23 October 2012

TREE RANGERS : JOM KITAR SEMULA

Paan Zainudin | 2:00 AM | 00 orang doakan aku slim |


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Nowadays , banyak pokok-pokok di sekeliling kita yang ditebang untuk menghasilkan 
kertas dan bahan-bahan tertentu ..
Kalau korang perasan jugak , setiap hari pembaziran akan sentiasa berlaku .. 
kertas yang digunakan dibuang macam tu je .. tak pun dibakar

kemudian pokok ditebang lagi , nak dijadikan kertas katanya ..
kalau setiap hari pokok ditebang , bagaimana proses penghasilan oksigen akan berlaku ??
tambah pulak takde pemulihan dan pemeliharaan terhadap alam sekitar ..

Korang tahu tak :
dahtu macam mana tue ??
Seriously , kesedaran alam sekitar amat penting buat kita ..
Kadang-kadang kita terlalu leka dengan teknologi dan dunia global nie sampai perkara macam nie
pun kita kurang ambil perhatian

kita tak perlu nak bersusah payah keluarkan kos untuk perkara-perkara macam nie ..
di rumah pun boleh buat , dan ada jugak agensi , badan , persatuan yang prihatin terhadap
perkara macam nie dan sanggup mengadakan program mahupun kempen bagi memelihara
dunia kita ini daripada tercemar dan musnah ..
By WSU101 Universiti Sains Malaysia , Projek Tree Rangers yang berusaha untuk mengekalkan
kebersihan Bumi kita ini melalui kempen-kempen seperti dalam gambar di atas ..
Korang boleh bukak PAGE diorang dan like sebagai tanda sokongan terhadap projek ini ^^
brother nie pun kitar semula demi pokok .. anda macam mana ??


SAYANGI BUMI KITA ^^






- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...