17 August 2013

CERITA RAYA #2 - KIMIA EX-SMKAB BERTAUT KEMBALI

Paan Zainudin | 9:43 AM | 00 orang doakan aku slim |

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikum


Salam Hari Raya yang seterusnyaa .. ada orang kata raya sampai sebulan kann ?? Okeyy kita cuba , kita cuba .. Standard kalau remaja-remaja macam kita nie , macam kitaa .. Raya first jerr dengan family .. Masuk hari ke-2 , ke-3 .. Takde dah nampak batang hidung dekat rumah ..

Macam raya-raya sebelum nie , masuk jer next day Hari Raya , aku takkan menempekkan diriku dekat rumah .. Of course la keluar berjalan raya , alang-alang cuti panjang .. And moment paling best sekali bila dapat berjumpa kembali dengan manusia-manusia giloss yang dah lama tak jumpa .. Especially my ex-schoolmate , SMKA Baling .. Macam dalam drama Autumn in My Heart bila berjumpa .. Tacing - dah jumpa terus berpeluk sakan .. KIMIA EX-SMKAB bertaut kembali .. hahaha
Mintak ampun dan maaf kalau ada terkasar bahasa ker , termengumpat , terbalut ketupat , ter ter macam-macam ka ~~ Errkk , sentap tengok ustaz Rihaz pakai jubah .. haha sokmo banyak persamaan dengan dia .. Rumah dekat-dekat .. Pastu masuk sekolah menengah sama , result PMR / SPM pun sama .. Then masuk U sekejap pun sama (USIM) , dan kemudiaanya sama-sama masuk maktab ( dia kat IPDA , aku kat IPTAA ) .. Cuma dia title ustaz , aku title cikgu .. dan kami bakal pendidik ..  hehehehe
One direction katanyerr ~~ masa dekat sekolah , semua slim .. baju saiz apa kau nakk ?? XS , S , M .. Sekarang semua makin kembang , ke tepi ke tengahh hahah .. Yang sorang tu je la dok keding lagi .. hehe  *lokasi - rumah tokwan Bulat
Al syamir in the hOuse buat makan-makan .. Tapi tak makan-makan sangat .. Dah tersentapp perut nie .. Tapi bila pakai baju M7 DRIVE nie , tiba-tiba rasa taff macam abang Aawonn Ajis .. Ngehehehe
Yupp , of course la bila dah nama raya ada OPENHOUSE .. masa tu la kita nak pergi serbu makan apa yang ada .. benda FREE memang sodapp .. haha .. This is Abdullah Fahmi , adik kepada Mat Luthfi (vlogger / youtuber ) yang selalu buat video tue .. oOooww mann , tinggi mungg .. Aku rasa aku yang paling "kecik" dekat sini ..
Yayyyyy , ex-SMKABIAN bertemu kembali .. siap ada "nur" lagi dari atas bumbung .. Kau hadOoo ?? haha .. Macam-macam "to-be" ada .. Doctor , Accountant , Teacher , Architect , Engineer , dan lain-lain .. InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan ..
Heyy , ingat beraya siang saja ?? Selagi ada masa selagi tu kami pi beraya .. Tunggu tuan rumah halau kami balek jaa .. Haha .. Next destination , rumah Teacher Fazlina , bekas cikgu dekat secondary school .. Besttt , satu kepala dengan kiteorang semua .. maksud aku dia faham jiwa remaja-remaja macam kami dan selalu "masuk" dengan kerenah dengan perangai kiteorang yang entah apa-apa .. Dulu dan sekarang .. haha .. Happy Eid teacher , TQ - sedap mee goreng mamak & kek lapis sarawakk ..


Dahh , puas dah beraya (untuk 2 hari nie) .. Tunggu next entry pulak .. heheheh  









- TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA HANGPA MAI LA LAGI -

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...