28 August 2013

TURN MEREKA DAH SAMPAI

Paan Zainudin | 10:02 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Yuuppp .. masa mereka dah sampai .. Dah tiba masanya untuk bergelar suami dan isteri .. Tahniah Ainaa dan Hayazif .. Barakallahulakuma .. hehe jeles pulak tengok orang kawen nie .. Tambah-tambah pulak kawan masa sekolah dulu .. 
24 Ogos 2013 bertempat di Kulim , Kedah .. Maka berkumpul lah rakan dan taulan kepada si pengantin nie - di rumahnya untuk bersama-sama meraikan hari bahagia mereka .. Dah kira macam reunion raya la nie .. tapi sayang laa , ramai yang takde .. Ada yang dah balek u , keje dan sebagainya .. Kalau member lelaki , yang datang 3 orang jer termasuk aku .. Nasib baik aku cuti lagi - malam ni baru balek KL .. 

Woww , brownish-gold tema diorang .. cantik lah hang Ainaa .. haha serius hangpa berdua memang sepadan .. For your information la para pembaca , Ainaa and her husband nie student dekat Al Azhar , Mesir .. Hayazif nie kira macam senior final year kepada Ainaa nie laa , orang nogowii .. hehe  Alhamdulillah , masjid dah dibina akhirnya .. 
Yeaa , bukan senang nak berjumpa dengan geng meqoyan aku nie .. Haha my ex-classmate Pijah Zaza Zoawe .. Alhamdulillah , setakat nie masih lagi waras .. hahaha
Cik gebu Faezah Habibi .. Pe'ahh !! haha
Sorang lagi kawan laki taknak bergambar pulopp .. takpe lahh .. biar aku dengan Murshid jer .. orang kata bergambar dengan pengantin nak ambik berkat .. Haa nak try sikitt ... 

Selalunya laa , bila dah pergi kenduri kawen kawan nie secara wajib dan automatiknya juga boleh dikatakan sebagai FAQ akan mendapat soalan nie daripada orang ramai ..

" Hmmmm orang tu bila pulak ? " " Bila pulak turn hang nak kawen " " Lepas nie hang la pulak "

Apa yang boleh jawab .. InsyaAllah ~~ Apa yang baik akan dipermudahkan olehNya .. hehe dah ada skema jawapan siap dahh ..


Okey Ainaa & pasangan .. Tahniah dan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat .. Selamat menjalani kehidupan baru sebagai seorang isteri .. Jalankan tanggungjawab anda sebagai hambaNya dan isteri yang solehah kepada suami .. insyaAllah ^__^







- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

FASA YANG TERAKHIR

Paan Zainudin | 7:58 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Cukup seminggu lebih raya dah kena masuk sekolah .. Perlu jalani program Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) dekat sekolah-sekolah yang kiteorang pilih sendiri .. Nie PBS last aku .. Nama pun lepas raya kann , dah sah-sah hati nie masih nak melekat dekat rumah .. Taknak hilangkan bau lemang dekat rumah .. hehe .. So gua decide nak pergi Sekolah Kebangsaan Tikam Batu , Sungai Petani .. Just 2 minit saja dari rumah - haaa amekk kauu .. senang citer , tak payah pergi jauh-jauh .. 
Dah nama pergi sekolah dekat rumah , memang sah-sah la akan terserempak dengan sedara mara kecik dekat sekolah tue .. Yang tak tahan bila diorang terserempak dengan aku boleh buat macam tak kenal , amboOii .. sakan kauu .. Ni salah seorang anak sedara cheq , Firdaus darjah 2 .. Bila masuk mengajar kelas dia boleh pulak buat malu-malu .. 

Alhamdulillah .. pergi sekolah ni dapat partner dari IPG lain , 2 orang .. takde la nak boring sangat .. Cikgu-cikgu dekat sini tak semuanya kenal , dulu SK dekat sekolah lain .. 
Masuk kelas tahun 4 , ajar diorang berlakon .. Bila tanya nak pegang watak apa - semua pakat angkat tangan nak jadi Aaron la , Zizan , Wolverine , Princess , semua ada .. Pastu bila suruh berlakon semua pakat menyorok dekat belakang .. Aduhaii malu pulak korang .. Kata kental ?? 


Pelancaran Bulan Kemerdekaan dekat SKTB .. Waahh bersemangat weyy diorang kibar Jalur Gemilang .. Tambah-tambah part menyanyi , memang terlompat-lompat .. 

Dalam semua-semua program , yang paling best sekali part jamuan raya lerr .. Tiap-tiap hari ada jamuan .. memang jimat laa tak payah makan dekat kantin dahh .. keje menyumbatt jerr .. haha
Hmm .. macam-macam style ada .. Kuak lentang , gaya musang , dugong , penyu .. Semua ada .. Katanya lengah dah duduk atas kerusi , nak meniarap pulak .. Haa ambik laa , asalkan siap keje tue ..

Alahai .. duduk seminggu jer dekat sini , macam-macam cerita & kerenah ada .. yang tak tahan pasal kes curi nasik lemak .. waktu tue masuk kelas tahun 2 ..

MURID 1  : cikguu, nasi lemak saya hilang T_T (teriak dgn dahsyatnya)
CIKGU    : alahai sapa yang ambik nasi lemak dia ??? cikgu mmg pantang sapa curi makanan ni.. kalau sedekah makanan takpa jugak..
MURID2   : taktau cikgu kami tak ambik pun..

CIKGU    : Sapa tak mengaku cikgu taktau .. rehat satgi dia makan nasik kawan dia tersemboq keluaq darah dgn ikan piranhaaa (pengaruh piranha 3D) .. Mulut cikgu masin niee ..
MURID 3  : Heeee .. saya melawak ja cikgu , mengusik .. (sambil serahkan balek 3 bungkus nasik lemak MURID 1)
CIKGU     : nahh haihh , 3 bungkuihhh.. ni makan ka buat kenduri ??? badan kecikk jaa .. ka nak share ngan cikgu sikittt  cikgu lapaqqq~~


Adoyyaiii .. senak perut cikgu tengok perangai hangpa nihh .. 
Alhamdulillah , 5 hari berada dekat SKTB .. memang rasa sekejap giller .. Cikgu-cikgu dekat sini memang baik + sporting giller .. Dan partner PBS Sofia and kak Nur , sekejap jer kan pertemuan dan perkenalan kita .. TQ tau atas sebarang pertolongan .. InsyaAllah kalau ada peluang dan ruang kita jumpa lagi .. 

Tahun depan dah nak praktikummm .. haaa dub dab dub dab berdebar-debar ..

Check out entry PBS gua yang lepas-lepas : 









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

19 August 2013

CERITA RAYA #3 - BERLIN , HAPPY EID

Paan Zainudin | 11:59 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum

Okeyy .. moOd nak update blog aku dah ada sekarang .. Ermm tak ingat pulak sekarang nie dah berapa Syawal , tapi yang pasti aku sedang menjalani PBS (pengalaman berasaskan sekolah) dekat kampung halaman aku .. This is Darulaman .. haha .. Takpe lah , kalau ada masa nanti aku update pasal PBS tu ..

Jadi , PBS tetap PBS .. Raya tetap Raya .. 
Bila baca jer "Berlin" tue mesti ingat hebakk kann ?? Beraya dekat oversea .. Kau hadoo ?? haha .. Actually kiteorang semua beraya dekat Baling .. okey titik bukan Berlin .. Saja tergedikk nak mampuss bajet oversea dekat negeri sendiri .. Bukan setakat Baling je dapat nama obesi , Kupang (Copanhagen) Sik (Sydney) and so on .. hehe .. Baling dah macam second house dah sebab kiteorang-kiteorang nie banyak menghabiskan zaman-zaman keremajaan kami di sini , SMK Agama Baling ..

Adalah menjadi satu kewajipan untuk melawat sekolah yang dah semakin gahh , cantekk dan ohsem setelah ditinggalkan selama hampir 4 tahun .. Hmm agak lama .. Masuk-masuk jer sekolah dah terbeliak bijik mata , wowww lain giller .. Tambah-tambah dekat surau , 90% dah berubahh .. Naseb bangunannya jer yang tak roboh , banyak tambah lagi ada .. Kalau student dekat sini malas nak pergi surau lagi taktau nak kata apa laa ..
Yuppp , menjadi satu kewajipan bagi kami , yea kami untuk melompat setiap kali bergambar .. Lokasi - di hadapan surau SMKAB , besau kann ?? tempat parking saja pun dah luas , apatah lagi dekat dalam ..
Padang sekolah .. Belakang tue PPD Daerah Baling / Sik .. Baru jer dibina selepas kiteorang batch 2009 keluar .. Teringat waktu Hari Sukan Sekolah , aku dengan bestie Aleb Ishak a.k.a Boya haha .. Bila hari merentas desa jer macam-macam alasan bagi , konon nak elak dari lari .. haha dirrhea la itu la ini laa .. Pastu tup-tup tengok kantoi dok tolong rumah-rumah sukan lain buat air .. Heeee takpo laa , kira tolong -menolong libatkan diri jugak nie .. 
Okeyy sekali lagi gambar lompat .. Pengajaran yang dapat diperolehi melalui gambau ini , jangan ingat orang berbadan besau takleh lompat tinggi .. haha cuma selepas lompat tu je laa , akan bergegar sikit pokok-pokok mahupun tanah dekat situuu .. hehehehehehe ..
Tau SIONG ?? Pernah dengar cerita pasal Raja Bersiong ?? Haa si Bulat (tshirt pink) dok gaduh ajak datang beraya dekat rumah dia .. Laa ingatkan buat nasi beriani , jamu kuih jer ??? hahahah lawak ja bulat .. Hang la suri rumah berjaya .. Mesti hang terharu kan kami mai beraya dekat rumah hang .. dah la tempat femess ..
 
Pintu gerbang masuk ke Siong (sumbangan ihsan encik Google)

Dah jadi satu kewajipan , kalau jejak kaki ke Baling jer time raya , wajib pergi ke rumah Cikgu Zuraidah , cikgu Math masa form 5 .. Setiap orang yang pernah bergelar student mesti ada cikgu feveret dia kan ?? Ku akui , she's my favourite teacher .. hahaha , ni bukan bodek cikgu .. Ikhlas nie ikhlas .. 

Sesi musyawarah , berhalaqah berbincang dan bercerita mengenai isu semasa .. Macam tak percaya , dah besau dah semua .. Tapi jeles giller dengan Al , Rihaz .. depa dah berjambang ,haha .. Jangan cakap apa-apa pasal aku .. Diam , diam ^__^ Lagi satu , terpaksa cover perut dengan bantal .. Baru lepas makan koeyteow air tangan cikgu .. Nama koeyteow pun tak tahu dahh , main campak-campak jer dalam kuali .. Burkkkk .. kenyang telan 2 pinggan 1/2 .. 
Macam adik beradik .. mana sulung ? second ? bongsu ? heee disebabkan aku paling "kecik" , nak request bongsu boleh ?? Wandan tua dari aku , even dia kecikk .. haha

Waa rihazz , sedondon dengan cikguu .. " Ku lihat hijauu .. " haha

Geng , lepas nie beraya mana pulak ?? ke nak relaks dulu wehh .. Tunggu hari NASI MINYAK budak batch kita pulak .. Haha insyaAllah bakal Puan A , takda aral kami sampai la dekat sana nanti ~~











- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

17 August 2013

CERITA RAYA #2 - KIMIA EX-SMKAB BERTAUT KEMBALI

Paan Zainudin | 9:43 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Salam Hari Raya yang seterusnyaa .. ada orang kata raya sampai sebulan kann ?? Okeyy kita cuba , kita cuba .. Standard kalau remaja-remaja macam kita nie , macam kitaa .. Raya first jerr dengan family .. Masuk hari ke-2 , ke-3 .. Takde dah nampak batang hidung dekat rumah ..

Macam raya-raya sebelum nie , masuk jer next day Hari Raya , aku takkan menempekkan diriku dekat rumah .. Of course la keluar berjalan raya , alang-alang cuti panjang .. And moment paling best sekali bila dapat berjumpa kembali dengan manusia-manusia giloss yang dah lama tak jumpa .. Especially my ex-schoolmate , SMKA Baling .. Macam dalam drama Autumn in My Heart bila berjumpa .. Tacing - dah jumpa terus berpeluk sakan .. KIMIA EX-SMKAB bertaut kembali .. hahaha
Mintak ampun dan maaf kalau ada terkasar bahasa ker , termengumpat , terbalut ketupat , ter ter macam-macam ka ~~ Errkk , sentap tengok ustaz Rihaz pakai jubah .. haha sokmo banyak persamaan dengan dia .. Rumah dekat-dekat .. Pastu masuk sekolah menengah sama , result PMR / SPM pun sama .. Then masuk U sekejap pun sama (USIM) , dan kemudiaanya sama-sama masuk maktab ( dia kat IPDA , aku kat IPTAA ) .. Cuma dia title ustaz , aku title cikgu .. dan kami bakal pendidik ..  hehehehe
One direction katanyerr ~~ masa dekat sekolah , semua slim .. baju saiz apa kau nakk ?? XS , S , M .. Sekarang semua makin kembang , ke tepi ke tengahh hahah .. Yang sorang tu je la dok keding lagi .. hehe  *lokasi - rumah tokwan Bulat
Al syamir in the hOuse buat makan-makan .. Tapi tak makan-makan sangat .. Dah tersentapp perut nie .. Tapi bila pakai baju M7 DRIVE nie , tiba-tiba rasa taff macam abang Aawonn Ajis .. Ngehehehe
Yupp , of course la bila dah nama raya ada OPENHOUSE .. masa tu la kita nak pergi serbu makan apa yang ada .. benda FREE memang sodapp .. haha .. This is Abdullah Fahmi , adik kepada Mat Luthfi (vlogger / youtuber ) yang selalu buat video tue .. oOooww mann , tinggi mungg .. Aku rasa aku yang paling "kecik" dekat sini ..
Yayyyyy , ex-SMKABIAN bertemu kembali .. siap ada "nur" lagi dari atas bumbung .. Kau hadOoo ?? haha .. Macam-macam "to-be" ada .. Doctor , Accountant , Teacher , Architect , Engineer , dan lain-lain .. InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan ..
Heyy , ingat beraya siang saja ?? Selagi ada masa selagi tu kami pi beraya .. Tunggu tuan rumah halau kami balek jaa .. Haha .. Next destination , rumah Teacher Fazlina , bekas cikgu dekat secondary school .. Besttt , satu kepala dengan kiteorang semua .. maksud aku dia faham jiwa remaja-remaja macam kami dan selalu "masuk" dengan kerenah dengan perangai kiteorang yang entah apa-apa .. Dulu dan sekarang .. haha .. Happy Eid teacher , TQ - sedap mee goreng mamak & kek lapis sarawakk ..


Dahh , puas dah beraya (untuk 2 hari nie) .. Tunggu next entry pulak .. heheheh  









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

16 August 2013

CERITA RAYA #1 KETUPAT, LEMANG & BENDANG

Paan Zainudin | 11:21 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya semua !!!

Lapaq puasa terketaq-ketaq ,
Bila berbuka lega qasanya ;
Kada qaya tak sempat nak hantaq ,
Via blog pun kira grand lah yaa ~~

Raya kali nie memang rasa bersemangat gillerr !! First sebab cuti sebelum raya awal .. Second cuti raya panjangg .. memang heaven giller .. haha .. Okey stopp .. Tema baju raya family aku tahun nie campur-campur .. Takde tema kaler-kaler , tak sempat nak decide weii .. So tema kiteorang tahun nie " fit & joy " .. So enjoy je lahh di hari raya .. haha

Pagi-pagi tempek dulu seketul dua gambar tepi bendang .. Bersama sepupu kesayangan dari kecik sampai ke besaq , Bedah Cipot .. Haha .. Teman main masak-masak , aci ligan , pergi ronda-ronda naik basikal sampai terhumban masuk dalam parit .. hadhooii ~~ naya zaman muda kita dulu ..
Seperti biasa , menu di hari raya semestinya ketupat dan rendangg .. Lemang takde sebab tak reti nak buat dan malasss .. haha .. Pastu kuih-muih dan biskut raya .. Yang pasti cekedis-cekedis untuk dikunyah dan digonyeh wajib ada pada hari berikutt ..
Yaa .. yang nie teman sehingus pulak .. Zaman darjah 6 sekali .. Fiza , Redho , Am , Ayie , gua , Fahmir & Zue .. Rasanya once a year baru boleh jumpa , dah semua pakat study jauh-jauh .. Geng sekolah menengah aku ada dah yang naik pelamin .. Tinggal yang primary school jer , tunggu sasaran sape yang nak nikah dulu .. Alahaii pakat tunding jari dekat aku ??? weyyy , no nO .. lambat lagi .. 
Tuu tuu .. " apa tu ?? " ..  " taik bintang ka weyyy ?? Mana nak ada haihh tengah-tengah qembang lagu nie ..  Jangan taik burung sudaa .. " :p
This is my family .. Yeaa , aku paling sulung dan paling manja .. haha
7 + 2 = 9 , Now .. sembilan orang ahli keluarga .. hehe
Pagi-pagi raya , after solat sunat bawak diorang semua pergi ziarah kubur arwah tokwan , tok , ayah budak-budak tue (arwah paklang) .. Lepas tue , semua berpecahh bawak haluan masing-masing .. Yang kecil jalankan tugas , pemungut duit raya sepenuh masa .. Yang besor-besor , pergi ehmm ehmmm .. oke oke .. SELAMAT HARI RAYAA !! HAHA 








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

HARDROCK'S DAY OUT

Paan Zainudin | 8:26 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Waktu nak start menulis entri nie tetiba terlintas tajuk "baby's day out" dalam kepala gue nie .. Terus taruk tajuk entri "Hardrock's Day Out" .. okey memang takde kaitan langsung dengan citer tue .. hehe

Dah start cuti raya , so memang macam-macam plan dekat kepala nie .. Plan nak pergi berjalan , shopping , mencekik itu ini .. Tapi kalau plan bab nak siapkan esaimen memang aku tak target langsung cuti nie .. Heyy , holiday okeyy !!
Finally , jumpa jugak HardRock Hotel , Cafe , Shop dan sewaktu dengannya .. Serius , jalan dekat Penang nie aku memang cepat lupa , even dah beratus kali datang semenjak aku pakai budak KIKI LALA lagi .. 

Kali ni punya plan hangout dengan mutitt (Murshid) & Hafiz Zainal .. Kalau diikutkan nak pergi penang masa hari raya .. Tapi memandangkan si Apih nie balek kampung dekat Penang awal , pastu raya ke-3 dah nak balek Johor .. So kiteorang decide nak keluar sebelum raya .. Shopping raya kononnya ..
Shopping barang buatan Malaysia .. Hak hak Malaysia lahh kauu .. Aku ni bab-bab nak beli baju memang memilih sikit .. Biasa laa , saiz XS nie jarang nak jumpa .. bhahaha

Actually memang tak terlintas aku nak pakai seluar kaler merah tue .. Bukan merah gelap tapi merah terang kauuu .. Sekali pakai dalam kampung memang terbeliak bijik mata villagers dekat situ .. Lembu pun nak sondol .. haha
own it !!
Dah nama bulan puasa kann ?? Jadi memang takde la aktiviti mencekik dalam tentatif hari nie .. Si Mutit gaduh nak berkaraoke .. hoOOii , dah la perut tengah lapoor nie .. Hang nak terkeluar anak tekak sekali usus kecik besaqq ????
Jalan-jalan ja lahh area Penang .. cuti mata ~~ tapi takleh cuci lebih sangatt .. puasa weyyy .. Menanti waktu nak berbuka .. Kali nie berbuka dekat rumah tok Apih .. Waaa asam pedas Johor , memang daebakk .. Gua memang asam-pedasmm .. Thanks wehh

Nak promote sikit member .. Dah tengok video Awakening Talent Contest .. Alhamdulillah , kawan gua dapat tempat kedua dalam pertandingan tue .. Tahniah Apihhh .. Bukan senang - international lak tue ..


Jom LIKE his fanpage [ HAFIZ ZAINAL












- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

04 August 2013

WOI WOI , DEPA DAH BALEK RAYA .. SIAPA ??

Paan Zainudin | 5:06 PM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Hohoii hoii .. Manusia sekarang nie pakat eksaited terlebih dahh .. Semuanya dah get ready nak shot balek kampung .. Terutama perantau macam kiteorang nie .. Hammboihh perantau bak hanggg .. Dekat terminal bas , keretapi , airport - berbondong-bondong orang mengusung beg nak balek .. Naseb baik aku dapat cuti awal - naik kereta balek kampung - dan sekarang dah ada dekat rumahh .. yeayyyyy

Special wallpaper untuk para family , sahabat , cikgu-cikgu pensyarah , kawan yang separa kenal - full kenal , kawan FB , TWITTER , IG and segala bagai , dan jugak kepada blogger-blogger .. hehe

Actually nyer , depa tue merujuk siapa ?? haha .. Giller kau syok sendiri letak tajuk entri gitu .. Sebenarnya aku nak khususkan dekat kawan-kawan aku yang di IPG Afzan .. yang nak jadi citernyer kiteorang dapat balek ke kampung hari Jumaat hari tu lagi , pastu semua pakat balek tinggal la aku dengan 2 orang kawan .. mau tak sedihh giller , sunyi pulak asrama malam tue .. bergenang je la air mata tengok diorang usung beg .. Tapi alhamdulillah laa , semuanya selamat sampai ke kampung halaman ..

Haha bajet betul hade dekat gunung .. weyyy perantau laa sangatt akmal - khalil ..
Live from .. err .. from .. Masjid Kristal .. hehe hampeh la kita jenal , chong , haikal ..
Kamek bukan apak .. Mau wish harik rayak sajak .. hehe memang muka  mintak pelempang aku nihh .. Have a save journey to Sarawak Lai ..

Saja menganjing taruk gambar gini .. Budak tu kan baru beli IPAD .. ye dakk Am ?? haha
Mi , muka kita memang muka mug kan .. Dua orang nie ja la yang dok bangun sahoqq .. yang lain sahoqq dalam mimpi ..


Hehehe .. besau-besau punya gambar aku taruk .. puasss

Bila time raya pakat melahap sakan,
Salah dan silap harap dimaafkan.. heeehehe

  • Semoga kita semua memperoleh ijazah kelas pertama selepas graduate Ramadhan kali ini .. ameenn
  • Kepada sahabat dan keluarga di semenanjung, selamat pulang ke kampung halaman - berhati-hati memandu.. buat yang hendak pulang ke sabah/ sarawak, selamat "terbang" dan sampai ke desa tercinta ..
  • Buat guru pelatih , selamat bercuti dan selamat beraya dengan esaimen-esaimen andaaa ..
  • Kepada pelajar U, raikan aidilfitri anda bersama-sama dengan final exam koranggg.. hahahah


HAPPY EID !!





- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

01 August 2013

GIVEAWAY SENYUMAN MANEH MENYERIKAN SUASANA HARI RAYA

Paan Zainudin | 10:34 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum






waahh , raya-raya pun sempat lagi Cik GKSB buat giveaway .. 
alang-alang moOd raya tu masih ada lagi kann ~~ 

double action - FAIRNESS

Dulu paan pernah pakai tau fair & lovely nie .. Zaman sekolah dulu , heyy u heyy jangan kata eyyyy .. Budak laki zaman sekarang layan weyy pencuci muka .. Diorang pun nak jugak kulit macam Lee Min Ho , Kim Hyun Joong walaupun tak sedar kaler kulit macam Akon .. ngahaha .. Tapi seriuss  , memang kesan dia positif .. Apakah kulit aku sehalus mulus perempuan ?? bhahahahahahhhh ..

Terima lah gambar yang tak seberapa nie .. Riang Ria Raya ketupat pong pang pong pang



SLOGAN :

Saya mahu menang produk Fair & Lovely kerana mahukan kulit sehalus mulus bak Cik GKSB ngehehehe penampilan wajah dan diri melambangkan karakter dan perwatakan diri kita .. Sebab itu saya perlukan F&L untuk penampilan diri saya ..

ngehehe , thats all ..





SELAMAT BERCONTEST !!









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...