30 April 2013

MAJLIS KESYUKURAN & PELANCARAN KAFE "BEST TIME" SHAHEIZY SAM

Paan Zainudin | 11:06 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selepas mendapat gelaran Bintang Paling Popular 2012, kini pelakon Shaheizy Sam mengorak langkah yang seterusnya dengan mengusahakan restoran berasaskan grill dan BBQ , Best Time Cafe di Bandar Tun Hussein Onn , Cheras .. pergghh , dah macam penulis berita dah aku menulis entri nie .. hehehe

Bersempena dengan pembukaan kafe baru tue , abe Sam ada buat satu majlis khas untuk family dan warga TMF bagi pelancaran kafe dan jugak majlis kesyukuran untuk kemenangan beliau .. 
Kafe Best Time nie merupakan restoran makan yang diusahakan oleh Sam sendiri bersama dengan familinya.. Kalau korang nak tahu , resepi masakan dekat kafe nie diilhamkan oleh Sam sendiri .. kerlass ko abe ..
partner gua , Nana .. hehe
Okey , nie suasana dan keadaan dalam kafe tue .. Ruang , susun atur memang kemas dan bersih .. and then makanan kat sini memang sodap-sodap weyy .. cube la try test makan dekat sini .. hehehe ..
Abe tengah ditemubual oleh media dan wartawan .. Apa yang diorang sembang pun kiteorang tak tahu ..
Thanks for todayy !!
Yeayyy , kak yOng pun datang ,, Hijau kemain hari nie .. hehe
Hahaha , memang pecah perut duduk dengan Dato' David .. Buat lawak tak berhenti .. hehe
Saudara mara Sam dan warga TMF .. Like one family - semua jenis giller-giller .. haha
Thanks Mummy .. sangat ramah ..
Tenkiuuu kak Ana !! Orang kuat TMF .. thanks untuk semua nie .. hehe
Actually kiteorang nak melompat .. tapi err tapi .. ada seorang tue terlebih muatan tapi teringin sangat nak melompat .. Sam dah melompat tinggi , si dia baru nak terhenjut-henjut .. bhahahaha 


Kalau korang teringin nak merasa resepi Shaheizy Sam sendiri , korang boleh datang ke :

                  Best Time Family Cafe BBQ & Grill
                  No 47A, Jalan Suarasa 8/3 , 
                  Town Park 1 ,
                  Bandar Tun Hussein Onn ,
                  Cheras ..



trimas !!



- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

21 April 2013

YIPPI ~~

Paan Zainudin | 8:39 AM | 20 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Thanks for tOday ^___^

Tunggu next entry yea .. hehe







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 April 2013

ABPBH 2012 ~~ HOLALA SUPERB

Paan Zainudin | 11:33 AM | 20 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Sebelum aku nak merapu meraban banyak-banyak nie , first of all .. yea first of all ~~ aku nak wish berjuta-juta thanks dekat Abang Sam , Mummy Kathy , Kak Ana dan The Magician Fam yang telah beri peluang nie dekat guaa , owh pengsan kejapp .. haaa terharu plus tacing giller ~~
Rasanya blogger-blogger lain semua dah pakat update pasal ABPBH nie , aku sorang jer yang terconget-conget merangkak-rangkak ke hulu hilir .. Ye lahh , baru sekarang nie aku free ..
Selamat tahun nie buat dekat Bukit Jalil wehh , senang nak pergi .. Kalau dekat Genting Highland , mak aihh memang tak sampai aku ke sana .. Lipis - KL , KL - Lipis , kebas buntut aku naik basSS .. haha

Okeyy , red carpet - seriuss glam .. Rasa macam nak pergi guling-guling jer atas tue .. haha .. On that day sebelah siang ada Fiesta ABPBH .. so , I met with them ..
Untuk dia heyy , untuk dia heyy .. hehe
Actually petang tue dekat pukul 5 baru The Magician Fam berkumpul .. Nak kasi t-shirt , tiket and tag .. Pastu ketemu dengan teman-teman baru lagi .. Waa what a wonderful day .. Thanks kak Ana and TMF !!
WE ARE THE MAGICIANS !!
Akhirnya , 7pm kiteorang pun masuk ke dalam stadium , level 3  - memang terpampang dekat sebelah stage .. Clear beb , clear even tingkat 3 pun .. haha .. Event nie live at 9 , so kiteorang ada masa nak pergi makan , solat dan apa semua .. And waktu tu jugak la red carpet sedang berlangsung ..
Aku nak jerit sekali boleh time menaip entry nie ?? Opening dia wehhh , perrghhh superbb .. Apo kono eh jang .. terbaik ahhhh haha .. Mak Yana Samsudin yang duduk sebelah kiteorang pun pong pang pong pang eksaited , tambah-tambah time kak Yong buat persembahan malam tue .. haha
Sempat lagi ~~
Tak sangka pulak muka aku boleh masuk dalam official website ABPBH nie .. haha

Akhirnya , usaha kita semua membuahkan hasil .. Shaheizy Sam sebagai Bintang Paling Popular 2012 yayyyy !!!!! Tahniah bang , tahniah mummy ,  tahniah TMF !!!
Haaa .. memang eksaited giller malam nihhh
Mentang-mentang sekarang nie tengah obses dengan Setia Hujung Nyawa , nampak Nel jerr terus nak pengsann .. haaaa El , abang err .. abang ..
Ehh , blogger Nisa Kay pun ada ?? haha .. Letih giller kita malam nie kan ?? Sampai berminyak habis muka .. hmm , kena guna produk Kak Ton nihh .. yea kak tonn .. Haa weyy , tak sangka pulak malam nie terserempak dengan Kak Ton ..  giller glamour lah kak tonn .. " comel tak kak tonn ?? " hahahahah
Part nie aku memang tacing giller .. tacingg .. Abang Sam masakkan dekat kiteorang semua Nasi Goreng Thai .. haaa terharu T_T .. Tak sia-sia aku tak makan malam lagi malam nie .. Sedap bangg , serius sedapp !!
sumber : dari instagram abang Sam sendirik
Lama jugak la kiteorang tunggu abang Sam lepas event tue .. Dia nak sangat jumpa dengan kiteorang nie (lagi sekali terharu) .. He had an interview with the mediass , so kiteorang terpaksa take time dulu .. merapu meraban dengan retis-retis lain kejap .. hehe

Yayy , masa untuk luckdraw bersama dengan TMF .. ehh kak yong pun ada ?? hehe 
yeayyy , kak yOng titew pun menangg
blushh blushh blusshing .. hahaha
The Magician Family with the Winner of Tonite !!

Rasanya tigapat malam jugak aku nak bermimpi-mimpi indah nie .. hahaha .. The day - was a great dayyy .. 

p/s : abang Sam , thanks yea untuk ucapan video exam kiteorang tue .. Nanti dekat nak exam paan upload yea .. hehehe





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

18 April 2013

SNSD VERSI MUSLIMAH

Paan Zainudin | 7:10 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum



Actually gua nie boring dah tengok retiss-retiss pompuan korea nie pakai yang shekshi sheksi .. sekali sekala teringin jugak nak tengok yang sopan-sopan punyer .. hehe
gua memang minat diorang , lagu tarian ape semua tue .. tapi takde la sampai die hard punyer fan .. taeyeon , yoona, yuri, jessica, seoyoung, sunny, tiffany,  sooyoung, hyeyeon .. wa chenta sama luu .. hahaha



haaa .. nie baru sejuk mata memandang .. heheheh
Yoona , you're the one for me .. hui hui huiii - sila tampar laju-laju

Ehh , paan baru tahu .. dekat Malaysia nie ada Yoona Malaysia (sekali lagi aku ketinggalan zaman) Hehehehe .. seriuss kembar .. Her name Rabiah or Rabiatul .. tak ingat pulak .. hehe


p/s : err kembar aku ada tak yang retiss korean .. bhahaahhahaha baik aku log out sebelum kena lempang dekat sini bertubi-tubi





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

MEREBUS DIRI .. HUWAAAA ~~

Paan Zainudin | 7:03 AM | 00 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Wohoho .. sekali sekala pergi merendamkan diri dalam air panas ape salahnyer kan ?? hehe .. Lokasi kiteorang nak merebuskan diri dalam air panas nie ialah di Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong , Baling Kedah .. Kira-kira 90km dari Sungai Petani .. Actually malam tue aku and the geng pergi ke Sik dulu , ke rumah kawan .. dah dekat pukul 10 jugak la baru bertolak .. Sampai dekat pukul 12 dah .. giller lama kan bawak kete padahal 1 jam 15 dah boleh sampai .. Alasan - sesat jalan .. muahahahahahah pestime pegi umah dia !!
Sampai jer dekat rumah kawan , nahh amik kunci kereta - bawakk .. aku nak tido ~~ hehe .. Sampai-sampai jer sana muka aku yang paling eksaited sekali !! - sebabnye last pergi waktu darjah 6 , kira la sendiri dah berapa lama tak pergi walaupun bersekolah menengah dekat Baling - tapi tak pernah jejak kaki pun dekat sana -.-" 

Nak pergi berendam nie memang sesuai lahh waktu malam .. Kang masuk dalam kolam waktu siang ada jugak yang nak jadi steamboat nanti ..
Fuhhhhhhhhhhhhh .. panas terrr .. nak celup kaki pun dah rasa nak luruh bulu-bulu kaki nie .. Kalau tak silap ada dalam 5 ,6 kolam camtu la .. And setiap kolam kepanasan dia berbeza .. Paling panas kolam no 1 .. takde siapa yang berani masuk dalam kolam tue .. hehe
kejap turun kolam separuh badan - kejap naik , kejap turun .. tak tahan air diaa ..
Akhirnyaaaaa .. selepas ditolak masuk ke dalam kolam .. fully boiled !! haha







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...