15 October 2012

TUTORIAL : WISHLIST

Paan Zainudin | 3:40 PM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum ..

Waa .. kuliah habis awal hari nie .. tiba-tiba rasa bersemangat pulak nak buat tutorial ..
rasa-rasanya la kan , semua orang ada wishlist masing-masing ..
tapi kekadang tu teringin la jugak nak buat list pastu tempek dekat belog kan ??
macam yang dekat bawah nie :
Okey , paan ajarkan yea ..

1. first , macam biasa Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript
2. Lepas tu, korang copy code kat bawah ni , and paste kat ruangan html/javascript tu tadi ;)
<form name=myform><input type="checkbox" name="mybox" value="satuchecked />satu <br /><input type="checkbox" name="mybox" value="duachecked />dua <br /><input type="checkbox" name="mybox" value="tigachecked />tiga <br /><input type="checkbox" name="mybox" value="empatdisabled />empat <br /></form>
Perhatian yea ..
yang tulisan warna MERAH tu , korang boleh ubah dengan wish yang korang nak ..
Kemudian yang kaler BIRU pulak korang boleh ubah dengan perkataan 
checked (tick) atau disabled (kotak kosong) sahaja .. 

dah siap preview dulu yea .. dah okey baru save ^^






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...