17 April 2013

MEMANG DEKAT PADANG BESAQ DUIT CEPAT HABEH HEHH ??

Paan Zainudin | 7:42 AM | 10 orang doakan aku slim |
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Kejap kejap .. Kali nie dah masuk kali yang 1 ,2 ,3 ,4 ,5 bla bla dah ke Padang Besar .. Dah tak terkira dah .. But this time lain sikit .. kalau sebelum nie pergi dengan family , sekarang nie dengan member pulak .. Kalau cakap pasal perbezaan pergi dengan family atau kawan beb memang banyak .. banyakk .. banyak
Dulu kalau dengan family kerr .. "abah , nak tigapuluhhinggit .. cheq berkenan la dengan baju tue .. hehe"
Tapi kalau keluar dengan kawan , "err , 30 ?? ermm takleh kurang lagi ker ?? " *dalam poket nie ada RM50 , tu tak termasuk duit minyak + makan + lain-lain lagi .. Kalau yang tak keje , lagi la hoOii .. berangan nak shopping sini sana , kononnye shopaholic la kann ..

Tapi yang tue sebenarnya bukan pOint aku nak menulis entry kali nie .. hehe .. Actually aku nak berkongsi dengan korang semua pasal SHOPAHOLIC .. yupp shopaholic ..
Kalau korang nak tahu Shopaholic nie berasal dari  perkataan shop yang bermaksud belanja, dan aholic pulak merujuk kepada kebiasaan kebergantungan terhadap hal yang dilakukan dengan secara sedar atau tidak. 

Menurut Oxford Expans (dalam Rizka, 2008) perrghhh dah pakai orang-orang sarjana dah kann " shopaholic merujuk kepada seseorang yang tidak mampu menahan keinginannya untuk berbelanja dan berbelanja sehingga menghabiskan begitu banyak waktu dan wang untuk berbelanja meskipun barang-barang yang dibelinya tidak selalu ia perlukan. 

Tak kira la kalau dia beli barang tue branded ke cap ayam kerr ..

paan = shopping , shopping = paan
urrgghhh geram giller tengok jersi-jersi nihh (tengok tengok !! , perangai tu dah datang)

Weyyy , jom tengok tanda-tanda seseorang itu shopaholic lic lic ~~ 
  1. Kalau bab shopping memang bersemangat nak shopping sini sana .. Tapi bila tiba-tiba tak jadi , mak aihh kecewa bangattt ..
  2. Mood korang sokmo berubah .. Time shopping pergghh eksaited giller babengg .. Tapi bila duit dah sikit terus tarik muka kambing =p
  3. Korang tengok perkahwinan / parti / majlis bukan sebagai masa untuk bersenang-senang tapi sebagai alasan nak beli pakaian baruu ..
  4. Almari penuhh giller dengan pakaian , kasut , seluar kain segala bagai siap sekali dengan label harga gi tapi tak pakai-pakai lagi pun sejak dibeli .. Korang memang nak beli barang-barang tue tapi tak tahu bila nak pakai ..
  5. Korang banyak berhutang sebab duit gaji / elaun tak mampu nak tampung perbelanjaan tue ..
Nahh haihh , semua jatuh atas batang hidung guaa T_T

sawadikarpp .. me melai na karp pOng pang pOng pang karpp
$$$$ Fuluss gua dah habiss hari nie
Dah habis duit ke shopping , sekarang masa untuk mencekikkkkk .. Yang lain lupekan .. Makan dulu .. Pilihan kiteorang kali nie , Burger Ayam Set Special di Burger Port Kepala Batas , Alor Setar .. Kenyang bhaii ~~











- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...