahku terlalu khusyuk bershopping ?? "
Menangis laa sorang-sorang kat bilik tuu .. padan mukaaa !!! huwwaaa T_T
isk isk ustaaazzz macam dalam filem tersalah cinta , boleh tak kita pergi sekali lagi pulau tu .. hehehe
view dari resort pada waktu pagi .. nyaman bhaii ~~
kalau tarik selimut lagi time-time nie memang sedapp wehh , tambah-tambah kalau honeymoOn ..
bilik pulak konpem la selesa , empuk je katil .. if nak tengok gambar bilik boleh go through website diorang
rasanya kiteorang ambil pakej superior kot , murah sikit dan dah ada yang tolong bayarkan .. hehehe
okey swimming poOl dia memang cantik giller wehh .. 
geramnya tengok budak-budak tu mandi !! kenape la kita semua duduk sini sekejap sangat .. 
tak sempat nak terjun kolam macam la tak pernah mandi .. but yang ni different , nampak bestt ..
korannggg , jangan la balek lagi wehhhh ..
Sudah-sudah , nanti kita check in resort lain kita mandi poOl yea ..
Mandi la kau sampai kembang habis badan-badan kau ~~
Pastu , bab makan pulak .. weii memang syurga makanan betul ..
aku amik breakfast dah macam lunch , Lunch pulak dah macam 2x dinner pastu yang
dinner lagi laa .. gabung tiga hari terus punya makannn .. sekiannn
Ni la ustat peberet kiteorang semua , Ustaz Syamsurry 
dalam 1 hari tu , kalau tak kena rotan dengan dia sebab tak pergi prep  memang tak sah ..
dah berapa puluh taktik yang kiteorang buat semata-mata nak sembunyi dari dia .. hahaha
Tengok tu , ustaz Alaud siap nak kasi mandi anak dia dalam pool nie !! arggghhh
jelesss teramat sangatttt !!

If everyone ada planning nak melancong dekat Pulau Pangkor ke , then nak stay dekat
mana-mana hotel atau resort area sini , boleh rujuk details di bawah :

TELUK BATIK RESORT
(Managed By : Pangkor Discovery & Outdoor Quest Sdn Bhd)

Persiaran Teluk Batik,Teluk Batik, Lumut,
32200 Perak Darul Ridzuan, Perak, Malaysia.

Tel: 605-683 8688 , 605-683 5998
Fax: 605-683 3866
HandPhone: 6012-511 5516

Email Address: reservation@telukbatikresort.com
Skype ID: telukbatikresort


TELUK BATIK MARINE PARK
Persiaran Teluk Batik, Teluk Batik
32200 Lumut, Perak, Malaysia.

Tel: 605-683 8688
Fax: 605-683 3866
HandPhone: 6012-5235516
HandPhone: 6012-5285516
HandPhone: 6012-5075516

Email Address: reservation@telukbatikresort.com
Website Address: http://www.telukbatikresort.com







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

TREE RANGERS : JOM KITAR SEMULA

Paan Zainudin | 2:00 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Nowadays , banyak pokok-pokok di sekeliling kita yang ditebang untuk menghasilkan 
kertas dan bahan-bahan tertentu ..
Kalau korang perasan jugak , setiap hari pembaziran akan sentiasa berlaku .. 
kertas yang digunakan dibuang macam tu je .. tak pun dibakar

kemudian pokok ditebang lagi , nak dijadikan kertas katanya ..
kalau setiap hari pokok ditebang , bagaimana proses penghasilan oksigen akan berlaku ??
tambah pulak takde pemulihan dan pemeliharaan terhadap alam sekitar ..

Korang tahu tak :
dahtu macam mana tue ??
Seriously , kesedaran alam sekitar amat penting buat kita ..
Kadang-kadang kita terlalu leka dengan teknologi dan dunia global nie sampai perkara macam nie
pun kita kurang ambil perhatian

kita tak perlu nak bersusah payah keluarkan kos untuk perkara-perkara macam nie ..
di rumah pun boleh buat , dan ada jugak agensi , badan , persatuan yang prihatin terhadap
perkara macam nie dan sanggup mengadakan program mahupun kempen bagi memelihara
dunia kita ini daripada tercemar dan musnah ..
By WSU101 Universiti Sains Malaysia , Projek Tree Rangers yang berusaha untuk mengekalkan
kebersihan Bumi kita ini melalui kempen-kempen seperti dalam gambar di atas ..
Korang boleh bukak PAGE diorang dan like sebagai tanda sokongan terhadap projek ini ^^
brother nie pun kitar semula demi pokok .. anda macam mana ??


SAYANGI BUMI KITA ^^






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...