16 August 2013

CERITA RAYA #1 KETUPAT, LEMANG & BENDANG

Paan Zainudin | 11:21 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Selamat Hari Raya semua !!!

Lapaq puasa terketaq-ketaq ,
Bila berbuka lega qasanya ;
Kada qaya tak sempat nak hantaq ,
Via blog pun kira grand lah yaa ~~

Raya kali nie memang rasa bersemangat gillerr !! First sebab cuti sebelum raya awal .. Second cuti raya panjangg .. memang heaven giller .. haha .. Okey stopp .. Tema baju raya family aku tahun nie campur-campur .. Takde tema kaler-kaler , tak sempat nak decide weii .. So tema kiteorang tahun nie " fit & joy " .. So enjoy je lahh di hari raya .. haha

Pagi-pagi tempek dulu seketul dua gambar tepi bendang .. Bersama sepupu kesayangan dari kecik sampai ke besaq , Bedah Cipot .. Haha .. Teman main masak-masak , aci ligan , pergi ronda-ronda naik basikal sampai terhumban masuk dalam parit .. hadhooii ~~ naya zaman muda kita dulu ..
Seperti biasa , menu di hari raya semestinya ketupat dan rendangg .. Lemang takde sebab tak reti nak buat dan malasss .. haha .. Pastu kuih-muih dan biskut raya .. Yang pasti cekedis-cekedis untuk dikunyah dan digonyeh wajib ada pada hari berikutt ..
Yaa .. yang nie teman sehingus pulak .. Zaman darjah 6 sekali .. Fiza , Redho , Am , Ayie , gua , Fahmir & Zue .. Rasanya once a year baru boleh jumpa , dah semua pakat study jauh-jauh .. Geng sekolah menengah aku ada dah yang naik pelamin .. Tinggal yang primary school jer , tunggu sasaran sape yang nak nikah dulu .. Alahaii pakat tunding jari dekat aku ??? weyyy , no nO .. lambat lagi .. 
Tuu tuu .. " apa tu ?? " ..  " taik bintang ka weyyy ?? Mana nak ada haihh tengah-tengah qembang lagu nie ..  Jangan taik burung sudaa .. " :p
This is my family .. Yeaa , aku paling sulung dan paling manja .. haha
7 + 2 = 9 , Now .. sembilan orang ahli keluarga .. hehe
Pagi-pagi raya , after solat sunat bawak diorang semua pergi ziarah kubur arwah tokwan , tok , ayah budak-budak tue (arwah paklang) .. Lepas tue , semua berpecahh bawak haluan masing-masing .. Yang kecil jalankan tugas , pemungut duit raya sepenuh masa .. Yang besor-besor , pergi ehmm ehmmm .. oke oke .. SELAMAT HARI RAYAA !! HAHA 








- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...